מה הבעיה?יש כאן מישהו אזרח ארה''ב שדיווח להם על הפקדה או פדיון קרן השתלמות, ויכול לעזור במידע?
מה הבעיה?
זה נזיל?
משכתם את זה?
אני אישית מדווח כל שנה על הפקדה של מעסיק, לגבי הרווחים כנראה אני יתחיל לדווח משנה
איך את מגישה, החרגת שכר או ניכוי מס?אתה מדווח כהכנסה ממעסיק וכך פטור ממס?
ולגבי הרווחים אתה עומד לדווח ולשלם מס, או שיש דרך להיפטר מזה?
פשוט מאוד:אזרח ארה''ב שדיווח להם על הפקדה או פדיון קרן השתלמות, ויכול לעזור במידע?
הרבה רו"ח סבורים שבקרן השתלמות אין pficפשוט מאוד:
חשבון IRA שאנו שואפים כמובן להשקיע אך ורק בניירות ערך אמריקאיות, לדוגמא אצלנו VT, VOO, VOE
אחרת זה PFIC וזה קנסות רצחניים. של 35 אחוז.
אם הקה"ש שלך מושקעת כרגע במסלול מנוהל,ולא משנה גם אם זה עוקב אחרי SP 500או סין או ישראל
זה ייחשב PFIC. למה? מנהלי הקרן שלך הם לא רשומים כקרן אמריקאית אלא כקרן זרה כמובן.
לסיכום: אתם חייבים לנייד לחשבון IRA,
להנזיל ומשמה למשוך (ריסק קטן אם הם עולים על הטריק)
או לקנות קרנות אמריקאיות או ני"ע אמריקאים ואז למשוך.
ואז אין לכם שום בעיה לדווח ל IRS.
מעניין. כי רו"ח שלי סבור שכן.רבה רו"ח סבורים שבקרן השתלמות אין pfic
יש הרבה רו"ח כאלו, רק מיעוט סבור כמו שלך.מעניין. כי רו"ח שלי סבור שכן.
חשוב לדעת שהחובה הקנסות רישום פלילי וכו' חלים עלייך ולא על רו"ח!
ככה שאם רו"ח שלך טעה אז אתה נדפק בגדול!
כל אחד יעשה לעצמו ניהול סיכונים.
אני אישית מעדיף להחמיר.
הגישה אצל המון רואי חשבון שעד שזה לא נזיל (6 שנים) זה לא נקרא PFIC,מעניין. כי רו"ח שלי סבור שכן.
חשוב לדעת שהחובה הקנסות רישום פלילי וכו' חלים עלייך ולא על רו"ח!
ככה שאם רו"ח שלך טעה אז אתה נדפק בגדול!
כל אחד יעשה לעצמו ניהול סיכונים.
אני אישית מעדיף להחמיר.
לפי מה שאני יודעת, דווקא בניהול עצמי שייך יותר PFICהגישה אצל המון רואי חשבון שעד שזה לא נזיל (6 שנים) זה לא נקרא PFIC,
רק עם זה בניהול עצמי IRA
,
זה היה כונתי, ותיקנתי את עצמילפי מה שאני יודעת, דווקא בניהול עצמי שייך יותר PFIC
אבל בIRA אפשר לפתור זאת בקלות ע"י שמשקיעים רק בניירות ערך אמריקאיות.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים