נכתב ע"י דובי;230466:
1- לפי מיטב הבנתי מחשב עריכה טוב+לא צריך כרטיס מסך מיוחד?!
(אני זוכר את עצמי עורך סרטים שלמים
בפרמייאר 6 עם כרטיס מסך הכי פשוט של 4 M"B)
2- כרטיס מסך עוזר בהדמיה כנ"ל - לאחרונה ראיתי במעברים של "אדורז" שכרטיס מסך טוב עוזר במדמיה כנ"ל
3- צריך להפנות שאלה בפורום מחשבים -מה עוזר יותר ברינדור של פרמייאר כ.מסך או מעבד חזק.
4- מה אתם מעדיפים?- להשקיע 1600 בכרטיס מסך או להשקיע במעבד יותר טוב??
אני מעדיף את האחרון
5- אני לא זוכר את עצמי מרדנר משהו בשנים האחרונות
אז לשם מה כרטיס מסך יקר?
6-פעם מישהו עשה פרוייקט באפטר שיכול להגיד אם כרטיס משך חזק במיוחד עוזר ברינדור
שאני למדתי אפשטר המרצה אמר שאפטר צריך רק זיכרון ענק....
7- מוסכם לכל שבתוכנות 3D חייבים כרטיס מסך כמה שיותר חזק
8- מסקנה? - כל מיש משקיע במחשב חזק יותר כנראה שבטוח לא יפסיד זמן בזמן העריכה
9- כל מי שקונה/משדרג מחשב שיקבל יעוץ מקצועי באיזה חלק במחשב להשקיע.
10-פפוקו - תתחדש!!
אהלן,
מכיוון שאני קצת מתעסק במחשבים אז אענה לך על זה
1- המעבד של המאיץ הגרפי מיועד כדי שדברים
על המסך, יוצגו מהר, ולכן זה מאוד עוזר שכשאתה משחק בעריכה עם האפקטים ורואה אותם רייל טיים באיכות גבוהה ולא נתקע זה מאוד מאוד נוח ועוזר, וכמובן שברינדור המחשב משתמש במעבד החזק של הכרטיס גם וזה נהיה יותר מהר וחוסך זמן.
2- ברור שמעבד חזק יותר טוב אבל כשיש לך מעבד חזק
Q9550, וכרטיס מסך פחות חזק, אז אני משקיע
גם בכרטיס מסך, ואני לא חושב שלמישהו בפורום יש מעבד כזה כמעט , אולי אולי לבודדים.
3- אתה כותב שלא התעסקת ברינדור בשנים האחרונות?
אם אתה עורך וידאו אז כל אפקט שאתה שם הוא מרנדר אותו
וכל קטע וידאו שמשתנה טיפה הוא מרנדר אותו.
4- אני דווקא עובד באפטר גם, וחוץ מהזיכרון הענק שצריך הרי כל הזמן אתה רוצה לראות מה עושה הבחירה שבחרת למשל עשית אפקט מסויים ויש כבר איזה 7 ערוצים, אז להזיז את הסמן של הזמן זה מאוד לאט וצריך לחכות עד שהקו הירוק למטה ייגמר והתוכנה תגמור לרנדר. כאן -כבר לא צריך לחכות. (אולי 10% מהזמן

.
5- לגבי הייעוץ המקצועי ,חחח , זה קצת מצחיק אותי לדבר על זה, אבל כל מי שמכיר אותי כל הזמן מתקשר לשאול אם לקנות ככה או ככה, ומה עושה כל חלק, ומה זה למשל זיכרון פנימי בשני ערוצים, שזה למשל משהו שאסביר אותו בקצרה כדי שיידעו אותו:
במאמר המוסגר:
כולם יודעם שהיום המעבדים מחולקים לכמה מעבדים, סידרת ה "Q" יש בה 4 מעבדים כל אחד 2 מגה קש, או כמו שאומרים QUAD, שזה 4 בלטינית, וסידרת ה "E" שיש בה 2 מעבדים וכו', אז כולם בטוחים שהם יכולים לעבוד בשתי תוכנות ביחד וככה אמרו בחנות אבל כשזה נגיע בפועל, משהו נתקע, וזה הרבה פעמים בגלל דבר אחר.
הזיכרון הפנימי הוא המקום שבו המחשב שומר את המידע שהוא מעבד ועיבד עכשיו, וזה כל הזמן משתנה, על הלוח אם ישנם 4 "סלוטים" כלו' 4 מקומות להכניס את כרטיסי הזיכרון, בקניה ממוצעת מקבלים בחנות 2 כרטיסים שביחד הם הכמות המבוקשת של הזיכרון, וכאן הבעיה, אם שניהם נמצאים אחד על יד השני על הלוח ולא כל אחד על ערוץ אחר בצבע אחר על הלוח, זה גורם שהמעבד לא יכול להשתמש ב2 הערוצים ומפסידים את 2 המעבדים שבמעבד.
לכן צריך לחלק ל2 ערוצים ואז כל מעבד שולח
בנפרד לערוץ שלו, והמחשב יכול להפעיל עוד תוכנות, כמובן שיש סוגים של זכרונות פחות טובים ויותר טובים, וכל המרבה בסוג של הזיכרון הרי זה משובח. עד כאן.
לי למשל יש סה"2 ג'יגה אמנם של OCZ עם פסי קירור שעולים כמו 8 ג'יגה של משתמש ממוצע, ומעולם לא הגעתי לשימוש מלא שלהם.
אפילו שאני מפעיל את AVID ותוכנת סאונד ופוטו שופ ביחד!
6- תודה רבה לכולם על המזל"ט
נ.ב. האמת שאני גם משחק לפעמים והכרטיס מסך הוא מעולה בשביל זה ,אפילו שה 9600 הקודם גם הספיק.