Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
היי שלום,
אני חייבת לשתף אותכם בחוויה היפה שלי...
הכנתי כמה פעמים חלות לשבת, אך הם לא הצליחו עד שהגעתי לטיפים הנכונים ולמתכון הנכון, ולשלבים הנכונים, החלטתי לשתף אותכם גם, ולקבל גם תגובות על זה שהילדים רוצים לאכול רק מחלות או הלחמניות האלו.....נתתי לכמה אנשים, אחת אמרה לי שבשבת הבת שלה אוכלת רק את הלחמניות האלו (והיא לא אכלנית מי יודע מה...) ובבית אחר הולך שם חטיפות כמעט מרוב הלחמניות הטריות והרכות...אחרי נאום שלם מגיע לכם המתכון.
כדאי לכם ללכת שלב אחרי שלב ולא לשנות כי ככה יצא לכם משבת לשבת לחמניות או חלות יותר טעימות...

המצרכים הם:
1/2 2 ק"ג קמח (אני עושה הפרשת חלה לפני אשכנזים)
1/2 1 כוסות סוכר(משרוצה יכולה להפחית בסוכר, זה לא משנה את המרקם)
5 כפות מלח
5 כפות שמרים
7-8 כוסות מים פושרים
2-3 סיבובים של שמן
אופן ההכנה:

1) את הסוכר והמלח שמים בתחתית הקערה(אני משתמשת עם קערת טפואר, הכי טוב להתפחה) ביחד עם 2 כוסות מים רותחים ומערבבת בעזרת כף גדולה כדאי שהסוכר ומלח ינמסו יותר מהר.
2) מוסיפה את הקמח מעל ושמה את השמרים עם המים הפושרים ומתחילה לערבב, עד שנהיה גוש של בצק.
3) אחרי שהבצק מוכן מוסיפים 2-3 סיבובים של שמן (ככל שיש יותר שמן החלות יוצאות יותר טעימות) ולא מערבבים, סוגרים את הקערה עם המכסה ומחכים שיתפח במשך שעה או פחות (בקערה של טפואר תוך 1/4 שעה בערך כבר נהיה תפוח).
4) אחרי שהבצק תופח מערבבים עם השמן ושוב מחכים שיתפח....עד שהבצק יוצא טוב וקל להתחיל במלאכת קליעת החלות....כל אחת לפי הצורות שלה....
5) אחרי שהחלות מוכנות וכבר שמתם ביצה ושמשמום וחיכיתם עוד קצת שיתפח... שמים חצי כוס מים מתחת לנייר אפייה כדאי שהלחמניות יצאו רכות, ואופים על 200 מעלות 1/4 שעה.
6) מוציאים את החלות ומשפריצים קצת מים מהברז כדאי שהחלות לא יצאו קשות.
7) שמים את החלות או הלחמניות בתוך שקיות סגורה.
אחרי כמה זמן את מוציאה את חלות רכות וטעימות ושבא לך עכשיו ליטול ידיים ולאכול כמה לחמניות עסיסיות.....
בהצלחה רבה
ואשמח לפידבקים....
זה נשמע שזה מסובך והרבה שלבים, אך אחרי שתעשי את זה כמה פעמים, תרגשי שזה כלום...העיקר שיוצא טעים!!!!
מצורף תמונה (זה לא להמחשה בלבד!! אמיתי!!אני עשיתי!!)

מבית היוצר:
ליגה אחת מעל
אחרי אלפי מעשי חסד ושלושים שנות המתנה, זכו בני הזוג פרץ המוכרים כבעלי החסד של 'הדסה' לחבוק בת
משה ויסברג יום שני כ' חשון תשע"ז 16:08 21/11/2016

שמחה גדולה ומרגשת: לאחר שלושים שנה חבקו הרב יצחק פרץ ורעייתו הגברת סימה בת, שנולדה בבית החולים הדסה עין כרם בירושלים.

מדובר בבני הזוג הרב יצחק פרץ ורעייתו שמוכרים לרבים מהשבתות שהם מארגנים, מידי שבת בשבתו כבר כמעט חצי יובל שנים, בבית החולים הדסה עין כרם - עם אוכל ושתיה לחולים והמלווים, חינם אין כסף.

בני הזוג דואגים מדי שבת להכנסת האורחים למאות חולים ובני משפחה הבאים לטפל בהם. במשך שנים רבות הם ציפו לזרע של קיימא, וכאמור היום נושעו מעל לדרך הטבע וחבקו את בתם הראשונה לאחר אלפי מעשי חסד שעשו מידי שבת ומועד.

אחד מאלפים שנהנו מחסדי הזוג, מספר ל'בחדרי חרדים': "זה דבר מדהים, הרב פרץ מביא יין וחלות לקידוש, עורך קידוש לחולים שלא יכולים להגיע לחדר אוכל, ומלבד שהוא גם מסדר חדרים ללינה למי שצריך. הוא פשוט מלאך".

לנו לא נותר אלא לאחל מזל טוב.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה