כן זכור לי שיש לזה התייחסות בין ההורים שלי למורי חמיתלוי במצב הכלכלי של ההורים בזמן שהזוג עובר מיחידה מרוהטת לדירה לא מרוהטת אם הם בחתונות הילדים הבאים אז הריהוט הוא פחות בסיסי ואפילו מינימלי (אם לילדים יש פנים לבקש מההורים שלהם)
אצל כולם?דהיינו כמו שמתחייבים בצורה ברורה על סכום לדירה יש התחייבות ברורה על הריהוט
בכפוף לכסף שנשארכן זכור לי שיש לזה התייחסות בין ההורים שלי למורי חמי
דהיינו כמו שמתחייבים בצורה ברורה על סכום לדירה יש התחייבות ברורה על הריהוט
רק שאין לי מושג על מה הם התחייבו
כמדומני שכך נהוג במקהלותינו (חסידים)אצל כולם?
בלי לזלזלבכפוף לכסף שנשאר
אצלינו לא דובר בכלל על ריהוט
חתונה וכו חצי חצי
דירה לפי מה שסוכם בין המחותנים
שכירות לפי מה שסוכם(תלוי במשכורת של האישה )
מי ששכר דירה מרוהטת ועבר אחר כך לדירה לא מרוהטת , אם היתה אפשרות עזרנו קצת.
אם הזוג לא היה דלפוןלא עזרנו, ההתחיבות לדירה גם כך היא (לא יודעת איזה מילה לנקוט)
אפשר לקנות ריהוט בהתחלה בסיסי , יד 2, לקחת ממכרים ואחר כך להתחדש בקצב איטי
יש קישור לאשכול הקודם?אחרי האשכול הקודם על ה"דרישות" לדירה לפני החתונה
כיף לקרוא כאן את ההערכה שיש לילדים כלפי ההורים על העזרה ברכישת דירה
חד משמעיאני רק מדגישה
מדובר על זוגות שעוברים לדירה שלהם לא מייד אחרי החתונה
אלא אחרי הרבה זמן עם ילדים
וגם הסכומים שאצלינו נותנים לדירה הם הזויים
כך שריהוט זה הסעיף הקטן
ולכן לא מתעכבים עליו
ברור שאם היו נכנסים מייד לדירה לא מרוהטת זוצ בלי כלום היינו עוזרים
(אם לא היה תנור קנינו , מקרר, או מזרונים חדשים כשלא התאים הישנים)
במקרה שהאישה עבדה בהייטק בשכר גובה , לא חשבנו אפילו שהזוג צריך עזרה בריהוט
יש בדיחה שבנחום אבלים אשכנזים אומרים המקום ינחם ..כי יש מה דירה וכו אצל הספרדים מן השמים רק אלוקים יעזורנראה לי שאצל ספרדים על פי רוב לא נותנים
חסידים וליטאים על פי רוב נותנים
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים