Title

הפסקת אוכל

פורום לבישול ומתכונים • תזונה בריאה • וכל מה שקשור למטבח ואוכל.
מנהלות הפורום: ה. בקר, רוחי בלבוחי

מאמרים אחרונים באתר

אני רוצה לעשות את העוגה הזו
אבל בבסיס יש קמח שקדים ואין לי.
אפשר להמיר בקמח רגיל?
קיבלתי מתכון מעולה לעוגת שמרים שוקולד עם פרורים מלמעלה, מתכון שמנצח את כל המתכונים שניסיתי..(מצורפת תמונה, לא הכי מדויק וסימטרי..)20191004_133818.jpg
שווה לנסות!!!
יוצא אורירי, תפוח וטעיםםםם.
מהכמות הזו יוצא 4 תבניות אינגליש קייק.

החומרים לבצק- לשים בקערה לפי הסדר הזה:
2 כפיות מלח
1.5 כוס שמן
3 ביצים
7.5 כוסות קמח
3/4 כוס סוכר
1 סוכר וניל
2 כפות שמרים
1 ו3/4 כוס מים חמימים
להשאיר בקערה את החומרים ללא ערבוב 15 דקות!!
ורק אחכ לערבב במשך 8 דקות.
להתפיח שעה שלמה.

החומרים למילוי מערבבים במיקסר)

כוס שמן
חבילת פודינג שוקולד
ביצה
1/2 כוס מים
2 כוסות סוכר
1 כוס קקאו

החומרים לפרורים:

1/4 כוס שמן
כוס קמח
3/4 כוס סוכר

אופן הכנת הפסים:

אחרי שהבצק תפח שעה מחלקים את הבצק ל4 וכל חלק מחלקים ל2 .
מרדדים כל חלק למלבן לא דק ומורחים במילוי שוקולד.
מרדדים לרולדה ומלפפים אחד בשני את 2 הרולדות הסגורות ומעבירים לתבנית אינגליש קייק . (סהכ י וצא 4 פסים )
נותנים התפחה של עוד שעה ומורחים בביצה ומפזרים פרורים.
אופים כ25 דקות (אני אפיתי על 200 וקצת יותר זמן אבל יש לי תנור דפוק..)

בהצלחה!!!

עוגה פשוטה וטובה, מהסוג שלא מפסיקים ליישר. הכי מתאימה לצד כוס קפה או תה בשבת חורפית של חנוכה.

מידות: המידות בכוס פלסטיק חד פעמית סטנדרטית (לא גבוהה)
כלים : תבנית עוגה בינונית משומנת קלות

רכיבים:
1/2 כוס מים חמימים
כף גדושה אבקת נס קפה (עדיף מגורען).
5 ביצים מופרדות בטמפ' החדר.
קורט מלח
1 כוס סוכר חום כהה דביק (לא דמררה).
3/4 כוס שמן.
1 שקית סוכר וניל.
כפית וחצי א. אפיה.
2 כוסות קמח.
חפיסת שוקולד מריר שבורה לקוביות (100 גר').

אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
1. מערבבים את המים ואבקת הנס קפה ומניחים בצד
2. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח ואבקת האפיה.
3. מקציפים חלבונים ומלח במשך חצי דקה ומוסיפים את הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב אך לא קשה מדי.
4. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לאט את החלמונים ולאחר מכן את סוכר הוניל.
5. מוסיפים את השמן בזרם דק
6. מוסיפים את הקמח והקפה לסירוגין.
7. מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים את הבלילה.
8. ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר בפולסים קצרים.
9. שופכים את השוקולד בפסים לרוחב ולאורך העוגה ומערבבים מעט בתנועות מעגליות בעזרת קיסם/ שיפוד עד לקבלת מראה שיש.
10 אופים כ20-25 דקות עד לקבלת קיסם יבש.

הערות והארות:

1. לא מומלץ בכלל להחליף את הסוכר בסוכר לבן או דמררה. העוגה תצא יבשה וגרגירית יותר ובכלל העוגה עשויה מחומרים פשוטים אך טובים ולא רצוי להשמיט/ להחליף אף אחד מהם.
2. אפשר להשתמש ביותר מ100 גר' שוקולד מריר. לדעתי כדאי עד 150 (חבילה וחצי) ולא יותר.
3. את הביצים קל יותר להפריד כשהן קרות ואז להניח את החלבונים בקערת ההקצפה עד שיגיעו לטמפרטורת החדר.
4. לא מומלץ להפחית את כמות השמן. היא כבר קוצצה משמעותית.
5. הקצפת החלבונים עם קורט מלח אינה טעות זהו טריק שמסייע ליציבות הקצף.

בהצלחה ובתאבון !

עריכה:
1. לאחר נסיונות של רבים מהניקים ותודתי נתונה להם על כך, נראה שאפשר להכין גם עם הקצפת ביצים שלמות.
חשוב להקציף זמן ממושך.
2. גם נסיונות עם סוכר דמררה או לבן דווחו כמוצלחים.
בתור אחת שטעמה את כולם אני מפצירה בכם בכל זאת לנסות עם סוכר חום דביק שמוסיף טעם קרמלי מודגש וטעים.
קוביות מושחתות.....
לכבוד שבת!

IMG_6704_1024x682.jpg

האמת שאני מוצאת את עצמי עכשיו במין סיטואציה כזו שהמצב סביב כל כך מלחיץ וקשה וכשאני הולכת להכין עוגה אני חושבת לעצמי על האימהות האלו שהבנים שלהם בחזית, כמה הן היו רוצות להכין להם עוגה, לראות אותם אוכלים. ההורים של החטופים. כמה היו משלמים בשביל לראות אותם יושבים עם פרוסת עוגה ביד, נוגסים ונהנים. ותהיה זו העוגה הפשוטה ביותר.....וזה צובט לי בלב.
חושבת על החיילים שנמצאים במקום סכנה. לוחמים בעוז. שמים נפשם בכפם. חושבת על כאלו שאני מכירה באופן אישי. קשה.

ואז אני חושבת לעצמי שהעוגה שלי גם היא תיאכל על ידי לוחמים. בעורף. בבית המדרש. בכולל. בישיבה. יושבי אוהלים. ונהיה לי קל יותר על הלב. ואני מוציאה מהארון את כל הטוב שיש שם, שיהיה מתוק, שיהיה ערב לחיך, שיתן כח, מכניסה לקערה, מוסיפה חלקים מהלב, בוחשת עם דמעות של תפילה, שמתערבבות עם דמעות של הודיה על כך שזכינו.
מערבבת הכל. נושאת תפילה על חיילי בית המדרש שנותנים כח לחיילי הלחימה שבחזית, מבקשת שיבואו זמנים טובים יותר ומהר. שיבוא משיח. שידעו כל עמי הארץ כי ה' הוא האלוקים. שישובו בנים לגבולם. שישב הקב"ה לשונאינו שבעתיים אל חיקם.

מבקשת שחיילי בית המדרש יתנו את כל כוחם בחזית שלהם. שבורא עולם יתן להם את הכח.
שהכח שלהם ישפיע את ההשפעה הגדולה שלו היא מסוגלת.
מבקשת על אותם חיילים בחזית הלחימה מול האוייב, אלו שאני מכירה אישית, גדעון בן אירית, משה נחום בן פעסיל פנינה, מבקשת שישובו בשלום בלי פגע. הם וכל היתר.
תבקשו גם אתם בשבילם. ותהיה זו טובה אישית עבורי!

מתכון לתבנית חד פעמית ענקית

5 ביצים
1 כוס סוכר חום עדיף דחוס
1.5 כוסות סוכר לבן
1/2 כוס סירופ בטעם מייפל
1 כוס שמן
5.5 כוסות קמח
200 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
200 גרם פקאן קצוץ
1 כוס שוקולד צ'יפס לבן
1 כף סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
מערבבים הכל במיקסר או בקערה ביד.
משטחים בתבנית חד פעמית ענקית מרופדת בניר אפיה.
אופים ב 180 מעלות בערך 30-35 דקות. או עד שהעוגה יציבה אבל לא קשה.

פורסים לאחר צינון

IMG_6705_1024x682.jpg
IMG_6703_1024x682.jpg
הכנתי עוגיות - מרשם של חברה..
מרשם תותח..
הולך בקלות!!
ונזלל עוד יותר..

והנה הוא לפניכן:

[צרפתי לכן גם תמונות של העוגיות שלי...]

עוגיות שוקולד פרווה
40 עוגיות

מרכיבים:
200 ג’ שוקולד מריר
80 מ”ל שמן (שליש כוס)
200 ג’ סוכר לבן (כוס)
2 ביצים
210 ג’ קמח (כוס וחצי)

הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות לפחות 10 דקות מראש.
2. להמיס שוקולד ושמן במיקרו, לערבב עד שהכל חלק וללא גושים. לשים במיקסר את הביצים והסוכר להקציף כדקה במהירות גבוהה להנמיך את המהירות ולהוסיף את השוקולד המומס באיטיות, להוסיף את הקמח

3. שתי אפשרויות הכנה:
להרטיב את הידיים ולעשות כדורים, לסדר בתבנית עם רווח קטן בין כדור לכדור ולשטח כל כדור. לאפות 8 דקות, העוגיות מתקשות אבל עדיין רכות ונוצרים סדקים.

אפשרות שנייה וצריך לעבוד מהר:
למלא שקית זילוף ולהזליף ערימות קטנות, העיסה לא הכי קלה להזלפה ורצוי לעבוד מהר כי היא מתקשה.

*4. להכניס לתנור ולאפות 8 – 9 דקות, חשוב להוציא מהתנור כשהעוגיות מתקשות אבל עדיין רכות, נוצרים סדקים בעוגיות.

1.JPG2.JPG3.JPG

בתאבון....!!!!
X אוהב נימוח
Y פריך
ו-Z משהו שכל ביס הוא מרקם קצת שונה, ערבוב של 2 הנ"ל.

אז יקבלו כל אחד מה שחפץ טעמו.

כי את העוגיות האלו אופים כמה שרוצים, החל מ 1-12 דקות לעוגיות נימוחות ורכות וכלה ב 28 דקות לעוגיות פריכות.

ובשביל Z אופים בין לבין כך שהחוץ פריך והפנים רך. אבל אצלינו כבר לא אופים אותן בשלב הזה כי Z זו אני, אז עדיף שלא יהיו עוגיות במרקם שטעמי חפץ בו.

כ-48 עוגיות
מדידה בכוסות חד פעמיות לשתיה קרה

4 ביצים
1.5 כוסות סוכר לבן
1 כוס סוכר חום
3/4 כוס שמן
3.5 כוסות קמח
1 כוס קקאו איכותי
1 אבקת אפיה
2 כוסות שוקולד צ'יפס

מערבבים את כל הרכיבים בקערת המיקסר.

בידיים לחות יוצרים כדורים בקוטר של כ-3 ס"מ.

מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה במרווחים כי הן מתפשטות. אני שמה בתבנית תנור 12 עוגיות.

אופים ב 180 לפי מה שרוצים מהמרקמים הנ"ל.
מחלצים בעזרת תרווד לאחר הקירור- חשוב מאוד במיוחד בעוגיות מהזן ש X אוהב.
IMG_3621_800x600.jpg

אפשר להמיר בשוקולד צ'יפס לבן

נשמר מעולה בקופסא אטומה על השיש במשך כחמישה ימים. במקפיא כמובן הרבה מעבר.
ברוב מוחץ נבחרה הדרכה זו....
אז הרי היא לפניכן

1 מרגרינה או 200 גרם חמאה
2 כוסות אבקת סוכר
4 חלמונים
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
2 כוסות קורנפלור
2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה

למילוי: 1 קופסא ריבת חלב.
לציפוי בצדדים: קוקוס

מעבדים סוכר ומרגרינה או חמאה עם אבקת סוכר לקרם חלק.
IMG_6397.jpg

מוסיפים חלמונים ומעבדים עוד. מוסיפים את יתר החומרים. מתקבל בצק רך מאוד דומה לבר בצק. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים מעט מים [מעט...].
IMG_6399.jpg

מרדדים את הבצק על משטח מקומח בנדיבות בקורנפלור. מרדדים לעובי של כ 1/2 סנטימטר. קורצים עיגולים.
IMG_6402.jpg

מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה ברווחים. העוגיות מתפשטות.

IMG_6403.jpg
אופים ב 180 מעלות כ-10-11 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט. הן צריכות להיות בהירות.

מחכים שהעוגיות יתקררו ורק אז מחלצים בזהירות מהתבנית. זהירות- העוגיות עדינות ומעט שבירות.
IMG_6405.jpg

מורחים ריבת חלב על עוגיה וסוגרים בעוגיה נוספת, לוחצים קלות.
IMG_6407.jpg
מגלגלים את העוגיה בקוקוס. הקוקוס נתפס בריבת חלב שמציצה בין העוגיות.
IMG_6406.jpg
מחביאים מהר, שלא יגמר....
IMG_6410.jpg

בתאבון.......

המתכון מתבסס על מתכון ישן שמצאתי אבל עבר מוטציה רצינית כדי שיצא מושלם!!!

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה