בלי לקרוא את כל האשכול,אשמח לדעתכם
אני פוגשת לאחרונה מיזמים רבים של יועצים שמעודדים להרוויח הרבה כסף.
מאידך, אני רואה את ההשלכות המיידיות של הגדלת ההכנסות על הבית החרדי:
הנחה בארנונה (3-6 א"ש שנתיים)
דרגות במעון (30 א"ש לילד לשנה)
מענק עבודה+פעוטות (5-20 א"ש לשנה)
ב"ל - מדרגה מוגדלת
מס הכנסה
מענקי חג - חסדי יעקב, טובה וברכה וכד'.
ועוד...
ואני שואלת האם באמת כ"כ נכון להגדיל את ההכנסות?
במידה מסויימת יש איזשהו מעגל תמיכה שממש עוצר את האוכלוסיה מלהרוויח יותר גם כשהיא יכולה.
ואני לא מדברת על שכירים שהעלאה הופכת קבועה.
אלא על עצמאיים - שבין להרוויח 8 א"ש ל12 א"ש - זה הפסד! וברגע שהם עולים להיות עוסקים מורשים הם מכניסים את עצמם למחוייבות קבועה של להכניס 30 א"ש חודשיים ע"מ לא להפסיד מהמהלך.
שואלת ממקום של אשה צעירה לילדים קטנים ומפרנסת יחידה.
לא מה נכון תודעתית, אלא מה באמת נכון טכנית.
תודה.
אני מתכוונת להגיע למקסימום האפשרי כמובן במסגרת הנוכחית וכמובן לייעל את העבודה שהיא תהיה נוחה ונכונה.זה בהחלט חשבון נכון.
דעה לא פופולרית (בטח בעידן קמפינסקי), אבל לאנשים מסויימים סוציאליזם זה טוב ונכון מאוד.
אם השאיפות שלכם לא גדולות מדאי, ואתם מסתדרים כיום עם כל ההטבות, אין סיבה לשנות ולהפסיד במיידי על הספק שאולי תרוויחו יותר ועל הדרך תעברו סטרס.
ביום שהשאיפה או הצורך שלכם יגדלו, אתם תדעו את זה. ותפעלו בהתאם.
מה שנכון לכם לא נכון לאחרים, וגם ההיפך.
אותו דבר יכול לקרות גם כשרודפים אחרי הנחות וסיוע.התשובה שלי לא עונה בדיוק על השאלה אבל חשוב לי לכתוב אותה:
כל מי שמנפנף במושג 'תודעת עושר' -
אני חלילה לא אומרת לשאוף לחיות בעוני, להזדקק לעזרה, למענקים ולהנחות.
אבל תעצרו ותבדקו עם עצמכם בכנות האם אתם נזהרים לא להפוך את הכסף לעיקר.
האם המרדף אחרי הגדלת ההכנסות לא מקצין מדי ובא על חשבון דברים אחרים. בית, משפחה, וחיים פשוטים וטובים של בני תורה.
אני לא אומרת את זה סתם. אני מכירה אנשים, וראיתי מקרים שבהם זה מתחיל מתוך רצון אמיתי להקל מהלחץ הכלכלי, לשפר את הרווחה בבית —
אבל איפשהו בדרך, הכסף הופך למטרה בפני עצמה.
אנשים משקיעים הכול, גם כשכבר יש להם די והותר, רק כדי להמשיך להרחיב ולהרוויח, ושוכחים שהעולם הזה זמני.
ההשקעה הזו לעיתים באה על חשבון זמן יקר, שהיה יכול להיות מנוצל לדברים שקונים לנו נצח, ומשמעותיים באמת.
אני לא באה לומר שזה או פה או שם- בכל דבר צריך איזון, ולא להקצין לשום כיוון
רק תזכורת... משהו שלא נעים להזכיר לאנשים פנים אל פנים. תבדקו את עצמכם, זה הכל
אני לא שוללת שזה יכול לקרות בכל מצד ולכל אחד.אותו דבר יכול לקרות גם כשרודפים אחרי הנחות וסיוע.
זה עניין של אופי ותעדוף יותר מאשר של הכיוון שאליו מפנים את המאמצים.
דודה מבוגרת וחכמה אמרה לימנגד מבינים שעוד כמה שנים שיהיה שורה של ישיבות סמינרים מעונות וכד' ההוצאות ילכו ויגדלו - ונהיה חייבים תוספת.
מדויק גם על פי התורהמשום מה רוב האנשים שמרימים לסכומים הגבוהים - הם גברים.
אנשים רודפים אחרי רמת חיים יותר מאשר אחרי כסף כשלעצמו, בדרך כלל.אני לא שוללת שזה יכול לקרות בכל מצד ולכל אחד.
אבל אין מה להשוות.
כשאנשים רודפים אחרי כסף, זה ידוע ומוכר עד כמה מהר זה הופך לאובססיה – הרצון לעוד ועוד נהיה עיקר החיים, וזה קורה הרבה יותר ממה שחושבים.
ובכל אופן, לא באתי להמליץ דבר ולא לומר שצריך להימנע מלהכניס יותר כסף – רק להזכיר שחשוב להיזהר ולשים לב, זה הכול. באופן כללי, בפרוג רואים לא מעט אמירות בסגנון של "להכניס כמה שיותר", "לא לעצור", "השמיים הם הגבול" – וצריך לזכור שזו לא המטרה שלנו.
רוב הדברים כמו הנחות במעון או מענק הכנסה הם דיפרנציאליים, כך שלא בבת אחת מאבדים הנחות.פותחת האשכול העלתה שאלה טכנית. האם שווה תכלס להגדיל הכנסות
ויש פה קצת סטיה מהנושא
ואני מצטרפת לשאלתה.
יכול להיות 2 נשים ששתיהם מרויחות משכורות בפער של כמה אלפים
אבל בסופו של דבר זו שהרויחה פחות מקבלת יותר.
כי לדוג' בסוף שנה מענק עבודה היא תקבל יפה יותר מהשניה וכו' כל ההטבות שציינו פה
על זה היא שאלה
לא שאלה אם כדאי לחיות בתודעת עוני.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //