Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
  • 860
  • הורים יקרים!

ביום ראשון הקרוב הולך לעלות דיון בכנסת לגבי קיצוץ רוחבי של 1.5 מיליארד בגלל "צוק איתן".
    משרד החינוך החליט שזה יהיה ע"ח הצהרונים - פרוייקט ציל"ה אשכולות  1-3 = ע"ח חשבון הנשים העובדות!!

במציאות החדשה - ילד בצהרון ציל"ה ישלם כמעט כמו תמ"ת,

ימשיך לא לסיים בשעה 4, ימשיך לא לקבל שרות צהרון בימי חופש, וימשיך להיות תלוי לחסדי משרה"ח לגבי מועד פתיחה בתחילת שנה.

כמוכן מגבלת הילדים בצהרוני ציל"ה מינמום 22 ילדים מביא לכך שצהרונים רבים במסגרות תמ"ת היו נפתחים וכעת לא.

מאחר וה"בחינם" כעת "עולה" רישום הורים יפחת ואנו מסתכנים שהסיכוי שיפתח לילד שלנו צהרון כמעט ולא קיים.

בכדי לעזור לכולנו, אנחנו חייבות לצאת בהפגנה נוסח "נשים עובדות" ולהפעיל לחץ טלפוני עד קריסה למשרד החינוך עכשיו ממש!!

זה הולך לפגוע בכולנו ובשוק העבודה.

או שיגידו - "נכשלנו" ויחזירו לתמ"ת. או שיחפשו תקציבים אחרים לקצץ מתוך מערכת החינוך.

אנא, בטרם ייחתם גזר הדין, אנו מבקשים מכל אחת ואחת שאכפת לה - להרים עכשיו טלפון ולהעמיד אותם על גודל המשמעות. המתווה החדש רק הולך לבטל את הצהרונים לגמרי ולא לתת מענה כלל. כי אין סיכוי שצהרון יגייס 22 ילדים שישלמו 300 ש"ח. זה לא יצמצם תקציב, זה ייכחד. וההורים העובדים -הולכים לשאת את המחיר. (אם נוכל להישאר נשים עובדות..).

אנא פנו בטלפון בעקר אך גם במייל:

1. לשכת שר החינוך שי פירון - 02-5602330  <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

2. מיכל כהן - מנכ"לית משרד החינוך - 02-5602242 , <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

3. חיים הלפרין -ממונה אגף תכניות משלימות למידה -  02-5603759, 050-6282816 <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

4. משה שגיא - סמנכ"ל ומנהל המינהל לכלכלה ולתקציבים - 02-5602253 , 050-6282266 <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

אנא - הפיצו לכל מי שאתם מכירים ויכול גם הוא להרים צלצול - עכשיו!
    אסור לנו לשבת בשקט ולראות את זה קורה!!!!

בהצלחה לכולנו!

0 תגובות
    אחרי שקראתי את האשכול על בן השנה וחצי שנורא שובב..
    זה קצת הזכיר לי את הבן שלי, והעלה לי שאלה.

מגיל קטן הבן שלי היה נורא נורא שובב, הכל בבית גם אצלי היה סגור עד כמה שאפשר, ומה שכן הייתי נותנת לו חופשי.
    היום הוא בן חמש וחצי עולה לא'.
    כמובן שיש דברים שהוא התבגר אבל עדיין הסקרנות שלו היא משהו נראה לי לא רגיל.. או שכן?
    הוא אוהב לשחק במים, לשפוך מים, שמפואים (:eek:) לשפוך לי כמון לתוך בקבוק חדש של קוקה קולה.. לערבב כל מיני שטויות,
    אבל מעבר לזה הוא מתעצבן בקלות מכל דבר, אם אני אומרת משהו שלא נראה לו הוא צועק ובועט לפעמים אם זה בחוץ גם הוא נשכב על הרצפה ואני פשוט לא יודעת מה לעשות..
    אני כבר מתחילה לחשוב שהוא לא מתאים לכיתה א' למרות שהגננת המליצה להעלות אותו כדי "לתת לו ללמוד לשחות".
    עד כדי כך בנים עושים שטויות?
    היום הוא החליט לתת לאחותו התינוקת לטעום מכפות רגליו היחפות :eek::eek:
    אתמול הוא החליט לתת לה לטעום דוריטוס :mad:
    מה יהיה מחר??
    בטח בכיתה הוא יצא לשירותים ויחזור רק אחרי שיגמר שם הסבון..
    אני משתגעת מהרעיונות שלו. שום דבר לא עוזר.. הוא גם נורא אוהב להרים יד או לדחוף את אחותו..
    מצד שני הוא ילד נוראאאא רגיש וחכם ונפגע בקלות.
    מאד אוהב שמדברים אליו יפה ומחבקים וזה.. אבל אני לא רואה איך אפשר לחבק כשהוא בא וצורח "ואוווהההההההההה" לתינוקת , כמו איזה נמר, והיא מסכנה נבהלת וצורחת אחריו..
    וזה אחרי שהוא עשה את זה אתמול ולפני שבוע והסברתי לו שהיא קטנה והיא נבהלת ..
    גם אצלכם יש דברים כאלה???
    מה עושים???
    לאחרונה אני שומעת הרצאות של הרב יעקובזון בנושא חינוך ילדים.
    מאד רוצה להקפיד שתמיד הבית יהיה רגוע
    (אפילו אם קמים מאוחר בבוקר ו... או אם הילד עשה משהו שלא הסכמתי..או סתם אני עייפה)
    אני אשמח אם כל אחת תעלה כמה נקודות קצרות (וקולעות)

אני פשוט רוצה לסדר לי אותם "על המקרר" אפילו ולא לעבור יום בלי לקרוא אותם.
    מצרפת כמה שהספקתי להבין כמה הם חשובים..

כשצריך - להתעלם מדברים שליליים ולחזק את החיובי

לא לצעוק בשום פנים, לדבר בטון נמוך ואוהב

להיות רגועים

להרגיש שהילד הוא לא שלנו ולכן לאהוב ולהתייחס כמו שהיינו מתייחסים לבן של השכנה שביקשה בייביסיטר (בטוח לא היינו צועקים עליו!!)

לזכור תמיד שהילדים רגישים וכל צעקה או גערה הם נפגעים ממנה , וזה דבר שפוגע בהם לכל חייהם

להעיר תמיד בצורה רגועה ולא כשכועסים

ילד חייב להרגיש תמיד שאוהבים אותו כמו שהוא והאהבה לא תלויה בדרך שהוא מתנהג בה

חייב תמיד שהילדים ילכו לישון באווירה רגועה אוהבת ומחבקת, לא להגיד "מחר כבר תקבל עונש.... חכה..."

כל בוקר שהילדים יקומו ויצאו מהבית באווירה של חום ואהבה ושאימא ואבא מתגעגעים ומחכים להם שיחזרו

לפני שהילדים חוזרים מהגן/בי"ס לעזוב הכל, להרגע ולקבל אותם בחום ואהבה לפחות לרבע שעה

לא להילחם איתם על ארוחות, מוזגים לאכול, מי שרוצה אוכל. חבל להרוס את ההרגשה שלהם על דבר כזה... כשילד רעב הוא אוכל

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה