רעיונות לארוחת צהריים

• הוסף לסימניות
אריאלס, תאמיני לי שאני מרגישה תחושת יאוש וחידלון אין אונים אחרי שאני קוראת אזהרות, ואזהרות סותרות על כל מיני סוגי מאכלים. אז כל עוד אין לי אופציה לתזונה אורגנית. (וגם אם הייתה לי , אולי ליד השדה ההוא יש אנטנה סלולרית?:rolleyes:)
הפתרון היחיד שלי להשתדלות בתזונה נכונה ובריאה לילדי- זו השתדלות בתזונה מאוזנת ומגוונת- שיקבלו בארוחה אחת את כל אבות המזון. פרשת רמדיה, רק חיזקה בי את העניין.
אני מתמלאת רחמים וחלחלה לראות בגינה ילדים אוכלים לארוחת ערב לחם עם שוקולד ולפעמים ביצה קשה לתוספת , וזהו. -אם מקור הדבר מצוקה כלכלית, אין לי מה להגיד, אבל אם זו בורות בנושא תזונה הרי זה מזעזע.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;596286:
יש בכל העולם בעיות של הורמונים, אבל בכלל לא קשור לסויה.
מאגרי המים שלנו מלאים בהורמונים. בעלי החיים מקבלים הורמונים לזרז המלטות/חלב וכולי.
הירקות והפירות מושקים במים מלאי הורמונים.

כמו שכתבו למעלה - כיום הכל מלא בהורמונים ואנטיביוטיקה.
אי אפשר לעשות את החשבונות האלה. וחבל למנוע מאנשים לאכול משהו משביע בגלל חשבונות לא מוכחים, ובגלל שמישהו אמר למישהו כשהם בכלל לא מומחים בתחום. האחיות של טיפת חלב הן בשבילי לא פונקציה לכל תחומי אכילה בריאה.

נכתב ע"י ariels;596298:
כל מילה.
אם נתחיל לבדוק...
המים מזוהמים בפלואור, האדמה מלאה כימיקלים, הפירות מרוססים ומושקים עם הורמונים, הבשר כנ"ל, האויר מלא קרינה...

לחדד את הנקודה למודאגות שביננו -

פיטואסטרוגנים אלו הורמונים של צמח, בכלל לא ברור אם ואיך הם משפיעים על גוף אנושי (המחקרים ש"הוכיחו" את זה נעשו על עכברים, במינונים מטורפים שאף אדם לא מגיע אליהם גם אם אוכל רק סויה מהבוקר עד הערב)

לעומת זאת ההורמונים שמקבלות הפרות (כדי שיתנו יותר חלב) אלו בפירוש הורמונים של יונקים, שעלולים להשפיע על בני אדם.

רק לחשוב מה היה קורה אם מישהו היה מעיז לצאת נגד צריכת חלב......

(תמשיכו חופשי את הדיון, אני יותר לא מעייפת אתכן :) )

ממש לא אמרתי לכולן מה לעשות או לא, רק הארתי את תשומת ליבן לכך שבעולם מאוד ערים לנושא ובארץ משום מה מתעלמים ממנו חוץ מההמלצה של משרד הבריאות לא לצרוך סויה יותר מ-3 פעמים בשבוע.

הפיטואסטרוגנים הם הורמונים של צמח שפעולתן בצמח היא בדיוק כמו פעולתו של האסטרוגן בגוף האישה - ותסיקו לבד את ההשפעה של ההורמונים האלה על הילדים שלכם ובמיוחד על הבנות...

מי שרוצה לקרוא עוד בנושא "נזקי הסויה" מוזמנת:

http://www.soya.co.il/articles.php?itemid=5&title=נזקי הסויה

http://www.soyonlineservice.co.nz/

בזה נחתום את הנושא וכל אחת תעשה כפי ראות עיניה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;596468:
אריאלס, תאמיני לי שאני מרגישה תחושת יאוש וחידלון אין אונים אחרי שאני קוראת אזהרות, ואזהרות סותרות על כל מיני סוגי מאכלים. אז כל עוד אין לי אופציה לתזונה אורגנית. (וגם אם הייתה לי , אולי ליד השדה ההוא יש אנטנה סלולרית?:rolleyes:)
הפתרון היחיד שלי להשתדלות בתזונה נכונה ובריאה לילדי- זו השתדלות בתזונה מאוזנת ומגוונת- שיקבלו בארוחה אחת את כל אבות המזון. פרשת רמדיה, רק חיזקה בי את העניין.
אני מתמלאת רחמים וחלחלה לראות בגינה ילדים אוכלים לארוחת ערב לחם עם שוקולד ולפעמים ביצה קשה לתוספת , וזהו. -אם מקור הדבר מצוקה כלכלית, אין לי מה להגיד, אבל אם זו בורות בנושא תזונה הרי זה מזעזע.

לגבי הרחמים והחלחלה למראה לחם עם שוקולד וביצה קשה...

קודם כל בואי נקח דברים בפרופורציות ונתחיל מזה ששניהם לא מזיקים.
נכון - בשוקולד יש סוכר אבל הוכח כטוב לדברים אחרים (זיכרון, מצב רוח ועוד) וביצה קשה היא כולה חלבון (ולא ספוגה בשמן כמו חביתה) והערכים התזונתיים שבה שווים כמעט לערכים התזונתיים שבעוף (שהרי נולד מביצה כזו...).
אבל - וכן, יש אבל - ברור שכל דבר הוא טוב במידה ואם אמא נותנת פעם בשבוע/שבועיים לילדים שלה לחם עם שוקולד או ביצה קשה היא לא הופכת לאמא "בורה" בענייני תזונה.
אולי האמא הזו עשתה הסכם עם הילדים שהם יאכלו כל השבוע את ארוחות הערב הבריאות שלה למרות שהם לא כ"כ אוהבים ופעם בשבוע כשהיא יוצאת איתם לגינה הם יקבלו מה שהם אוהבים? האם הפעם בשבוע הזו תפר את תזונתם המאוזנת שהאמא שוקדת להכין להם מידי יום ביומו?
רמז: ממש לא!

• הוסף לסימניות
לצערינו, יש הרבה נשים שהן אכן בורות בעניין זה של תזונה.
לי עצמי לא היה הידע הדרוש לכך (חשבתי לתומי שמספיק פחמימות +פחמימות וירקות...)ונתברכתי בילדים סרבני אכילה ומפונקים אז לא התאמצתי למצוא פתרונות כדי לספק להם את כל אבות המזון, ורק לאחר תקופה, באקראי נודע לאמי שאינני מקפידה על תזונה מאוזנת לילדי והיא הסבירה לי חשיבות העניין והמריצה אותי לתקן זאת. מאז - - אני כבר גם מלמדת על חשיבותה של התזונה המאוזנת באחד התיכונים.
(את רואה, נוי, לכולן יש תקוה :)

• הוסף לסימניות
:)לגבי החלחלה על האם עם השוקולד,
סתם סיפור שקרה לי,
ישבתי עם ילדיי בשבת בבוקר בגינה,
הצטיידתי עם שקיות תפוחים ופירות חתוכים
ונהננו מהשמש החמימה ומהמתקנים.
ואז הצטרפה עוד משפחה אלינו, אמא מסורה לכמה ילדים חמודים,
לכל ילד היה ביד כוס ח"פ קלקר יפה כזו עם מכסה, וכפית.
ממש הסתקרנתי לדעת מה הכינה להם האם המסורה והמקסימה לארוחת בוקר בשבת,
דיסה? לא הגיוני...
קיצור העפתי מבטים מדי פעם וחיכיתי לראות מה מתחבא בכוס המרשימה,
ולחרדתי-
כל ילד (מגיל שנתיים ואילך) קיבל לארוחת בוקר בשבת:
כוס מלאה שקדי מרק!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

תגידו לי אתם, זה נורמלי????????????????????

אני הייתי בהלם!

וסליחה על האריכות, תקפה אותי רוח פיוטית....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bhj;596992:
:)לגבי החלחלה על האם עם השוקולד,
סתם סיפור שקרה לי,
ישבתי עם ילדיי בשבת בבוקר בגינה,
הצטיידתי עם שקיות תפוחים ופירות חתוכים
ונהננו מהשמש החמימה ומהמתקנים.
ואז הצטרפה עוד משפחה אלינו, אמא מסורה לכמה ילדים חמודים,
לכל ילד היה ביד כוס ח"פ קלקר יפה כזו עם מכסה, וכפית.
ממש הסתקרנתי לדעת מה הכינה להם האם המסורה והמקסימה לארוחת בוקר בשבת,
דיסה? לא הגיוני...
קיצור העפתי מבטים מדי פעם וחיכיתי לראות מה מתחבא בכוס המרשימה,
ולחרדתי-
כל ילד (מגיל שנתיים ואילך) קיבל לארוחת בוקר בשבת:
כוס מלאה שקדי מרק!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

תגידו לי אתם, זה נורמלי????????????????????

אני הייתי בהלם!

וסליחה על האריכות, תקפה אותי רוח פיוטית....

הנה הכנתי לך מקרה אופציונלי לצורך כף הזכות: (באריכות וברוח פיוטית!)

אם לשישה ילדים שבועיים אחרי לידת בנה השישי,
הפג, הוריה בחו"ל ואחיותיה אינן לצידה,
המקרר התקלקל בלילה של יום חמישי וכל האוכל שטרחה העייפה להכין - התקלקל ואיננו!
את ה'ברוך' גילתה המסכנה רק בשישי בבוקר, ובנוסף על טרחת הנקיון והילדים המקפצים, נוספה הדאגה לאוכל לשבת.
בעלה רצה לצאת לקנות אוכל מוכן, אבל אז -אויה,
שושהלה החלה להקיא ללא הפסקה, עד שנצרך האב המסור לגשת איתה למיון.
גם קניית הפירות והירקות המסורתית של הוזלות יום שישי, נדחתה לה.
בשלב הזה שלחה השכנה מספר מנות לא ממש מיותרות שהצליחה לשים בצד,
שאר השכנים רוסיים, לגבי מה שאת שואלת את עצמך.
בשבת בבוקר היו כל הילדים רעבים, אבל אין מספיק אוכל לסעודה!
אמרה האמא הגיבורה -
בואו נרד כולם לגינה ונחכה לאבא!
וייללו הילדים מצער הרעבון, ויחפשו ארון והנה אוצר, שקדי מרק.
התחכמה לה האמא ושמה את שקדי המרק העלובים בכוסות יפות, ובחיוך מעודד צעדה קוממיות עם החבורה לגינה.
בגינה ישבה אם מטופחת ונחמדה עם פירות חתוכים ותפוחים רעננים,
וכל מראיה השבתי מדיף ניחוח של סעודת שבת מפוארה הממתינה לה בביתה.
בלעה האם העייפה את רוקה וקיוותה לעצמה בשקט -
הלוואי שהיא לא חושבת עלי את מה שהייתי חושבת על עצמי.
---
אתן יכולות לכתוב סיפור אחר אם תרצו....

• הוסף לסימניות
הכל הכל חדש לי
אז מה אני צריכה לתת לילדה שלי כדי שהיא תקבל את כל אבות המזון?
תביאו איזה תפריט מסודר שהיא גם תאכל

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מעיינות21;597024:
הכל הכל חדש לי
אז מה אני צריכה לתת לילדה שלי כדי שהיא תקבל את כל אבות המזון?
תביאו איזה תפריט מסודר שהיא גם תאכל
תפריט למה? זה לא נראה לי בעיה את יודעת היכ טוב מה היא אוהבת. את רק צריכה להכניס לך בראש שהיא תאכל חלבונים פחמימות ירקות וכל אבות המזון במידה שצריך.
זאת לא תורה גדולה רק צריך שזה יהיה בראש.

• הוסף לסימניות
נעמי שזה אומר:
ביציים, לחם, וירקות?

• הוסף לסימניות
כן, בדיוק. ועל אותו עיקרון כל ארוחה.
אני משתדלת שיה גם דגנים או משהו שמלא סיבים תזונתיים אבל אי אפשר לומר שזה כל יום
ומבחינתי גם תמר טוב או שקדים וכמובן פרי (כשהיא חוזרת מהגן היא בד"כ רעבה אז תפוח/בננה/ פירות העונה + שקד/ תמר זאת אופציה טעימה ונחמדה לאחר הצהרים)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;597010:
הנה הכנתי לך מקרה אופציונלי לצורך כף הזכות: (באריכות וברוח פיוטית!)

אם לשישה ילדים שבועיים אחרי לידת בנה השישי,
הפג, הוריה בחו"ל ואחיותיה אינן לצידה,
המקרר התקלקל בלילה של יום חמישי וכל האוכל שטרחה העייפה להכין - התקלקל ואיננו!
את ה'ברוך' גילתה המסכנה רק בשישי בבוקר, ובנוסף על טרחת הנקיון והילדים המקפצים, נוספה הדאגה לאוכל לשבת.
בעלה רצה לצאת לקנות אוכל מוכן, אבל אז -אויה,
שושהלה החלה להקיא ללא הפסקה, עד שנצרך האב המסור לגשת איתה למיון.
גם קניית הפירות והירקות המסורתית של הוזלות יום שישי, נדחתה לה.
בשלב הזה שלחה השכנה מספר מנות לא ממש מיותרות שהצליחה לשים בצד,
שאר השכנים רוסיים, לגבי מה שאת שואלת את עצמך.
בשבת בבוקר היו כל הילדים רעבים, אבל אין מספיק אוכל לסעודה!
אמרה האמא הגיבורה -
בואו נרד כולם לגינה ונחכה לאבא!
וייללו הילדים מצער הרעבון, ויחפשו ארון והנה אוצר, שקדי מרק.
התחכמה לה האמא ושמה את שקדי המרק העלובים בכוסות יפות, ובחיוך מעודד צעדה קוממיות עם החבורה לגינה.
בגינה ישבה אם מטופחת ונחמדה עם פירות חתוכים ותפוחים רעננים,
וכל מראיה השבתי מדיף ניחוח של סעודת שבת מפוארה הממתינה לה בביתה.
בלעה האם העייפה את רוקה וקיוותה לעצמה בשקט -
הלוואי שהיא לא חושבת עלי את מה שהייתי חושבת על עצמי.
---
אתן יכולות לכתוב סיפור אחר אם תרצו....

הסיפור לא בא להגיד עד כמה האמא גרועה ומזעזעת,
מי אני שאדון אותה? יכולים להיות עוד אלפי סיפורים, ולא צריך להגיע לזוועות שתיארת...

אבל,
כדי שהנשים שמסתובבות כאן בפורום ומציצות לאשכול הנחמד הזה לא יעשו דבר כזה בתום לב ובשמחה שהנה, הילדים אוכלים אוכל בריא כי כתוב על החבילה שזה ללא שומן טרנס ומכיל אומגה 3-
לכן כתבתי את זה!
אמהות!!!!!
אל תתנו לפרסומות ולאריזות היפות לשקר לכן!
בשביל לתת לילדים אוכל בריא צריך לעבוד קצת יותר מלפתוח שקית שקדי מרק!
5 דקות ושקית התפוחים כבר בתיק...

זה מה שמפריע לי! שהאמהות הטובות חושבות שזה בריא!!!!!!!!!!!
(וסליחה על חוסר הפיוטיות...;)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כתום וירוק;585854:
איזה אפשרויות יש לתיבול פסטה חוץ מרוטב עגבניות/צלי או פרורי לחם?

אפשר במחבת רחבה לטגן לכמה שניות תבלינים (כמו: פפריקה מתוקה/חריפה, אבקת שום, כמון, חוויג' וכו' לפי הטעם) עם שמן זית ואחרי כמה שניות לשים על זה את הפסטה המוכנה ולהקפיץ כמה שניות. טעים וקל!

אפשר סתם להקפיץ בשמן זית כל מיני ירקות עם תיבול ולערבב עם הפסטה.

• הוסף לסימניות
אפשר כם כן לאדות ירקות ולערבב עם הפסטה- מעדן עדין ומיוחד!

את מטגנת בצל מוסיפה אטריות כרוב גזר מגורד גס וקוביות קטנות של גמבה, מתבלת במלח ובפלפל שחור ומאדה כרבע שעה, כמוכן מוסיפה את הפסטה המבושלת, בתאבון!, כתום וירוק - כדאי לנסות!!!

• הוסף לסימניות
בענין האמא והשקדי מרק, הלחם עם השוקולד וכו...

אי אפשר לדעת ולדון לעולם מראיה ח"פ!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;596468:

אני מציעה לך שלא להתמלא ברחמים ובחלחלה....
לי יש ילד בן 3 ב"ה שמיום עומדו על דעתו וביום שלמד להגיד את המילה לא הוא אומר אותה על פירות וירקות!!!!
(בתור תינוק הוא היה אוכל אותם טחונים יפה מאד!!)
הוא רואה אותנו אוכלים, הוא רואה בבית של סבתא אך מסרב לטעום!!!!!!!!!!
מוצרי חלב הוא לא אוכל (גבינה, קוטג' וכד'.)(כנראה עבר לו בתורשה מאבא שלו.....)
וגם אני לפעמים מוצאת את עצמי לצערי מכינה לו ארוחת ערב לחם עם שוקולד...........עדיף מכלום לא??????????

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סטודנטית;597408:
אני מציעה לך שלא להתמלא ברחמים ובחלחלה....
לי יש ילד בן 3 ב"ה שמיום עומדו על דעתו וביום שלמד להגיד את המילה לא הוא אומר אותה על פירות וירקות!!!!
(בתור תינוק הוא היה אוכל אותם טחונים יפה מאד!!)
הוא רואה אותנו אוכלים, הוא רואה בבית של סבתא אך מסרב לטעום!!!!!!!!!!
מוצרי חלב הוא לא אוכל (גבינה, קוטג' וכד'.)(כנראה עבר לו בתורשה מאבא שלו.....)
וגם אני לפעמים מוצאת את עצמי לצערי מכינה לו ארוחת ערב לחם עם שוקולד...........עדיף מכלום לא??????????
לחם עם טחינה הוא לא מוכן לקחת? או עם מטבוחה? - זה עדיף על פני השוקולד.
כשילדי המפונקים לא הסכימו לקחת שום ממרח, קניתי בדמים מרובים שוקולד חרובים בתקוה שזה יותר טוב משוקולד סתם.
מה שחשוב שיהיה לילד: פחמימות, חלבונים, שומנים ויטמינים - לחם עם שוקולד זה פחמימות+פחמימות. מה עם חלבונים? הם לא מופיעים אך ורק בביצה. חלבונים יש בבשר, דגים, שקדים, אגוזים, קטניות.
לכן חשוב לגוון ככל האפשר כדי להגיע לטווח הכי רחב של חלבונים בשביל הילד.
בנוסף יש את הויטמינים שחיוניים לתפקודו. אם הוא לא מוכן להביט על ירקות - צריך להתחכם: האם בורקס הוא מוכן לאכול? - תכניסי שם סוגי ירקות שונים. האם מים של מרק ירקות הוא מסכים לטעום? גם הם סופגים מעט ויטמינים מהמתבשל בתוכם. ממרח שקדים מתאים לו? - הרי זה מעולה! גם סידן בכמות נכבדה וגם חלבון!
בקיצור נסי לתת לו כמה שאפשר מכל מיני דברים בכל אופן שעולה בדעתך וה' יעזור שהוא יסכים לאכול כל מה שנחוץ לגדילתו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תרצה;597493:
לחם עם טחינה הוא לא מוכן לקחת? או עם מטבוחה? - זה עדיף על פני השוקולד.
כשילדי המפונקים לא הסכימו לקחת שום ממרח, קניתי בדמים מרובים שוקולד חרובים בתקוה שזה יותר טוב משוקולד סתם.
מה שחשוב שיהיה לילד: פחמימות, חלבונים, שומנים ויטמינים - לחם עם שוקולד זה פחמימות+פחמימות. מה עם חלבונים? הם לא מופיעים אך ורק בביצה. חלבונים יש בבשר, דגים, שקדים, אגוזים, קטניות.
לכן חשוב לגוון ככל האפשר כדי להגיע לטווח הכי רחב של חלבונים בשביל הילד.
בנוסף יש את הויטמינים שחיוניים לתפקודו. אם הוא לא מוכן להביט על ירקות - צריך להתחכם: האם בורקס הוא מוכן לאכול? - תכניסי שם סוגי ירקות שונים. האם מים של מרק ירקות הוא מסכים לטעום? גם הם סופגים מעט ויטמינים מהמתבשל בתוכם. ממרח שקדים מתאים לו? - הרי זה מעולה! גם סידן בכמות נכבדה וגם חלבון!
בקיצור נסי לתת לו כמה שאפשר מכל מיני דברים בכל אופן שעולה בדעתך וה' יעזור שהוא יסכים לאכול כל מה שנחוץ לגדילתו.

תודה רבה על העצות.
מה זה ממרח שקדים???
הממרחים היחידים שהוא מוכן בלחם זה: ריבה, ממרח חלווה, חמאת בוטנים ושוקולד וזה הגיוון לגן יום יום.
בא. צהריים אין לי כ"כ בעיות הוא מקבל חלבון ופחמימה....ירקות בשום אופן הוא לא מוכן גם לא בתוך בורקס ובמרק הוא לא נוגע!!!
בערב בד"כ זה ביצה (חביתה, קשה, עין וכד'....הוא משוגע על ביצים)עם לחם , טוסט (קטשופ וג.צהובה בלבד)או לחם עם שוקולד......:(
מוצרי חלב הוא מוכן רק כמעדן (לא תמיד) ראיתם ילד שלא מוכן לאכול מילקי???:confused:
וה' יעזור.
אם יש למישהי עצות בכל זאת אשמח לשמוע (בתקווה שלא יכעסו עלי על הסטת האשכול.......לא אני התחלתי;))

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סטודנטית;597503:
תודה רבה על העצות.
מה זה ממרח שקדים???
הממרחים היחידים שהוא מוכן בלחם זה: ריבה, ממרח חלווה, חמאת בוטנים ושוקולד וזה הגיוון לגן יום יום.
בא. צהריים אין לי כ"כ בעיות הוא מקבל חלבון ופחמימה....ירקות בשום אופן הוא לא מוכן גם לא בתוך בורקס ובמרק הוא לא נוגע!!!
בערב בד"כ זה ביצה (חביתה, קשה, עין וכד'....הוא משוגע על ביצים)עם לחם או לחם עם שוקולד......:(
מוצרי חלב הוא מוכן רק כמעדן (לא תמיד) ראיתם ילד שלא מוכן לאכול מילקי???:confused:
וה' יעזור.
אם יש למישהי עצות בכל זאת אשמח לשמוע (בתקווה שלא יכעסו עלי על הסטת האשכול.......לא אני התחלתי;))

כמו שיש חמאת בוטנים - יש להם גם חמאת שקדים (חברות אחרות קוראות לזה שקדיה אולי) זה בעצם שקדים טחונים ללא תוספות. ואפשר למרוח על לחם כמו טחינה.
האם קציצות בשר/עוף הילדון מוכן לאכול? אם כן, תדחפי לעיסה ירקות מבושלים ומרוסקים ותתפללי שלא ירגיש בשינוי... (ככה עשיתי פעם ועלזתי על כל קציצה שנאכלה)
לפעמים גם הכנסתי לתוך החביתה ירקות מרוסקים - בכמויות זעירות, כי אם לא - הילדים מיד עולים על התרמית ועושים הפגנה. ויוצא שכרי בהפסדי. אבל גם כמויות מזעריות של ירקות זה חשוב. וטיפה לטיפה מצטרפת...
ועוד משהו שאוהבים אצלי - תפוח מגורד/חתוך בתוך גבינה (עם מעט סוכר). אבל אם הוא לא מוכן לטעום גבינה - לא תוכלי לעשות זאת.
לפעמים אני מכינה גם עוגיות מזרחיות מקמח מלא וטחינה - וכל עוגיה כזו היא בעצם חתיכת בריאות טעימה.
מקוה שהפעלתי את כושר האילתור שלך.

• הוסף לסימניות
תנסי טעמים שונים - אם לא הולך מתוק אולי ילך מלוח, חמוץ, חריף (יש לי בת שלא רצתה לאכול כלום עד שגילינו באקראי בגיל שנה וחצי שהיא אוהבת חריף-בוער. היא אכלה בגיל שנתיים צ'יפקה בלי לחם! אז נתנו לה כל דבר בטעם פיקנטי-חריף).

נכתב ע"י תרצה;597527:
כמו שיש חמאת בוטנים - יש להם גם חמאת שקדים (חברות אחרות קוראות לזה שקדיה אולי) זה בעצם שקדים טחונים ללא תוספות. ואפשר למרוח על לחם כמו טחינה.
האם קציצות בשר/עוף הילדון מוכן לאכול? אם כן, תדחפי לעיסה ירקות מבושלים ומרוסקים ותתפללי שלא ירגיש בשינוי... (ככה עשיתי פעם ועלזתי על כל קציצה שנאכלה)
לפעמים גם הכנסתי לתוך החביתה ירקות מרוסקים - בכמויות זעירות, כי אם לא - הילדים מיד עולים על התרמית ועושים הפגנה. ויוצא שכרי בהפסדי. אבל גם כמויות מזעריות של ירקות זה חשוב. וטיפה לטיפה מצטרפת...
ועוד משהו שאוהבים אצלי - תפוח מגורד/חתוך בתוך גבינה (עם מעט סוכר). אבל אם הוא לא מוכן לטעום גבינה - לא תוכלי לעשות זאת.
לפעמים אני מכינה גם עוגיות מזרחיות מקמח מלא וטחינה - וכל עוגיה כזו היא בעצם חתיכת בריאות טעימה.
מקוה שהפעלתי את כושר האילתור שלך.

קציצות הוא אוכל ואכן אני שמה בהן ירקות..........
ממרח שקדים-אנסה, תודה!!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....