Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
חולה שיש לו תסמינים
(היה חום, שפעת, חולשה קשה מאד במשך שבועיים. עכשיו טוען שמרגיש טוב מאד רק עדיין חולשה וטעם וריח אין)
לא רוצה לעשות בדיקה כי יצטרך להיות בבידוד. והוא כבר מרגיש יותר טוב!! אז למה??
היום אפילו היה בבית כנסת, וטוען שהוא רחוק משאר המתפללים.
ויש לו משפחה בבית שאף אחד מהם לא בבידוד!!
אנחנו ממש בהלם.. וחוששים שעוד ועוד נדבקים השם ישמור
ניסינו לשכנע אותו להיבדק, הסכים , התקשר למרפאה ואמרו שהתסמינים חשודים ושולחים לו מדא לבית
הוא לא מוכן שיעלו אליו לבית אנשים מכוסים כי מתבייש שהשכונה תתרחק ממנו.
תכל'ס פירטתי את כל זה כי אני צריכה רעיון
למרפאה שלו יש את הפרטים שלו שביקש בדיקה, רק שהם לא הפנו למד"א ואיפשהוא זה לא התקדם.
האם אנחנו יכולים לפנות למד"א עם הפרטים שלו ופשוט לבקש שיעלו לבדוק אותו?אני מאמינה שאם יגיעו לא תהיה לו ברירה
וגם יוכל לחשוב שזה מהמרפאה ולא אחרים ששלחו לו בודקים בכוח.

אשמח לכל רעיון לנסות להציל את מי שעוד לא נדבק :(
שעה קלה לפני כניסת השבת השבת התקבלה הבשורה המרה על הסתלקותה של הגברת שלווה זלפריינד ע"ה, בת 66, שנדבקה בחודש האחרון בנגיף הקורונה ובימים האחרונים מצבה הלך והידרדר. בעלה, הרב אלכסנדר יעקב הכהן זלפריינד ז"ל, נפטר לפני כחמש שנים בתאונת דרכים קשה בפ"ת.
הגב' זלפריינד אובחנה כחולת קורונה לפני כשלושה שבועות, ובעקבות מחלתה אושפזה. בהודעה ששלחה בקבוצה שבוע לאחר שחלתה, כתבה כי הודיעו לה שהיא ככל הנראה נדבקה בגן.
*** יקרה, חשוב לי ראשית להגיד לך תודה על היוזמה שילדי הגן החברים בכללית ייבדקו.
שנית, אני קיבלתי כמה טלפונים בימים האחרונים מגורמים מוסמכים שכנראה ונדבקתי בגן...
ודאי ראית שכתבתי בעבר כי אני מבקשת לקחת אחריות, מאחר שאני בקבוצת סיכון. והנה - אשר יגורתי... בא!
ידוע בוודאות לרשויות על משפחות שהפרו בידוד או שלא מילאו אחר הנחיית העירייה לא לשלוח ילדים שיש בביתם בן משפחה בבידוד. על אנשים כמוני, באה להגן ההנחיה...
לצערי, היו שהעדיפו לשלוח את הילד בגן מתוך הרגשת ה'סמוך' הישראלי, תוך פגיעה אנושה בערך חשוב של ערבות הדדית ו'לא תעמוד על דם רעך'.
לי זה כבר לא משנה
ממי נדבקתי ומי הפר בידוד. היו לי ניסים גלויים וזה שאני כותבת לך כרגע זה בכלל לא מובן מאליו. אבל אני פשוט מתחננת ומבקשת עבור הסבים והסבתות, השכנים והדודים המבוגרים שמקיפים אותנו ולא מגיע להם למות! גם אם יש להם מחלות רקע כאלה ואחרות.
אני חלילה לא מאשימה אף אחד! שלא יובן כך מדבריי. יד ה' סובבה את הנסיבות והיא זו אשר הוציאה אותי מהמצב הקשה בו הייתי...
נכון... בידוד לילד קטן היא חוויה לא נעימה, אבל היא עוברת תוך מקסימום שבועיים. אפשר למצוא המון סיבות ותירוצים למה אנחנו לא חייבים לשמור בידוד. ואפשר רגע אחד להיות שותפים להצלת חיים אמיתית. לחנך את ילדינו לערבות הדדית, לכבוד האחר ולשמירה על החיים.
אובדן של אדם קרוב, או הידיעה כי מישהו חלה בגללך, קשה פי כמה וכמה מבידוד של שבועיים...
ייתכן שהדברים קשים לקריאה. אבל נכתבים בדם ליבי ובתפילה שאזכה בקרוב לצאת ממסע הייסורים שקיבלתי באהבה מאיתו ית'
מאחלת בריאות איתנה לכולם ורק בשורות טובות.
אני ב"ה מתאוששת והשלב הקשה ביותר של המחלה, כבר מאחוריי.
ואם יהיה מישהו אחד שיקרא את הדברים ויבין את ההשלכות של חובת הבידוד. והיה זה שכרי.
אוהבת באמת כל אחד ואחת מכם
חיבוק גדול לילדים
שלוה (בת רבקה רחל לרופ''ש)

אז כל מי שחושב לזלזל שיחשוב עליה ועל משפחתה ...
את הנעשה א"א להשיב !!!!!
מזעזע: הרב שמואל אשכנזי, 'איש הספרים' מירושלים שנפטר אתמול מקורונה, נדבק בנגיף ממתפלל בבית הכנסת שהגיע למקום והתיישב בסמוך אליו - למרות שידע על עצמו שהוא חולה קורונה

התרחשות מחרידה ובלתי אנושית, הנובעת מהזלזול המוכר בנגיף הקורונה, היא שהובילה לפטירתו אתמול (שבת) של
הרב שמואל אשכנזי ז"ל.
כעת, מתברר כי לפני מספר שבועות הגיע הרב אשכנזי לבית הכנסת בו התפלל, לא רחוק מביתו שבשכונת 'בתי אונגרין' במאה שערים ושם נדבק בנגיף.

קרוב משפחתו של המנוח ז"ל מספר, כי במשך חודשי הקורונה הראשונים הוא ייחל לרגע בו תחלוף סכנת הנגיף כדי שיוכל לשוב ולהתפלל בבית הכנסת.
כאשר האווירה הציבורית היתה כזו ש"הקורונה נגמרה", החליט הרב אשכנזי בן ה-98 לצאת מביתו לבית הכנסת, כשהוא בטוח שאדם שחלה בנגיף לא יעז לבוא לתפילות.

"אלא ששם חיכה לו רוצח!!", מגלה קרובו: "אחד מהמתפללים, שידע על עצמו שחלה בקורונה, הגיע בכל זאת למקום והתיישב לא רחוק מר' שמואל הקשיש, שמצידו הקפיד להיות בשולחן נפרד".

זמן קצר לאחר מכן הופיעו התסמינים המוכרים בגופו של הרב אשכנזי, שכאמור נפטר אתמול מהווירוס הקטלני, בתום כמה שבועות בהם נלחם בו.

"ושיהיה ברור", מוסיף בן המשפחה בכאב עצום: "ר' שמואל היקר, הקרוב שלי, היה ללא כל מחלות רקע - למרות גילו המתקדם. הוא נפטר, רק בגלל הקורונה, בה הדביק אותו המתפלל ההוא שזלזל בהוראות".

עצוב עצוב עצוב מה אנשים גורמים ע"י הזילזול שלהם .....
  • 444
  • קיבלתי בעדכוני קורנה במייל
    במשרד הביטחון שוקלים לשכור ספינות 'קרוז' עבור אלפי חולי קורונה חרדים • יותר מ-4,000 כבר פונו למלוניות, אך העומס עליהן גדול, ונוצר צורך למצוא פתרונות יצירתיים אחרים // פרסום ראשון (חרדים)
    : ע
    1595184974199.png
    ספינת קרוז. אילוסטרציה (צילום: shutterstock)

פרסום ראשון: במשרד הביטחון ובצה"ל ממשיכים להיערך להמשך פינוי חולי קורונה חרדים ל'מלוניות', אך העובדה כי ישנם אלפי חולים והעומס עליהן גדול, העלתה על שולחן הדיונים פתרון יצירתי במיוחד: שכירת 'ספינות קרוז', לשם אכלוסם של חולים רבים שלא נותר עבורם מקום.
    ל'כיכר השבת' נודע, כי ברקע עומדים נתונים המורים על כך כי בניגוד לגל הקורונה הראשון, בגל הנוכחי הרשויות זוכות למענה מצד החולים, כך שיותר מ-4,500 חולים חרדים כבר פונו למלוניות, בעוד בשיאו של הגל הראשון, במשרד הביטחון ספרו רק 2,600 חולים חרדים שפונו אליהן.
    כעת כאמור, בשל התחלואה הגבוהה במגזר וההיענות של החולים לפינוי, במשרד הביטחון שוקלים לשכור שתי ספינות 'קרוז' , ולשכן בהן אלפי חולים חרדים נוספים עד לסיום תקופת החלמתם.
    עוד נודע ל'כיכר השבת', כי מחר צפוי להיפתח מלון לביא עבור משפחות חרדיות חולות, וכך גם בהמשך השבוע בית הארחה בית וגן. כמו כן, גם מלון קיסר צפוי להיפתח - עבור בחורי ישיבות שנדבקו בנגיף.
    בצהריים התקיים דיון של ועדת חוץ וביטחון של הכנסת, בבסיס פיקוד העורף ברמלה, שם קיבלו הח"כים סקירה על המצב של האיכונים, והאיכונים השגויים.
    לבקשת ח"כ אוריאל בוסו (ש"ס), הגיעו חברי הוועדה גם למשל"ט (מרכז השליטה) פיקוד העורף העוסק בפינוי חולים למלוניות. במהלך הסיור סקר יהודה אבידן, מי שעד לאחרונה היה אחראי על פינוי החולים החרדים, את העומס במלוניות.
    לאחר מכן מפקד המשל"ט הארצי, אל"מ ניר בר און, הוא שחשף כי בצה"ל בוחנים כאמור אפשרות לשכור ספינות 'קרוז' שיאכלסו אלפי חולים חרדים.
    כל ספינה צפויה להכיל כ-2,500 חולים. ספינה אחת תעגון בנמל אשדוד, והשנייה בנמל חיפה, ואת הכשרות בספינות הללו יתאימו לכשרות 'מהדרין' עבור הציבור החרדי. [כיכר השבת]
    אז מי לא רץ להבדק אולי הוא חולה קורנה ??:p
    אני יודעת שזה לא המקום המקצועי ביותר אבל בכל זאת, דעתי נטרפת עלי מרוב ספקות.
    אודה למגיבים - בפרט מי שיודע מנסיון וחוה שאלה דומה מאוד לשלי:

בערב שבת שעברה שוחחתי עם בת דודתי בביתה מעל 15 דקות. אני הייתי עם מסכה ברציפות והיא לא.

בנה של בת דודתי (13) היה מחויב בידוד אך לא הסתגר בחדר אלא היה יוצא מידי פעם עם מסכה.
    שניים מילדיי שיחקו במגע קרוב עם שניים מילדיה הקטנים של אותה בת דודה.

בערב השבת האחרונה נפל דבר: בנה של אותה בת דודה (זה שחוייב בבידוד-) קבל תשובה חיובית, וכ-ל בני הבית פיתחו תסמינים, אך לא תסמינים שגרתיים: כולם ללא יוצא מן הכלל חשים חולשה, שלשולים והקאות. לקחו מהם דגימה לבדיקת קורונה אך התשובה מתמהמהת מלבא.

בינתיים מהפחד הסתגרתי בבית (אני בקבוצת סיכון) אבל כעת בדילמה ממש: השבוע נערכת הבגרות הארצית בעברית ועלי לדווח על היעדרות, מעבר לכך מה דין שאר בני הבית- האם אנו מחוייבים בידוד?
    בנוסף, כמה ימים נותרו לנו כדי להיות בבידוד, האם לחשב לפי 14 יום או לפי 10 ימים?

ותודה למי שקרא עד כאן והתעמק בפרטים מתוך אכפתיות!
  • 175
  • מישהו העביר לי ,ואני סוברת שזה הוא מסר שחשוב שיתפרסם

בס"ד

רציתי לשתף אותכם בתחושותי.
    אני בחור ישיבה, שיש לי בן משפחה בקבוצת סיכון. שמעתי דיבורים שהקורונה תהיה איתנו עוד המון זמן, וממילא לא להיזהר יתר על המידה, וזה לא מסוכן לצעירים.
    וגם שמעתי האומרים שהנזקים הנפשיים והרוחניים של ההגבלות הם גרועות ביותר, ואין גם צורך לספר לי את זה תאורטית, אני מכיר את זה על בשרי, בחור ישיבה מרכז חיי הוא בישיבה, החברה שאני צריך, היא חברת בני גילי, ואין לשער כמה קשה, וכמה בלתי נסבל זה להיות ארבע חודשים בבית. כל יום מחדש אין לי מושג איך אשרוד את הבדידות היחסית, את הנתק מתפילה ישיבתית, סדר לימוד ישיבתי, ולהרגיש שכוח, שהמערכת משומנת ומסתדרת היטב בלעדי ושחסרוני אינו מורגש. שאיני יכול להשתתף בחתונתם של חברי הטובים ביותר. הנזק הוא אדיר, וכשאני שומע את זה שהקורונה איתנו עוד שנה לפחות, אין לי שום מושג איך אצליח לעבור זאת... עברתי ארבע חודשים קשים מנשוא, והקושי גודל בקצב מעריכי...
    אבל הכי קשה לי זה לדעת, שאם אנשים מסוימים היו מתנהלים קצת שונה, לכאורה. הייתי יכול ללכת לישיבה, ולא לחשוש על בריאות וחיי משפחתי. לו ההתנהלות לא היתה כל כך מזלזלת, הייתי יכול לקחת סיכון קלוש, אבל עכשיו זה סיכון עצום. לו רק היתה לי את האופ' להיות זמן ממושך בישיבה, מה שכרגע אין. ואני מוכן להקריב את המחיר של נתק חודשיים מהמשפחה ואח"כ בידוד ע"מ להיות בישיבה. בלי שזה יבוא על בריאות משפחתי. אבל עצוב שכשהעולם במצב קטסטרופלי שכל כך שהחברה שסביבי מקטינה ראש, ובמקום לנסות לפתור את המורכבות שבחזרה לשגרה לאנשים מסוימים. רצים אצים אנשים לשגרת חייהם, והם מסרבים לבידוד ולבדיקה, אפי' שהיו במגע. ובמקרים מסוימים שומע אני מישיבתי שיש שם נטולי טעם וריח, שההסבר של זה הוא חד משמעי.
    עצוב לי להרגיש לפעמים שמחה מסוימת על עליית החולים קשה והנפטרים, כי רק כך הציבור יתעשת וילמד להכיל ולהתנהל נכון ע"מ להביא למינימום תחלואה. ברמה שגם אני אוכל לעלות על הרכבת, ולא להישאר בודד על הרציף...
    לו רק היו המחוייבי בידוד שומרים על כך.
    לו רק אלו שחשים בטוב, בודקים את עצמם על כל סימפטום של קורונה ולא מתרצים בשפעת קייצית.
    לו רק ראשי הישיבות (מסוימים, זה לא כולם) היו מגדילים ראש איך אפשר להכניס גם אותנו למסגרת.
    לו רק היינו מחפשים להחזיר להיכלות לא רק את הנושרים, אלא גם את אלה שבכל ליבם רוצים.

ואני מוסיף...
    לו רק כל עם ישראל היה מתאמץ והיה שומר על בידודים אפי' שזה לא נח וכיף...
    הרי ביהמ"ק השני נחרב בעוון שנאת חינם...
    אינכם סבורים שבאהבת חינם לכל האוכלוסיות הכלואות, שבמצב תחלואה מינימלי. היו יכולים לצאת בזהירות רבה, ועכשיו בגלל אנרכיית הקורונה, כלואים בבתיהם...
    האינכם סבורים שאהבת חינם למרות שהיא באה בקושי, יכול היה להביא את המשיח???
    תיזהרו... אם לא למענכם.. אז למעני... ולכל מי שבסיכון... אשר במצב מסוים יכולים היו לחזור לשגרה בזהירות...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה