אני עובדת גם תוך כדי אשפוזים, ביד אחת אינפוזיה וביד בשנייה העכבר של המחשב...
זה נקרא ימים שאני "עובדת מרחוק" כי אני לא רוצה שידעו....
שזה רק יום אחד אין תשלום על ימי מחלה..... וחבל לי להפסיד יום עבודה
אולי יום אחד ימציאו חוק לחולים כרוניים שמקבלים טיפול קבוע בבית חולים...
אם את תחת מעסיק שהוא חברה גדולה (בעולם הייטק, למשל), יתכן שאם תשתפי ישנו לך את התנאים,
בשנים האחרונות נתקלתי במעסיקים (גדולים, שיכלו "לספוג") שאמרו לעובד שאם הימי מחלה קשורים לX (מחלה ספציפית שלהם) אז הם נחשבים כרציפים
באותו חודש.
העובדות החרדיות הן הכי מוסריות וחוששות מגזל, רק כנראה לא תמיד יודעות,
ניסית להעסיק נשים ממגזרים אחרים וראית שהן יותר ישרות??
חילוניות לרוב פחות מתעסקות עם ימי מחלה, הן עסוקות בשיטות גזל
חמורות יותר... (מגיעים לעבודה, מחתימים כרטיס, אחרי שעה יוצאים למספרה בלי להחתים ביציאה, חוזרים שעתיים אחרי וממשיכים לעבוד "כרגיל"). נו אז? הן לא מעניינות. הן חילוניות ואני לא מצפה מהן כלום.
החרדיות הן הכי מוסריות וחוששות מגזל- אכן נכון, הבעיה מתחילה מזה שלא מבינים שזה גזל! תראי שיש פה אנשים שבונים פלפולי פילפולים שמותר...
כמו שכתבתי בהודעה למעלה
מעסיק שמנצל את העובד ואוסר עליו לפתוח מייל לשניה , ואין הפסקה כמובן
מקבל בחזרה ניצול של ימי מחלה, א"א למצוץ את הדם של העובדים ולצפות מהם להיות הוגנים
לא מכיר אותך בתור מעסיק, וב"ה אשתי לא הועסקה אצל מעסיקים נצלנים, ולכן יש לה עשרות ימי מחלה פנויים
יש 2 צדדים למטבע, ולכן המצב הוא רע ,וכתבת למעלה שינצלו לך את כל הימי מחלה.
אפשר לטעון שיחפשו עבודה אחרת, במצב הקיים זה הברירת מחדל שלהם.
מי אמר אם אני מעסיק מנצל או לא? ספרתי ממה שאני ראיתי, ואשרי אשתך שהחברות שלה ישרות דרך. החברות שלי שלא היו קולגות אכן כאלו, גם אני (בעבר) ואחיותי וגיסותי (בהווה) כאלה, אבל מרגישות
במיעוט...
@זבדיה קראת את ההוכחה מתחילתה?
אין כאן המקום להיכנס בפלפול כזה אבל החילוק של כבודו לא מתייחס לעצם הראיה
היה ביננו הסכם, בהסכם נקבעה זכות, לזכות יש תשלומין,
השופט לא הוסכם כבורר ביניהם במקרה של ספק
לא הבנתי מה הספק,
היה ביננו הסכם = חוזה העסקה,
חתמנו חוזה שאין שם (ברוב המקרים) איזכור אפילו קלוש של ימי מחלה. אבל במסגרת זה שהסכמי עבודה כפופים לחוק- היא מקבלת ימי מחלה.
עוד לא ראיתי חוזה שמזכיר ימי מחלה מעבר ל"בהתאם לחוק" או הטבה מיוחדת (אם לקחת רק יום מחלה אחד בחודש - תקבל אותו במלואו למרות שהחוק פחות מזה וכו). אין בהסכמים מעבר לזה.
כלומר, ההסכם מקנה לה ימי מחלה בהתאם לחוק, והחוק קובע בפרוש מתי מגיע - כשיש אישור מחלה.
אפשר לשקר לרופא ולהגיד שיש קלקולי קיבה ואז יוצא לי אישור מחלה? אפשר.
מותר? זה מצריך "בורר" האם מותר לשקר שאני חולה? כי הרי בלי השקר לא אקבל אישור מחלה מרופא = לא מגיע לי ימי מחלה לפי החוק.
[ימי הצהרה לרוב קיימים בממשלתי, ונדירים במגזר הפרטי הקטן].
אגב, יש מעסיקים קשוחים, וכשהעובד "משחק" איתם יותר מידי עם אישורי מחלה, הם
על פי חוק שולחים אותו לרופא תעסוקתי מטעם המעסיק שיבדוק שאכן היום מחלה הזה מוצדק. (עושים את זה בארגונים עם "קביעות" כשרוצים למרר עובד שמעוניינים לפטר והוועד עובדים מגן עליו וכו).
וכל הנ"ל לא נכתב עלי אישית, אלא דוגמאות שראיתי / שמעתי / נתקלתי במהלך חיי, אין צורך לכעוס עלי, אפשר לכעוס על החוק.