Title

הפסקת אוכל

פורום לבישול ומתכונים • תזונה בריאה • וכל מה שקשור למטבח ואוכל.
מנהלות הפורום: ה. בקר, רוחי בלבוחי
העליתי איפה שהוא באיש את רעהו. אבל מעלה כאן לטובת הפורום שלנו

טעעעעיייייים!

המתכון הזה התפרסם בחוברת של לב אם.
חלק מהרכיבים הושמטו שם בטעות [לא יודעת איך קרתה שם הטעות]
אני מעלה כאן בשלימות לטובת כל אלו שקיבלו את החוברת....וגם לצמי שלא קיבלה ורוצה מתכון מוצלח מאוד.

לבצק:
1 קילו קמח
3/4 כוס סוכר
1 כף מלח
2 כפות גדושות שמרים יבשים
3 כוסות מי סודה פושרים
3/4 כוס שמן

מלית:
2 קופסאות מלית תפו"ע וקינמון מוכנה או לחילופין 6 תפו"ע מגורדים דק מעורבב עם 1 כוס סוכר חום ו-1 כף קינמון.

לפירורים:
1/2 כוס קמח
1/2 כוס סוכר
4 כפות שמן

שמים בקערה מלח ומעליו קמח, שמרים, סוכר ומי סודה. מתחילים לעבד בצק ומוסיפים שמן. מכבדים לבצק רך וגמיש.
מתפיחים כשעה בקערה מכוסה בניילון.
מחלקים את הבצק ל-6.

מרדדים כל חלק לעלה גדול. מורחים במלית או מפזרים מתערובת תפוחי העץ והקינמון. מגלגלים לכרוכית וחוצים אותה באמצע. סוגרים את 2 חצאי הכרוכית יחד כבורג כשהצד הפתוח כלפי מעלה.

מושחים בביצה טרופה.
מערבבים את רכיבי הפירורים ומפזרים מעל לעוגות.

מתפיחים כ-15 דקות.
אופים ב 200 מעלות כ -20 דקות להשחמה נאה.

העוגה מוכנה כשריח תפוחי העץ מתפשט בכל הבית.....

איi לי תמונה מוצלחת, אבל בכל זאת, אי אפשר בלי כלום....

הערה: כמות הבצק מספיקה ל-6 פסי קראנצ'. המלית ל-4. כל קופסת מלית ל-2. לכן אפשר להוסיף עוד קופסא של מלית לעוד 2 פסי עוגה או לחילופין לגוון ולמלא במשהו אחר.
IMG_2824.jpg

IMG_2831.jpg
 תגובה אחרונה 
רוצה אותו פרווה..

ועל הדרך עוד שאלה
יש לי א. נוגט
אני רוצה למלאה איתו את הבצק
כמו בהדרכה פה

זה מתאים?
ואם לא-
איך עושים מזה קרם ננוגט?

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה