התייעצות שמות לבנות 2025

מצב
הנושא נעול.
גם בזה יש השקפה..
ההשקפה היא לקרא בשם יהודי מהתנך....שם מלא ולא מקוצר שישמטו אותיות של השם או סיומת א-ל
לא רואה מה פסול בהשקפה הטהורה הזו.
מה יותר קדוש משם של ילד...????
אז למה שאלת אם זה מודרני השמות שאת רוצה לקרא,
מה זה משנה, מהתנ"ך , מצוין!

גם בזה יש השקפה..
ההשקפה היא לקרא בשם יהודי מהתנך....שם מלא ולא מקוצר שישמטו אותיות של השם או סיומת א-ל
לא רואה מה פסול בהשקפה הטהורה הזו.
מה יותר קדוש משם של ילד...????
את רוצה לקרא שם יותר חדש ולכן את מנסה לשכנע את עצמך שזה מקובל וזו השקפה טהורה...
(גם בעיני השמות האלה יפים מאד, אבל אני לא רוצה להיות מזוהה עם סגנון האנשים שקוראים ככה.)
אז נראה לי שתצטרכי לבחור מה יותר חשוב לך

את רוצה לקרא שם יותר חדש ולכן את מנסה לשכנע את עצמך שזה מקובל וזו השקפה טהורה...
(גם בעיני השמות האלה יפים מאד, אבל אני לא רוצה להיות מזוהה עם סגנון האנשים שקוראים ככה.)
בול

הבנתי שיש בעיה גדולה עם השמטת האות ה....
אפילו שהדס זה כאילו הצמח.
והדסה זו אסתר.
עדיין זה להשמיט
לגבי סגנון במודיעין עילית רוב ההדס שאני מכירה הן מהציבור הספרדי....
פעם הייתה לי חברה הדס ממשפחה אשכנזית אבל מודרנית
דווקא אני מכירה ממשפחה ליטאית מאוד חשובה אבל בכל זאת כששומעים את השם מרימים גבה

אני נתתי שם(דמות צדיקה וחיובית מהתנ"ך) לבן שלי וסבתא שלי שמעה ואמרה-אני לא מכירה את השמות המודרנים האלה...
אמרתי לה בכבוד, סבתא, השם הזה "זקן" יותר ממך....
סתם הזכרת לי רגע משעשע...
פעם, לפני שנים, באיזו עבודה. דיברתי עם לקוח ערבי של המשרד, והוא אמר לי - וואו רות! איזה שם עתיק!
חייכתי בדיפלומטיות והתעניינתי מה שמו
ענה - כנען :ROFLMAO:

יש לי כבר 4 שמות "חדשים."..אוקי.
אז לשכנע את עצמי אני לא צריכה
עכשיו בחמישי יש לי התלבטות.

הכל נכון אבל צריכים לזכור שהילדה או הילד לא יתביישו בשמות עתיקים.
מה אם לילדה קוראים בילא? יכול אם זה נהוג זה בסדר (אני לא יודע, סתם דוגמא.)
צריכים לחשוב עליה , וגם הסבתא לא הייתה רוצה שנכדתה תתבזה או תתבייש.

בלת"ק
אני נתתי את השם הדס אחרי הרבה התלבטויות , ובגיל 3 חודשים שמעתי ממשהי בשם הדס שהיא הייתה אצל הרבנית קולדצקי והיא אמרה לה בשם אביה , ר' חיים שהשם הדס זה שם מצוין - הרבה סיעתא דשמיא
בהצלחה

הכל נכון אבל צריכים לזכור שהילדה או הילד לא יתביישו בשמות עתיקים.
מה אם לילדה קוראים בילא? יכול אם זה נהוג זה בסדר (אני לא יודע, סתם דוגמא.)
צריכים לחשוב עליה , וגם הסבתא לא הייתה רוצה שנכדתה תתבזה או תתבייש.
לא דובר פה על בילא וסגנון זה
אלא על מוריה ואביטל ולא רחלי ואלישבע

שלום,
כל האשכולות נעולים ואני חייבת התייעצות
אם היה אפשר הייתי שואלת משפחה וחברים אבל זה לא לעניין...
שמות לבנות!!!!!
אני מאד מאד מתלבטת על כמה שמות.
אני ליטאית גרה בעיר מאד מאד ליטאית ולא רוצה שיסתכלו עלי מוזר....
מה דעתכם על השמות:
מוריה
אביטל
מה זה השם טלי.....אם אני לא רוצה טליה....

לא רוצה לקרא
נועם, נעמה, איילת, אילה
גם כה יש לח בבית שמות חרושים הראשונים ברשימות בשנת 2021 עד 2023....
הבו דעות....
אולי תקראי פשוט טליה ואז תקצרי...
או שמות כמו שירה, אביגיל, מיכל, שיראל, תמר, אודיה...

הרבה ענינים
1. מצד שזה עושה טוב לנפטר
2. אני רוצה שהבת שלי תדמה במעשיה לדמות על שמה היא נקראה (מקובלנו שמי שנקרא ע"ש מישהו מקבל ממידותיו)
3. וכן מותר גם לומר כיבוד הורים במידה ומדובר בהוריהם או סביהם וסבתותיהם
אגב מי שרוצה לקרוא על שם לא חייב לעשות את זה כשם ראשון...
סבתא שלי ז"ל, בקשה שלא יקראו לילדים על שם סבא שלי בשם ראשון כדי שהם הסתדרו בחברה עם השם...

כשאת קוראת בשם ראשון יש מצב שהבן זוג של מי שעל שמו את קוראת עוד יהיה בחיים ותזכי לכבד אותו בידיעה שקראו על שם בעלה/אשתו
שזה תלוי.. אצלינו היא ביקשה לא (!) לקרוא בשם ראשון... ואגב באופן כללי שמדובר באנשים שסבלו הרבה או שמתו בגיל צעיר לא מומלץ לקרוא בשם ראשון...

שזה תלוי.. אצלינו היא ביקשה לא (!) לקרוא בשם ראשון... ואגב באופן כללי שמדובר באנשים שסבלו הרבה או שמתו בגיל צעיר לא מומלץ לקרוא בשם ראשון...
ברור שברגע שהיא בקשה זה משהו אחר
ואם נפטרים בגיל צעיר אז ההמלצה היא להוסיף שם

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה