Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
יוצא לי לנסוע הרבה באוטובוסים בשעות חזרת ילדינו היקרים שיחיו מתלמודי התורה ותופעת פריקת המרץ והשובבות של הילדים על נהגי האטובוס והמבקרים לפעמים ממש מזעזעת אותי הם פותחים דלתות בכח, מוציאים מפח חרום, שוברים כסאות מרעישים בעוצמה לא הגיונית מטרידים את הנהג בלי סוף וכשמגיע מבקר -בכלל החגיגה רק מתחילה... המבקרים ממש יוצאים מדעתם לפעמים ובצדק. והציבור? לעיתים מצקצק בלשונו, לעיתים צוחק ולרב מתעלם ואני לא מגיעה להעיר לציבור הנוסעים כי אני חלק מהם ומובן שב"א תמים שנוסע בתחבורה ציבורית אחרי יום עמוס לעייפה לא מעוניין לפתוח זירה עם קבוצת נערים מלאת עיזוז וחוצפה... אבל ריבוי והישנות המקרים מצריך לדעתי פיתרון -אולי יותר שיח עפ הילדים על העניין במוסדות החינוך ובבית ע"י ההורים יש הרגשה שלפעמים הילדים התאפקו כל היום לשמור על עצמם (בתקווה ;) ) וכשמסתיים יום הלימודים פורקים הכל על הנהגים, המבקרים וכל הבא ליד... רק מעוררת את ההורים והצוות החינוכי כי ההורים לפעמים לא חולמים מה הבן היקיר שלהם עולל בדרכו הביתה וגם אם הם מודעים נראה לי שיש להורים מחשבה כזו שחבל לבזבז את הכוחות מול הילד בשביל נהג אוטובוס שלא מוכר משום צומת בחיים... ויש מספיק על מה לחנך אבל לדעתי חינוך אמיתי הוא חף מאינטרסים... בתקווה להבנה ובמלוא ההערכה להורים האכפתיים שמשקיעים מיטב כוחם למען הדור הבא של עמ"י
    • נעול
    1K
  • מאז שמחת תורה מנקר לי רעיון בראש לשחרור החטופים.
    אבל כיון שזה רעיון בסגנון טראמפי אני משתף אותו עכשיו.
    הרעיון די פשוט ומבוסס על כמה עקרונות:
    א. החמאס מעוניין באסירים שלו
    ב. עלינו להמריץ את החמאס לשחרר כמה שיותר מהר את החטופים
    ג. שישחרר אותם חיים ולא גופות.
    ד. שישחרר אותם גם אם הם כבר גופות ה"י

אופן הפעולה:
    מחוקקים חוק עונש מוות למחבלים שקיבלו מאסר עולם, הקבינט הוא מוסמך לקבוע על הריגתם.
    מחלקים את האסירים בכלא לקבוצות, וכל קבוצה נקראת על שם חטוף.
    נותנים לחמאס מספר ימים להחזיר את החטופים חיים.
    כעבור הימים הנ"ל מתחילים בכל 5 שעות להרוג אסיר אחד מכל קבוצה של חטוף שעדיין בעזה.
    במידה ומחזירים את החטוף חי - מפסיקים להרוג את בני הקבוצה שלו.
    במידה ומחזירים גופה - הורגים 50 אחוז מהאסירים הנותרים. (אם יהרגו את כל הנותרים - הם לא יחזירו את הגופות )

את אופן החלוקה לקבוצות לא מפרסמים כדי שהחמאס לא ידע מי נהרג בגלל איזה חטוף וישחרר רק חטופים שקשורים לאסירים שחשובים לו
    לא רואה כל כך אפשרות שזה לא עובד.

כיון שבישראל קשה לי להאמין שיעשו זאת, חשבתי להציע לטראמפ לבקש הסגרה על כל מי שפגע באזרחי ארה"ב והוא יעשה זאת , גם ככה יש בארה"ב עונש מוות. ואחרי שהוא יעשה זאת - בטח גם ישראל תעשה זאת.

אשמח לרעיונות איך לקדם את זה (אפילו את המייל של הבית הלבן אין לי...) או סתם הערות.
    אני מאוד מבקש לא לקשקש כאן שטויות שיגרמו לנעילת האשכול, מי שרוצה לעשות מזה צחוק שיפתח אשכול יעודי לכך, אולי אני שוטה, אבל מבחינתי ההצעה הזו רצינית ומעשית. ונראה לי שמלך תאילנד עשה משהו בסגנון בתחילת המלחמה על כמה חטופים שהיו חשובים לו.
  • 33
  • אני אוהב להעתיק שרשור שלם של כל מיני נושאים ולשמוע את זה בפלאפון במתמלל טקסט
    הבעיה היא שיש כל מיני עיצורים וזה משגע אותי כי במקרה הזה זה מבלבל אותי לגמרי
    ואני לא יכול להוריד מאשכול שוא 300 עמודים בצורה ידנית את כל הברים אני עושה את זה בחפש והחלף ולוקח לי בערך עשרים דקות להחליף את הכל
    רק שיש לי שתי בעיות שאני לא מצליח להסתדר ורצה שתעזרו לי בטובכם
    א אני מקליט את זה למאקרו כדי שאני לא כל יומיים יצטרך להקדיש 20 דקות רק תמיד המקרו לא עובד לי אני לא יודע למה 2 אני משתמש בחדר מחשבים והוורד נסגר לי אז איך אני שומ ר את המאקרו לתמיד דרך שמירה במייל
    ב איך אני מוריד את התאריך ומספר ההודעה בלי לפגוע במספרים שבתוך התשובות

תודה Reactions:אלחנן אריאל
    א
    אלחנן אריאל
    משתמש צעיר
    עימוד ספרים
    25/11/19

כל פעם זה קטע באורך אחר
    T
    tkh
    משתמש מקצוען
    עימוד ספרים
    עריכה תורנית
    25/11/19

אבל זה פסקה אחת שלמה או יותר?
    תודה
    Reactions:אלחנן אריאל
    א
    אלחנן אריאל
    משתמש צעיר
    עימוד ספרים
    25/11/19

מי שהבין אותי אני מאוד ישמח שיעזור לי
    0 תגובות
    הבן שלי נכנס השנה לגן חיידר , ויש לו ילדים בגן שקצת יותר גדולים ממנו, נגיד הוא בן 4 ויש ילדים בני 5 +-
    כל יום הוא יוצא מהחיידר עם פנים ניטרליות, הוא לא מסתובב לשום חבר שנפרד ממנו ולא מסתכל על אף אחד רק רוצה שאני ארים אותו/אראה את העבודות שעשה. אני שומעת סיפורים בעיקר על מה שהגננת מספרת (הוא מאוווד מקשיב וזוכר כל מה שלומדים ומספרים בגן)
    ואם לפעמים אני מנסה לדלות ממנו מידע ואני שואלת עם מי שיחקת היום? באיזה פינה שיחקת בגן? הוא שותק ואומר שמרביצים לו/מעליבים אותו.
    כשאני יורדת יותר לפרטים אני מבינה ש"מרביצים" זה אומר 2 ילדים שנותנים בעיטות או תנועה של סילוק עם היד.
    יכול להיות, וזה דבר שפוגש גם מבוגרים לפעמים, שהפרשנות שלו לאירועים "סבירים" יחסית היא מוקצנת ?
    אני מאמינה שרוב הילדים מחפשים איך לשכוח את החוויות האלו ולהמשיך הלאה , אבל לבן שלי פשוט קשה "לסלוח" והוא בעצם סוחב את זה איתו.
    הגננת מתארת אותו כילד רגיל לגמרי ולא אחד שמשחק לבד
    בנוסף יש לי כיוון חשיבה שונה והוא העניין של ה"זמן" - לוקח לו יותר זמן להסתגל לחברה ולקלוט את הכוונות של כל אחד, בינתיים הוא קצת מסתגר בתוך עצמו ומסתכל על הכל מהצד , כך היה בשנה הראשונה במעון ובשנה השנייה הוא ממש עלה על הגל והיו לו חברים קבועים שעשה איתם המון שטויות..
    מישהו מכיר סיטואציה כזאת מקרוב ? איך אפשר להרגיע את הילד ו"להכווין " את הפרשנות שלו שתראה את התמונה הכוללת:
    לדוג' הם תמיד חברים שלך ולפעמים הם עושים כך וכך וזה לא נעים..
    כאילו איך לעשות לו את ההפרדה הזאת שתתן לו רגיעה והסתכלות חיובית יותר על הגן..

תודה!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה