Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
  • 163
  • נפתח !
    • תודה
    Reactions: אמת .1 //
    0 תגובות
    לפני כחצי שנה פורסם על הונאת כשרות בחטיפי "נייצ'ר וואלי" שנמכרו באושר עד עם מדבקה בכשרות של סטאר k.
    השבוע נמכרו במבצע במחיר זול משמעותית החטיפים הנ"ל תחת שלטי מכירה בולטים שהכשרות היא של בד"צ מחזיקי הדת .
    כעת בהתבוננות מעמיקה יותר אני רואה שמודבק מדבקה מעל מדבקה. קלפתי את המדבקה וגיליתי 2 מדבקות זהות לחלוטין אבל התחתונה היא אותה מדבקה של ההונאה שדוברה אז של סטאר k/בוודאות זה אותו מוצר!
    האם התברר שלא היתה הונאה? או מישהו החליט להמשיך את ההונאה?
    ואיפה אושר עד בסיפור?
    אשמח לכל מידע מהימן בנושא.
    שקלנו והתלבטנו כבר כמה חודשים האם לקנות את העגלה המפוארת שמפורסמת בעלי אקספרס חיקוי מוצלח של מימה אשר התעלה על המקור ביופיו ופארו. אך מאוד חששנו כי לא מצאנו שום מוכר שמכר את העגלה הזו בכמות סבירה של מינמום מאות יחי' ויש לו משוב גבוה מהקונים והיינו 4.8 ומעלה..

לבסוף החלטנו להתחיל לחפור ביד 2 אולי נמצא מציאה כאן בארץ.
    ומתברר..
    שיש היצע מעולה באתר הנ"ל לעגלות יוקרה מהציבור החילוני שאחר ילד שני מקסימום שלישי כבר מוכרים את העגלה.
    למעשה רבים מהם כמעט ולא צועדים עם עגלותיהם ברחוב אלא מחניה לחניה ברכבם כך שלמעשה אפשר למצוא בנקל עגלות יוקרתיות כמו מימה ועוד, שמורות ביותר ובמחיר זול ביותר.
    לדוגמא, ראינו היצע גדול של מימה דגם קיסר!! באזור ה- 1200 ש"ח.
    בסך הכל העגלה נראית כאחרי שימוש של ילד 1 בלבד ואת קונה אותה בחמישית ממחירה המקורי!!

כמו כן יש היצע גדול של כסאות טרמפולינה מפוארות ושמורות במצב מעולה בשליש מחיר!!!

בקיצור, גם לאחר לידה אפשר בקלות לחיות במושגי סטייל בלי להוציא המון כסף וכל ההבדל הוא שקניתם מוצר שכעת נראה שהוצאתם אותו מהמחסן לאחר איכסונו מסיום שימוש לילדכם הראשון..

אגב, זה שייך כמעט בכל דבר.
    למשל גם ספות סלון, הציבור החילוני נוטה להחליף תוך תקופה קצרה ומוכרים את ה-"ישן" שלהם במחיר מגוחך.

לכן המלצתי היא שלפני שאתם רצים לקנות מוצר שראיתם באיזה פרסומת של חנות רהיטים במקומון השכונתי, השקיעו חיפוש ביד 2. סיכויים סבירים שתמצאו את אותו מוצר במצב משובח במחיר מגוחך וכל שיישאר לכם להוסיף זה אולי מקסימום 400 ש"ח הובלה אם זה באיזה מושב נידח בקצה הארץ..

נ.ב. חשוב להדגיש כי בין שלל המציעים יש גם נוכלים מובהקים (כן כן אפילו נוכלות עם דיבור נעים מהוקצע וחלקלק!!) שמפרסמים את המוצר עם תמונה קצת חשוכה ובטלפון הם יספרו לכם שהמוצר ללא שריטה!! וכשתגיעו תהיו בהלם ממטר השקרים. לכן אם אתם נוסעים לשם כך למקום רחוק, דאגו מראש לצבור כמה הצעות שעל אותו כיוון נסיעה.
    וכלל הברזל הוא, גם הקונה מזהיר אתכם שיש קונה חם בדרך אליהם לעולם אל תשלמו אפילו שקל בודד לפני שהגעתם פיזית וראיתם בעצמכם והחלטתם לקנות. וגם אחרי שבדקתם היטב את המוצר והפכתם אותו מכל כיוון וראיתם שהכל תקין במאה אחוז והגלגלים מחוברים ושם חלק לא יושב חצי תלוש וכו'.. תמיד עדיף לא לשלם במזומן אלא סכמו מראש עם המוכר על תשלום בהעברה בנקאית כדי שאם בכל זאת תשובו לביתכם ופתאום תגלו הונאה יהיה בידכם הוכחת רכישה ותשלום לאפשרות תביעת נזיקין בבית משפט לתביעות קטנות (כמובן רק לאחר אישור בי"ד)
    מקווה שמבין הקוראים יהיה מי שיוכל להשפיע
    לגבי הגביה של חודש הסגר המעונות עשו מה שמתחשק להם עם השכ"ל.
    להלן נתונים:
    משרד העבודה לא הפחית להם מהתקצוב שנותן להם ז"א את החלק של משרד הרווחה והעבודה קיבלו.
    למעונות לא היו הוצאות פרט למעונות שמשלמים שכירות,
    הרי כל העובדות הוצאו לחל"ת, אין תשלומים על מזון חשמל נקיון וכו'..
    והמעונות גבו מההורים מלא או חלקי על חודש הסגר, איש הישר בעיניו יעשה.
    לא הגיוני שמשרד העבודה תקצב אותם רגיל וגם יגבו מההורים רגיל
    הרי התקצוב של משרד התמ"ת ודאי ודאי מכסה את השכירות ששילמו באם הם שילמו.
    (הרבה מעונות מלכר"ים= מוסד ללא כוונת חלוקת רווחים, ז"א מקבלים משכורת אבל לא רווחים)
    גם ההורים (רובם) הפסידו בחודשי הסגר, חלקם שלחו למטפלות פרטיות כי היו עובדות חיוניות,
    אולי בעלי המעונות לא הרויחו כמו שתכננו אבל ודאי ודאי שלא הפסידו,
    ולכאורה הרויחו באם גבו וגם באם לא גבו בגלל שהתקצוב של משרד התמ"ת במגזר החרדי גבוה ביותר.
    נראה שיש צורך להטיל קנס על המעונות, מעונות שיגבו מההורים משרד העבודה יקצץ להם.
    ההזוי שפניתי לאחד מח"כ ולהלן התשובה שקיבלתי:
    סיפור עצוב
    אוזלת יד של משרד העבודה והרווחה ומשרד המשפטים. סיפור הזוי!
    הרמנו אינספור פעמים. מחכים שמישהו בלשכה המשפטית יתעורר. למרבה הצער רק מנהלי מעונות חרדים גבו על הסגר
    (ההדגשה במקור)

לא ברור מדוע הם צריכים לעשות סיבוב עלינו, ולהרויח יותר מזמן רגיל, באם היו גוף פרטי אפשר לומר זכותם,
    אבל כאן מדובר על גוף כביכול מפוקח, הם המשיכו לקבל תקציבים ובמגזר החרדי הסבסוד הוא גבוהה ז"א שהרווח שלהם מתקופת הסגר
    היה גבוהה בלי קשר לתשלומי הורים, לכאורה הם היו מעדיפים להמשיך להיות מתוקצבים ולהיות בסגר.
    ובאם יגידו שזה עבור ימי חופשה שצריכים לשלם לעובדות, הרי חודשי החל"ת לא נצברים לחופשה, ובכל מקרה למטפלת רגילה אין
    כ"כ הרבה ימים מצבירה רגילה, כמו כן בכל מקרה יש להם את תקצוב התמ"ת...
    אני כותבת מאד בכאב, כדי לעורר מינימום של תשומת לב.
    בשבוע האחרון אני מרגישה שאני גרה בסמינר.
    שכנה מארחת את כתת בתה בקומה שתחתי. ההפסקות הן בחדר מדרגות (...) הרעש מטפס עד אלי, ולפעמים גם הבנות בעצמן (בעיקר כשרוצים לשוחח עם חברה בפרטיות/ שיחת טלפון). בעלי לומד בבית, נאלץ, איכשהו, להתעלם מההמולה של הבנות סביבו. לפעמים אני רוצה לצאת ולשאול את התלמידה התורנית: אם זה היה אבא שלך- גם היית מוכנה שילמד בתוך הצרחות של חברותייך? גם היית מזלזלת בלימודו?
    ואם רק אני בבית (כרגע בחל"ד, עוד שבועיים כעובדת מהבית)? לא מגיע לי פירור של שקט? למה אני אמורה לנהל את הבוקר שלי בניסיונות להרדים שוב ושוב את התינוקת שמתעוררת מהרעש שבחוץ?
    ואתמול נוספה לחגיגה כיתה נוספת. צמוד לביתי.
    הרעש היה מחריד. סוג של אסיפת כתה עם בנות שלא נפגשו עידנים. צרחות, צעקות, מורה שלכאורה אמורה להיות מבוגר אחראי בשטח וזה לא בדיוק הטריד אותה.
    שלוש פעמים ניסיתי להרדים את הקטנה, שרק ביקשה לישון. כשהיא כבר נמנמה, החרידה צעקה את הבניין. תלמידה צעקה לחברתה משהו מלמעלה למטה. הבת שלי התעוררה בשאגות שלא הצלחתי להרגיע אותה. לא התאפקתי. יצאתי איתה ועם הצרחות, ושאלתי למה ככה זה אמור להתנהל כאן. זה בנין ציבורי, ולמה אי אפשר קצת לחשוב על השני. תגובת בת השכנים, המארחת (ואני מודה שצריך לזה מידות 'טובות' באופן מוגזם): יש לה בעיות? שתיכנס לבית שלה ותסגור את הדלת...
    כאילו, נגזר עלי להיות בכלא, או לחפש לי מקום אחר.
    העצוב הוא שהמורה, שהיתה עדה לכך, לא בדיוק טרחה לעשות משהו בנידון.
    בעלי חזר (ממנחה) בשתיים הביתה והיה מזועזע. לא היה אפשרי לאכול, ומי מדבר על לנוח או ללמוד? ילדה עייפה צורחת, מתחרה בצרחות שמעבר לקיר. טלפון לבעלת הבית שתרגיע את העניינים בישר שהיא לא בשטח. ולא, אין לה איך לדבר עם המורה... (הבת שלך בחגיגה הזו, נכון? יש לה פלאפון? למה אין לך איך להשיג את המורה?). יתכבד בעלי, יצא לקבוצת הבנות, ויבקש לשמור על שקט.
    עזר? אולי כמו שעוזר כשגברים משתיקים את הנשים באירועים כשיש דרשות. אולי פחות.
    פעמיים נאלץ בעלי לבקש את המינימום - שקט. (למה בעלי? כי אחרי התגובה הנחמדת שקיבלתי, הבנתי כמה אני 'נספרת'...)
    אחרי הפעם השלישית הוא פשוט הרים את קולו (וזה מאד לא אופייני לו), ודרש לפנות את השטח, והרגע.
    אחרי 3.5 שעות נותרנו בבית זוג אנשים עם פיצוצים של כאבי ראש, תינוקת עצבנית ועייפה, והרבה כאב ועוגמת נפש. אני לא מדברת שבעלי לא פתח ספר בכל אותן שעות. זה פשוט היה בלתי אפשרי, עם הרעש, להתרכז במשהו. אבל גם כשכבר היה שקט, הוא לא הצליח ללמוד. הלך לנו היום.
    למה זה אמור להיראות ככה? את מלמדת במקום? תשמרו על שקט. מגיע לנו לחיות בשפיות, לא הלכתי לגור ליד בית ספר, בדיוק מהסיבה הזו. קצת מחשבה. קצת...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה