- הוסף לסימניות
זו גם דעת תורה בעניין?רווק שלא מעוניין בX Y או Z
כנראה זה לא שלו.....
ואם זה כן שלו
כשיגיע הזמן זה יגיע
ולא רגע קודם
או דעתך האישית?
זו גם דעת תורה בעניין?רווק שלא מעוניין בX Y או Z
כנראה זה לא שלו.....
ואם זה כן שלו
כשיגיע הזמן זה יגיע
ולא רגע קודם
היה פעם בחור שהגיע לסטייפלר והסטייפלר אמר לו שהוא הפסיד את השדיוך שלורווק שלא מעוניין בX Y או Z
כנראה זה לא שלו.....
מה אתם רוצים שאני אגיד על בחור שיש לו בעיית תקשורת או ADHD חמור?תתכלס כולם צודקים מכל צד יש את היוצאי דופן שמפשלים
בתכלס מהצד
הרוקים טוענים שאתם לא מבינים הכל
ומהצצד של השדכנים הבחור\ה סתם מורידים ולא מתיחסים
צריך משהו שישדך בינהם![]()
ר' חיים קניבסקי אמר: "שלא מבינים את אבא"היה פעם בחור שהגיע לסטייפלר והסטייפלר אמר לו שהוא הפסיד את השדיוך שלו
מי שמוריד על שטויות לא עושה את ההשתדלות שלו ויכול להיות שהוא דוחה את השדיוך שלו בעוד כמה שנים ואולי בכלל
יש דבר כזה שבנאדם מפסיד\דוה את השידוך שלו
שמעתי ממקור נאמן ביותר ששאלו אח"כ את ר' חיים ור' חיים אמר שאין דבר כזה להפסיד את השידוך, ומה שאמר הסטייפלר היה נכון לאותו אדם ספצפית במכלול של נתונים שקשורים אליו ועלו לשיחה מול הסטייפלר.היה פעם בחור שהגיע לסטייפלר והסטייפלר אמר לו שהוא הפסיד את השדיוך שלו
מי שמוריד על שטויות לא עושה את ההשתדלות שלו ויכול להיות שהוא דוחה את השדיוך שלו בעוד כמה שנים ואולי בכלל
יש דבר כזה שבנאדם מפסיד\דוה את השידוך שלו
טוב שלך זה ברורחיבים להציע את זה בהרגשה טובה ואם לא אז מה עשינו?!
אבל מה שבטוח זה שבנאדם יכול לדחות את השדוך שלו והוא צריך לעשות השתדלותשמעתי ממקור נאמן ביותר ששאלו אח"כ את ר' חיים ור' חיים אמר שאין דבר כזה להפסיד את השידוך, ומה שאמר הסטייפלר היה נכון לאותו אדם ספצפית במכלול של נתונים שקשורים אליו ועלו לשיחה מול הסטייפלר.
ויש כאלה שאומרים במקרים כאלה ודומיהם שאין התאמה. לפעמים באמת אין התאמה, לפעמים זה כיסוי.מה אתם רוצים שאני אגיד על בחור שיש לו בעיית תקשורת או ADHD חמור?
אני מחרטטת שטויות וזהו.
כגון: מקום מגורים לא רלוונטי וכו'.
ובגלל שכולם צודקים כולם גם צריכים להתנהג בצורה יפה לצד השני. מצד אחד לא להחליט בשבילם שהם בוררים או מגזימים ולהשתדל להבין ולהמשיך להציע דברים מתאימים כמה שאפשר ולא רק סתם רווק לרווקה, ומצד שני להגיב יפה כשמישהו חושב עליך ומציע גם אם זה לא מתאים.תתכלס כולם צודקים מכל צד יש את היוצאי דופן שמפשלים
בתכלס מהצד
הרוקים טוענים שאתם לא מבינים הכל
ומהצצד של השדכנים הבחור\ה סתם מורידים ולא מתיחסים
צריך משהו שישדך בינהם![]()
נראה לך שאדם יכול/צריך להתחתן בכוח?זו גם דעת תורה בעניין?
או דעתך האישית?
ודאי. זה הכי בסדר להציע גם אם זה לא מתאים.ובגלל שכולם צודקים כולם גם צריכים להתנהג בצורה יפה לצד השני. מצד אחד לא להחליט בשבילם שהם בוררים או מגזימים ולהשתדל להבין ולהמשיך להציע דברים מתאימים כמה שאפשר ולא רק סתם רווק לרווקה, ומצד שני להגיב יפה כשמישהו חושב עליך ומציע גם אם זה לא מתאים.
מי לא עושה השתדלות?אבל מה שבטוח זה שבנאדם יכול לדחות את השדוך שלו והוא צריך לעשות השתדלות
אפשר לאמר שמבררים ולא לברר.ולא הזכרת כמה אנרגיה נפשית של לתת לזה סיכוי ולהיות במאה אחוז שלך זה דורש. וכל זה מתוך מאגרים שכבר מרוקנים ומנוגבים.
זה כ"כ לא - מה אכפת לה לבדוק
זה כ"כ הרבה יותר מורכב ודורש
מבחינת אנרגיות זה יותר דומה ל-מה אכפת לה לעצור את החיים ליסוע לאוסטרליה ולהיפגש עם קנגורו כדי לתת צ'אנס לאיזה מחשבה של שדכן
ורוצה להוסיף על זה, שלפעמים שדכנים מציעים דברים כ"כ לא קשורים, שקשה להסביר להם עד כמה לא מתאים.בתור אחת שגם מסוגלת להניף ברגע הצעות - זה כי כבר הספקנו לצבור ניסיון כל אחת בחוויה שלה ולדעת שלכזה אין עניין להיכנס ולהיפגש סתם. זה לא עקשנות זו חכמה לדעת להכיר את עצמך ומה אתה מחפש ולמה אתה לא מתחבר ולמנוע מעצמך עוגמת נפש שקרתה לך מיליון פעם. אם את אחת שהתחתנה צעירה אז לך אין את הניסיון הזה ברוך ה' אז עוד יותר לא תוכלי להבין אנשים כאלו. ותזכרי שכל רגע שאת חושבת את המחשב הזאת זו גאווה שצריך להפטר ממנה בדחיפות!
רק השבוע התחתנה מישהי אצלנו שוואלה אני גם לא חשבתי שתתחתן בגלל המווון סיבות והיא התחתנה!
מאז אני מפסיקה לחשוב ככה כי כשה' רוצה הוא נותן.
יש הרגשה נוראית כזאת של התנשאות לא מוסברת של צעירים נשואים על פני רווקים באמת שאני לא מבינה מאיפה זה מגיע. זיווג זה נטו משמיים זה לא קשור להשתדלות.
ההשתדלות זה רק חובה אבל זה לא מה שיכריע אם נקבל וכמה נקבל
יש כאן פוטנציאל אדיר. החברה שהציעה גם היא... אחרת למה הציעה. אז אולי...?אם אתה אבא שלו אולי אתה צודק.
אם לא אתה לא יודע כלום
גם אני מחרטטת לסביבתי הרבה שטויות כי אין באפשרותי להגיד את האמת תמיד.
מה אני יגיד לחברה שמנסה להציעה לי בחור לא חכם -בלשון המעטה.
בדרך כלל זו חברה נשואה שיושבת בזמנה הפנוי ומזווגת זיווגים. קשה למצוא כאלו שמציעות לחברות כשגם הן בסאגת השידוכים. אבל השנינות בעינה עומדת.יש כאן פוטנציאל אדיר. החברה שהציעה גם היא... אחרת למה הציעה. אז אולי...?
ברור שלכל אחד יש מעלות וחסרונותושאלה לקינוח. מי שיקח אותכם לא יתפשר על כלום? אתם מושלמים?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //