Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
בתקווה שבכל המעונות הסבו את תשומת לבכם,
אבל אם לא - המוסד המוזר הזה (התמ"ת) החליט שהשנה כל הנטל הוא על ההורים,
והם לא נותנים למעונות אפשרות להתערב גם אם הם רוצים.
באופן משונה ודרקוני כמעט, במקום שהמעון יטפל בבת אחת בכל הילדים ברשימה מסודרת, עם כל הנסיון שיש להם מול התמ"ת,
כל הורה צריך להתקשר באופן פרטני ולדאוג לעצמו.
פירושו של דבר - לשלוח שוב ושוב את כל המסמכים שנעלמים להם דרך קבע, ולהתעקש על הדרגה האמיתית, הרבה מקבלים דרגה 12 מסיבות בלתי ידועות לחלוטין. :(
הנקודה החשובה היא -
אם עד נובמבר לא תקבלו דרגה, תחויבו רטרואקטיבית על החודשים הקודמים מאז נקלט הילד באופן זמני, על מחיר מלא ללא סבסוד - שזה אומר כ-2000 ש"ח פלוס לתינוק ומעט פחות לילד בוגר יותר!!! גם אם האשמה היא לחלוטין בהם!
וזה נוקשה מאד ולא הפיך במיוחד, אי לכך דאגו לטרטר כיאות עד לקבלת הדרגה בהקדם האפשרי,
אם יש למישהו מידע סותר שיכתוב לרווחת הציבור - כך הוזהרנו כל ההורים אתמול במעון מפי המנכ"ל.
עולם הפוך ומשונה :confused:
הפעם זה לא סתם איזה ספאם, משו אמיתי!

הווירוסים מכים שוב, והפעם בבטן שחשבנו שהיא הכי קשיחה: לאחרונה התברר כי אימיילים שהגיעו מכמה מהגדולות שבחברות האנטי-וירוס התבררו כנושאים וירוס מרושע במיוחד בעצמם. בין החברות שנפגעו: סימנטק, סופוס, ועוד.

צילום ההודעה מאתר וובסנס
השיטה היא כזו: אתם מקבלים מייל שנראה בדיוק כמו זה ששולחות החברות על מנת להזהיר אתכם שהחשבון שלכם עשוי להיחסם. זה נראה תמים, אבל למעשה מדובר בתוכנה זדונית של ממש.

זה רק נראה תמים
פושעי הרשת עושים פה שימוש באחד הטריקים הידועים ביותר בעולם. ההודעה טוענת שהחשבון שלכם שולח אימיילים נגועים לשרת, ולכן עליכם ללחוץ על לינק שיוביל אתכם לכלי הסרה חינמי. אבל בפועל, הלינק מוביל לשרת כלשהו היושב בברזיל, ולמעשה מוריד קובץ התקנה זדוני, המקושר לאתרים זדוניים עוד יותר, ולסיום גורם להורדת עוד ועוד תוכנות שממש לא הייתם רוצים לראות אצלכם במחשב.

האימייל המזויף, שנחשף על ידי חברת האבטחה וובסנס, מכיל את הביטוי "מערכת סריקה", אבל כמובן ששום סריקה לא התרחשה. לפי האזהרה שתקבלו, אתם נגועים בתולעת בשם W32.Swizzor.C-WORM, אבל למעשה כל שתעשו הוא להדביק את המחשב שלכם בווירוס שנקרא RemovalTool.exe, שאת פרטיו תוכלו לקרוא ממש כאן.

לאחר שהורדתם את התוכנה הזדונית, היא תוריד למחשב שלכם שני קבצים שלמעשה מהווים הסוואה. מדובר בתוכנת רפש של ממש, אך היא מתחפשת לקובצי ג'אווה תמימים. לכן, אם תשימו לב שאחד מבין שני הקבצים הבאים נמצא במחשב שלכם, אנא הפסיקו את ההורדה באופן מיידי:
C:\Documents and Settings\Administrator\Local Settings\Temporary Internet Files\Content.IE5\L92WDWXT\Plugin[1].dll
C:\Documents and Settings\Administrator\Application Data\Java Update\JavaUpdate.dll

אחת העובדות היותר משונות היא שעל אף שהווירוס נועד לתקוף ישירות באמצעות הודעות מזויפות מחברות האנטי-וירוס, הוא מחקה למעשה חלק קטן מבין 42 החברות המוכרות יותר כספקיות שירות מעין זה. המסקנה עשויה להיות כפולה. או שמתכנני הווירוס כיוונו לפגוע בחברות מסוימות באופן נקודתי, או שלקוחות החברות האחרות עשויים להיות שאננים וליפול בפח אף הם.

איך תוכלו להימנע מפגיעה ישירה? נכון לעכשיו המיילים הנגועים נושאים את הכותרת הבאה:
“[Symantec]/F-secure]/[Sophos]/[SecureRoot]/[VeriSign] – Your e-mail account may be blocked.”
עם זאת, שימו לב שהפושעים הארורים יכולים לשנות אותה בקלות. כאמור, ייתכן שחברות אבטחה אחרות יעלו אף הן על המוקד, אך עד כה הגיעו הווירוסים מכתובות המייל הבאות, מהן יש להיזהר:
• <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

החדשות הטובות, יחסית, הן שככל הנראה מדובר בקמפיין מרושע קטן ממדים, שכן עד כה חסמה וובסנס במהלך היומיים האחרונים "רק" כמה אלפים של מיילים זדוניים שכאלה, בניגוד לכמה מיליונים בווירוסים מאסיביים יותר.

ואיך אפשר בלי האזהרה הקבועה: אל תפתחו קבצים מצורפים לאימיילים שאינכם בטוחים במאת האחוזים בזהות שולחיהם. כמו כן, אל תלחצו על שום לינק שמגיע מכתובת בלתי ידועה. שימו לב גם לכך שחברות האנטי-וירוס נוטות להקפיץ הודעות אזהרה על המסך כאשר יש בכך צורך, הן ממש לא משתמשות בדרך של שליחת מייל אזהרה, אז אם קיבלתם אחד, זו כנראה תולעת.
מהו המחיר להכרת הטוב?
תלוי מהי הטובה, תענו לי...
אם זה טובה שהצילה לי את החיים, כל חיי אכיר טובה, וכל מעשה שאשיב כתמורה לא יספיק למלא את מחיר חיי שניצלו.
ואם זה "רק" כוס חלב מהשכנה?! - אז אני מחזיר את הכוס, בשביל המצפון, מחייך, מודה ומלווה לה חזרה בעת הצורך.
שמעתי פעם - נדמה לי בשם חז"ל - כלומר שישנו מדרש כזה, שכאשר אדם פותח לך את דלת ביתו, ואף אם לא הכניס או אירח אותך, הינך חייב לו טובה.
(ואכיר טובה גדולה - לכל מי שיודע את הציטוט המדוייק - והמקור)

הרבה פעמים חברי פרוג הנפלאים, עוזרים לך, משקיעים ואפילו אם זו שניה על מנת לחוות את דעתם לפי בקשתך, ואף תורמים מזמנם בחיפושים אחר אלמנט, או תמונה, וכל דבר אחר שהינך חיב באופן דחווווווף על מנת לסיים את העבודה להגיש אותה בזמן (שהתאריך היה לאתמול...)
מה כבר עולה ללחוץ על המקש השמאלי של העכבר, בפינה השמאלית??

אני ממש לא מחכה לתודות ולצלצולים, אבל כשאני מקבלת בקשה בפרטי, ובמייל וטורחת למרות לחץ של זמן, או עבודות, לחפש, ולהעלות לאתר או לשרת, זה נורא מאכזב, ונורא לא מגרה לעזור פעם נוספת.....

תחשבו על זה...

איחולי לכל חברי פרוג, לשנה טובה, מבורכת, מלאה בדברים טובים, ובשמחות...
והכי - בעבודות ולקוחות ששווים הרבה בכיס.

בהזדמנות זו - אודה לכל מי שעזר לי בכל הזדמנות שתהיה ולו על העזרה הקטנה ביותר....
שנה טובה!
לפני כחודשיים התחברתי לאחת החברות שחוסמות את האינטרנט. התקשרתי אליהם והם ענו לי מיד, אח"כ הסבירו לי על התכנית ולבסוף אמרו את המחיר שהיה נשמע לי נמוך. הסכמתי להתחבר והם הפנו אותי לתמיכה הטכנית והנציג חיבר לי את החסימה דרך השתלטות על המחשב מרחוק. אחרי שניתקתי את השיחה נזכרתי שהם שכחו לגבות כסף.. נזכרתי שהנציג הסביר לי שהם לא ישר מחייבים אלא לאחר יום יומיים.
באמת אחרי יומיים התקשרה הנציגה, וכשהיה לי את פרטי כרטיס האשראי נתתי לה והכל בא על מקומו בשלום.
לפני כשבועיים יצר איתי קשר נציג של חברה מתחרה והציע לי תכנית חסימה שמתאימה לי ב10 שקל יותר מהמתחרים, אבל הוא הבטיח שזו חסימה טובה יותר.
בסתר לבבי ידעתי שהוא צודק כי בחסימה שכבר הייתה לי היו אי אילו פרצות ששמחתי שנס שאני זו שיושבת על המחשב ולא הילדים או הבעל.
שמעתי את הפרטים ואמרתי שניסיתי להתחבר אליהם בעבר אחרי שהם פרסמו מבצע של 3 חודשים מתנה והנציגה אליה התקשרתי אמרה לי שהיא לא שמעה על כזה דבר.
הנציג אמר שהיה להם עכשיו מבצע של חודשיים בחצי מחיר ולמרות שהסתיים לא מכבר הוא יוכל לעשות לי גם אם אתחבר. הוא שאל כמה מגה יש לי, ואמרתי שאין לי מושג. הוא שאל אם של 2.5 אמרתי אולי והוא נתן מחיר.
אמרתי שאחשוב, והיום שוב נוצר קשר.
ראשית בדקנו איזו מהירות יש לי וגילינו שהיא עומדת על 15 מגה, ואז הוא אמר שאני לא צריכה 15 הוא ממליץ לי על 5 וזה יעלה (וכאן הוא נקב במחיר גבוה. לאחר דין ודברים, ניתן לי מחיר של 5 שקל ביותר ממה שסיכמנו בזמנו. הזכרתי לו את החודשיים נסיון, והוא אמר שהוא דיבר איתי על חודש (אולי הוא צודק? לי זכור חודשיים). ביקשתי לדבר עם המנהל שלו, הוא אמר שהמנהל לא יכול..
בקשתי להתקדם הלאה ושיחברו אותי אז הוא מבקש את פרטי כרטיס האשראי.
אמרתי לו: אבל לא חיברתם אותי. והוא התעקש קודם לגבות את הפרטים.
אמרתי לו שאני בעצם רוצה לחשוב על כל הסיפור מחדש ואצןר אתן קשר מחר.
עכשיו אני מתלבטת. ייתכן שכל פרט לגופו צודק, אבל כשזה הצטבר ועוד לפני שהתחברתי וגם הוא ייתן לי מהירות פחותה מזו שיש לי; הרס לי את החשק ודי התעצבנתי על החברה הזו.
האם אני ביקורתית מדי?
אתם הייתם מתחברים אליהם בכלופן, או מנסים להתחבר לחברה הקודמת לתוכנה מתקדמת יותר כפי שהנצי;ג הציע לי כשהתנתקתי?
(ואגב, גם כשהתנתקתי הם התייחסו אליי בצורה הכי יפה שאפשר שממש היה לךי חבל להתנתק מהם).

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה