נשמע לי קצת היסחפות... לא תתקבל לסמינר בגלל השם?!איזה היסחפותת
עדי וטליה ממש ממש לא ליטאי קלאסי!
אולי הבנות הן בגן כזה כי גנים הם שכונתיים ויש מכל הסגנונות.
אבל ליטאים קלאסים הם לא!!
בא נגיד לסמינר ליטאי קלאסי הם לא תתקבלה
חחחח כנראה זה נושא רגיש..שיא של אשכול
17 עמודים תוך 7 שעות.
סטיגמה.נשמע לי קצת היסחפות... לא תתקבל לסמינר בגלל השם?!
בלי לבחון איך היא בלימודים או ברוחניות?!?
אביטל כבר ממש נכנס בציבור הליטאי קלאסי ולדעתי כבר ממש לא מודרני....הקפצתי למי שקשה .
כל מילהצורם לי מאד שאצלינו נכנס שמות 2025
מה אין תשפ״ה….?
והאם גם אצלינו זה כבר לפי אופנה?
זוכרת כשילדתי לפני. 20 שנה עם נשים שאינן שומ״צ , יושבות עם ספר השמות הגדול ובוחרות שם.
ועד היום אפשר לזהות שנת לידה אצלן לפי השם שהיה אופנתי באותה תקופה.
שמחתי שיש לנו מסורת ושלא שם חלקינו כהם…
ועכשיו?
אין מה שאמא אוהבת? אין מה שמקובל? אין פרשת שבוע או שם מהמקורות? יש 2025???????
איזה משמעות טובה ודמות יהודית יש לאיילת??אני מחפשת שם עם משמעות טובה (למי שלא הבין את זה בפתיחת האשכול )ודמות יהודית איכותית.
ומהתנך בעדיפות
וגם אחרי שיש לי שם אני שואלת רב
ובודקת כל שם מכל הצדדים ןהבחינות
לא רק זורקת שם בגלל שככה קראו לסבתא...
ומסכימה איתך על כל מילה
מה היא תענה?הבת שלי תעמוד בגאוה בלי למצמץ ותענה יפה מאד...
למה זה בושה להגיד קראו לי x y z כי אבא ואמא שלי אהבו?מה היא תענה?
או שבדור 2030 כבר לא ישאלו על שם מי...
מה כולם קוראים על שם מי?מה היא תענה?
זה לא רק סמיכות, בירמיהו למשל כתוב 'כי גם אילת בשדה ילדה ועזוב כי לא היה דשא' במצודת דוד כתוב ש'אילת' זה נקבת האיל.איילת זו אילה בסמיכות.
איילת השחר נקראת כך במדרש כמשל על הגאולה,
שבאה לאט לאט ואז נתרחשת בפתאומיות.
כמו השחר שעולה לאט לאט
אבל קרני השמש (קרנים - איל. לפי המפרשים) מפציעות בשניה והשמש כאן.
מי שרוצה האילת השחר, שיקרא אילת השחר
מ זה אילת לבד?
יש עוד שמות בסמיכות בלי הנסמך.
רינת, למשל.
עם זה עם ם המשפחה אני יכולה להבין.
רינת קמפינסקי,
הרינה של משפחת קמפינסקי.
או עם עוד שם.
יקרת יהודית - היקרה להיות יהודית.
לבד זה משונה לי.
(אבל העיקר שזה לא משונה להורים)
מי אמר איילת?איזה משמעות טובה ודמות יהודית יש לאיילת??
מה שאני אסביר לה תלוי על שם מי ומה קראתי ולמהמה היא תענה?
קיצר מה רצית, ענו לך? עזר להגיע להחלטה?מי אמר איילת?
אגב לא חיפשתי שם מקורי לשנת.2025
ולצערי אני לא יכולה לשנות את כותרת האשכול.
אני כבר הסברתי שזה הכותרת שבחרתי כי היו היום אשכולות בשנים עברו ואני חושבת ע מי שיחפש ....
היא רצתה שכולם יגידו לה שזה מקובל. לא בטוחה שזה מה שהיא קיבלה פה...קיצר מה רצית, ענו לך? עזר להגיע להחלטה?
הרי תמיד יהיו דעות כמספר העונים, לכאן ולכאן, מה אמור להשפיע על הבחירה שלך שאת זה מחפשת?
היה מעניין לשמוע דעות...חלקן רציניות ולקחתי את זה איתי וחלקן ליצניות ( יש פה מגדריות ברורה....לפי התגובות) שאפילו לא הרגשתי צורך להגיב או לנמק.קיצר מה רצית, ענו לך? עזר להגיע להחלטה?
הרי תמיד יהיו דעות כמספר העונים, לכאן ולכאן, מה אמור להשפיע על הבחירה שלך שאת זה מחפשת?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //