השקעות

כל נושאי ההשקעות! החל מחיסכון פנסיוני והשתלמות, השקעות בשוק ההון ונדל"ן, ועד להשקעות בסטארטאפים וכו'.
מנהל הפורום: השקעות R הון, מקצועי בלבד

מאמרים אחרונים באתר

איצ'ה דזאלובסקי מקו המידע מחפש מידע דחוף אודות משקיעים בפינדרלה מייסמארטי וכו' וכו' שיודעים לספר לו על ההשקעה שלהם ולתעד את חוסר הרווחים וכו', כל מי שיש לו מידע שיוכל לעזור לו [יש מחר (יום ה' פר' יתרו תשפ"ד) דיון בביהמ"ש] שיפנה אליו במייל a035097000שטרודל וכו' או בטלפון 035097000 בשלוחה 9 בתת שלוחה 2.
שלום וברכה
אודה לעזרה, אני ממש מתבלבלת כמה שקראתי אשכולות בתחום ההשקעות.

יש לנו הון עצמי נמוך לדירה ראשונה (אמור להיות כ 210K, קצת יותר, בפועל כרגע יש לנו כ 130K- חלק מסכום שההורים נתנו לחתונה, וחלק מחסכון שלנו, ההורים בצד השני, עדיין לא הביאו, ואנחנו מעדיפים לא לבקש, כל עוד אין לנו דירה לרכישה- שרחוקה מאוד מהמציאות שלנו כרגע)

הכסף יושב בגמח כספים אמין, שיכול לשחרר את הכסף תוך שבוע
רשומים כבר 5 שנים בהגרלות מחיר למשתכן (בינתיים המזל עוד לא שיחק לנו, מקווים שיום יגיע)
ובלי מחיר למשתכן, זה פשוט רחוק מאיתנו...

אנחנו מאוד מאמינים בחסד שאנחנו עושים בהכנסה לגמח
מצד שני, חושבת שמצבנו כ"כ גרוע ביחס לקניית דירה, אז אולי אנחנו כן צריכים לעשות לביתנו...
וכן להכניס את הכסף, או את חלקו להשקעה
כי לא נראה לי שנוכל להשתמש בו לפני 5 שנים (הלוואי 5 שנים, אם נזכה בקרוב...)
נכון שבשנה הראשונה לא נרוויח מזה הון, אבל לאט לאט הריבית דריבית גם תוסיף את דברה.

1. איפה הייתם ממליצים להכניס?
(מלחיץ אותנו יותר מידי סיכונים, זה כסף לדירה, אולי לפזר את הכסף באחוזים (והאם אפשרי לפזר בסכומים כאלו, באיזה צורה- טכנית, ובאחוזים כמה מומלץ הפיזור, נניח 20% השקעה בשוק ההון סיכון גבוה, 50% אגח, 20% קרן כספית, 10% גמח)
פקדון בבנק, קרן כספית, שוק ההון, קרן השתלמות- שסגור ל7 שנים
2. איך עושים את זה, לא מצליחה להבין- בנק, בית השקעות- איפה, איך ניגשים ומתחילים
(מבחינתי גם אם יש לכם קישורים להסברים מסוג לעשות X, Y, Z- אבל דברים ברורים, כי אני לא הצלחתי להבין כלום, ניסיתי, ואין לי בעיית הבנה בדר"כ)

כיום משלמים שכירות, ומבינים שאנחנו לא זורקים כסף של ריביות לפח...
תודה רבה
  • תודה
Reactions: מיכל ב' ו-s9762 //
15 תגובות
שלחו לי במייל
מישהו יודע אם זה נכון?

----

מה שמעתם על השקעות בחו"ל?
אני יודעת:
- זה מסוכן, מפחיד, לא ידוע.
- יש המון שרלטנים
- אי אפשר לדעת מה קורה שם בכלל.

תרשו לי לספר לכם מה לא שמעתם?
- משקיעים רבים מכפילים את הונם ברכישת נכסים כל שנתיים בממוצע.

- יהודים טובים, משלנו ממש,
רוכשים דירות לילדיהם בעקבות השקעה חכמה ומניבה.

- לכל בעיה וחשש לעיל יש פתרון.

אז הנה הוא,

הסוד הראשון והמפתיע על נדל"ן בחו"ל:

8% תשואה מלאה כהכנסה מהשכרת דירות בחו"ל,
לעומת 4% תשואה לא מלאה כהכנסה מהשכרת דירות בישראל.

ובמילים:
אחוזי רווח גבוהים למשכירי דירות.

=

תשואה מניבה וריווחית לטווח ארוך,
כזו שלא קיימת בהשקעה נדלנ"ית בארץ!
(באופן חוקי בכל אופן).

מה הסיפור העומד מאחורי הסוד?

רקע:
המנטליות ה'חוצניקית' היא לגור בשכירות לאורך זמן.
רוב האוכלוסיה בחו"ל מתגוררת בדירות שכורות.

מה תרוויחו?
מציאת שוכרים היא לא דבר מופרך, ומניסיון, 94% מהמשקיעים אצלינו מוצאים שוכרים בתוך חודש מיום הכשרת הדירה למגורים במחיר משתלם המכסה על משכנתא + הוצאות לא צפויות (צפויות...)

איך זה קורה?
דירה שנרכשה בהשקעה של 100,000 $ מניבה שכירות חודשית של 1,500 $.
ובארץ?...
את חישוב הפער תעשו בעצמכם...
קראתי חלק מהמאמרים של @מקצועי בלבד ויצאתי קצת מבולבלת..
יש לי סכום קטן של קצת יותר מ13k ואני רוצה להשקיע לטווח ארוך.
בבנק? קופת גמל? או קרן השתלמות?
(חוץ מזה יש לי סכום גדול מאוד אך אני צריכה אותו עוד שנתיים. האם יש מה לעשות איתו?)
שלום לכולם.
אני מנסה לבנות מודל של חיסכון חודשי לכל ילד למשך 20 שנה מהלידה על מנת לחתנו בכבוד. אני אפתח בכמה הנחות יסוד.

פיננסית- בממוצע לאורך עשרים שנה התשואה הריאלית ממדד כמו הS&P (או ה MSCI שעדיף עליי, הממוצע שם נמוך במעט) תהיה 7% ריאלי, ו11% נומינלי (ממנו ננכה 0.9 % עלות כוללת של דמי ניהול נסתרים וגלויים) אפשר לדון ולדייק את האחוזים, לא על עצם הנושא, יש בשביל כך אינסוף פורומים בפרוג בלבד, שלא לדבר על שאר המחקר הכלכלי בנושא, כמו כן השקעות בנדלן ובנושאים נוספים אנ מוציא מהמשוואה כי קשה להשקיע בהם בסכומים חודשיים ובטח שלא בשיטת שגר ושכח, לאחר ששוחרים את המכשיר הפיננסי המדויק לנושא.

חלוקה בין החתונה לדירה ובין ריאלי לנומינלי. - הוצאות החתונה עצמה צריכים לחשב ריאלי, אך את הסכום שמתחייבים לדירה עבור הזוג (אצל ליטאים כיום זה בממוצע 150K לבן, ו 400K -500K לבת) צריך לחשב נומינלי, ואסביר. כלומר להערכתי כל הוצאות החתונה קרי - החל מהוורט והשדכן ועד לשבע ברכות האחרונות כולל נדוניה עולה באזור 100K. ככל שהאינפלציה תעלה כך הסכום יעלה, כך שבצמיחה של שנים וחצי אחוז בשנה עלות של חתונה תעלה בעוד עשרים שנה 163K.
לעומת זאת הסכום שמתחייבים לתת עבור הדיור לזוג הצעיר רק יורד משנה לשנה בעשור האחרון, ועל אף שמחירי הדירות הכפילו את עצמם, אם כן בטח שלא יעלה ריאלית ויעמוד על 650,000-820,000 לכן אותו אחשב נומינלית. כמו כן אין באפשרותנו לדעת האם יגיע סטופ למצב המוזר הזה ואם לא יתקנו תקנות נישואין בסגנון ועד ארבע ארצות, אני הולך פה על מצב סטטי.
כמובן שבמגזרים שנותנים 2 הצדדים 100-150 אלף לזוג, אפשר לחשב גם בנות לפי החישוב של בחור ישיבה ליטאי.
כלכלית- פסיכולוגית - ישנו כלל שלא חוסכים אם התזרים קשוח וקשה לסגור את החודש, וחיסכון הוא מכסף מיותר. זה פחות נכון פה, כי כמו שכל אחד לא ימשוך את קרן הפנסיה שלו כשהוא בחובות, כי בעוד ארבעים שנה הוא יעמוד בפני שוקת שבורה, ולמעשה "החיסכון" לפנסיה הוא סה"כ תשלום על הוצאות עתידיות, כך גם נישואי הילדים בוא יבואו בע"ה, ובמקום להתעלם ורק עד 20 שנה לרשום את זה כהוצאה, עדיף לראות את זה כהוצאה חודשיעת קבועה, כמו עלות המעון/חיידר/ישיבה/בסמינר , שאף הם גבוהים ועדיין משלמים בשקט. במיחוד שכל שקל שמשלמים שנים הראשונות חוסך6.5 (נומינלית) לעתיד לבוא וזה עוד בלי עלויות של ריבית על ללוות את ה6.50...

בקיצור אני מסתכל על כך כהוצאה נדרשת כאוכל וחשמל ואם יהיה תזרים שלילי נתייחס בהתאם כפי שמנסים להימנע מניתוק החשמל בבית. אצמצם בשאר ההוצאות ואגדיל הכנסות.

גמח"ים וחגורות ביטחון- כשמם כן הן, אני מפקיד היום שליש ממעשרותיי לגמ"ח המרכזי לשם מצוות צדקה ככתוב בהלכה, אינני מתכוון להשתמש בזכות להלוואה בעתיד גם לא בשביל ההתחייבות שלי לזוג, אך אולי ילדיי יזכו להנות מהלוואה שתבוא במקום חלק מהמשכנתא שלהם. וכפי שכתבתי זאת גם חגורת ביטחון למקרי חירום שנותנת לי מעט שקט נפשי.

זמן בשוק ואסטרטגיית יציאה- אני מחשב בכוונה הכל רק ל20 שנה, כדי שבמצב משבר ניתן לשוק עוד שנה לפחות כדי לתקן את עצמו, כמו כן צריך לנסח אסטרטגיית יציאה לקראת סוף שנות ה20- או אם השגנו את הסכום הרצוי אפילו לפניהם ומעבר לנכסים סולידיים ככל האפשר כדוגמת אג"חים וכדומה, או לקניית דירה להשקעה לטווח קצר של עשור ע"י הבת, אם זה אפשרי. גם פה בעת משבר קיצוני אוכל להיעזר בחגורות ביטחון.

רוחנית - השתדלות. יש בכך הרבה שיטות, הבסיס למודל הוא כדלהלן, כל אחד יעשה כהכרעת רבותיו. אנחנו רק בונים תשתית של השתדלות, בידי הקב"ה האם המדדים יעלו או לא , האם ביכולנו להשקיע את הסכומים הנ"ל מידי חודש אם לאו. אם זו השתדלות פסולה אז אין טעם להתחייב על סכום לדירה, כי תסמוך על הקב"ה שיביא את השידוך לבת שלך גם בלי להתחייב על מליונים זכיתי להכיר אברך (בעל תשובה) ליטאי, שסירב לתת שקל מעבר לתוצאות החתונה ושכירות כמה חודשים באומרו ש"אין לו מאיפה להחזיר הלוואות עתק, וזה אסור על פי דינא." וב"ה חיתן את כולם בנקל ובמהירות.

בקיצור , במקום לקחת הלוואות ענק עוד 20 שנה ולסמוך על הקב"ה שיחזיר אותם, אני אסמוך עכשיו על הקב"ה שיתן לי ממה להשקיע ובמה להשקיע ושההשתדלות תשא פירות.

חישוב החיסכון לשמחת הנישואין. למעשה, אם אנו רוצים להגיע לערך הריאלי של חתונה הינו כיום 214 ש"ח לחודש למשך 20 שנה. כל שנה נצטרך לשדרג את הסכום הזה בהתאם למדד והאינפלצייה במשק. (כך שבהינתן אינפלצייה של שניים וחצי אחוזים בשנה אז בגיל 10 ההפרשה החודשית תוכל לנוע בסביבות 270 ש"ח ובשנה האחרונה לחיסכון תהיה באזור של 342 ש"ח.)

חישוב ההחיסכון להתחייבויות לדיור- אם רוצים להגיע לערך הנומינלי של נתינת 150K לבן, נצטרך להפקיד מדי חודש 200 ש"ח למשך 20 שנים (גיל הנישואים המינימלי של בחורי ישיבה ליטאים וספרדים, סכום זה לא נצטרך לעדכן לפי המדד והוא נשאר ללא שינוי לאורך השנים.). - כולל הסכום לחתונה סה"כ לחודש בשנים הראשונות זה יהיה 394 ובשנה העשרים ואחת 180. (אם רוצים לפרוס את החיסכון לחתונה על פני 21 שנה אפשר להתחיל ב200 ש"ח חודשיים ולעדכן על פי המדד. אך כמובן שכמה שיותר לחסוך בהתחלה עדיף יותר)

חישוב ההחיסכון להתחייבויות לדיור לבנות ליטאיות- כשרוצים להגיע לסכום הנומינלי של 500K/400K לתת לבת לרגל נישואיה, זה יעמוד על 660/530 בהתאמה למשך 20 שנה. וסכום זה נשאר ללא שינוי לאורך השנים. (אגב אם הבת תתארס רק בשנתה ה24 לדוגמא, הערך יכול להגיע לעלות במאתיים אלף ש"ח אם אלה יהיו שנים טובות, אם כי לטעמי אם בסוף ה20 שנה התשואה הרצויה הושגה, יש לנתב את רוב הכסף למסלול סולידי ככל האפשר, צריך לנסח אסטרטגיית יציאה מהשוק, ואשמח לאחת שכזאת לפי הנתונים פה.)

טיפ קל: מהקיצבאות ילדים אפשר לחסוך את מלוא הסכום לחתונה עצמה כי בילד הראשון מופרש חיסכון לכל ילד ע"ס 55 ש"ח, ועוד 159 לחשבון הבנק, אפשר גם להכפיל את הסכום לחיסכון ל105 ש"ח ואז יגיע לבנק 109ש"ח (לא סגור על השקלים המדויקים, אשמח לתיקון, כמו כן אם אינני טועה הסכום מתעדכן כל שנה על פי המדד) את החיסכון לכל ילד להפקיד במסלול S&P (הלכה, אינפניטי) שהוא פטור מדמי ניהול גלויים, כך שנרויח עוד חצי אחוז שנתי, ואת שאר ה100/150 להפקיד בקרן השתלמות/חשבון השקעות כל שנה. בילד השני והלאה כבר יש עוד 50 ש"ח, שאפשר להפרישו לטובת ההתחייבות לדיור.

אשמח להערות והארות , במיוחד
@מקצועי בלבד ו @השקעות R הון

תודה לכל המגיבים!
אינני יועץ השקעות ואין בזה שום המלצה כלל להשקעה או לחיסכון.
שלום וברכה
כידוע יש כאן ולא רק כאן ויכוחים מה ההשקעה המעודפת מבחינת תשואה טווח ארוך האם השקעה במדדים שנקראת השקעה פאסיבית, או השקעה במניות מסיומים שנקראת השקעה אקטיבית.
ע"מ לבדוק אחת ולתמיד עשיתי טבלת השוואת תשואות של מדדי מניות לאורך עשרים שנה. המדדים בהשוואה הם:

1. ת"א 125.
2. ת"א 35.
3. S&P 500 TR (המדד כולל הדיבדנדים, ללא ניכוי מס).
4. קרן הנאמנות המניתית של אלטשולר שנקראת סופה.

התשואות מחושבות החל מיוני 2003 (החודש שקרן הנאמנות סופה נפתחה), עד היום.

גוש העמודות הראשון בטבלה הוא של השערים בפועל, השערים הם של היום הראשון בכל חודש בעשרים השנה האחרונות. בגושי העמודות הבאים, יש בשורה של כל חודש את התשואה המצטברת נכון ליום הראשון של החודש בשנה האחרונה, 3 שנים האחרונות, 5 שנים האחרונות, 10 שנים האחרונות 15 שנים האחרונות, והתשואה הכוללת בכל התקופה.

זה אומר שאנחנו בודקים את התשואה של כל מדד מכל תאריך אפשרי, לכל תאריך אפשרי, ולא בוחרים טווח תאריכים סלקטיבי שיחמיאו למדד מסוים, אך לא נותנים אינדקציה אמיתית, כיוון שאם היינו בוחרים טווח תאריכים אחר, התוצאה הייתה שונה.

בכל שורה, המדד עם התשואה הגבוהה ביותר מסומן בירוק.

השורה הראשונה המסומנת באפור היא ממוצע התשואה של כל הטווחים בתקופה הנבחרת. זה הנתון הכי חשוב, כי הוא נותן אינדקציה לתשואה האמיתית.

שימו לב שהאחוזים כוללים את הבסיס, כך שעם רשום לדוגמא: 150%, זה אומר שהייתה תשואה של 50%.

כפי שכבר כתבתי הוספתי להשוואה גם את קרן הנאמנות המנייתית הכללית של אלטשולר - סופה. (התשואות הן אחרי ניכוי דמי ניהול).

בממוצע, הם הכו את כל המדדים, בכל תקופות ההשוואה (זה מדהים, כי זה אחרי ניכוי דמי ניהול (2.2%-3.9%) + דמי נאמנות (0.05%-0.1%), זה אומר שהתשואה בפועל שלהם הייתה הרבה יותר גבוהה מהמדדים (לא שזה משנה ללקוחות, אבל זה מראה על היכולות, וזה גם מלמד על קרנות פנסיה וקופות גמל שלהם, שבהם אין הבדל בדמי הניהול בין הקרנות הפסיביות לקרנות האקטיביות. אני חושב שזה די סותם את הגולל על הוויכוח התמידי מה עדיף, השקעה פסיבית או השקעה אקטיבית, לפחות לגבי קרנות פנסיה וקופות גמל בארץ)).

אם תסתכלו בסימונים הירוקים, אתם יכולים לראות שבחלק מהטווחים ברוב הזמן הם לא היו במקום הראשון, אבל בכל זאת בממוצע הם הגיעו למקום הראשון (זה אומר שבטווחים שהם הגיעו למקום הראשון, זה היה בפער הרבה יותר גדול מאשר הפער שהיה לרעתם בטווחים שהם לא היו במקום הראשון).

מה שמעניין, שאם מסתכלים על הטווח הארוך ביותר (15 שנה), בכל השנים הם הגיעו למקום הראשון.
image.png

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה