התייעצות שיתוף פעולה עם חוקר ילדים בגני ילדים

• הוסף לסימניות
לאחרונה נחשפתי להוראות שמקבלות גננות מאחד מרשתות החינוך (החרדיות כמובן) של גני ילדים, בתוך ההוראות הייתה ההוראה הבאה: (אולי לא בדיוק אותם מילים)
במקרה ומגיע חוקר ילדים לגן מטעם המשטרה, יש לתת לו להיכנס לגן ולבצע את עבודתו.
אין ליידע את ההורים על הענין.

אם רוצים אני יכול להעלות סריקה של ההוראה הזו.
יש מישהו שמוכן שהילד שלו יחקר ללא ידיעתו? זה החוק בנושא?
שמעתי מגננת אחת שלפני כמה זמן חוקר נכנס לגן, (אז זה היה בעקבות בקשת ההורים דווקא) אבל הילדה לא שיתפה פעולה בכלל. מהסיבה הפשוטה שאותה חוקרת הייתה לבושה בצורה חילונית מפחידה, ולא בטוח ממה הילדה פוחדת יותר...

• הוסף לסימניות
יש מישהו שמוכן שהילד שלו יחקר ללא ידיעתו? זה החוק בנושא?
כן, יש מקרים שיש פטור מידוע ההורים על חקירת ילד.
כשיש חשש שהילד עלול להפגע אם הוריו ידעו על החקירה או שאחד ההורים פוגע בילד. אפשר אפילו להוציא את הילד מהמסגרת ללא ידיעת ההורים.
הכל מעוגן בחוק הנוער ובחוק הגנת ילדים.

• הוסף לסימניות
כן, יש מקרים שיש פטור מידוע ההורים על חקירת ילד.
כשיש חשש שהילד עלול להפגע אם הוריו ידעו על החקירה או שאחד ההורים פוגע בילד. אפשר אפילו להוציא את הילד מהמסגרת ללא ידיעת ההורים.
הכל מעוגן בחוק הנוער ובחוק הגנת ילדים.
לא מדובר על "פטור" .
מדובר על איסור.
בתור הורה, מישהו מוכן לדבר כזה?

• הוסף לסימניות
לא מדובר על "פטור" .
מדובר על איסור.
בתור הורה, מישהו מוכן לדבר כזה?
אם הורה חשוד על פגיעה בילדיו בוודאי שלא יסכים לחקירת הילד...

חקירה במוסד לימודים נעשית לעיתים נדירות מאד- כשיש חשד שהילד עובר פגיעה ממשית. חקירה ללא יידוע ההורים נעשית כשיש חשש ממשי שהילד נפגע מאחד ההורים. להורה נורמטיבי אין סיבה לחשוש שילדו ילקח לחקירה ללא ידוע, זה נעשה במקרים חריגים וקשים.

• הוסף לסימניות
זה א
אם הורה חשוד על פגיעה בילדיו בוודאי שלא יסכים לחקירת הילד...

חקירה במוסד לימודים נעשית לעיתים נדירות מאד- כשיש חשד שהילד עובר פגיעה ממשית. חקירה ללא יידוע ההורים נעשית כשיש חשש ממשי שהילד נפגע מאחד ההורים. להורה נורמטיבי אין סיבה לחשוש שילדו ילקח לחקירה ללא ידוע, זה נעשה במקרים חריגים וקשים.
אוקיי.
זה אמור להיות כתוב בהוראות לגננת? מאיפה היא אמורה לדעת מה הסיפור? אפשר להאמין לשוטר/ת לכאלו דברים?

• הוסף לסימניות
זה א

אוקיי.
זה אמור להיות כתוב בהוראות לגננת? מאיפה היא אמורה לדעת מה הסיפור? אפשר להאמין לשוטר/ת לכאלו דברים?
זה מעוגן בחוק. זה אמור להיות כתוב בהוראות לגננת וזה נוהל חשוב מאד להגנה על ילדים.
לא רואה סיבה למה לא להאמין לשוטר שמגיע, אם יש חשש שהוא מתחזה אפשר להתקשר ל100 ולאמת את זהותו.
בכל מקרה אין לגננת שם סמכות לסרב והיא לא אמורה לדעת מה הסיפור.

• הוסף לסימניות
כותבת כגננת:
כשמגיע חוקר ילדים לגן הוא מגיע עם תעודת שוטר + תעודת זהות לאימות זהותו +צו חקירה.
ומותר ואף רצוי לגננת לדרוש לראות את האישורים הללו.
ולרוב זה נעשה בתיאום עם צוות הגן. - החוקר מתקשר ומסביר למה הוא בא ובאיזה שעה ומסביר מהן ההגבלות החוקיות על הגננת ובדרך כלל הוא נותן לה לפנות למי שאחראי עליה במערכת החינוך בשביל לקבל אישור. ואוסר עליה לפנות להורים במידה ויש חשש שההורים פגעו בילד או לחילופים שיזהמו את החקירה מסיבות שונות (פגיעות מכל הסוגים..)
חייבת לציין שכמעט תמיד כשמגיע חוקר ילדים לחקירה בגן זה כשצוות הגן הזמין אותו לאחר חשד ממשי..
במידה ויש חשש כזה אסור לדווח להורים מכיון שיש חשש שיזהמו את החקירה וכבר היו דברים מעולם וד"ל

• הוסף לסימניות
יש מישהו שמוכן שהילד שלו יחקר ללא ידיעתו?

לא שואלים את ההורים
חקירות במוסדות חינוך ללא ידיעת ההורים הם חקירותת על ההתנהלות בבית
ידעת ההורים כאורה תשבש הליכי חקירה

זה החוק בנושא?

כן

שמעתי מגננת אחת שלפני כמה זמן חוקר נכנס לגן, (אז זה היה בעקבות בקשת ההורים דווקא) אבל הילדה לא שיתפה פעולה בכלל. מהסיבה הפשוטה שאותה חוקרת הייתה לבושה בצורה חילונית מפחידה, ולא בטוח ממה הילדה פוחדת יותר...

כן זאת בעיה מוכרת.
אני בעד שילדים לא ידברו בחקירות חטופות כאלה.
אגב תחשיבי כמה זה גרוע בחיידרים...

• הוסף לסימניות
זה א

אוקיי.

היא לא אמורה לבדוק את השוטרת
היא אמורה לציית, ואם השוטרת טעתה זאת עילה לתבעיה רצינית כלפי המשטרה,
לא כלפי הגננת.

• הוסף לסימניות
היא לא אמורה לבדוק את השוטרת
היא אמורה לציית, ואם השוטרת טעתה זאת עילה לתבעיה רצינית כלפי המשטרה,
לא כלפי הגננת
אני שואל בתור הורה לילד בגן חרדי.
כהורה, לא הייתי רוצה ששוטר (מכל צורה, מין וצבע) יכנס לגן שהבן שלי לומד בו. ולא משנה לאיזה סיבה.
אם יש לו סיבה (מוצדקת?) לחקור ילד, שיעשה את זה בתיאום עם הגננת, ועם הפיקוח, ובמקום שלא מפריע לגננת בעבודתה, מומלץ עם ליווי של 2 אנשים לוודאות, שהשוטר לא יפגע בעצמו בילד (מספיק כמה הפחדות לגרום לו טראומה לכל החיים)
הוראה כזאת של לתת לו להיכנס בלי שום סינון מבחינתי מאד בעייתית.

• הוסף לסימניות
כהורה, לא הייתי רוצה ששוטר (מכל צורה, מין וצבע) יכנס לגן שהבן שלי לומד בו. ולא משנה לאיזה סיבה.

אם זה יקרה זה יהיה כי יחשדו בך או בשתך שאתם פוגעים בילדים,
ובמקרה כזה דעתך באמת לא נחשבת בעני החוק.
רק תחשוב שדעת כל הורה מתעלל על חקירת ילדים היה סיבה לבטל אותה

אם יש לו סיבה (מוצדקת?) לחקור ילד, שיעשה את זה בתיאום עם הגננת, ועם הפיקוח, ובמקום שלא מפריע לגננת בעבודתה, מומלץ עם ליווי של 2 אנשים לוודאות, שהשוטר לא יפגע בעצמו בילד (מספיק כמה הפחדות לגרום לו טראומה לכל החיים)

לא חושבת שיש 'יחוד' עם השוטר.
זו אכן עלולה ללהיות טראומה
הורים נורמטיביים לא אמורים להגיע למקומות האלו.

מצד מי?
זאת מדינת חוק.

• הוסף לסימניות
חוקר ילדים הוא לא חוקר משטרה סטנדרטי - יש לו הכשרה בשביל לחקור ילדים והוא לא מזיק להם. ולרוב הם יודעים איך להתנהג ולהתלבש. ואם הוא מגיע זה לא בגלל ש"בא לו" או מתחשק לו להיכנס לגן של הבן שלך אלא בגלל שיש סיבה מאוד רצינית לחשוב שמשהו לא תקין..
לגן שלי הגיעה חוקרת משטרה - עדינה, והתלבשה בצורה מכובדת וצנועה מאוד. תיאמה בטלפון את הגעתה והציגה מסמכים המאשרים את מטרת הגעתה.
הסיפורים האלו על השוטרים המפחידים שרק רוצים להרע לציבור החרדי - עברו ופסו מן העולם וטוב שכך.
ובדרך כלל כשמגיע חוקר ילדים זה אחרי התערבות של משרד הרווחה.

• הוסף לסימניות
בתור אחת שעבדה במקום שאליו פונים בכל מה שקשור לנושא פגיעות בילדים - ראיתי כמה ידיעת ההורים יכולה לשבש את התהליך

• הוסף לסימניות
חוקר ילדים הוא לא חוקר משטרה סטנדרטי - יש לו הכשרה בשביל לחקור ילדים והוא לא מזיק להם. ולרוב הם יודעים איך להתנהג ולהתלבש. ואם הוא מגיע זה לא בגלל ש"בא לו" או מתחשק לו להיכנס לגן של הבן שלך אלא בגלל שיש סיבה מאוד רצינית לחשוב שמשהו לא תקין..
לגן שלי הגיעה חוקרת משטרה - עדינה, והתלבשה בצורה מכובדת וצנועה מאוד. תיאמה בטלפון את הגעתה והציגה מסמכים המאשרים את מטרת הגעתה.
הסיפורים האלו על השוטרים המפחידים שרק רוצים להרע לציבור החרדי - עברו ופסו מן העולם וטוב שכך.
ממש לא עברו, ולא פסו מן העולם.
העלתי את הדיון הזה בגלל מקרה שקרה בגן שהגיעה חוקרת ילדים מהסוג שכל הורה נורמטיבי היה אומר לבן/בת שלו, לא להתקרב אליו.

• הוסף לסימניות
רק לדייק-
חוקר ילדים הוא לא שוטר!
ולא קשור למשטרה בשום דרך
הוא עו"ס, עובד של משרד הרווחה, ובסיום החקירה הוא מעביר את התוצאות למשטרה
אז אפשר להרגיע לגבי "השוטרים המפחידים"
הוא כן. מדובר בשוטר לכל דבר וענין. דורשים מהגננת לבדוק שיש לו תעודת שוטר.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
חוקר ילדים הוא לא חוקר משטרה סטנדרטי - יש לו הכשרה בשביל לחקור ילדים

נכון

והוא לא מזיק להם.

הואלא
החוויה הרבה פעמים כן

ולרוב הם יודעים איך להתנהג ולהתלבש.

לרוב...תוכיחי.
כל פעם שלא זה פעם אחת יותר מדי
.

אלא רוצים להרע,
אבל עם כל הכבוד לא מותאמים הרבה פעמים.
בואי נדבר על שוטרת חילונית עם מכנסיים בחיידר בני ברקי
וילד בכיתה גבוהה שמובל לשם עם המחנך והמנהל והמפקח,
זה עשה טראומה גדולה יותר מהחקירה עצמה.

נכון.
והם, לפחת בערים חרדיות,
מעלים אתץ נושא הלבוש.
לצערנו זה לא מספיק קורה שהם מפנימים.

• הוסף לסימניות
יש לזה סיבות.
מכירה ילדים שאם היו עושים את זה היו מצילים אותם.
וכן, ההורים היו מסרבים.

ולפעמים עושים את זה ללאתועלתוילדים סתם חווים אתהתענוג.
ולא מפעילים הליך נגד המשפחה.
כי כל דיווח הוא אמין,
ובנושאים האלו המשטרה מחמירה למהדרין מן המהדרין.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה