Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
שלום וברכה!
אני מנהל מוסד תורני גדול,
במשך שנים רבות מאז פתיחת המוסד, אנחנו מעסיקים מנקה יהודי, עולה חדש...
בשנים האחרונות העובד מתבגר מאד {גיל 55 פלוס בערך}, ולא מנקה כמו שצריך... אנשים רבים מתלוננים על הניקיון...
כמו"כ בשנה האחרונה נוסף למוסד אזור קטן חדש, אותו הוא אינו מוכן לנקות משום שהוא כבר שנים מנקה כל שבוע אותו דבר וקשה לו לקבל שינויים ולתוספות, כמו"כ הוא לא גמיש בכלל ומתקשה לקבל עבודות בזמנים שהוא לא רגיל אליהם.

בשנה האחרונה עובר המוסד תהליך של התייעלות בניהול, וכחלק מההתנהלות אנו מנסים לעשות סדר עם הניקיון.
אנו חושבים להביא לשירות המוסד, עובד גוי נמרץ, אשר יעבוד בכל ימות השבוע בניקיון יסודי ואיכותי כמו שצריך.....
רק הבעיה היא שבכל פעם שאנו רוצים לצאת לתהליך כזה, נכמרים עלינו רחמים גדולים על המנקה העכשווי
אם אנחנו מפטרים אותו, היהודי הזה נשאר בלי פרנסה כלל...
הוא חי מהמשכורת החודשית שלנו...

מה עושים???
האם מפטרים אותו, מביאים גוי נמרץ, ועושים מה שטוב למוסד ולשגשוגו....
או שמשאירים את המצב העכשווי כך, והניקיון במוסד לא מתפקד...
שלום רב.

ידיד שיתף אותי במכתב הבא.

עסקים לא עושים עם חברים

יש לי מכירה ביתית של סלולר וקווי סלולר.
לאחרונה ראיתי חברים קרובים מאוד וקרובי משפחה, שרכשו בעבר אצלי ונתתי להם שירות מעולה לדעתי,
והם התעניינו אצלי על מכשיר.
פתאום אני רואה אותם מחזיקים ביד מכשיר חדש שלא קנו אצלי. זה מאוד פגע בי. מדובר באנשים שאני בקשר יומיומי איתם, ואני עוזר להם בהרבה תחומים אחרים. אני מרגיש ממש בגידה.
לאחרונה היה מקרה עם חבר קרוב שאני בקשר מאוד טוב איתו, וקנה הרבה פעמים אצלי, לפתע אני רואה אותו עם מכשיר חדש והוא בא לבקש ממני עזרה ומתנצל שהיה לו זיכוי בחנות מסויימת.
לאחר כמה שבועות אני מגלה שנייד קווים וקנה עוד מכשיר, לא אצלי. מדובר על אדם שאני מקדיש בשבילו הרבה שעות ועושה לו הרבה טובות.
גם הרבה אנשים מתייעצים איתי על איזה מכשירים כדאי להם לקנות, ובסוף לא קונים אצלי, אלא קונים בחנות,
וכן מתייעצים איתי לאיזה חברה יש קליטה טובה באזור שלהם.

אם אתם לא חושבים לקנות אצלי, אז אל תתייעצו איתי, או שתגידו מראש אני לא חושב לקנות אצלך.

איך אפשר לדון לכף זכות , ואיך אפשר לעודד את הידיד?
אתר לרכישת מתנות לנשים ולגברים.
www.barela.co.il
החלטתי להתקין תוסף של גיפט קארד וירטואלי עם פונקציות שימושיות ונחמדות.
הוא אמור להיות שימושי בעיקר לאנשי הרגע האחרון שלא הספיקו לרכוש במועד את מתנת החג / יום ההולדת / יום הנישואין וכיו"ב.
כמובן גם אופציה לפינוק כשלא בטוחים מה המתנה המועדפת על המקבל, וגם כשוברי מתנה לוועדי עובדים.

אז מה השאלה?
מתברר שמסיבה בלתי מובנת יש בעיה בתרגום התוסף לעברית.
המתכנת כבר ניסה כל מיני פתרונות, כולל התייעצות עם קולגות ומתכנתים למיניהם, ולא נמצא פתרון בר ביצוע.

האפשרות היחידה היא התקנת התוסף כשחלק מהמונחים יהיו באנגלית.
לדוגמא:
לגלרייה.JPG

אישית.JPG

הודעה.JPG
האם, לדעתכם, הגיוני להשאיר את עמוד הגיפט קארד במתכונתו בשפה האנגלית, בהתחשב בעובדה שרוב הגולשים מתמודדים עם האנגלית הבסיסית שנדרשת פה?
אציין שכרטיסי הברכה שנעצב לגלריית הכרטיסים, רשימת הקטגוריות לבחירה, הודעות המייל שיבשרו לנמען על המתנה, האפשרות לכתיבת ברכה מצורפת - כל אלו יהיו בעברית.

אני מתלבטת אם לגנוז את הרעיון, או להתקדם איתו למרות הכל..
חשוב לי מאד לשמוע חוות דעת של גולשים פוטנציאליים, איך הדבר נראה בעיניו של הלקוח..
תודה רבה מראש!
  • תודה
Reactions: אא-אסתר1 //
12 תגובות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה