- הוסף לסימניות
@מקצועי בלבד @moti!a הייתי שמח לשמוע את חוות דעתכם על הדיון כאן לגבי S&P ממונף לטווח ארוך מאוד של 10-15 שנה
תודה רבה
היי
לא קראתי את הדיון ואני לא משקיע לטווח ארוך לכן אין לי חוות דעת בעניין
בהצלחה
וחג שמח
@מקצועי בלבד @moti!a הייתי שמח לשמוע את חוות דעתכם על הדיון כאן לגבי S&P ממונף לטווח ארוך מאוד של 10-15 שנה
תודה רבה
צריך לדעת שכמעט כל אחד מושקע בבורסה (דרך הפנסיה וכו')היסוד שלהשקיע בבורסה לא מתאים לכל אחד
לא הבנתי מה צירפתהאם למישהו יש הסבר איך יתכן שקרן ממונפת ת"א 35 של תכלית הפסידה ב2023 12.95%
בעוד שלפי החישוב (לפי המינוף של החודשים) היה צריך להיות תשואה של 2.5% (פחות מאשר בלי מינוף שהיה ברווח של כ4%)
מצורפים הנתונים
יפה!לא
לא הבנתי מה צירפת
אבל בכל אופן החישוב של קרן ממונפת הוא לפי חשבון יומי לכן אין מה להשוות רווח והפסד של ממונף לרגיל
אני אנסה להסביר אם השקעת בממונף באיזה קרן סל שתבחר במינוף של פי 3 ובמשך 5 ימים רצופים הקרן סל עלתה כל יום ב-1 אחוז אז לפי החשבון הפשוט הקרן סל אמורה לעלות ב-5 אחוז והממונפת ב-15 אבל בגלל שזה לפי חשבון יומי אז ביום הראשון הממונפת עלתה -3 אחוז וביום השני עלתה ב3 אחוז מ-103 [100 מהקרן+3 אחוז מהרווח] כך יוצא שאחרי 5 ימים הממונפת תגיע לרווח של 18 אחוז לדוגמא[לא חשבנתי בדיוק אבל זה אותו רעיון של ריבית דריבית]
עכשיו אם הקרן סל תרד כל יום באחוז ב-5 ימים אז הקרן סל תרד ב-5 אחוז והממונפת תרד בערך 13 אחוז [בגלל שמחשבים כל יום בנפרד עכשיו מה יקרה אם ביום השישי תעלה הקרן ב-6 אחוז אז הקרן סל המקורית תיהיה ברווח של אחוז והממונפת כנראה תהיה בהפסד כי את המינוף פי3 שזה 18 אחוז מחשבים מהשווי שלה אחרי הפסד של13 אחוז
זה הכיוון של הרעיון של ממונפת מקווה שהסברתי שיהיה מובן [אם לא מובן תנסה בגוגל יש על זה המון מאמרים]
לא מספיק להבין איך ממונפות עובדותלי לקח הרבה זמן להבין איך זה עובד אבל בסוף הבנתי מה שאני יכול לומר שהממונפת של הנאסדק זה פשוט פלאי הבריאה למי שמבין איך זה עובד ויודע מתי להיכנס צריך לזה הרבה ניסיון כי מי שלא מבין בזה שלא יתקרב לממונפות
אני מבין איך ממונפת עובדתלא
לא הבנתי מה צירפת
אבל בכל אופן החישוב של קרן ממונפת הוא לפי חשבון יומי לכן אין מה להשוות רווח והפסד של ממונף לרגיל
אני אנסה להסביר אם השקעת בממונף באיזה קרן סל שתבחר במינוף של פי 3 ובמשך 5 ימים רצופים הקרן סל עלתה כל יום ב-1 אחוז אז לפי החשבון הפשוט הקרן סל אמורה לעלות ב-5 אחוז והממונפת ב-15 אבל בגלל שזה לפי חשבון יומי אז ביום הראשון הממונפת עלתה -3 אחוז וביום השני עלתה ב3 אחוז מ-103 [100 מהקרן+3 אחוז מהרווח] כך יוצא שאחרי 5 ימים הממונפת תגיע לרווח של 18 אחוז לדוגמא[לא חשבנתי בדיוק אבל זה אותו רעיון של ריבית דריבית]
עכשיו אם הקרן סל תרד כל יום באחוז ב-5 ימים אז הקרן סל תרד ב-5 אחוז והממונפת תרד בערך 13 אחוז [בגלל שמחשבים כל יום בנפרד עכשיו מה יקרה אם ביום השישי תעלה הקרן ב-6 אחוז אז הקרן סל המקורית תיהיה ברווח של אחוז והממונפת כנראה תהיה בהפסד כי את המינוף פי3 שזה 18 אחוז מחשבים מהשווי שלה אחרי הפסד של13 אחוז
זה הכיוון של הרעיון של ממונפת מקווה שהסברתי שיהיה מובן [אם לא מובן תנסה בגוגל יש על זה המון מאמרים]
לי לקח הרבה זמן להבין איך זה עובד אבל בסוף הבנתי מה שאני יכול לומר שהממונפת של הנאסדק זה פשוט פלאי הבריאה למי שמבין איך זה עובד ויודע מתי להיכנס צריך לזה הרבה ניסיון כי מי שלא מבין בזה שלא יתקרב לממונפות
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //