Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
  • 252
  • @net13
    אין לי הרשאה לקהילה בה שאלת,
    בנו של ר' משה שרר ז"ל יו"ר אגודת "ב ישראל בארה"ב סיפר את המעשה הזה שארע עם חבר שלו.
    החבר היה שבור מאוד ובנו של ר' משה שרר יעץ לו ללכת לרבי מליובאויטש והחבר לא הבין מה יוכל הרבי להועיל אבל לבסוף הלך אליו והרבי שאל אותו אם כבר סיפר לאימו על ההתפתחות במקרה וכשענה בשלילה הורה לו הרבי ללכת לספר לה והיא סיפרה לו שאיננו בנו של בעלה הכהן אלא מנישואים ראשונים.
    וזאת לא הפעם הראשונה וגם לא העשירית שסיפורים מעין אלו מופיעים בספרים של הרב זילברשטין.
    0 תגובות
  • 269
  • 0 תגובות
    @ליבי קליין היקרה!!!
    אז סוף כל סוף קיבלתי לידי עוד ספר מושלם שלך
    ''אשא עיני''
    אני קראתי וקראתי ועדיין לא סיימתי ויש לי קצת שאלות
    אם רבקי נפטרה למה לא יכולת לעודד את בעלה שלפחות אילה תהיה דומה לרבקי זה כל כך כאב לי
    ואני מזה עצובה מזה
    דבר שני רציתי לדעת מאיפה יש לך כל כך הרבה רעיונות לסיפורים הללו מאיפה כל המיידע הנרחב?
    דו"ח של ה -CDC מחזק את חשיבות עטיית מסיכה ואת יעילותה במניעת הידבקות ➢

מחקר של המרכז האמריקני לבקרת מחלות CDC מצא כי מסכות פנים שעטו שני ספרים חולים ולקוחותיהם מנעו הדבקה המונית.

הדו"ח (14 ביולי), תיאר אירוע בו שני ספרים במדינת מיזורי (ארה"ב) עבדו במשך עשרה ימים בעודם חולים בנגיף הקורונה.
    המחקר בדק את 139 לקוחות המספרה ומצא כי:
    • 67 לקוחות שהסכימו להיבדק – נמצאו שליליים לקורונה.
    • כ -100 מתושאלים מבאי המספרה, לא חשו סימפטומים כחודש מהמגע.
    ➢ כך, מסתמן כי עטיית המסכות מנעה את הדבקתם של עשרות לקוחות, לפחות. זאת, חרף הסיכון הגבוה להדבקה (חלל סגור; קרבה פיזית רבה בין הספרים ללקוחותיהם).
    לעומת זאת, נמסר כי באותה מסגרת זמנים, כאשר אחד הספרים לא עטה מסכה (בנסיבות אחרות שלא קשורות לעבודתם) הוא הדביק ארבעה אנשים אשר באו אתו במגע.
    ➢ הודעת ה CDC על מקרה יוצא דופן זה ממחישה את יעילותן הרבה של המסכות במניעת הדבקות בנגיף, ובפרט בחללים סגורים (אשר בהם הסיכון להדבקות הינו גבוה), כפי שעלה ממחקרים ותיאורי מקרה נוספים. לפיכך, מקרה זה, מחזק את חשיבות ההקפדה על עטיית מסכות למניעת הידבקות בחללים סגורים.

מרכז המידע והידע הלאומי למערכה בקורונה

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה