רבותי, המצב מזעזע!!!

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י KR;1189314:
אני במקומך לא הייתי כותבת את מה שכתבת. במיוחד אם לא התכוונת לקרר את האמבטיה.
הלוא את יודעת שנושא זה הוא ציפור נפשנו, וזו המלחמה העיקרית היום, בחינוך ובכלל.
המלחמה הזאת צריכה להתנהל בחינוך, ויפה שכתבת את זה.
מודעות הרחוב, כרזות הסרטן וההפחדות, הן שימוש לא מושכל, לא ממוקד, ולא מועיל.
מודעות הרחוב קיימות כבר שנים ברחובות, בדקתם פעם איזו עליה בכמות חשבונות האינטרנט של חרדים הייתה בתקופה המקבילה להופעתן?
הייתה ירידה? בלימה? שיפור?
גורנישט!
הדברים היחידים שהוכיחו את עצמם, זה פתיחת המסלולים של רימון, נתיב, ושאר הספקים.

לכתוב: "אינטרנט=אסונות", כל ילד יכול..
לעשות פעולות שמצילות את הגולשים, בתבונה, מתוך חשיבה מבוקרת, ומתוך דעת תורה, זה משהו שרק גדולי ישראל שפעלו להקמת המסלולים המסוננים יכולים לעשות.

כמובן, שרק באמצעות חינוך איכותי, ניתן לתת לכל מי שנוכח בדור הזה, את הכלים להתמודד מול הפיתויים והסכנות, אבל הדגש שלי הוא על חינוך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;1189282:
אם לא באת לעשות את זה חבל שתעשי את זה. מי שיש לו דרכים טובות יותר- מוזמן להציע או לבצע. מי שאין לו שלא יחבל במאמצים של אחרים. היות ואין לכם את היכולת למדוד את התוצאות רצוי לא לקלקל.
אגב, למי ששאל- גם לגדולי הדרשנים והמגידים של היום יש מתנגדים שמתעוררים כשזה נוגע להם באופן אישי. עיזבו. מי שרוצה שישמע, מי שלא- לא. לי זה מועיל באופן אישי. נקודה.

נשמח לשמוע איך בדיוק זה הועיל לך...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1189331:
מודעות הרחוב קיימות כבר שנים ברחובות, בדקתם פעם איזו עליה בכמות חשבונות האינטרנט של חרדים הייתה בתקופה המקבילה להופעתן?
גורנישט!

לעשות פעולות שמצילות את הגולשים, בתבונה, מתוך חשיבה מבוקרת, ומתוך דעת תורה, זה משהו שרק גדולי ישראל שפעלו להקמת המסלולים המסוננים יכולים לעשות.

כמובן, שרק באמצעות חינוך איכותי, ניתן לתת לכל מי שנוכח בדור הזה, את הכלים להתמודד מול הפיתויים והסכנות, אבל הדגש שלי הוא על חינוך.

כל מילה נכונה. אני לא באה להביע דיעה.
אבל אני עדיין חושבת שכל אחד יכול כאן להביע את דעתו. וכמה פעמים שהוא חושב.

זה קצת צורם שבימים כאלה אחד כותב לשני: עברת את הגבול ואתה כבר ממש מעצבן אותי וכו'.
זוהי דעתו. תנו לו לכתוב אותה גם מאות פעמים.
לא נעים לך לשמוע את זה - דלג להודעה הבאה.
למה לפתוח כאן חזית כזאת לא מתאימה?!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1189331:
גורנישט!

לכתוב שהאינטרנט מלא ברוע כו' זה חינוך. זה בגנות המעשה ולא בגנות העושה.
זה כן הוכיח את עצמו, הרבה אנשים עברו לכשר אחרי העצרת בעשי"ת.

• הוסף לסימניות
גורנישט!
קביעה מצחיקה שהתשובה לה היא השאלה- איך יתכן שלמרות כל הידיעות המפחידות על תאונות הדרכים עדיין מס' כלי הרכב עולה בהתמדה???

אגב, משרד הבריאות מחייב כתיבת הפחדות על גבי אריזות הסיגריות. מענין למה...

בשורה התחתונה- כל המרצים עובדים בצורה הזו כולל הרב שטיין והם ברוך ד' מדברים מתוך השטח לצערינו ולא כמו אנשים כאן שמדברים מהבטן, במחילה. אז קצת ענווה במטותא ואת הדיעות האישיות של כל אחד הוא יכול לנסות לבצע ולהעלות לכאן את ההצלחות שלו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוד מרדכי;1189418:
לכתוב שהאינטרנט מלא ברוע כו' זה חינוך. זה בגנות המעשה ולא בגנות העושה.
זה כן הוכיח את עצמו, הרבה אנשים עברו לכשר אחרי העצרת בעשי"ת.
מלא ברוע, כן!
גורם לאסונות? אולי, אבל אנחנו לא ממש יכולים לדעת אם כן או לא, כי עדיין לא זכינו לראות את הפרוטוקולים של בית דין של מעלה.
אני בעד:
1. שאנשים יוציאו את האינטרנט מהבית, מתוך החלטה מושכלת ונבונה, והם יזכו לשעות של איכות, חיי משפחה הרבה יותר טובים, וזמן פנוי ללימוד תורה ועבודת השם.

2. שאנשים יתנתקו בכלל מהאינטרנט, אדם שרוצה להיות שקוע בעולמה של תורה, לא צריך בכלל להיכנס לאינטרנט, אנשים הסתדרו במשך דורות בלי האינטרנט, ולמעט צרכים מסויימים ושוליים, אין צורך לבן תורה להשתמש בכלל בכלי.

3. שיתקיים תהליך חינוכי שמכין את הנוער למציאות של האינטרנט, וההתמודדות איתה ובלעדיה. דבר זה, הוא כל כך קריטי, ואם הייתה התייחסות מספקת אליו בתכני הלימוד בסמינרים, בישיבות ובמכללות, היו נחסכים חיים רוחניים של רבים כל כך.

4. שיתייחסו ברצינות לצרכי הציבור שדורש אינטרנט כשר. (לא באיחור של כמה שנים, אלא מענה זמין ורציני, שחושב צעד אחד קדימה, ומקדים רפואה למכה)
המאבק בקדמה הטכנולוגית, דורש קצב עבודה מואץ, היום נלחמים ב"אייפון", בעוד שבמשרדי גוגל שוקדים על פיתוח של כלי שונה בתכלית, שנכנס כשבב נסתר ברשתית, ומתנהל באמצעות המחשבה, האם אנו מסוגלים להתמודד איתו?

5. שיפסיקו לדבר בסיסמאות נבובות ומביכות, זה קטנוני, מעליב, ומעורר דחייה.

6. שישקיעו בקירוב של נפגעי האינטרנט, ובעזרה ותמיכה בהם. וזה יכול להיעשות ע"י יצירת תשתית אינטרנט כשר איכותית, השקעה מהותית במרכזים כמו רטורנו, ותשתית "קירוב קרובים", אשר תאתר את האנשים, ותעזור להם באמצעות ליווי אישי, ועזרה רוחנית, להציל את עצמם ואת קרוביהם מההתדרדרות.

והכי חשוב: להשקיע במוצר הזה, שלהלן נכנה אותו "מניעת פגעי הטכנולוגיה", באופן שבו הייתם מתייחסים לכל נושא אחר. ואני מדבר על השקעה בקריאייטיב, כתיבה מוקפדת ואיכותית, שימוש נכון בויזואלים, וניהול קמפיין מושכל.
אחרי הכל, אנחנו רוצים שזה יעבוד, לא?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;1189357:
את יכולה באישי. אם זה באמת מענין אותך.

למה באישי?אולי יש עוד אנשים שרוצים ליישם כמוך! למה שלא תשתפי אותם?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;1189429:
קביעה מצחיקה שהתשובה לה היא השאלה- איך יתכן שלמרות כל הידיעות המפחידות על תאונות הדרכים עדיין מס' כלי הרכב עולה בהתמדה???
דוגמה לא ממש טובה, כי למרות מקרי המוות בעריסה, אנשים לא מפסיקים להוליד ילדים.
אבל למעשה זאת דוגמה ממש טובה, כי כמו שאנחנו מבינים שבבטיחות בדרכים, צריך להשקיע הרבה כסף בציוד בטיחות, כמו מושבי בטיחות, מערכות ABS, איוואקס, כריות אוויר. ולנהוג יותר בזהירות, ולהשקיע בפיתוח תשתיות בטוחות, כבישים מוארים ומרומזרים. ואנחנו לא אומרים לאנשים "הכביש מסוכן! תישארו בבית".
כך באינטרנט צריך להשקיע בסביבה מוגנת ואיכותית, ע"מ לאפשר לאנשים להתפרנס בכשרות.
נכתב ע"י אפרתה;1189429:
אגב, משרד הבריאות מחייב כתיבת הפחדות על גבי אריזות הסיגריות. מענין למה...
מלבד העובדה שלפחות כל אחד מאיתנו מכיר מספר בני אדם שמתו כתוצאה מהעישון. העישון איננו כלי עבודה, הוא הרגל שאין בו (כמעט) שום תועלת חיובית. ואלמלא הניקוטין, אף אחד לא היה מתקרב אליו.
ואגב, תשימי לב, שבכל יום, 20% מתושבי ישראל, מעשנים סיגריות שמודפס עליהם באותיות שחורות במסגרת אדומה "העישון הורג!"
20% זה המון אנשים, יותר ממליון איש שמתייחסים להודעות בשאט נפש. כלומר, ישנה אוכלוסיה שלמה שזה לא משפיע עליהם.
מ-42.0% מעשנים ב1970, חלה ירידה עקבית במשך השנים, כשהיום עומד מס המעשנים על 20%. הירידה המתונה ביותר, התרחשה דווקא מאז שהחלו לסמן את האריזות עם אזהרות (חוק הגבלת הפרסומת והשיווק של מוצרי טבק, התשמ"ג1983- 1(תיקון: תשנ"ה, תשס"א2), שזה מלמד על האפקטיביות של החוק הזה...
נכתב ע"י אפרתה;1189429:
בשורה התחתונה- כל המרצים עובדים בצורה הזו כולל הרב שטיין והם ברוך ד' מדברים מתוך השטח לצערינו ולא כמו אנשים כאן שמדברים מהבטן, במחילה. אז קצת ענווה במטותא ואת הדיעות האישיות של כל אחד הוא יכול לנסות לבצע ולהעלות לכאן את ההצלחות שלו.
הרב שטיין הוא אחד מני רבים, אני מאוד מקווה שיצליח לו, למרות שאני לא רוצה לשפוט אותו בשעת צערו, קיימת ביקורת רבה על אופן הפעולה שלו, וטרם הוכח בשטח שיש תועלת לפעולה שלו.

• הוסף לסימניות
ענין האינטרנט שונה בתכלית מענין התחבורה, שכן מועצת גדולי ישראל הוציאו הודעות רשמיות נגד האינטרנט. זה לא החלטה של - לא כדאי ולא רווחי ואולי מזיק -זה ברמה של א-ס-ו-ר, כי כך קבעו גדולי ישראל שאנחנו נצטוינו להקשיב להם וליישם את הוראותיהם. במקביל האינטרנט החסום הותר אך ורק לצורכי פרנסה, ותו לא.
אני אישית התחזקתי מאוד מהרצאותיו של הרב שטיין (באדיבות הניק "מכל הלב", תודה ענקית על הזכות),
וידוע לי על רבות רבות מתלמידות בית יעקב, שם הוא משקיע הרבה, שנמנעו לחלוטין מלגעת במחשב בביתן שלהן כי הוא לא חסום!!! זה מדהים, והכל בזכותו.
אתה לא מכיר אישית - אני כן!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י SSL;1189584:
ענין האינטרנט שונה בתכלית מענין התחבורה, שכן מועצת גדולי ישראל הוציאו הודעות רשמיות נגד האינטרנט. זה לא החלטה של - לא כדאי ולא רווחי ואולי מזיק -זה ברמה של א-ס-ו-ר, כי כך קבעו גדולי ישראל שאנחנו נצטוינו להקשיב להם וליישם את הוראותיהם. במקביל האינטרנט החסום הותר אך ורק לצורכי פרנסה, ותו לא.
גדולי ישראל שקבעו שזה אסור, דאגו למצוא אפיקים מותרים, בכדי לא ליצור גזירה שאין הציבור יכול לעמוד בה.
הם לא הפריחו סיסמאות באוויר, ולא תלו שלטים אינפנטיליים על המרפסות שלהם. (בחורים של חברת הפצה תלו על כמה מבתי גדולי ישראל, תיעדו באייפון, ואחר כך פירסמו שהרב תלה על המרפסת...)

נכתב ע"י SSL;1189584:
אני אישית התחזקתי מאוד מהרצאותיו של הרב שטיין (באדיבות הניק "מכל הלב", תודה ענקית על הזכות),
וידוע לי על רבות רבות מתלמידות בית יעקב, שם הוא משקיע הרבה, שנמנעו לחלוטין מלגעת במחשב בביתן שלהן כי הוא לא חסום!!! זה מדהים, והכל בזכותו.
אתה לא מכיר אישית - אני כן!!

אולי בשל העובדה שאת מכירה אותו אישית, זכית להתחזק ממנו...
ייתכן שפנים מול פנים הוא מצליח לחזק באמצעות הדרשות שלו, ואם את אומרת שאת וחברותייך התחזקו, אשריו!

בתור אדם שלא מכיר אותו אישית (למרות ששמעתי ממנו פעם הרצאות כל חודש למשך תקופה, ואני מוכרח לציין שבהרצאות האלה הוא שכנע מאוד), המופע שלו ב"חזיון יהודי", עורר אנטיגוניזם, ריחוק, ודחייה, ומיותר לציין שלא שיכנע אפילו מעט (היה על זה דיון נרחב בעבר, עם הרבה התייחסויות)
שוב, זאת ביקורת על השיטה, לא על הנחיצות שלה.

• הוסף לסימניות
האמת, עוד לא הבנתי מה בקשר לכותרת- קרה עוד משהו בסדר גודל של משפחת גרוס, ולא ידוע לי????

• הוסף לסימניות
מי יודע למדוד סדרי גודל של אסונות?
כן, מתחילת שבוע זה נפטרו עוד 4 תינוקות.
רח"ל.
עוד 4 אמהות שכולות.
עוד 4 עריסות ריקות.

הלב זועק לשמים!

"לב יודע מרת נפשו", וכל אחד יודע במה הוא נדרש להתחזק.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י chani2006;1189646:
"לב יודע מרת נפשו", וכל אחד יודע במה הוא נדרש להתחזק.

כל מילה!
תשימי לב שגם במכתב שגדולי הדור פרסמו היום ביתד, הם כותבים כי הם לא יכולים לדעת בשל מה הגיעו הצרות.
משום מה יש הרבה אנשים שמתיימרים להפוך לסגני האלוקים.
(ואני לא מתכוונת לאף אחד ספציפי).

• הוסף לסימניות
לא ברור מה קורה פה. יש למישו ספק אם אינטרנט זה טוב או לא טוב???????
בגלל השרות הטוב שהוא משרת אותנו התירו לנו להשתמש בו, אבל שמו גבולות ברורים.
ולגבי האסונות, זה ממש לא משנה אם זה גורם עקיף או ישיר, האינטרנט גרם וגורם לצערנו להרס רוחני אדיר, הרבה יהודים טובים נפלו ברשת. וירידה רוחנית של העם ברור וברור מביאה אסונות, את האסונות הקב"ה מביא כדי לעורר אותי ואותך ואת כולנו, הוא לא סתם מביא את השמועות עד האוזנים שלנו כדי לספק לנו סיפור מתח, אז מי שהאסונות האחרונים נגעו לו ללב (מי לא?), שיעשה עם זה משו........ כל אחד בתחום שהוא מרגיש שהוא צריך... אפשר גם בקטע של האינטנט- אני בטוחה שזה יעשה לו נחת.
ולך אפרת, אניי לא רוצה להטיף אישי, אבל באופן כללי, אנחנו לא יודעים חשבונות שמים, אבל אנחנו דוקא כן יודעים מה הקב"ה רוצה מאיתנו. ומכל אחד הוא רוצה משו אחר.

• הוסף לסימניות
זה שיש היום אינטרנט זו מציאות.
העולם מתקדם היום ובעוד פעם לא היו פלאפונים והסתדרו בלי, במהלך החיים היום אין אפשרות להסתדר בלי (למרות שאני מכירה כמה כאלו שטוענים שאין להם צורך בפלא' וכבר גרמו לכמה אנשים סביבם להתקפי חרדה מרוב דאגה).
אני מניחה שבעוד כמה שנים תהיינה פעולות שיהיה ניתן לבצע אותן רק באמצעות אינטרנט.
לכן אני חושבת שיש מן החכמה בדברי קקטוס.

אין סיבה לטמון את הראש בחול. זה מסוכן.

בשונה מהפלאפון, האינטרנט הרסני מכדי לפעול אתו בצורה של פתרון עכשוי וזמין, יש לעשות חושבים כמה דורות קדימה.

אם יש היום מרצים שמדברים על כך שאין להם אינטרנט והם מסתדרים מצוין כי גם חסום לא טוב אפילו למטרת עבודה, הם טומנים את ראשם בחול.
למה? כי בסופו של דבר לא המרצים הללו יפרנסו מכיסם את המשפחות שמטה לחמם יישבר.

בעוד כמה שנים, כשרוב המשרדים הממשלתיים יעברו לטפסים מקוונים, המרצים הללו כבר ידברו אחרת. אז מדוע לא לפתור את הבעיה עוד מהיום?
החסימה היא אכן זו שמסייעת ב"ה, וכל אחד נוקט בחסימה שמתאימה לו כפי צרכו. (זה שיש כאן אנשים שבכל פעם נהנים הנאה צרופה לכתוב שהחסימה שלהם היא זו הבלעדית, והחסימות האחרות אינן נחשבות לחסימה, רק גורמים לציבור לחלישות ואסביר את זה בהזדמנות כי אין לי חשק לסטות מהנושא).

להשתמש במילים 'המצב מזעזע' ולהבהיל אנשים תמימים וישרים, להשתמש בכל האסונות האפשריים ולחפש אותם כדי לגרום לציבור לחרדה ולראות עד כמה הוא חוטא, רק מחטיא את המטרה. כי אנחנו רק מתרגלים למילים הללו, ובעוד כמה זמן כבר יצטרכו להשתמש במילים חריפות יותר כדי שנזדעזע. זה מאבד לנו את העידון.
לי אישית קשה לקרוא חדשים לבקרים על אסונות. אני כן רוצה להתפלל, וגם עושה את זה. כן משתדלת להתחזק, אבל אם כל הזמן יגידו לי רק כמה אני לא בסדר, זה לא יבנה אותי.

אני יודעת שיש אנשים שזה 'עושה להם' את זה. לי ולעוד 50% זה רק מוריד את המצב של עבודת ה' מתוך שמחה.
השאלה אם 50% צריכים להפסיד בשביל ה50% האחרים, ואיזה 50% יותר נחשבים.

בינתיים זה נראה שה50% שזה 'עושה להם' את זה, יושבים יותר שעות על האינטרנט ופותחים חדשים לבקרים אשכולות אימה וזעזוע.
זו דעתי, מתנצלת בפני ה50% שהרסתי להם את זה..

• הוסף לסימניות
1. מבלי להכנס לדיון על אופי וסגנון השיטה.
חשוב לי לומר-
שהרב שטיין מחזק אנשים ונשים רבים! אני מכירה בעיקר את החלק של התלמידות שמתחזקות ונשמרות בזכותו. ו--כן, גם אני התחזקתי! ולאו דווקא מענין ההפחדות, כמו העובדה שאין הרבה מרצים שמסתכלים לאמת ישר בעיניים! קוראים לדברים בשם, ו'מרשים' להתמודד איתם!! (בשונה מרבנים / מרצים / מחנכים שלא מעלים את השם על דל שפתותיהם)
2. אני חושבת שאפשר להגדיר את נגע האינטרנט הפרוץ ושאר פגעי הטכנולוגיה כ אש שמתחוללת בתוך מחנינו!!
אתם יודעים שהבנות שהכרתי שנפלו לשם- לא היה עם מי לדבר? ישבו מולי בעיניים בוהות... אין שיעורי מוסר ויהדות, אין ערכים, אין עם מי לדבר... לב עם חומות... רחוקות ממני כרחוק מזרח ממערב...
אז תנו להם כתבה 'טובה' וקראייטיבית נגד האינטרנט....

לא מצדיקה שום שיטת עבודה. אבל כשבוערת שריפה חייבים לצעוק!! גם אם אין לך אין לכבות... שיברחו... שמי שיש לו מים-יביא...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גיטי 123;1189842:
אתם יודעים שהבנות שהכרתי שנפלו לשם- לא היה עם מי לדבר? ישבו מולי בעיניים בוהות... אין שיעורי מוסר ויהדות, אין ערכים, אין עם מי לדבר... לב עם חומות... רחוקות ממני כרחוק מזרח ממערב...
.
שאלת את הבנות שהכרת בשל מה היה עליהן ללכת לחפש בבורות נשברים?
זה קפץ לי כי זה בדיוק אותו נושא.
היום הגישה היא של ימין מקרבת ולא של שמאל דוחה, שמא שמאל תדחה כ"כ עד שלא יהיה ניתן לשוב.
כך גם בנושא האינטרנט והאיפון.

(סתם כך, במאמר מוסגר, נראה לי שילדים אינם אמורים לשבת על אינטרנט, וכמובן שלא בנות סמינר. אם יש להן פעילות וחברה, לרובן אין צורך ללכת ולחפש עניין. ספרה מנהלת סמינר ידוע לאמא שהתלוננה על שעות עזרה שנמנעות,שעצם זה שעושים היום לבנות כ"כ הרבה פעילות, זה כדי לתת להן עניין בפנים כדי למנוע פזילה החוצה).

התפרסמה פה קריקטורה שהמחישה את הפרצות של האיפון בצורה נעימה ומושכת לב, נראה לי של הצייר מוטי הלר.
לא שמעתי/קראתי את הרצאותיו של הרב שטיין, וכן לא ראיתי את הסרט של שהועלה בראשית האשכול.

אני חושבת שהפתרון לאינטרנט ודאי שלא יגיע ע"י מסע אימים והפחדות ושימוש באסונות, לא דרך הלקאות עצמיות, ולא דרך איסורים גורפים שאין הציבור יכול לעמוד בהם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מלפפון;1189865:
שאלת את הבנות שהכרת בשל מה היה עליהן ללכת לחפש בבורות נשברים?
זה קפץ לי כי זה בדיוק אותו נושא.

לא מספיק הבנתי את כוונתך בחלק הזה.

נכתב ע"י מלפפון;1189865:
-"(סתם כך, במאמר מוסגר, נראה לי שילדים אינם אמורים לשבת על אינטרנט, וכמובן שלא בנות סמינר. אם יש להן פעילות וחברה, לרובן אין צורך ללכת ולחפש עניין. ספרה מנהלת סמינר ידוע לאמא שהתלוננה על שעות עזרה שנמנעות,שעצם זה שעושים היום לבנות כ"כ הרבה פעילות, זה כדי לתת להן עניין בפנים כדי למנוע פזילה החוצה)"-
לצערי יש כאלו שהתנהלותם ועיסוקיהם אינם תואמים לתכנון שלנו ולמה שקבענו...
לקלוט ארס אפשר גם בשעה לילית של גלישה, אחרי פעילות סמינרית עמוסה.
(מהיכרות אישית... של מישהי שהסמינר הפך לביתה ממש מרוב שהשתתפה בכל פעילות, ובלילות... כמה שטויות נכנסו לה לראש...)

ולסיום-
גם אני לא בשיטה של הפחדות וסרטנים.
אבל לא מתנגדת באופן גורף לביצור החומות ע"י החרמת הטכנולוגיה הפרוצה ומשתמשיה.
גם אם יש דרכים יותר טובות מאיך שעושים את זה כיום.
עדיין זה נותן משהו. והרבה.

וברור שיש צורך לקרב מאהבה... רק זה עובד.
קרוב לטוב- מאהבה!!!!!
שמירה והרחקה מהרע- מיראה! בעיקר!

• הוסף לסימניות
אני חייבת התנצלות לניק "מכל הלב" על כך שלא רשמתי את זה בפרטי.
אז קבל את התנצלותי, מכל הלב!

לא התכוונתי לצאת אישית 'עליו'. ההודעה שלי נכתבה רק אחרי הרבה מאוד הודעות שלו בענין החומרה שבאינטרנט וכמעט תמיד בהקשר של האסונות שקרו.

כשאנשים שומעים על אסון הם גם ככה כבר רגישים ומחפשים בעצמם מה לתקן ולהתקדם כך שלבוא מיד עם הפחדה בענין האינטרנט זה מיותר.ויותר מכך עלול לגרום לתוצאות הפוכות!!
מי שכבר חשב להשתפר, כבר החליט מה הוא מקבל על עצמו ומי שלא, זה לא יעזור הרבה זה רק יהפוך את הנושא הזה למתועב.

אין צורך להסביר את התופעה הזאת יותר מדי, רק תגידו לבנות:"הרצאה על צניעות" ומתוך תגובתן תבינו בדיוק למה התכוונתי.
אם היו פועלים בדרך אחרת בעניני חינוך לצניעות לאורך שנות הילדות ביסודי ובתיכון, כבר לא היו צריכים לצעוק על זה כל כך מעל כל במה.

והטעות הנוספת היא שהפחדה לא גורמת להתקרבות לה' היא גורמת רק ליראה מהעונש.
תחשבו על זה, זו טעות איומה שגדלנו עליה (מתוך כוונות טובות כמובן..)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה