Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
היום קיבלתי שיחת טלפון שיווקית מחברת ביטוח מוכרת, שיש לי בה ביטוח חיים למשכנתא.
כמובן, לא רק היום קיבלתי שיחה כזאת, אבל בד"כ אני מסיימת את השיחה מיד כשאני מבינה במה מדובר ב"אני לא מעוניינת" קצר וענייני.
היום דווקא היה לי זמן והחלטתי דווקא כן לשמוע. למה? ככה.
אז אחרי שוידאתי שהיא באמת נציגה של חברת הביטוח, ואישרתי לה לבדוק בהר הביטוח אילו ביטוחים יש לי, השיחה הלכה בערך ככה:
את נשואה? יש ילדים? בני כמה? (איך הם אוהבים את המניפולציות האלו. מי לא רוצה לדאוג לילדים?)
אני רואה שאין לך ביטוח חיים, חוץ מביטוח המשכנתא, שאם חלילה יקרה לך משהו ילך לבנק ולא לילדים.
יש לך X ילדים שיהיו בריאים, מה הם יעשו אם חלילה יקרה לך משהו?
עד כאן השיחה היתה די צפויה, בשלב הזה התערבתי והסברתי לה שביטוח החיים שיש לי בפנסיה די מספק אותי.
כאן התחילה התקפה שלא ציפיתי לה-
מה הביטוח הזה שווה בכלל? הרי הביטוח הזה נותן רק 70% ממה שצברת בפנסיה. את צעירה, כמה זה כבר?
עניתי לה שלמיטב ידיעתי זה לא עובד לפי צבירה, אלא לפי השכר הקובע, בתנאי שיש רצף ביטוחי.
הגברת לא התבלבלה-
זאת טעות נפוצה. הרבה אנשים מבלבלים בין המושגים. הסכום שהילדים יקבלו אם יקרה משהו ח"ו תלוי בצבירה.
וכאן היא התחילה לעשות חשבונות-
את יודעת כמה עולה לגדל ילד מלידה עד גיל 18? בערך מיליון ש"ח. ואני לא מדברת על משפחות שכל חופש נוסעות לנופש באילת. את צעירה, היו לך רק X שנים לצבור כסף לפנסיה, בסך הכל אם יקרה משהו לא תקבלו יותר מy שקלים.
כאן כבר התעצבנתי ושאלתי אותה אם היא מוכנה לבטח אותי על סכום של מיליון ש"ח כפול מספר הילדים.
היא הודתה שלא, "אבל בכל זאת הגדול שלך כבר בן 9. אז מיליון וחצי-שניים יספיקו".
בשלב הזה גיליתי לה שעשיתי לפני כמה שנים ייעוץ פנסיוני אצל יועץ בלתי תלוי, שטוען דברים אחרים לגמרי לגבי ביטוח החיים של הפנסיה, ועם כל הכבוד היא מקבלת משכורת מחברת הביטוח, והוא את התשלום קיבל ממני, כך שהוא בכל זאת קצת יותר נאמן עלי.
עכשיו ממש פגעתי בה-
אני רק רוצה את טובתך, תאמיני לי שלא משנה לי ולא לחברת הביטוח אם תרכשי ביטוח בסכום של 80 ש"ח לחודש. (אה, באמת? אז בשביל מה התקשרת?)
כאן כבר נגמרה לי הסבלנות, וגם הזמן הפנוי, אז הודעתי לה שאני לא מעוניינת, והזהרתי אותה לא לחזור אלי, אם אתחרט אני כבר אמצא את הדרך לפנות אליהם.

העניין הוא שהנציגה שהתקשרה אלי היתה כל כך בטוחה בעצמה, עד שאני כבר חשבתי שאולי טעיתי, ובאמת הביטוח שארים של הפנסיה לא שווה כמו שחשבתי, למרות שכאמור, קיבלתי עליו הסבר מקיף מיועץ פנסיוני בלתי תלוי.
(בדקתי. היא לגמרי טעתה, וביטוח החיים של הפנסיה אכן לא תלוי בגובה הצבירה, אלא הסכום של קצבת השארים נקבעת ע"פ השכר הקובע- השכר האחרון שממנו הופרשה פנסיה, אלא אם כן הביטוח לא פעיל כי לא היה רצף הפקדות ואם גם אתם תקבלו שיחה דומה- אל תאמינו. אתם כמובן לא חייבים להאמין לי, אבל כדאי לכם לבדוק בעצמכם.)

ועכשיו לשאלה שבכותרת- חברת ביטוח גדולה ומוכרת מעסיקה נציגים שלא מבינים כלום בפנסיה (למרות שזו חברה שמציעה גם פנסיה בין המוצרים שלה), או יותר גרוע- מנחה אותם לשקר במצח נחושה כדי למכור לאנשים תמימים ביטוח שהם לא באמת צריכים?

והמלצה אישית לסיום- גם אם השתכנעתם שאתם זקוקים למוצר שמציעים לכם בשיחה השיווקית, אל תרכשו אותו במקום. תבדקו קודם אם אתם באמת צריכים את זה, ואם המחיר משתלם, ואם תחליטו שאתם רוצים- תמיד תוכלו לפנות אל המשווקים בחזרה...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה