Title

הפסקת אוכל

פורום לבישול ומתכונים • תזונה בריאה • וכל מה שקשור למטבח ואוכל.
מנהלות הפורום: ה. בקר, רוחי בלבוחי

מאמרים אחרונים באתר

והפתעה!!!!

האמת-
אני מרגישה קצת פסיכית כזו.
כי יש כאן אימהות לצליאקים ו"נטולי גלוטניים" שיש להן המון ניסיון ומתכונים מעולים כבר מזמן.
אז כאילו מה אני עפה על עצמי שהצלחתי להגיע למתכון טוב?
"יש לנו מתכון לדונאטס בל גלוטן כבר מלפני חמש שנים והם מצויינים, אז ביג דיל, הצלחת, ואז מה?"
נכון.

אבל בגלל שהאורחת נטולת הגלוטן שלנו תהיה אצלינו בעז"ה בהדלקת נר ראשון של חנוכה [ואח"כ תמריא חזרה למקום ממנו באה, ואז חברות שלה כבר יכינו לה ויכבדו אתה בכל מיני לא גלוטניים*], ומתכננים בעז"ה סוג של ערב לביבות קטנטן אחרי הד"נ ואיך אפשר להביא דונטאס או סופגניות ולא להביא לה משהו שלפחות נראה אותו דבר או דומה...

אז עמדתי היום וניסיתי.

יצא יפה?
תשפטו אתם:
IMG_3245_800x600 (1).jpg

יצא טעים?
לא טעמתי.
אבל היה מי שטעם.
טעמה.
הבת שלי.
"רק אחד"
בכיף ותגידי אם טעים, שלא יהיה פדיחות.
מפה לשם ניגשתי רגע לגז בשביל המרק והלכו 3....
שלחתי אותה למכולת שתקנה לי כמה דברים. זו היתה דרך עדינה מאוד להוציא אותה מהמטבח. שיישאר משהו.

מתכון?
בטח!

כ-24 דונאטס במכשיר מולטיקייק

1 אבקת אפיה
2 ו 1/4 כוסות מים [ויותר לפי הצורך]
1/2 כוס שמן
4 כוסות קמח מולינו
1 כוס סוכר
2 ביצים

מערבבים את כל הרכיבים במיקסר
הקמח נדבק לדפנות המיקסר ולא ממש אוהב להתערבב טוב אז עובדים עם מרית. מערבבים במיקסר עם וו הבחושות ומדי פעם עוצרים את פעולת המיקסר ומגרדים את הבלילה מהדפנות למרכז . מפעילים שוב. חוזרים על פעולת גירוד הבלילה מהדפנות עד שהבלילה הופכת לאחידה.
הבלילה צריכה להיות סמיכה. כמו בצק מאוד נוזלי. לא כמו עוגה. משהו שאפשר לזלף אבל עם מעט מאמץ לא שהבלילה "נוזלת" משקית הסילוף.

משמנים מעט בעזרת מגבת ניר עם מעט שמן את שקעי המכשיר. מחממים.
מעבירים חלק מהבלילה לשקית זילוף ומזלפים מהבלילה לשקעים התחתונים באופן שהם יהיו מלאים. מושכים את השקית למעלה מהר כדי להתנתק מהבלילה שבשקע ולעבור לבא.
סוגרים את המכשיר לבערך 7-8 דקות
היות ואין כאן גלוטן שיגבש את הדונאטס חשוב לתת לו יותר זמם במכשיר מדונאטס עם גלוטן. אבל- של תשרפו אותם.
אם אתם מתקשים לחלץ אותם מהמכשיר כשהם מוכנים- סובבו בעדינות כל דונאט מעט בתוך השקע שלו, הוא יתנתק מהמכשיר ואז מוציאים אותו.

הניחו על ניר אפיה והכינו את כל כמות הדונאטס.

אחרי שהם מתקררים, מכינים גנאש:
200 גרם שוקולד מריר או חלבי + 150 מ"ל ריצ'.
ממיסים יחד
טובלים כל דונאט עד החצי ומניחים על מגש. אם רוצים- מפזרים סוכריות לקישוט עוגה כשהגנאש עוד רטוב.
אחרי שכל הדונאטס מצופים, מעבירים למקרר להתקשות של הגנאש.

אפשר לקשט עוד אחרי שהגנאש יבש בזילופי שוקולד, איבוק באבקת איבוק אכילה וכו'.

נשמרים מעולה בהקפאה.
IMG_3243_800x600.jpg

IMG_3244_800x600 (1).jpg
כן, קצת פחות יפים מהבני דודים עם גלוטן. אבל עדיין נחמדים, לא?

-----

"אה.. לא נעים להעיר לך...אבל הבטחת הפתעה..."

שכחתי.
לא. לא באמת.

נו, כבר---
כן כן.

רוצים להכין גם צ'ורוס לצליאקים שלכם?
אין בעיה.
אותה בלילה.
וזה הכיף.
אפשר להכין את הבלילה וחצי ממנה להכין כדונאטס ואת החצי השני כצ'ורוס.

"אהמ...אבל מה זה צ'ורוס?"
זה:
IMG_3233_800x600.jpg

"ואיך מכינים?"

אז ככה:
1. עולים חזרה בהודעה עד שמגיעים למתכון.
2. מכינים בלילה לפי ההוראות.
3. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר קטן.
4. מעבירים מהבלילה לשקית זילוף עם צנטר כוכב גדול. אם אין לכם מדלגים ל 5
5. מעבירים מהבלילה לשקית זילוף ומחוררים בה חור בקוטר של כ-1.5 ס"מ בקצה השקית.
6. לוקח קיסם או גפרור ביד. מחזיקים בזהירות ומורידים לתוך השמן. אם נוצרות בועות קטנות סביב הקיסם אז הגפרור אז השמן וכן לטיגון.
7. חשוב: אם משתמשים בגרור למבחן השמן- מורידם לשמן את חלק העץ, לא את ראש הגפרור.
8. בעזרת שקית הזילוף מזלפים רצועות מהבלילה לתוך השמן החם. עובדים בתנועות "קשקוש" או בפסים ישרים. אני אוהבת את השובבות של המקושקשים. משחררים במשיכה מהירה למעלה של שקית הזילוף.
9. חשוב נוסף: הקפידו ששקית הזילוף לא תיגע בשמן. אם לא תקפדו על זה תקבלו גם שקית זילוף מזולפת ללא גלוטן.
10. חשוב נוסף+: אל תזלפו יותר מדי צ'ורוסים לסיר בבת אחת, מ-2 סיבות: א. שלא ידבקו ויהפכו לפקעת צ'ורוס. תנו להם מקום לשוט בשמן. ב. כדי לא לקרר את השמן יותר מדי.
11. מטגנים להזהבה ומוציאים בעזרת כף מחוררת לקערה עם ניר סופג.
12. אם מגישים מיד אז זורים על הצ'ורוס אבקת סוכר, או מגלגלים בתערובת של סוכר וקינמון
13. אם לא מגישים מיד ולא רוצים סוכר וקינמון אז לא מגלגלים בתערובת הזו :)
14. המלצה: מגישים עם גנאש חם ותוספות
IMG_3235_800x600.jpg

IMG_3237_800x600.jpg

תהנו.
האמת-
באפיה ללא גלוטן אני די...די....די וזהו.
למעט כמובן פטיפורים, שוקולדים, "עוגות" פצפוצים וכיוצ"ב.

אבל-
השבוע היו לנו אורחים לשבת
אורחים של פעמיים בשנה.
בד"כ.

אבל כשהעולם במתכונת קורונה, אז האורחים האלו לא היו אצלינו כבר שנתיים.

לא. לא כי חששנו מפניהם.
ולא כי חששנו מקורונה אצלם.

מדינתנו הקטנה לא אבתה לקבלם מזה תקופה ארוכה.
או הסכימה בכפוף לבידוד של כבר לא זוכרת כמה זמן, אבל לו היו באים היו נאלצים להיות בבידוד רוב הזמן.

אז הם לא באו.
וזה לא היה קל. להם.
אבל גם לנו.
כי הם סבא וסבתא של הילדים שלנו. וההורים של...והחם והחמות של....

הם התגעגעו מאוד.
ותכננו כבר כמה פעמים לבוא כשהיו הקלות באישורי הכניסה לארץ, ואז שוב הוטלו הגבלות והמחשבה לבוא, הלכה למקום שהולכים אליו הרבה מחשבות טובות.
אבל עכשיו, סוף סוף, לאחר שחוסנו ב 3 מנות חיסון, אושר להם להיכנס לארץ, בכפוף לבדיקת קורונה בכניסה לארץ ובידוד עד לקבלת התשובה.
אז הם באו.
ועד שלא קיבלו תשובה שלילית ביום שישי בבוקר, היה האירוח שלהם בשבת מוטל בספק.

אבל מה?
ספק לא פוטר מהכנה כי אולי וכנראה והלוואי ויתכן ורוב הסיכויים שהם כן יבואו.

בתחילת השבוע הכנתי קינוח.
הרגשתי ממש כלה טובה.
פאי תפוחים, אישי. אין שבת אצל חמי בלי הפאי הזה. אצלינו אין שבת איתו למעט כשהם באים. סתם כי אני מתעצלת להכין.
בנוסף, הכנתי את אלו, שראיתם במאמר הקרמל המלוח:
IMG_7567_800x600.jpg

ואפיתי עוגות.
ועוגיות.
והייתי הכי גאה בעצמי שבעולם.
כלה טובה.
מתארגנת מוקדם.
מכינה משהו בכל יום ולוחשת "לכבוד שבת קודש".
הרגשתי נפלא.

עד ש...

עד שנזכרתי שחמותי הפסיקה לאכול גלוטן לפני מספר שנים.

א- ברוך.

הקב"ה שוב הראה לי מי מנהל את העולם.

"נראה אותך עכשיו, עם אפס ידע במאפים ללא גלוטן, מראה אותך מכינה משהו טוב"

נראה אותך.

אז ביום חמישי בעודי מחכה לאוטובוס שיחזיר אותי מירושלים לעירי, ולאחר שאני מבינה שהאוטובוס שלי יבוא רק עוד 20 דקות, אני נכנסת לחנות טבע לא רחוקה מהתחנה שלי.
נכנסת. ניגשת לאזור ללא גלוטן ולא ממש יודעת מאיפה להתחיל.
דבר ראשון מורידה מהמדף, 2 חבילות ביסקויטים, חבילת גליליות וחבילת וופלים ללא גלוטן. שיהיה. מה שנקרא ללכת על הבטוח.
ואז ניגשת למדף הקמחים.
ולא יודעת מה לקחת.
נזכרתי ב @Ruty Kepler שהעלתה מתכון של לחמניות מקמח מולינו. לוקחת שקית כזו מהמדף.
לוקחת גם שקית קמח אורז ושקית קמח חומוס [שמקסימום אכין ממנו קרקרים על בסיס קמח חומוס, לעצמי]
משלמת. דוחפת את החשבונית עמוק לתיק. ומנסה לשכוח מהר מה רשום בה. הסכום. כן, אני לוקחת סיכון גדול שאכין דברים עם הקמחים האלו הם ילכו ישר מהתנור ל-----פח.
אבל אני חייבת לנסות.

מגיעה הביתה.
מעמידה בצק ללחמניות מקמח מולינו.
עומדת מול המיקסר ובוהה בו כשהוא מנסה לערבל את הבצק. מסתכלת על התערובת הזו שבמקיסר שנראית כאילו נדבקת למיקסר ולא יצא ממנה כלום. לשה, חמש, שש, שבע...עשר דקות.
מכבה את המיקסר. נוגעת במה שאמור להיות בצק ללחמניות.
נושאת תפילה קטנה. "בבקשה ה' שיצליח".
מעבירה לקערה. מכסה ושולחת להתפחה.

בינתיים מחליטה להכין עוגה מקמח אורז.
עכשיו תבאנה כל מומחיות הצליאק ותגדנה לי "לעוגה יהיה מרקם קצת גרגירי..."
טוב. לא ידעתי.

מחליטה להכין עוגת שיש שוקולית.

חלק אני מכינה כמאפינס שוקולית.

שולחת לתנור. ושוב לוחשת תפילה. מכה קלות על התבניות ולוחשת "גדלו".

רבע שעה חולף וריח נהדר מתפשט במטבח.
כשהעוגה יוצאת מהתנור אני מחליטה למרוח עליה סירופ כדי שתהיה עסיסית...

"אולי תפסיקי כבר לקשקש כל הרבה ותגיעי לתכל'ס?"

טוב. טוב.
הנה התכל'ס:
IMG_3166_800x600.jpg

האמת-
אני לא טעמתי.
אבל היו כאן שטעמו.
לפני שבת.
כדי שאדע אם יש בכלל סיבה טובה מספיק להגיש את העוגה הזו או שעדיף....עדיף שלא.
וזהו!

"דווקא ממש נחמד. לא כמו עוגה רגילה אבל טעימה. אפשר עוד קצת?"
"יואו איזה גובה יש לעוגה. והיא רכה ועסיסית".

ב"ה.

ולכל האימהות המומחיות למתכונים ללא גלוטן:
מאמינה שאתן אלופות בזה הרבה יותר ממני.
אז קחו את המתכון ועשו איתו מה שאתן רוצות כדי שיהיה מושלם.

2 תבניות אינגליש:

4 ביצים
1.5 כוסות סוכר
1 כוס שמן
4 כוסות קמח אורז [יצא לי בדיוק השקית שקניתי]
1 כוס מים/חלב סויה/מיץ
1 אבקת אפיה
1/2 כוס שוקולית + 2 כפות מים

סירופ:
1/2 כוס מים
1 כוס אבקת סוכר
1 כף מיץ לימון

מקציפים ביצים שלימות עם סוכר בוו של עוגות בחושות לכחמש דקות עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
מוסיפים שמן בקילוח דק.
מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים נוזלים לסירוגין עם הקמח ואבקת האפיה.
מערבלים עד שהתערובת אחידה והקמח נבלע היטב בתערובת ואין גושי קמח. חשוב להקפיד שלא יהיו גושי קמח. ממה שראיתי, נוצרו מעט גושי קמח בבלילה. שברת אותם בעזרת מרית. וערבבתי עד שנעלמו.

יוצקים 3/4 ל-2 תבניות אינגליש.

לרבע הנוסף מוסיפים אבקת שוקולית ומים.
מעבירים לשקית זילוף ומזלפים בפס לאורך העוגה במרכז.
אפשר לעבור בסכין וליצור מראה שיש או להשאיר כמו שהוא.

180 מעלות
כ-45 דקות עד שהעודה יבשה וקפיצית למגע.

מכינים סירופ:
ממיסים יחד את רכיבי הסירופ ומורחים על העוגה בעודה חמה.

פורסים ושומרים בהקפאה.
IMG_3167_800x600.jpg

למאפינס שוקולית:
מתכון כנ"ל בשינויים הבאים:
מוסיפים 1 כוס שוקולית+1/3 כוס מים לבלילה

יוצקים לתבניות מאפינס לגובה 3/4.
אופים ב 180 מעלו כ-3ם דקות עד שמאפינס יבשים וקפיציים למגע
אפשר למרוח סירופ או לצקת גנאש מעל למאפינס.

והלחמניות, מה איתן?
יפה שזכרתם.

יצאו מעולות.
ההתעסקות עם הבצק היתה חוויה מעניינת כי לא היה בבצק את האלסטיות שהגלוטן יוצר בבצק שמרים רגיל. אבל הלחמניות, שהכנתי ממתכון שעל הקשית בשינויים שלי,הפתיעו לטובה.
רכות
עסיסיות.
חמותי טעמה הרבה סוגי לחם ללא גלוטן העידה שאלו הכי טובות.
אבל מה?
נ"נו", אתן בטח אומרות לעצמכן, "מה היא גיד שלא מוצלח?
אז היא ביקשה במוצ"ש לקחת איתה ממה שנשאר [יצאה כמות] איתה למלון כדי שיהיה לה לארוחות צהריים..."
אז כנראה שהיה טעים.
והאמת- טעמתי גם אני. מעט.

"אה, ואפשר את המתכון לפאי תפוחים?"
בוודאיץ
באשכול אחר.
אתמול אילתרתי לזניה ללא גלוטן. התוצאה עלתה על הציפיות, ולכן אני משתפת כאן.
במתכון זה ובמטבחי בכלל נעשה שימוש בהרבה חומרי גלם עשויים למחצה. אתם כמובן יכולים לזרום לפי ההרגלים שלכם ולהשתמש רק בטכניקת היסוד.

החומרים עבור תבנית אלומיניום ריבועית קטנה:

6 דפי אורז
קופסת רוטב פסטה בטעם שילדים אוהבים - אני השתמשתי בשל חברת פריניר
4 קוביות רטב פסטו קפוא של דורות, במצב מופשר
4 פרוסות גבינה צהובה
שמנת להקרמה - אין לי כמות, ערבבתי בקערה עם רוטב הפסטה עד שקיבל גוון ורדרד
אופציונלי - חצי חבילת קוטג'
שליש חבילת שימורי פטריות מסוננים
מעט גבינה מלוחה.

משרה לדפי אורז:

כוס מים
ביצה
1-2 כפות סילאן / דבש
כפית מלח / פלפל שחור
כפית שמן (לא חובה)

מחממים תנור ל-200 מעלות.

בקערה מערבבים קופסת רוטב עגבניות, שמנת, קוטג' ופטריות. שופכים מעט מהרוטב בתוך התבנית, כך שיכסה את כל שטחה.

מערבבים היטב את כל חומרי המשרה. טובלים בו דף אורז במשך 5 שניות ומניחים את הדף מעל הרוטב, כך שירפד את התבנית. גודל הדף מכסה את רוב שטח התבנית ורק שוליים קטנים מבצבצים החוצה. טובלים דף אורז נוסף כנ"ל ומניחים מעל הדף הראשון.
שופכים מעל עוד מעט מהרוטב.
מעל הרוטב מניחים שתי פרוסות גבינה צהובה
טובלים דף אורז ועוד דף ומניחים אותם מעל הגבנ"צ
מורחים מעל רוטב פסטו מעורבב עם מעט שמנת או מדולל בחלב (הרוטב עצמו סמיך)
מעל הרוטב פסטו מפוררים מעט גבינה מלוחה
שוב שני דפי אורז שנטבלו בבלילה, מעליהם שוב רוטב אדום.
שולחים לתנור מכוסה לרבע שעה - עשרים דקות, מוציאים ומקרימים את פני הלזניה בגבינה צהובה ומחזירים לתנור לעוד כמה דקות עד שהגבינה נמסה.

את הפטנט למשרה לקחתי מהבלוג של רון יוחננוב, ממתכון של בורקסים מדפי אורז. המשרה מנטרל את טעם הלוואי של דפי האורז.

טעמתי את הלזניה הזו ובמקביל לזניה נוספת שהכנתי, עם גלוטן. הלזניה נטולת הגלוטן לא נפלה בטעמה מזו עם הגלוטן.
 תגובה אחרונה 
  • 212
  • מעבירה כאן ע"פ בקשת חברה ספר חמוד שכתבה בעקבות הצליאק של ביתה.

שלום לכולן

רוצה לשתף אתכן במשהו:

יש לי צליאקית חמודה בת 6 שלומדת בגן חובה.

אתן ודאי מכירות את ההתמודדות הבלתי נגמרת עם הממתקים והעוגות וכל מה שמחלקים בגן.

לפני תקופה קרו שני דברים:

1. אחותי התקשרה לשאול אותי איך מכינים עוגת יומולדת בלי גלוטן, שאלתי אותה למה היא צריכה מתכון, והיא ענתה לי בפשטות שאחיינית שלי חוגגת יומולדת, ובגלל שיש ילדה צליאקית בגן-הגננת לא מרשה להביא לגן ממתקים עם גלוטן, והיא רוצה להכין עוגת יומולדת עבור אחיינית שלי, הבאתי לה מתכון קל עם קמח תפו"א, ואח"כ חשבתי לעצמי שזה כ"כ הגיוני ויפה שכך זה בגן של אחיינית שלי, והלוואי שיהיה ככה בכול הגנים שיש בהם ילד/ה שאסור להם גלוטן/חלבי/בוטנים/וכו'.

2. שמתי לב שילדות שיש להם קשר יותר קרוב עם הבת שלי, שמגיעות אלינו הביתה לשחק אחה"צ וכד'-כאשר הם מחלקות ממתק בגן - תמיד מבקשות מהאמהות שלהן ממתק שמותר גם לבת שלי, ולפעמים האמהות גם מתקשרות לשאול אותי אם משהו מסויים זה בסדר, אבל ילדות שאין להן קשר מיוחד עם הבת שלי-מביאות הרבה פעמים ממתקים עם גלוטן.

המסקנה המתבקשת מכל הנ"ל הייתה שכל מה שחסר זה רק מודעות, כי הנה, מי שמודע-מתחשב.

ואז חשבתי לכתוב פתק להורים שיסביר את הרגישות של הבת שלי, אבל במחשבה שנייה פסלתי את הרעיון, גם כי שחשבתי שיהיו כאלו שלא יבינו ורק יכעסו שאני מכתיבה להם מה לעשות, וגם כיון שאפילו אם את ההורים זה ישכנע, מה זה יעזור אם הילדות לא תבנה את הרעיון וכל אחת בתורה תתעקש שהיא רוצה להביא דווקא ביסלי או ופלה?

ואז עלה בדעתי שצריך פשוט לפנות לבנות בסיפור ברור ומעניין שיסביר להן את ההתמודדות של הבת שלי.

אז כתבתי סיפור קליט וחמוד שמיועד לגילי הגן והכיתות הנמוכות שבו מתוארת ההתמודדות של ילדה עם צליאק.

הספר נכתב עם משאבים מוגבלים מאוד, ולכן הצורה החיצונית שלו לא חדשנית במיוחד, אך ב"ה בגן של הבת שלי הוא קצר הצלחה רבה!

הכנסתי אותו לספרייה של הגן, (ובגלל הקורונה שהורידה הרבה ימי לימוד, שמתי כמה עותקים כי רציתי שכל הבנות תספקנה לקחת את הספר עד סוף השנה, אבל גם עותק אחד יכול לעשות את העבודה נהדר), הבת שלי מאוד נהנתה וגם הילדות מאוד התלהבו שיש ספר על מישהי מהגן שלהן.

הגננת גם סיפרה את זה לילדות והשמחה הייתה בשמים...

ולמרות, שכאמור, הספר לא הכי עדכני מבחינה חיצונית, קיבלתי ב"ה ד"שים נלהבים מהרבה אימהות שהילדים מאוד נהנו מהספר, והייתה אפילו אמא אחת שסיפרה שהילדים שבבית רצו רק הספר הזה על פני שאר הספרים... (כנראה שבכל אופן זה ספר שספוג בתפילות של אמא).

לצערי אני אמנם לא יכולה לומר שהבעיה נפתרה לגמרי וכבר לא מחלקים בגן גלוטן, אבל כן שמחה לספר שהספר העלה את המודעות של הילדות, ההורים והגננות באופן נפלא והכל בהרגשה טובה מתוך הזדהות כנה.

יש ילדות שביקשו מהאמא להביא ממתק שהוא בלי גלוטן,יש הורים שהתעניינו, והגננות שראו כמה זה חשוב לי-נרתמו לעניין גם כן.

מצרפת לכן כאן קובץ של הספר, הקובץ לא מאוד איכותי ומדוייק מפני שניסיתי להקטין אותו כך שיעבור בקלות במייל,

הספר עצמו מודפס על דף לימנציה עבה ועמיד, משהו בסגנון של הסדרה של 'אלי לומד להיזהר' וכל אלו.

הספר נמכר נכון להיום ללא מטרת רווח, רק לכיסוי ההוצאות, המחיר הוא 49 ש"ח לספר,

אך כיון שחשוב לי שהספר יעזור של ילד וילדה שצריכים אותו-אני לא מוכנה שמיגבלת המחיר תמנע מילד לקבל את התועלת מהספר,

לכן-אם יש מישהי שהמחיר בעייתי מבחינתה-שתפנה אלי באישי, יש לי פיתרון גם לזה!

וכמובן שאשמח שתעברנה את המייל הזה הלאה לכל מי שאתן חושבות שהספר יכול לבוא לו לתועלת: משפחות צליאק וגם גננות או ספרניות שרוצות להעלות את המודעות לרגישות לזולת.

בתקווה שיצא מזה רק טוב

ובהצלחה לכולנו

מלכי

כתובת מייל: mk5388322 שטרודל ג'ימייל
  • 189
  • הכנתי אתמול את המתכון מהלינק המצ"ב
    יצאו לי בורקסים טעימים להלל.
    לא צילמתי כי לא יצאו לי דוגמנים כמו לרון יוחננוב ):

ממליצה בחום רב!
    המתכון הפעם פשוט וקל במיוחד:

מקבלים מ
    @shira bira קישור לעוגה.
    מעתיקים לקובץ וורד, מדפיסים לכלת היומולדת, אומרים לה: נכון יש לך חופש? בואי תתנסי במטבח!
    משאירים לה כסף לחומרים, הולכים לעבודה

חוזרים

זהו
    1626888027352.png
  • 633
  • אלפחורס מעולים וקלי הכנה ללא גלוטן.
    קישור:

מתכון: עוגיות אלפחורס מפנקות לפסח
    מצרכים

200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
    2 ביצים
    1/2 כוס אבקת סוכר ( אפשר פחות)
    1 3/4 כוסות קורנפלור
    1 1/3 כוסות קמח תפוח אדמה
    1 שקית אבקת אפייה
    1 שקית סוכר וניל
    כפית תמצית וניל
    למילוי
    גביע ריבת חלב (משומש בריבת חלב כשרה לפסח, היא נוזלית מדי רצוי להכניס למקרר כדי שתתקשה)
    קוקוס
    אופן הכנה
    • נחמם תנור ל-160 מעלות
    • נכניס את כל המרכיבים למיקסר עם וו גיטרה ומערבבים עד לקבלת בצק משי למגע. מכינים מראש בצלחות נפרדות את הקורנפלור וקמח תפוח אדמה ולאט לאט מוסיפים, לא מוסיפים בבת אחת. אם הבצק דביק מדי אפשר להוסיף קמח תפוח אדמה.
    • נפזר מעט קמח על משטח העבודה, נרדד את הבצק וקורצים לעיגולים בעזרת חותכן. אפשר להשתמש בגלגלת של פיצה לחיתוך ריבועים
    • נניח את העוגיות בתבנית עם נייר אפייה ונאפה במדף השלישי מלמעלה בתנור בערך 8 דקות. אופים מגש מגש. כשמכינים מכש נוסף בינתיים הקודם נכנס לתנור.
    • מצננים את העוגיות ומרכיבים
    • תודה
    Reactions: chaia1 //
    3 תגובות

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה