Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
בס"ד
הפעם האחרונה שדגל התורה כיכבה בכותרות - הייתה בבחירות.
היו סערות קטנות וגדולות, העיתונות חגגה על מאבקי כוחות בין פלוני לאלמוני, ואיכשהו זכרתי שדגל התורה היא גוף פוליטי.
דאגה לבני תורה, כן. פעילות רבה, כן. אבל.. פוליטי.
אלא שלאחרונה אחד מקרוביי הוצרך לפנות לרב גולדנטל. אישיות מוכרת ומוערכת מאוד.
אותו רבי גולדנטל נמצא אמנם מאחורי סוללת טלפנים רצינית, אבל ההגעה אליו קלה עד כדי גיחוך.
מתקשרים לדגל התורה, אומרים שאתם בוזגלו משדרות או כץ מצפון תל אביב - זה לא משנה כולם מקבלים אותו יחס - , שואלים את השאלה, בד"כ בנוגע למיצוי זכויות מול הביטו"ל, והנה הטלפניות יודעות כבר לענות.
ואם לא - אל דאגה. רבותיי. הן יעבירו את שאלתכם לרב גולדנטל. ישר ולעניין.
אין צורך בפרוטקציה, הפעלת קשרים, נדנוד אינסופי, תשלום דמי טיפול על פתיחת תיק או שטות בסגנון.
כלום.
מתקשרים, שואלים, מקבלים מענה חם ומקצועי, אכפתי ואמין.

ופתאום נפל האסימון.
דגל התורה, גוף 'כאילו' פוליטי, מפעיל ומחזיק משרד שלם, שכל תכליתו - עזרה לכם. לנו. לי.
בלי שום מטרה פוליטית, בלי רווח מיידי, בלי רווח סמוי. כלום. עזרה לזולת.
זה מדהים!

מה שמזכיר את הרב מקלב. עוד אושיית דגל התורה.
כיום ח"כ מסור וחרוץ.
בעבר - חבר עירייה מסור וחרוץ.
כל עם ישראל ואשתו הכירו את הטלפון שלו, והיה מפעים להתקשר. להעביר פניה, שאלה, בקשה - והיא מייד מתוייקת. נרשמת ע"ג פתקית דביקה שמוצמדת לשולחן העמוס שלו.
ויום אחד, לפי התור, הפניה שלכם מטופלת אישית - ואפילו מעדכנים אתכם בדבר התוצאה. הצליח, נכשל, וכד'.
וואו!

ולמה זה מרשים?
כי לא חסרים אצלנו גופי חסד. אבל איכשהו, בד"כ כשהחסד הוא ייעוץ, העסק לא מריח טוב.
כמעט תמיד כשארגון מסויים מכריז על מבצע ימי קבלת קהל וייעוץ חינם - מישהו הולך למכור לכם משהו. או למכור אתכם למישהו.
משום מה, האינטרס הוא אף פעם לא לעזור לכם וזהו. אולי לעניין אתכם בעבודה בתשלום של העמותה, אולי משהו אחר.
ואם כבר מישהו מוכן להעניק לכם ייעוץ אמיתי בתחום מסויים בחינם, זה יהיה בד"כ ביום אחד פעם בשבועיים, בין השעות אחת לשתיים בצהרים, ובתנאי שנרשמתם מראש בטלפון והגעתם לשלוחה הנכונה.
ופתאום, כמו מים קרים על נפש עייפה, להיתקל בכזה רצון עז, אותנטי ומקסים לעזור לזולת, כולל מענה אנושי מיידי ומהיר, אכפתי ומסור!
אין מילים.

או בעצם יש שתיים:
כה לחי!
מוכרת שני פריטים -מתאים לילדה בת 2 בערך, עקב חוסר התאמה במידה
אני מאלעד

מכנס גינס צמוד מידה 2-3 43 שח - המלאי של המוצר הזה כבר אזל!

שמלת גינס עם שרוולים נפוחים מידה 1.5-2 (מתאים לגיל 2.5+) 56 שח
סיפר הגה"צ המשפיע רבי אלימלך בידרמן שליט"א: בשיעורו בטלפון ערש"ק פרשת נח תשפ"א: בל"ג בעומר תש"פ התקיימה חתונה, ובאותו זמן היה ראשית מגיפת ה'קורונה', הפחד והפאניקה ממנה הייתה נוראה ואיומה, והממשלה אסרה על קיום חתונות עם הרבה משתתפים...אבל אנשים צריכים להתחתן, ובני הזוג התחתנו בשעה טובה, ובחתונה היה מספר אנשים מעל המותר, ולא בדיוק שמרו על הכללים... באמצע החתונה הגיע 'משטרה' וכשראתה שיש התקהלות גדולה, ויש סכנה להתפשטות המגיפה, לקחו את 'החתן והכלה' ביחד עם 'אבי החתן' לתחנת המשטרה עד שלוש וחצי לפנות בוקר... למותר להסביר כמה צער ועגמת נפש נגרמו לכל המשתתפים, ובפרט להורי החתן והכלה, ועל כולנה 'החתן והכלה' שהיום השמח ביותר בחייהם הסתיים בצורה כל כך עצובה... בערב ראש חודש אלול תש"פ מתקשר בחור מישיבה חשובה לאבי הכלה, ואומר לו; אני בחור מישיבה פלונית, ואני מודה ומתוודה שאני הלשנתי למשטרה על החתונה, לא עשיתי זאת מתוך רוע וזדון, אלא מתוך רצון למנוע את התפשטות המגיפה, וחשבתי שהמשטרה רק תפזר מעט את ההתקהלות, לא חשבתי שזה יסתיים כל כך טראגי... הבחור המשיך ואמר לו; אני בחור טוב, והיה לי בכל יום עשר הצעות שידוך טובות, ומאז שהלשנתי עליכם אין לי שום הצעת שידוך, ואני מרגיש שזה קפידא ממכם... האבא התחיל לצעוק עליו; מושחת שכמותך, איך אני יכול לסלוח לך, כמה צער וכאב גרמת לי, בודאי שיש עליך קפידא, אני לא מסוגל לסלוח לך... הבחור התחיל לבכות; מה יצא לך מזה שאני לא יקים בית? מה תרוויח מזה, לא חשבתי שככה יסתיים הסיפור, אני מתחנן שתסלח... אמר לו אבי החתן; תתקשר אלי מחר... למחרת התקשר הבחור שוב, והאבא אמר לו; שהוא לא ישן כל הלילה, והוא ניסה לחזק את עצמו בספרי מוסר, ושינן לעצמו 'שאין אדם נוקף אצבעו מלמטה, אלא אם כן מכריזים עליו מלמעלה', ואתה רק שליח של ההשגחה העליונה, והכל זה הקב"ה, אני מוחל לך!! הבחור שמח, אבל האבא אומר לו; יקירי, עדיין לא התחלת... אתה צריך לפייס גם את הבן שלי, הוא פגוע הרבה יותר ממני... הבחור התקשר אל החתן, ומייד כאשר החתן שמע במה מדובר, התחיל לצעוק עליו; מושחת שכמוך! מגיע לך לא להתחתן! אל תתקשר אלי יותר! וכו' וכו'... הבחור התחיל לבכות בכי תמרורים, ואמר לו; הגמ' אומרת: "כל שחברו נענש על ידו – אין מכניסין אותו במחיצתו של הקדוש ברוך הוא" )שבת קמט:( מי שלא מוחל לאחרים, הקב"ה גם לא מוכן למחול לו, א. פירוש: רבי אבא היה יושב בפתח שער העיר לוד, ראה אדם אחד שהיה בא וישב על גל של אבנים שנתלקט ובלט מהארץ בשפוע ההר, והיה עייף מן הדרך וישן שם על הגל. לפתע ראה רבי אבא שנחש אחד בא אל אותו אדם להזיקו, ויצאה חתיכת עץ משורש אילן ונפלה על הנחש והרגה אותו, כשנתעורר אותו אדם משנתו ראה את הנחש המת, הזדקף אותו האיש וקם, ואז נפל הגל של האבנים לתחתית ההר וניצל אותו אדם. שאל אותו ר' אבא, במה זכית שהקב"ה עשה לך שתי ניסים, הרי הקב"ה לא עושה סתם ניסים לבן אדם? אמר לו אותו האיש, מימי לא עשה לי אדם משהו רע – ולא נתפייסתי עימו, ואם לא יכולתי להתפייס עימו, לא עליתי למיטתי עד שמחלתי לו ולכל אלו שציערו אותי, ולא חששתי יותר לאותו רע שעשה לי, ולא די לי בזה, אלא, שמאותו היום השתדלתי לעשות איתם טובות כדי שלא יחשבו שאני שונא אותם... בכה רבי אבא ואמר ראוי הוא אותו האיש שיעשה לו הקב"ה נס על נס... כשראתה הכלה את דברי הזוהר, ואחרי חרטת האמת של הבחור, נכמרו רחמי הכלה ואמרה; מה אני ירוויח אם אותו האיש יסבול בגללי, הרי גם אני עצמי יפסיד שאני ידחה ממחיצתו של הקב"ה, ומחלה לבחור... מספר ר' מיילך: בערב ראש השנה תשפ"א נסעו הזוג הצעיר ברכב, והרכב עבר תאונת דרכים קשה והתהפך שבע פעמים!!! כוחות ההצלה שהגיעו למקום וראו את הרכב מרוסק לשברי שברים, היו בטוחים שאין את מי להציל, אבל... הזוג עמד ליד הרכב השבור ללא שום טיפת דם!!! שאלו אותם; איך יצאתם? ענו הזוג ואמרו; אין לנו מושג איך, אבל עפנו מהחלון ומצאנו את עצמנו על הגג... מסיים ר' מיילך: כנראה שכל הסיפור של החתונה והמשטרה היה ניסיון מהשמים לראות אם הזוג יתעלה על הפגיעה הקשה, וימחלו לאותו בחור, ובזכות שעמדו בניסיון הקשה, ניצלו חייהם.
בהמשך לאשכול הזה, ראיתי שלהרבה אנשים יכול לעזור מידע בסיסי איך מוחקים טרדנים.
אז ככה:
עומדים על המייל שקיבלתם, פותחים אותו.
מתקבל המסך הזה:
1603048690114.png
בצד שמאל כמו שאתם רואים יש שלוש נקודות שמאפשרות לפתוח תפריט צף.
לוחצים עליהן.
זה מה שמקבלים:
1603048741512.png
זה מתחיל מהאפשרויות הרגילות: תשובה, העברה, ולאט לאט מגביר...
אפשר לסנן את ההודעה, ומכאן ולהבא גוגל ינסה להבין לבד למה בעצם לסנן למה אתם לא רוצים עוד כאלו.
אפשר למחוק את ההודעה הזו - אבל רק היא תימחק.
אפשר לחסום את השולח (לא, אל תחסמו את קוראים פלוס! סתם תפסתי עליה טרמפ, היא לא טרדנית בכלל :) ) - זה מתאים כשהשולח בפני עצמו הוא אדם 'רגיל' אבל לכם מבחינה אישית לא מתאים להיות איתו בקשר.
אפשר לדווח על ספאם - זה יחסום אותו ממכם וגם ישמש אות אזהרה לגוגל לעקוב אחריו, אולי הוא דוחף פרסומות בלי רשות או משהו בסגנון.
אפשר לדווח על פישינג - זה יאותת לגוגל שהשולח מנסה להשיג פרטים אישיים של משתמשים.
במקרה של הטרדות מהסוג שתואר פה, הייתי ממליצה לבחור אחד משני אלה. תגנו על עצמכם ותועילו גם לאחרים.
בהצלחה.

ומטריד אלמוני נכבד, להעלות כאן את כתובת המייל שלי?
בא לי לדווח עליך לטובת כל משתמשי פרוג. הולך?
  • 263
  • מקפיץ אשכול מהעבר בענין כביש 6 צפון כי יש הרבה שעדיין לא מודעים ועלולים להסתבך.

לא שילמתם אגרה בכביש 6? היזהרו - הוצאה לפועל עלולים לפנות אליכם
    נסעתם לאחרונה על כביש 6 חוצה צפון? יתכן ויש לכם חוב לחברה שלא שולם. החברה שמתפעלת את הכביש שונה מהחברה שמפעילה את כביש 6 הרגיל ולכן מניחה כי ישראלים רבים לא יודעים שצריך לשלם לה בנפרד ופותחת במבצע גביה

רכב ותחבורה24.10.2019 | 14:51

כביש 6, ארכיון | ענת חרמוני, פלאש 90
    נסעתם בכביש 6 ועוד לא שילמתם את האגרה? בקרוב מאוד יתכן ויפנו אליכם מהוצאה לפועל. על פי נתוני החברה, כ–100,000 ישראלים לא שילמו את האגרה שעלותה בין 4 ל-12 שקלים מה שמסתכם בכ-2 מיליון שקלים חוב סך הכל.

חשוב לציין כי מדובר במקטע הדרך החדש של כביש 6 לכיוון צפון שנקרא: "כביש 6 חוצה צפון", אותו מפעילה חברה אחרת ולכן החברה מניחה כי רוב הישראלים פשוט לא שילמו בטעות. בשל כך השיקו כעת בכביש 6 חוצה צפון מבצע גבייה המזמין את הציבור לשלם את החוב ולהימנע מפנייה של הוצאה לפועל או מצו עיכוב יציאה מהארץ.

"עד כה, נקטנו בצורה סלחנית כלפי הלקוחות שלנו", אומר שי לינדר, מנכ"ל כביש 6 חוצה צפון. "אנחנו מקווים שהלקוחות יפעלו לשלם את חובם ובכך להימנע ממצבים לא נעימים".

מקור
    זאת חברה עם לא מעט בעיות אבל הכביש נהדר. אז תשתמשו תהנו אבל שימו לב לתשלומים/חיובים.
    0 תגובות
    • תודה
    Reactions: עסק1 //
    1 תגובות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה