Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
  • 260
  • בעקבות מידע וידע, על כך שהוירוס עלול להשתחל לבתים שלנו על סוליות הנעליים, הן בגלל יריקות ברחוב, והן בגלל סתם התעטשות, שיעול ודיבור,
    אני מצרפת את הכתבה מאתר הידברות,
    https://www.hidabroot.org/article/1137409
    המחקר בוצע כאשר בבית החולים שהו באותה העת 39 חולי קורונה, מתוכם 15 חולים היו במצב קשה, והיתר במצב בינוני. תחילה נטלו החוקרים 'משטחים' לבדיקת קורונה מהאוויר שסביב החולים, מחפצים שהיו בחדר, מהרצפה, ואף מהבגדים והנעליים של אנשים הצוות הרפואי המטפל.

התוצאות שחזרו הדהימו את צוות החוקרים. ב-70 אחוזים מהדגימות שנלקחו מרצפת החדר שבו שהו החולים הקשים, נמצאו נגיפי קורונה. כמו כן, במחצית מסוליות הנעליים של אנשי הצוות הרפואי שנדגמו נמצאו נגיפי קורונה חיוביים
    ומזכירה לכולנו ובעיקר למי שיש ילדים וק"ו תינוקות זוחלים.
    לחלוץ נעליים עוד לפני הכניסה לבית!!!

בבתים רבים המושג נעלי בית הינו פינוק בעלמא,
    לא! לא ניתן לקורונה להשתחל מתחת לחריץ הדלת!
    (ולא, לא פתחתי מכירה לנעלי בית...).
    המון הצלחה ובריאות
    • תודה
    Reactions: אלפי תודות1 //
    0 תגובות
    ולא, אין לי מניות בעיריה וחלק גדול מהדברים לא קיבלתי בכלל...
    אבל ריכזתי כמה דברים שהם עשו לטובת התושבים
    ושולחת להם מכאן את תודתי ותודת משפחתי

1. חוברת מרתקת לכל הגילאים וצבירת נקודות קורה ונע- "נח ונע" 1 (חידודים, פעיליות ועוד)

2. חוברת מרתקת לכל הגילאים וצבירת נקודות קורה ונע "שבו נע" 2 (חידודים, פעיליות ועוד)
    3. חוברת סיפורים"ילדים מספרים על קורונה "מוגש ע"י חיים ולדר - וגם קצת בסוף חידודים ותשבצים וכו'
    4. חוברת
    'עמלנו' – תכנית תורנית ייחודית נושאת פרסים לילדי התתי"ם ללמידה יומית לאבות ובנים
    5. משחקים : שחמט מעץ, משחק קפיצה לילדים.(עם כדור)
    6. קו טלפוני- לילידים- עם המון תוכן, סיפורים ותוכניות לילדים. פעיליות, איסוף נקודות. ועוד הרבה
    7. משאית השמחה עם זמר ומנגן שעובר כל יום ברחבי העיר
    8. קו תוכן -לנשים ולילדות- עם הרצאות מרבנים שונים ותוכניות (בישול, העצמה אישית, סטנדאפיסטיות, הנחיה הורים, ) וסיפור יומי לילדים.

אם יש לכם עוד תוסיפו...
    חג שמח.
    תושבי בני ברק....
  • 800
  • טרגדיה בבני ברק: ראש הישיבה בן ה-48 נפטר מקורונה והותיר 14 יתומים
    יעקב מלמד21.04.202012:28
    0 תגובות
    ברוך דיין האמת: הגאון הצעיר רבי חיים אהרן טורצ'ין זצ''ל ששימש כראש ישיבת הגרנ''ט ברמת שלמה, הלך לעולמו לאחר שחלה בקורונה, למרות שהיה אדם בריא ללא מחלות רקע. מסע הלוויתו יתקיים בשעה 12:30 בבית החיים פוניבז' בבני ברק
    טרגדיה נוראית בבני ברק: מבני ברק מגיעה הידיעה המרה והקשה על פטירתו בטרם עת של הגאון הצעיר רבי חיים אהרן טורצ'ין זצ"ל אשר שימש כראש ישיבת הגרנ"ט בשכונת רמת שלמה בירושלים, שהלך לבית עולמו לאחר שחלה בנגיף הקורונה והוא בשנת הארבעים ושמונה לחייו בלבד.

בשנות צעירותו למד ר' חיים אהרן בישיבת תושיה שבתפרח שם היה ניכר בכשרונותיו הברוכים כשהוא נערץ על כל תלמידי הישיבה הוא אף זכה לחביבות גדולה אצל ראש הישיבה הגאון רבי אביעזר פילץ שליט"א אשר העריכו וחיבבו עד למאוד.

לפני כשש עשרה שנה החל לשמש כראש ישיבת הגרנ"ט הממוקמת בשכונת רמת שלמה בירושלים שם היה מסור בלב ונפש לתלמידיו וזכה להעמיד תלמידים רבים בדרך התורה והיראה.

תלמידיו מספרים ל'חדשות JDN' על דמות אצילית ומיוחדת כאשר הוא היה דואג לתלמידיו כלבניו ממש הן מהצד הגשמי והן מהצד הרוחני, תלמידו הרבים ראו בו כאב ממש, כשרבים מספרים שהוא האדם היחיד שהצליח להציל אותם רגע לפני שהם ירדו לבאר שחת רח"ל.

רבי חיים אהרן התגורר בגבעת פנחס בעיר בני ברק ומידי יום היה מגיע במסירות לשכונת רמת שלמה בירושלים בכדי להרביץ תורה ויראה, כל תלמיד שעבר בהיכל ישיבתו נקשר אחריו בעבותות של אהבה, כאשר השפעתו של ראש הישיבה ניכרת אצל תלמידיו גם שנים רבות לאחר שעזבו את היכל הישיבה והקימו בתים נאמנים בישראל.

לפני כשבועיים נדבק רבי חיים אהרן זצ"ל בנגיף הקורונה ההולך ומתפשט בארץ ובעולם כולו זאת למרות שהוא היה אדם בריא ללא מחלות רקע והוא אושפז בבית החולים 'מעייני הישועה' בבני ברק. במוצאי השבת האחרונה חלה היתדרדות חמורה במצבו והוא הועבר לבית החולים איכילוב, שם למרבה הצער והיגון הלך הוא היום לבית עולמו.

פטירתו הטרגית הכתה בהלם את משפחתו הכבודה ותלמידיו הרבים שנותרו כעת ללא משענת כשראש ישיבתם ואביהם הנערץ עלה בסערה השמימה. הותיר אחריו את רעייתו האלמנה ו14 ילדים יתומים אבלים ושבורים כשזכה להשיא רק חמישה מהם. מסע הלוויתו יתקיים בשעה 12:30 בבית החיים פוניבז' בבני ברק שם ייטמן לדאבון לב. תהא נשמתו צרורה בצרור החיים.

אנשים יקרים!
    הרב זצ"ל היה בריא ללא מחלות רקע!
    זה לא צחוק, חוסו על חיי אדם!
    אסור לזלזל בהוראות!
    שמעתה נשמעו רק בשורות טובות
    ת.נ.צ.ב.ה.
    0 תגובות
    כן, כמו כולם, אנחנו מרגישים שיש פה משהו,

שה' עשה פה משהו גדול, משהו שיזעזע אותנו, שיעורר אותנו,

כמו רבים, ציפינו בליל הסדר, נו, א ביסלה איזה תקיעה ככה שתחריד ותקרע את השמיים, איזה אור יקרות שיאיר בשמיי הליל,

ו... התאכזבנו.

שוב התאכזבנו.

2000 שנות גלות.

אולי עכשיו זה הסוף???

אולי כל מה שה' מחכה זה לעוד תפילה מלב טהור שלי שלך...
    אולי לאיזה קבלה טובה, כן, משהו קטן שאנחנו נוכל לעמוד בזה,

דיייי,
    לא רוצים לחזור לשיגרה,
    לא רוצים שסך הכל מה שישאר מהתקופה הזאת, זה עוד כמה שורות בתו"י שבנותינו ונכדותינו יצטרכו לשנן למבחן.
    לא רוצים שכל אלו יקירינו שחלו, לנפטרו, יהיה לחינם.
    לא רוצים שתוך שבוע מאז שנחזור לשיגרה, נפטפט עצמינו לדעת 'מי זוכר שהיה קרונה רק לפני שבוע...'

הלזה התכוון ה' ??

אולי כל מה שנשאר לבניין הבית זו האבן הקטנה, ועכשיו באמת יותר מתמיד, זו שלי שלך?

פיתחו לי פתח כחודו של מחט - זו לא קישלאה,

כל אחד באשר הוא שם, יכול קצת להתנועונע קצת להתרומם,
    רק להראות לה', לא, זה לא נוח לי איפה שאני נמצא,
    אני יכול יותר מזה, אני רוצה יותר מזה,

אבל קשה לי,
    אז, אנא תראה, שם מלמעלה, אותי הקטן, אני רוצה, כן, באמת אני רוצה,
    אני עושה משהו קטן בשבילך,
    מתוך אהבתי אליך,
    מגעגועיי,
    אז, בבקשה ראה זאת שזה החוד של המחט שלי!!

כל אחד מכיר בעצמו, במה הוא יכול להתרומם, במה הוא מחליט, שלפה אני לא נכנס, שלפה אני משתדל, כאן אני יותר לא ידבר בביתך, ועוד ועוד...
    דווקא עכשיו שאנו לבד... אין מטשטשים ומפריעים...

יש את הלב, ויש את עומק הלב...

איננו רוצים שוב לחזור לחיים הרגילים, להסתה, לבנקים, למשכנתא, לחובות, עבודה, לימודים, ולסחרור....

אנחנו תמיד יודעים להפסיד,
    מאז אדם הראשון, אילו היה מחכה עוד שעה, עד שבת, איך החיים שלנו היו עכשיו?
    אח"כ במדבר, אילו היינו מחכים למשה, עוד שעה עד סוף השעה השישית, איך החיים שלנו היו עכשיו?
    כל פעם שקוראים זאת בתורה, זה פשוט מתסכל, לא,
    ואם היינו שם, ומספרים להם, אנא חכו רגע,
    אתם יודעים כמה סבל, כמה צרות, כמה הרוגים טבוחים אתם תמנעו, רק בגלל שאתם מחכים,
    נראה לכם שהם לא היו מחכים?
    איננו רוצים שכמו שהיה אז, אחרי מלחמת ששת הימים, שוב הפסדנו, אמרו גדולי ישראל שאילמאליי הכוחי ועוצם ידי שהיה אז משיח צדקנו היה פה, אז כך גם אנו לא רוצים שיגידו עלינו שרק בגלל איזה פספוס הפסדנו אותו שוב...

אינני מחולמיי חלומות או צועקי הרחובות משיח עכשיו,

בדיוק לפני חודש פלוס, חשבתי,
    איך שייך בדורינו, מה שהגמ' בשבת כותבת "אילמאליי שמרו בנ" י שתי שבתות מיד נגאלין"..
    והנה, פתאום, הכל שבת נדם,
    כל הפרהסיה פה במדינת ישראל ( בדברים שבצינעה אין ערבות הדדית כידוע, ואפשר להוסיף, שמכיוון שאנו בבידוד, אז, הכל חשיב לגבינו דברים שבצינעה... ),

נו, זו לא רגע היסטורי???

כולנו מרגישים, שיש עת רצון, שיש פה משהו שלא היה אף פעם... שה' מצפה למשהו מאיתנו והוא חמקמק...
    אז, אולי אחת ולתמיד??
    וזהו??

כולנו חווינו את ההדרדרות במדרון, כן של כולם.
    בין אלו במאה שערים שהם השתנו במה שהם תמיד היו רגילים...
    בין אלו ואחרים, בצניעות, בטיולים, בעולם הזה, בסרטים, בסדרות... על חרדים במובן....
    בשיח שאבותינו וסבינו היו מתפלצים ממנו,
    אני בטוח שלכל אחד היה מחשבה, מה יהיה עם ילדינו, איך הם עוד 10 20 שנה יוכלו לחיות פה על אדניי התורה והיראה, איך אני אשלח אותם לישיבה בלב שקט, האם ליבי יהיה שקט?
    דיברתם עם בחור בישיבה גדולה לאחרונה?
    לא מפחיד?

אז, יותר מפחיד זה לדעת שה' לא יתן לזה לקרות,
    ה' דואג לעם שלו, לא תשתכח מפי זרעו" נאמר גם על יראת שמיים.

אז מה מפחיד?
    הדרך, כן, הדרך שה' יעשה את זה, שזה לא יהיה כואב מידיי, בעצם שלא יהיה כואב בכלל.

אז אולי עכשיו, זוהי ההזדמנות שלנו??

מה את/ה מקבל/ת ?
    כהמשך למאמר המדהים שפרסם @אבי2000
    חשבתי, אולי כדאי לפתוח אשכול
    למי שאכפת לו
    ורוצה לעשות משהו, אפילו קטן, כפי יכלתו,
    למען כולנו, כדי שנגאל בקרוב, אמן!
    דומני שלמילים כתובות יש תוקף ועוצמה רבים יותר,
    לכן מוזמנים לשתף פה בקבלות קטנות,
    ולכוון לישועת עמ"י בקרוב!!
    באחת ההזדמנויות שאל נשיא ארה"ב רוזבלט את ראש הממשלה הבריטי וינסטון צ'רצ'יל: איך נכנה את המלחמה הזו (מלחמת העולם ה-2) ענה לו צ'רצ'יל: "המלחמה המיותרת". ואכן לא היתה בהיסטוריה מלחמה כה גדולה שכה הרבה הזדמנויות היו למנוע אותה כל כך בקלות.

חוששני שאת "מלחמת הקורונה" נוכל לכנות "ההחמצה הגדולה".

ונסביר:

עם פרוץ המגפה והתפשטותה ברחבי העולם, שכל העולם נעצר וכל הטכנולוגיה עמדה במלוא עליבותה מול יצור קטנטן ששיטה בכולם. היתה התעוררות גדולה. העולם החל לראות את אפסות האדם והפסוק בישעיהו "ושח גבהות האדם" הומחש בכל פרמטר. גם אצלנו דברו דיבורים מסוג זה. היתה התעוררות, הן בענייני בין אדם לחברו, והן בענייני בין האדם למקום.

היה נראה שהשטן נמצא בתקופה קשה, וכי מלאכי השרת נמצאים בשעתם היפה ביותר.

איך קרה שהכל התהפך?

איך קרה שבמקום שהשיח הציבורי יהיה "נחפשה דרכינו ונחקורה ונשובה", "ואהבת לרעך כמוך", וכד' זלג השיח לשיח של שנאה והשמצות והכפשות וקטרוג הדדי?

גם אנו בדלית ברירה נגררים לשיח הזה הן במגננה והן במתקפת נגד…

אם חשב מישהו שהשטן יוותר בקלות – הנה התשובה.

חשש גדול הוא שהוחמצה השעה. ואז השכינה בוכה ואומרת: "לשוא הכיתי את בני מוסר לא לקחו"…

מעולם לא היתה הזדמנות כה גדולה לתיקון כה רחב בזמן כה רגיש שהוחמצה בצורה כה טפשית.

אולי עוד אפשר לתקן…

(הרב מרדכי נויגרשל שליט"א - פורסם בקול חי)

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה