איך רופאמעקב גדילה
רק אחותלח"ד ושקילה
היה לי פעם דבר כזה , אבל זה היה אצל רופא גבר דתי שלא רצה לגעת בנשים שלא לצורך ולכן זה מה שהוא עשה , כל פעם ביקרתי אצל אחות מעקב , אולטראסאונד ואז לסיכום , הפניות אצלו , לא היה נורא כי הוא היה מקצועי וזה היה חשוב לי וגם כי הכל היה זמין ונגיש באותה מרפאה בלי לקבוע תורים נפרדים אבל ברור שגם רופאה צריכה להיות עם יד על הדופק ת''מ ולבדוק כמות מים , ל''ד, תנועות וכו' ולא תמיד להסתמך רק על טכנאית שהיא לא מומחית כמו רופאה מצדיק נסיון אצל עוד רופאה, בהחלט!בהריונות הקודמים הייתי אצל רופאת נשים שבצעה גם מעקב גדילה וגם לח"ד ושקילה. בעקבות מעבר לעיר אחרת החלפתי רופאה-היא לא מבצעת מעקב גדילה וכל תור מתחלק ל 3 נשות מקצוע: רופאה, טכנאית ואחות. מה התפקיד של הרופאה? לתת הפניות? כי זה מה שהיא עשתה בינתיים.
נתקלתי בזה אצל רופא שאצלו האשה מגיעה לקחת 3 פעמים במהלך ההריון הפניה לאולטראסאונד וכל שאר המעקב מתבצע אצל האחותבהריונות הקודמים הייתי אצל רופאת נשים שבצעה גם מעקב גדילה וגם לח"ד ושקילה. בעקבות מעבר לעיר אחרת החלפתי רופאה-היא לא מבצעת מעקב גדילה וכל תור מתחלק ל 3 נשות מקצוע: רופאה, טכנאית ואחות. מה התפקיד של הרופאה? לתת הפניות? כי זה מה שהיא עשתה בינתיים.
לא זכור לי אי פעם שעשיתי מעקב גדילה אצל רופא.ת נשים... תמיד אצל הטכנאיתהיא דווקא כן עשתה פעם אחת אולטרסאונד אבל בלי מעקב גדילה. מה, זה לא חלק מההכשרה?
גם את שלי!מעקב גדילה זה קריטי.
הציל האת הילדה שלי מאובדן.
אולי.יש רופאות שלא יודעות לעשות א"ס, זו התמחות נפרדת (לא עצם הא"ס אלא לדעת לראות את הנתונים)
ורופאה כזו אם יש לה אחריות שולחת לטכנאית שזו ההתמחות שלה, ולא עושה בעצמה עם הידע המוגבל.
ברור שחובה לבצע מעקב גדילהמעקב גדילה זה קריטי.
הציל האת הילדה שלי מאובדן.
( למי ששמעניין אותה , העוברית לא גדלה ולא מצאו סיבה, ואז יילדו, ומסתבר שהיה ולמנטוס כך שלא אכלה)
ברור שרופאה תפקידה לעקוב אחר המעקב גדילה.
אצלי היא מפנה לא.ס. ואז אני חוזרת אליה עם התוצאות.
אם זה המצב , תעברי קופה.
וזה מה שאני מסבירה לקופת החולים שמתקשרת אלי פעם בפעם לבדוק אם אני מעוניינת לחזור אליהם, לקופה בה אין זמינות נורמלית ועומס הזוי אצל הרופאות שמזמנים תקלות...
ראי הערתי אחר כךברור שחובה לבצע מעקב גדילה
אבל אין חובה שטכנית הרופאה תעשה את זה בפועל
יש חובה שהרופאה תעקוב ותוודא שהכל תקין ע"י שתבדוק את התוצאות US, + מעקב בדיקות דם + מעקב על בדיקות האחיות (סטיק, לח"ד ומשקל)
הייתי במהלך השנים אצל כמה רופאי/ות נשים ותמיד הUS היו אצל טכנית ואחות.
המעקב והאחריות אצל הרופא/ה
כן. זה בדיוק תפקידההיא לא מבצעת מעקב גדילה וכל תור מתחלק ל 3 נשות מקצוע: רופאה, טכנאית ואחות. מה התפקיד של הרופאה? לתת הפניות? כי זה מה שהיא עשתה בינתיים.
וחוץ מזה - לשמוע את האישה ולראות אותה, לעזור לה עם תסמינים מציקים/להפנות אותה לבדיקות נוספות על הרגילות אם היא רואה צורך.כן. זה בדיוק תפקידה
להפנות אותך לבדיקות הדרושות
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים