אמת מארץ תצמח
משתמש סופר מקצוען
- הוסף לסימניות
אני לצערי מתקשה להאמין לחלק מהנכתב פה, אחרי שגילתי שיש מישהו שכתב ב 2022 על שיש לו פוליסה בת 6 שנים, בזמן שב 2018 הוא בירר על ADR לצורך ההשקעה.
אחרי השאלות כאן, עשיתי מה שלימדו אותי, והתקשרתי לחברה ולברר על ההשקעה והשאלות שעלו כאן:
וזה מה שהבנתי מהם, ואל תתפסו אותי על המילה(התשובות של החברה, הניסוח שלי, אז טל"ח אם משהו לא נכון/ברור)
הרעיון של א.ד.ר. התחיל בדיוק בקטע ההפוך ממה שאתם מבינים כאן, הבעלים של א.ד.ר שמעו על הרעיון ש'וורן באפט' וקרנות שוויצריות ועוד המון חברות השקעות, ועשירים ידועים חרדים בארה"ב, עשו ועושים המון כסף מהמסחר בפוליסות ביטוח חיים בצורה חוקית לגמרי ומעוגנת בחוק האמריקאי, ושאלו את עצמם, למה רק עשירים יכולים להרוויח מזה, בואו גם אנחנו נעשה מה שהם עושים, אבל בגלל שהכוח של הפרט מוגבל, אז נעשה קבוצות רכישה ונשלם כל חודש ביחד מה שחברות גדולות יכולות לשלם, בואו נהיה חלק מהמשחק במסחר הפורח הזה ע"י קבוצות, וזה מה שבדיוק א.ד.ר עושה, מארגנת קבוצות רכישה בקניית פוליסות ביטוח, וכל חודש משלמים יחד את הפרמייה,
ובעת פדיון הפוליסה כל הקבוצה מתחלקת ברווח לפי חלק היחסי של כל לקוח לפי מה שהוא חתם בקניית הפוליסה, והכספים נגבים מהלקוחות כל חודש עבור חברת הביטוח.
וכל שנה מקבלים הלקוחות דוחו"ת מחברת ביקורת חיצונית בארה"ב שבודקת שהכספים עברו לחברת הביטוח והפרמייה שולמה.
לכן השאלה למה אחרים לא עושים את זה, הוא פשוט לא נכון, כי אחרים עושים את זה הרבה יותר מהם, יש מסחר ענק בארה"ב על זה, וחוקית למסחר בזה משנת 1911. תעשו בעצמכם חיפוש בגוגל על המילים: Investments in Life settlement
על השאלה של עודף מתים מקורונה, כבר הוכיחו המחקרים שלא היה תמותה עודפת יותר מכמה אחוזים בודדים בשנות הקורונה, זאת אומרת שרוב רובם של הזקנים בארה"ב לא באמת מתו מקורונה, ולכן מסתדר שגם בא.ד.ר לא מתו יותר יותר מהתוחלת החיים שיש לכל מבוטח אישית.
ננסה רגע לחשוב.אני לצערי מתקשה להאמין לחלק מהנכתב פה, אחרי שגילתי שיש מישהו שכתב ב 2022 על שיש לו פוליסה בת 6 שנים, בזמן שב 2018 הוא בירר על ADR לצורך ההשקעה.
בשמחה.ננסה רגע לחשוב.
אבל הוא כתב שהוא מברר לצורך השקעה.לא יכול להיות הגיוני שהוא השקיע ב2016, וב2018 החליט לחשוב אם זה חכם/אמין ושאר השאלות שעולות פה, ולכן פנה לשמוע פה מה אחרים אומרים/חושבים/יודעים?
אבל הוא כתב את זה כדי להראות לציבור על הרווח.יש גם אופציות נוספות. אולי הוא מסוג האנשים שמנסים "לטשטש עקבות", אז במקום לכתוב 4 שנים הוא כתב 6 שנים כדי "שלא יעלו עליו".
דמגוגיה.אם אלו השאלות הגדולות בהשקעה הזאת, אז כנראה שסך הכל ההשקעה לא מסוכנת (אולי לא הכי משתלמת, אבל לא מסוכנת).
שאלת האמינות היא על ADR ולא על כותבים באשכול. ובזה צריך להתמקד.בשמחה.
אבל הוא כתב שהוא מברר לצורך השקעה.
אבל הוא כתב את זה כדי להראות לציבור על הרווח.
אם זה לגיטימי לכתוב נתונים לא נכונים עבור צרכים אישיים - זה אכן גורם לי לא להאמין לנכתב באשכול.
כי אולי גם נתון X אינו מדוייק, ונכתב רק לצורך Z ?
דמגוגיה.
לא נכתב שאלו שאלות על ההשקעה.
אלא שזה העלה שאלות על אמינות הנכתב פה באשכול.
כמדומני שגם @איצ'ה קו המידע כתב את זה וזה לא נכון. יש טבלה שמפורטים בה גם שאר העלויות, בדקתי טבלה אחת שיש לי זמינה על המחשב, ויש לי גם עלונים מנייר ובל"נ אני אבדוק גם שם.זה מה שמפריע לי בADR
יש לציין שבאותה חברה יש עלות
"תשלום הצטרפות לכל יחידה בתוכנית" = 2700 ש"ח
"עלות פתיחת תיק" = 4700 ש"ח (לקוח חדש בלבד)
וכמובן דמי ניהול =120$ שנתי
ומכל זה מתעלמים בחישוב אחוזי הרווח המוצג ללקוחות (הייתי מעלה את הפרוספקט אך אולי הדבר לא חוקי).
7 שנים או כל מספר אחר זאת דוגמא. מצופה מכל משקיע שעל הדרך יבדוק מה יקרה אם הקשיש שלו כן יאריך ימים.גם מציגים בפרוספקט אפשרות שימות עד 7 שנים, מה שרוב לקוחות החברה עברו מזמן את ה7 שנים.
בהשקעה הזאת אין ריבית דריבית וגם לא ריבית בכלל. או שלא הבנתי את הכוונה.וגם מציגים ב"תשואה שנתית" בלי חישוב ריבית דריבית (רק להשוואה בשוק ההון בלי לחשב ריבית דריבית ל20 שנה של השקעה יוצא 30% כל שנה!!!! ולא 10% כמקובל
וכן יש לציין שריבית דריבית זה גם בנדל"ן אך משום מה לא בADR)
הגיל הממוצע כנראה נכתב בפרוספקט כדי למשוך משקיעים להתעניין. עוד תרגיל שיווקי שכלקוחות באמת אנחנו לא צריכים לאהוב.ומעל הכל מציגים את ה"גיל הממוצע" כאיזשהו אינדיקציה לצפי שהזקן בפוליסה ימות לפיו.
למה צריך כ"כ הרבה הטעיות אם ההשקעה הזאת טובה???
הנושא נטחן עד דוק - והמסקנה ש-ADR רווחית הרבה פחות ממה שמתואר בפרסומים ובשיחות שלה עם הלקוחות, ובטיחותית הרבה פחות מכל מצג שלה.כמדומני שגם @איצ'ה קו המידע כתב את זה וזה לא נכון. יש טבלה שמפורטים בה גם שאר העלויות, בדקתי טבלה אחת שיש לי זמינה על המחשב, ויש לי גם עלונים מנייר ובל"נ אני אבדוק גם שם.
גם אם זה לא היה מצויין בטבלה, אני לא חושב שיש פה "הטעיה".
כל לקוח בר דעת שמשלם עלות פתיחת תיק וכו' יודע שהוא משלם את זה, וצריך להכניס את זה לחשבון הכללי.
בפרט שזה תשלום ראשוני ולא עתידי. מדובר באלפי שקלים וזה לא משהו ששוכחים אותו, כי משלמים אותו בהתחלה. לא מדובר באיזה תשלום שנוחת בזמן הפדיון והמשקיע לא זכר.
7 שנים או כל מספר אחר זאת דוגמא. מצופה מכל משקיע שעל הדרך יבדוק מה יקרה אם הקשיש שלו כן יאריך ימים.
ברור שהחברה לא רוצה להראות למשקיע מה ישאר לו אחרי 20 שנה, זה שהם עושים ל-7 או 9 שנים זה לא בגלל הרוחב של הפרוספקט, זה באמת בגלל שהחברה רוצה להראות ללקוח את ההצלחה, וזאת עדיין לא הטעיה.
בהשקעה הזאת אין ריבית דריבית וגם לא ריבית בכלל. או שלא הבנתי את הכוונה.
הגיל הממוצע כנראה נכתב בפרוספקט כדי למשוך משקיעים להתעניין. עוד תרגיל שיווקי שכלקוחות באמת אנחנו לא צריכים לאהוב.
אבל כל אדם ממוצע מבין שמדובר במוות של בנאדם, ואף אחד לא יכול לתזמן אותו. כל אחד מבין שיש ממוצע, אבל אם מדברים על אדם ספציפי אין לי וודאות מתי הוא ימות.
בקיצור, לדעתי תרגילים שיווקיים שמשווקים אוהבים ולקוחות שונאים אבל לא הטעיה.
יש לי פוליסה אצלם, עלה לי 17,000$ חד פעמי + 12$ דמי ניהול חודשי - וכשהמבוטח (בן ה-73-74) ימות אני יקבל בעז"ה 49,300$ מה יכול להיות לא רווחי בזה אם אני מרוויח כמעט פי שלוש מהכסף ששמתי אפי' אם הוא יחיה עד 120?הנושא נטחן עד דוק - והמסקנה ש-ADR רווחית הרבה פחות ממה שמתואר בפרסומים ובשיחות שלה עם הלקוחות, ובטיחותית הרבה פחות מכל מצג שלה.
1. כי בגיל 100 בלבד ולא ב 120 אם היית מקבל ריבית דריבית 8 אחוז שנתי היית מקבל בסוף 150 אלף דולר [ובמקרה של גיל 120 היית מקבל 700 אלף דולר...], וללא חששות של כפל מס. ובמקרה שהיית מניח בקרן השתלמות בצורה נכונה גם היית פטור ממס לחלוטין.יש לי פוליסה אצלם, עלה לי 17,000$ חד פעמי + 12$ דמי ניהול חודשי - וכשהמבוטח (בן ה-73-74) ימות אני יקבל בעז"ה 49,300$ מה יכול להיות לא רווחי בזה אם אני מרוויח כמעט פי שלוש מהכסף ששמתי אפי' אם הוא יחיה עד 120?
איצ'ה. אין עליך.הנושא נטחן עד דוק - והמסקנה ש-ADR רווחית הרבה פחות ממה שמתואר בפרסומים ובשיחות שלה עם הלקוחות, ובטיחותית הרבה פחות מכל מצג שלה.
כי בהשקעה עם ריבית של 5% תגיע לסכום הזה בתוך 19 שניםיש לי פוליסה אצלם, עלה לי 17,000$ חד פעמי + 12$ דמי ניהול חודשי - וכשהמבוטח (בן ה-73-74) ימות אני יקבל בעז"ה 49,300$ מה יכול להיות לא רווחי בזה אם אני מרוויח כמעט פי שלוש מהכסף ששמתי אפי' אם הוא יחיה עד 120?
מתי קנית אותה?יש לי פוליסה אצלם, עלה לי 17,000$ חד פעמי + 12$ דמי ניהול חודשי - וכשהמבוטח (בן ה-73-74) ימות אני יקבל בעז"ה 49,300$ מה יכול להיות לא רווחי בזה אם אני מרוויח כמעט פי שלוש מהכסף ששמתי אפי' אם הוא יחיה עד 120?
1. נכון צודק ב-100%, מצד שני אם הוא ימות בעוד שנה - שנתיים (או אולי מחר....) שמעת פעם על מישהו שמת בגיל 75... זה תרחיש כ"כ מופרך אצלך? ואם כן הרי שהשלשתי את הקרן תוך שנים ספורות..... ו - נכון "זה נקרא הימור",1. כי בגיל 100 בלבד ולא ב 120 אם היית מקבל ריבית דריבית 8 אחוז שנתי היית מקבל בסוף 150 אלף דולר [ובמקרה של גיל 120 היית מקבל 700 אלף דולר...], וללא חששות של כפל מס. ובמקרה שהיית מניח בקרן השתלמות בצורה נכונה גם היית פטור ממס לחלוטין.
2. אין לך כל אפשרות משיכה בטוחה באמצע הדרך על הקרן.
3. משום מה הלקוחות שאני שלחתי לבקש את בדיקת תוחלת החיים של הפוליסות שרכשו [ומדובר על יותר מפוליסה אחת, ואחד מהם מושקע במספר פוליסות,] לא קיבלו כל תגובה מהחברה חוץ מכך שבודקים את זה.
כנ"ל.כי בהשקעה עם ריבית של 5% תגיע לסכום הזה בתוך 19 שנים
וב 6% תוך 16 שנים
ואפילו ב4% עד גיל 100 תגיע ל54 עד 120 ל125
לפני שנתיים.מתי קנית אותה?
אבל אנשים מחפשים השקעהשמעת פעם על מישהו שמת בגיל 75... זה תרחיש כ"כ מופרך אצלך? ואם כן הרי שהשלשתי את הקרן תוך שנים ספורות..... ו - נכון "זה נקרא הימור",
להימור תקנה כל שבוע לוטו.1. נכון צודק ב-100%, מצד שני אם הוא ימות בעוד שנה - שנתיים (או אולי מחר....) שמעת פעם על מישהו שמת בגיל 75... זה תרחיש כ"כ מופרך אצלך? ואם כן הרי שהשלשתי את הקרן תוך שנים ספורות..... ו - נכון "זה נקרא הימור",
2. כל אחד שיעשה את החישוב שלו אם הוא חושב שהוא יהיה חייב למשוך את הכסף באמצע שלא יעשה את זה אני מצד שני יש לי את האפשרות להשאיר את זה גם 40 שנה.... ואם בכל זאת פתאום אני יהיה חייב את הכסף באמצע יש אפשרות למכור את הפוליסה למישהו אחר ( אני מכיר מישהו שעשה את זה...) והשווי של הפוליסה רק עולה במשך השנים...
3.בכלל לא מעניין אותי תוחלת חיים.... אף אחד לא נביא ולא יודע מתי כ"א ימות תסתכל סביבך כמה אנשים בריאים כמו שוורים שהיית בטוח שהם יחיו עד 150 שנה ופתאום הם מתו בקיצור שנים ולהפך אנשים שכולם חשבו שאוטוטו הם הולכים והקב"ה האריך להם את החיים.
כנ"ל.
לפני שנתיים.
התשובה לזה מפורטת היטב בראיון שנערך וקיים כאן.שמעת פעם על מישהו שמת בגיל 75... זה תרחיש כ"כ מופרך אצלך?
ממש לא אפסי.התשובה לזה מפורטת היטב בראיון שנערך וקיים כאן.
אדם בגיל 75 לא אמור למות למחרת והסיכוי לזה אפסי יש הרבה יותר סיכוי שיגיע לגיל 90 מאשר שימות ב 5 שנים הקרובות
וכמה מתוכם כבר היו חולים בגיל 70?ממש לא אפסי.
תבדוק את הכיתה של אביך/ סבך מהישיבה
וספר לי כמה אחוז חצו את גיל ה75 אתה הולך לחטוף את שוק חייך
השאלה הנכונה יותר היא, כמה אנשים מבין אלו שבגיל 75 חשבו שהם עתידים לחיות עוד X שנים, לא חיו את אותם X שניםממש לא אפסי.
תבדוק את הכיתה של אביך/ סבך מהישיבה
וספר לי כמה אחוז חצו את גיל ה75 אתה הולך לחטוף את שוק חייך
rhon.co.il
שלום רבלא ראיתי בספר 'תקנת הריבית' איזכור למניות חו"ל
אשמח שתכווני אותי לעמוד שעליו את מדברת.
בתשואה כהלכה לא נותנים מידע.
במכון כתר נותנים מידע בתשלום.
אבל הם לא מאשרים מניות בארץ ?
המנייה היחידה בארץ שלא נראה שיש לאיזו כשרות בעייה איתה
זה מניית 'שניב,
https://maya.tase.co.il/company/1025?view=details
אגב, אתמול נרשמו עליות חדות במנייה. והיום כמובן ירד מעט.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים