פלמינגו 67
משתמש סופר מקצוען
- הוסף לסימניות
ברור.צריך לדעת איפה הגבול בין השראה לחיקוי, בתור סופר זה חשוב, ובתור קורא עוד יותר.
התבססתי על ההבדל הזה כשכתבתי את מה שכתבתי.
ברור.צריך לדעת איפה הגבול בין השראה לחיקוי, בתור סופר זה חשוב, ובתור קורא עוד יותר.
ממש לא!!! אז זה מדבר על משהו שקרה לפני מאות/אלפי שנים. זה לא הופך את זה לפנטזיה! אין שם שום סממנים של פנטזיה!תכלס זה הכי קרוב לפנטזיה שאפשר לעשות בספרים החרדים
פרט אולי לאחד מאלף
נכון.פנטזיה זה משהו שלא יכול לקרות במציאות.ממש לא!!! אז זה מדבר על משהו שקרה לפני מאות/אלפי שנים. זה לא הופך את זה לפנטזיה! אין שם שום סממנים של פנטזיה!
קראת את להי נאאר? פנטזיה חרדית במיטבה!
חוץ מזה, הייתי מסווגת את אחד מאלף כמדע בדיוני ולא כפנטזיה (מה שכן, קראתי את זה לפני שנים, אולי אני לא זוכרת נכון).
אז אולי מישהו מוצא דרך להעביר לי אותו??? לא חשבתי שחוצלארץ נקנה בייסורים.....להי נאאר ספר אלוף
שלא מחקה ספרים אחרים
(מלבד מה שכתבתי בשרשור אחר)
ולמרות מדפי הספרים העשירים הצליח לעשות משהו חדש
את גרה באנגליה, נכון?אז אולי מישהו מוצא דרך להעביר לי אותו??? לא חשבתי שחוצלארץ נקנה בייסורים.....![]()
נכון!!!להי נאאר ספר אלוף
שלא מחקה ספרים אחרים
(מלבד מה שכתבתי בשרשור אחר)
ולמרות מדפי הספרים העשירים הצליח לעשות משהו חדש
מוזר ממש[למרות ששמעתי עליו הרבה ביקורת, והסיפריה העירונית הורידה אותו מהמדף]
אני חושבת שהיא אמרה לטובי וינברג מלבית שזה יצא לסוכותיש למישהו מושג באמת מתי יצא??
אני גם לא הבנתי למה...מוזר ממש
אצלנו בירושלים הוא אף פעם לא על המדף...
מעניין ממשאבל הם טענו שהיה עליו הרבה ביקורת אז הם נאלצו לגנוז אותו![]()
מעניין ממש
בכל אופן הספר הזה הוא הדוגמא איך אפשר לחדש גם אחרי דורות של ספרות חרדית.
ניו יורקאת גרה באנגליה, נכון?
אני לא מכירה שם...
כשתהיי בארץ אשמח להעביר לך...
פנטזיהיש למישהי כאן רעיונות חדשים לספרות חרדית?![]()
וזה מעצבןןןןתכלס, כבר אין כל כך לאן...
יש למישהי כאן רעיונות חדשים לספרות חרדית?![]()
אין הרבה לאן ללכת עם זה. גם בפנטזיה הכל אותו דבר אם רוצים להישאר בגבולות עדינות הנפש היהודית ולא לייחס כוחות לכל מני דברים כי זה עלול לבוא לכפירה ח"ו - רואים את זה הרבה בספרות חיצונית.פנטזיה
חסר המון בציבור שלנו
נכוןאין הרבה לאן ללכת עם זה. גם בפנטזיה הכל אותו דבר אם רוצים להישאר בגבולות עדינות הנפש היהודית ולא לייחס כוחות לכל מני דברים כי זה עלול לבוא לכפירה ח"ו - רואים את זה הרבה בספרות חיצונית.
מדע בדיוני לא עבר כבר? זאת אומרת, מה כבר יכול להיות יותר מהיום? מה אין לנו? לכל אחד כלי טיס פרטי? אוקי, זה כבר לא ירגש... היום כבר הכל נעשה מעצמו...נכון
צריך הרבה זהירות בזה
אבל יש פה פתח להרבה תחומים
מדע בדיוני חסר
תמיד יש לאן להתקדםמדע בדיוני לא עבר כבר? זאת אומרת, מה כבר יכול להיות יותר מהיום? מה אין לנו? לכל אחד כלי טיס פרטי? אוקי, זה כבר לא ירגש... היום כבר הכל נעשה מעצמו...
ממלכה במבחן היא לא פנטזיה, אין בה שום מאפיין של פנטזיה (לדעתי)ממלכה במבחן מורכבת מקצת רקע היסטורי אבל היא ברובה פנטזיה
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים