השקעות

כל נושאי ההשקעות! החל מחיסכון פנסיוני והשתלמות, השקעות בשוק ההון ונדל"ן, ועד להשקעות בסטארטאפים וכו'.
מנהל הפורום: השקעות R הון, מקצועי בלבד

מאמרים אחרונים באתר

בשנה האחרונה בעקבות עליית הריביות, אחד מסוגי העסקאות הנפוצות הם רכישה מקבלן בתנאי 20/80, משלמים עכשיו 20 אחוז והיתרה בסיום הבניה.
העיתונים והרשת מלאים בפרסומים אודות פרויקטים כאלה.

באופן אישי אני נתקל בלא מעט לקוחות שמבקשים מימון לצורך רכישה של נכס בעסקה מהסוג הזה.
לא פעם שאלתי את עצמי האם זה באמת כל כך רווחי כמו שמספרים?

ישבתי ועשיתי אקסל פשוט כדי לבדוק את הרווחיות, והתוצאות הדהימו אותי!
אני מניח שחלקכם יגידו, נו... ברור... מה חשבת?
אך מכיון שאני פוגש לא מעט לקוחות שעושים עסקאות כאלה, ובטוחים שזה האקזיט הבא שלהם, כנראה שלהרבה אנשים זה לא ברור, והם פשוט סומכים על הנתונים שנאמרו להם ע"י המשווק.

נתוני העסקה שחישבתי הם כדלהלן:
מחיר הרכישה - 2.3 מיליון שקלים.
מכירה - 2.8 מיליון שקלים לאחר 24 חודשים.

ההנחות הן:
1. ללקוחות יש נכס קיים בבעלותם
2. הלקוחות רכשו את הנכס בעשרה אחוז מתחת למחיר השוק, ובמהלך השנתיים שיעברו עד המכירה, שווי הנכס יעלה בעוד כעשרה אחוז.
3. את העשרים אחוז הראשונים + הוצאות נלוות (עו"ד, תיווך, ייעוץ משכנתה, מס רכישה) לקחו כמשכנתה על נכס קיים שבבעלותם.
4. ניתן להסב ערבויות והנכס יימכר לפני השלמת הרכישה.

התוצאה שהגעתי אליה כפי שניתן לראות בטבלה המצ"ב היא: רווח של 82,000 שקלים!
רווח של 82 אש"ח וזה בלי לקחת בחשבון שעלולות להיות עמלות פירעון מוקדם שינגסו ברווח ואולי אף יגרמו להפסד.

האם לדעתכם רווח כזה שווה את כל הבלגן שברכישת נכס?
האם לדעתכם הלקוחות שנכנסו לעסקאות כאלה הבינו מה באמת יהיה הרווח הסופי שלהם? אני די בטוח שלא.

אני לא טוען שהשקעות מהסוג הזה הן בהכרח לא רווחיות, אבל כשמגיע אליכם חבר מהעבודה או מהכולל, ומספר בעיניים בורקות על ההשקעה הנוצצת שהוא עשה, קחו בחשבון שאולי רק בעוד שנתיים שלוש הוא יבין עד כמה העסקה לא נוצצת.
כשאתם יושבים מול משווק והוא משכנע אתכם שהעסקה הבאה תשנה את חייכם, קחו את נתוני העסקה ותבדקו טוב טוב האם הרווח שלכם יהיה כמו שהוא סיפר או שאולי גם הוא קצת מפספס...

למעשה, החישוב הזה נכון לא רק לעסקאות 20/80 אלא להרבה מאוד עסקאות נדל"ן, אם תעשו חישוב נכון, תגלו שרכישת נכס להשקעה ומכירה לאחר מספר שנים בהרבה מקרים תניב רווח מזערי אם בכלל...

1693765308896.png
יש לי שאלה, אשמח לדעות.
כשנפתחו קופות הגמל להשקעה פתחנו קופה באינטרגמל- הגלגול הקודם של מור בדמי ניהול של 0.35%. (מסלול עוקב s&p 500).
לאחרונה פתחתי עוסק פטור, ולכן העדפנו להמשיך לחסוך בקרן השתלמות, כדי להרוויח פטור ממס על הרווחים (פטור ממס על ההפקדות לא רלוונטי במקרה שלי- לא מגיעה לסף המס). במור כבר אי אפשר לקבל את דמי הניהול שהיו פעם באינטרגמל, (הציעו לנו 0.8% או 0.9%, לא זוכרת כבר. גבוה מאד למסלול פסיבי), אז אחרי סקר שוק פתחתי קרן השתלמות באינפיניטי, במסלול עוקב MSCI, בדמי ניהול של 0.6%.
הקרן במור עדיין קיימת עם הכספים שהופקדו בעבר והרווחים עליהם, באותם דמי ניהול של 0.35%.
השאלה שלי היא כזאת- לאן להמשיך להפקיד?
לקרן השתלמות עם דמי ניהול גבוהים יותר אבל פטור ממס רווחי הון, או קופת גמל להשקעה עם דמי ניהול נמוכים יותר אבל לשלם מס על הרווחים?
(יש כאן גם הבדל במסלול, אבל מאחר ואין דרך לדעת מי מבניהם עדיף, אני לא מתייחסת אליו כרגע)
(מבחינת טווח ההשקעה הכיוון לשימוש בכסף הוא לחתונות הילדים בע"ה. הגדול כרגע בן 9. מן הסתם בעוד כמה שנים נעביר חלק למסלול עם פחות סיכון)

בונוס- מי שיודע איפה אפשר לקבל דמי ניהול זולים יותר לקרן השתלמות במסלול פסיבי, אשמח מאד לשמוע.
היי :)

מסתובב נוכל שיוצר קשר במסנגר של פייסבוק ויתכן שגם בדרכים אחרות
מציג את עצמו כמאיר ברק

ומציע לפתוח חשבון מסחר חדש שיחובר
לחשבון שלו ומה שיקרה בחשבון של 'מאיר'
יקרה גם בחשבון של הלקוח , והוא לוקח רק 10% מהרווחים
כלומר התחברות לחשבון מאסטר , כל מניה שמאיר יסחר בה גם החשבון שלנו יסחר בה

שלשום פנה אלי אותו אחד במסנגר
שאלתי אותו המון שאלות ובין השאר מה מינימום ההפקדה בחשבון שאפתח
הוא אמר לי מינימום 1000 ד

טוב זה נראה היה לי חשוד מה מאיר הסוחר המהולל שעושה כל יום בוכטות כבר ירוויח מחשבון של 1000 דולר ומה הוא צריך את כל בלבול המח הזה עם עשרות חשבונות של אנשים בגודל 1000 ד ??

בסוף הוא שאל אותי אם יש לי טלפון והאם בטלפון הזה יש לי וואטספ

אמרתי לו ברור מאיר הרי התכתבנו בוואטספ הזה לפני שבועיים

בקיצור היום באתי לכתוב לו ואני לא מצליח
לכתוב לו הודעות

פניתי למאיר בוואטספ לברר אם זה באמת הוא ומסתבר שזה נוכל

ואז ראיתי שכל ההתכתובת אם ההוא כל מה שכתב לי נעלם ונשאר רק מה שאני כתבתי :)

כנראה כשהבין שאני בקשר ישיר עם מאיר
הוא הבין שאעלה על התרמית , נבהל ונעלם

אז הזהרו מדברים כאלה :)

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה