הגזמת ! איפה את גרה ? כאן בארץ החוקים הם בדיוק הפוך ממה שכל אחד נורמלי עלול לחשוב.נכתב ע"י nיה;920587:לא ברור מה את מתכוונת.
המעביד לא משלם לעובדת בזמן חופשת לידה - היא לא עובדת אצלו והוא לא חייב לה כלום
פנסיה חובה רק עם העובדת מפרישה, אם לא, המעביד אינו חייב להפריש.נכתב ע"י מיכל123;920689:הגזמת ! איפה את גרה ? כאן בארץ החוקים הם בדיוק הפוך ממה שכל אחד נורמלי עלול לחשוב.
הוא משלם לה על החודשים שהיא לא עובדת, פנסיה, פיצויים, דמי הבראה ושאר ירקות.
נכתב ע"י ch3;920693:פנסיה חובה רק עם העובדת מפרישה, אם לא, המעביד אינו חייב להפריש.
נכתב ע"י מיכל123;920726:פנסיה חובה, היא חובה, המעסיק חייב להפריש מהשכר גם את החלק שלו וגם את החלק של העובדת.
נכתב ע"י sh12;920738:פנסיה בחופשת לידה - נתון לשיקול דעתו של המעסיק - הוא לא חייב לשלם, ויכול להצהיר שהעובדת יצאה לחופשת לידה.
במידה והמעסיק משלם, צריכה גם העובדת לשלם את חלקה בהתאמה.
נכתב ע"י sh12;920738:פנסיה בחופשת לידה - נתון לשיקול דעתו של המעסיק - הוא לא חייב לשלם, ויכול להצהיר שהעובדת יצאה לחופשת לידה.
במידה והמעסיק משלם, צריכה גם העובדת לשלם את חלקה בהתאמה.
נכתב ע"י כוכב103;920734:את החלק של העובדת? מה פתאום?
היא צוברת יתרה שלילית בחופשת הלידה ומקזזים בחודש הראשון לחזרתה.
לגבי תשלום בימי חופשה - זו הטבה לעובדי הוראה בלבד, ודומני שלא כל המוסדות משלמים את זה, זה לא בחק אלא הסכם שכר של משרד החינוך.
נכתב ע"י מיכל123;920763:נראה לי שאת מדמיינת.
גם בלי ידיעת החוק הייתי אומרת לך שאין סיכוי שהמעסיק לא יהיה חייב להפריש.
אבל - החוק אומר שזה נתון לשיקול דעתו של העובד.
נכתב ע"י מי;920766:לא ממש נתנו לי לבחור.
כשחזרתי לעבודה פשוט הודיעו לי שמקזזים לי סכום של כמה מאות שמנות על חלקי בפנסיה, ונגמר.
לא שבדיוק בחרתי בזה...
הוא חייב לשלם או להצהיר - פרושו שהוא לא חייב לשלם. יש לו אופציה אחרת. הוא רק לא יכול להתעלם ולא לעשות עם זה כלום.נכתב ע"י sh12;920774:אני קיבלתי מכתב מהביטוח שכדאי לי לדעת שהביטוח פנסיה שלי נחסם וכו' בגלל חוב של המעביד, ושעלי לפנות אליו או להצהיר שהפסקתי לעבוד אצלו.
כשבדקתי בשרות הלקוחות שלהם. הסבירו לי שהמעביד לא שילם עלי כבר 3 חודשים , כשהסברתי שהייתי בחופשת לידה. אמרו לי שהרבה מהמעסיקים לא משלמים על תקופה זו.
אך הוא חייב לשלם או להצהיר שיצאתי לחופשת לידה...
נכתב ע"י מי;920779:הוא חייב לשלם או להצהיר - פרושו שהוא לא חייב לשלם. יש לו אופציה אחרת. הוא רק לא יכול להתעלם ולא לעשות עם זה כלום.
נכתב ע"י sh12;920781:נכון.
השאלה היא אם זו בחירה של העובד או של המעסיק???
[לפי מה שאמרו לי -זו החלטה של המעסיק]
מעניין.נכתב ע"י מיכל123;920826:ולפי החוק - כמה שביררתי - זו החלטה של העובד.
נכתב ע"י מי;920828:מעניין.
ממש לא שאלו אותי.
הציבו לי את זה כעובדה מוגמרת.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //