Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
פניה אישית אל חברי הפורום היקרים!
בעקבות הצרות הרבות, אשכולות נפתחו, תהילים נאמרו, וקבלות התקבלו, אשריך ישראל! ובוודאי הכל מועיל מאד.
מתנצלת מראש מכל החשובים והצדיקים שנמצאים כאן, קטונתי מכם, ואין לי את הזכות לפתוח נושא שכזה.
פרוג הוא מקום נפלא שמטרתו חסד ועזרה אחד לשני, וזה מדהים לראות את זה!, אישית נעזרתי הרבה גם מהפן המקצועי, וגיליתי שנמצאים כאן בעלי חסד ענקיים!
תרשו לי להביע נושא שמפריע לי לפעמים. זה באמת לא קורה הרבה אבל א"א להתעלם. (מסתבר שכבר דיברו על כך, ואולי גם התפתח דיון באחד האשכולות שלא ראיתי) בכל אופן החלטתי לפתוח את זה כנושא בפני עצמו, ואם טעיתי וזו כפילות, אני מזמינה את מנהלי הפורום למחוק מיד את הודעתי.

אם בן אדם נכשל בלשון הרע הוא עובר על מספר לאוין שיכולים להגיע לפחות ל-13, כדברי החפץ חיים. אבל מה קורה אם מישהו כותב משפט שהוא לשון הרע בפורום שצופים בו מאות ואף אלפים??? מצמרר!!! כמה "זכויות" אפשר לצבור על משפט אחד!

הנושא של תועלת כלל לא פשוט, כל מי שלמד אי פעם הלכות חפץ חיים יודע, יש תנאים לפני שיהיה מותר לפרסם דבר נגד מישהו, וכאן, בפורום היקר שלנו, בלי כוונה כלל נחשפתי לשם של משפחה מוכרת שהוכפש שמה לגמרי, למרות שלא היה מענייני לשמוע על כך. (ובהזדמנות זו אזכיר שאין קשר לפותחת האשכול מכיון שבשאלתה לא ביקשה איזכור של שמות אנשים ובמחילה שהגבתי דוקא שם)
ואצטט מספר קיצור הלכות החפץ חיים, ומקווה שיביא לתועלת. השארתי רק את הכותרות של הנקודות כדי לקצר, תוכלו לראות פרוט בספר המקורי. ושימו לב להערה שמופיע בסוף.

"התנאים לסיפור לשון הרע לתועלת במצוות בין אדם לחבירו
גם אם יש תועלת בדבר, בכדי שיהיה מותר לספר לשון הרע לתועלת במצוות בין אדם לחבירו צריך שיתקיימו שבעת התנאים הבאים, ואם לא התקיים אחד התנאים כראוי הרי שזה לשון הרע גמור:

א. שיראה את הדבר בעצמו ...
ב. שיהיה ברור לו היטב שהמעשה שנעשה אכן אסור ...
ג. שתחילה ינסה בלשון רכה להוכיח את החוטא ...
ד. יזהר שלא להגזים בדבריו ...
ה. שהמספר יכוון לתועלת שבסיפור ולא כדי להתכבד בקלונו ...
ו. אם ניתן להשיג את אותה התועלת ... גם ללא סיפור הדברים...
ז. צריך להיזהר שבסיפור הגנות לא יגרום לעושה המעשה נזק יותר מהמגיע לו ...

ולכל אלו התנאים צריך שיקול דעת גדול מאוד ואחריות כבדה מאוד, שאם חס ושלום לא נתקיים אחד מהתנאים הרי שבמקום התועלת והכוונה הטובה סיפורו הוא לשון הרע גמור ויתן את הדין על כך, ואדם שיש לו ספק באחד מדברים אלו ישאל חכם הבקי בהלכות שמירת הלשון, וצריך להזהר מאוד בפרט כשהוא כועס ונוטר ורוצה לנקום כאשר המקרה נוגע לו ולקרוביו".

סליחה שהארכתי,
"ויאמר לצרותינו די"
  • תודה
Reactions: בדיחת קרש1 //
20 תגובות
זה בקשר לזכויות יוצרים של אתר באנגלית
אני אשמח מאוד אם תעזרו לי.
אני רוצה לקחת איזה עיצוב מאיזה אתר שקורא לעצמו חופשי.
בכדי לעצב לישיבה פירסום שיופיע באיזה אתר.
(אני רק לא רוצה לסבך אותם).
אני לא לוקח להם כסף,
אז רציתי לדעת אם יש בזה בעיה לפי מה שכתוב כאן.
תודה

1. Information We Collect Our Website typically collects three kinds of information about you: (a) information that you provide which personally identifies you; (b) information that does not personally identify you which we automatically collect when you visit our Website or that you provide us; (c) information collected by advertising networks.
    1. Personally Identifiable Information: Our definition of personally identifiable information includes any information that may be used to specifically identify or contact you, such as your name, address, e-mail address, phone number, etc. As a general policy, to facilitate the use of our content, you must provide personally identifiable information when registering.
    2. Non-Personal Information: Our definition of non-personal information is any information that does not personally identify you. Non-personal information can include certain personally identifiable information that has been de-identified; that is, information that has been rendered anonymous. We obtain non-personal information about you from information that you provide us, either separately or together with your personally identifiable information. We also automatically collect certain non-personal information from you when you access our Websites. This information can include, among other things, IP addresses, the type of browser you are using (e.g., Internet Explorer, Firefox, Safari, etc.), the third party website from which your visit originated, the operating system you are using (e.g., Vista, Windows XP, Macintosh OS, etc.), the domain name of your Internet service provider (e.g., America Online, NetZero, etc.), the specific areas of the Website that you visit, and the duration of your visit
    3. Advertiser Information:We allow third-party companies to serve ads and/or collect certain anonymous information when you visit our web site. These companies may use non-personally identifiable information (e.g., click stream information, browser type, time and date, subject of advertisements clicked or scrolled over) during your visits to this and other Web sites in order to provide advertisements about goods and services likely to be of greater interest to you. These companies typically use a cookie or third party web beacon to collect this information. To learn more about this behavioral advertising practice or to opt-out of this type of advertising, you can visit networkadvertising.org.

תודה,

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה