חשבונאות ומס

דיני מיסים, פתיחת עסק, ראית חשבון, חוזים ודיני עבודה - כל זה כאן בפורום.
מנהל הפורום: יהודה מילר
סרט, פשוט סרט מה שאני עוברת איתם.

לפני כשנה פתחתי עוסק פטור.
מזל טוב.
ניגשתי לסניף הקרוב עדכנתי טופס בל\6101,
הסדרתי הו"ק בשביל המקדמות וזהו.

לפני 6 שבועות התחלתי לעבוד כשכירה ובמקביל מס' שעות העבודה שלי כעצמאית
יחד עם ההכנסות מהעסק, ירדו עד למינימום ממש.
לא סגרתי את העסק כי אני כן עושה עבודות קטנות מפעם לפעם, אבל קטנות.

ב 24.7 הגעתי לסניף של הביטוח לאומי שם התקבלתי ע"י פקיד כבד פה שדחף לי ליד טופס בקשה לשינוי מקדמות.
אמרתי לו שזאת נראית לי טעות, הוא התעקש לאט לאט שזה כן הטופס שאני צריכה למלא.
נלאיתי מלהתווכח עם אדם שכל מילה עולה לו במאמץ רב ובזמן יקר, אמרתי תודה והלכתי.
חזרתי הביתה, הגשתי דרך האתר טופס בל\6101 ויחד עם זאת שלחתי תלונה למבקר של ביטוח לאומי
על הפקיד בסניף שנתן לי את הטופס הלא מתאים.

אחרי שעברו למעלה מ-14 ימי עסקים ומעמדי לא עודכן לעצמאית שאינה עונה להגדרות,
פניתי דרך אתר האינטרנט בבקשה לדעת מדוע מעמדי לא עודכן.

באופן תמוה, בתאריך 5.8 קיבלתי מכתב מהממונה בסניף בני ברק,
בו היא מציינת כי בכדי לעדכן מעמד עלי להגיש טופס תיקון מקדמות ולצרף אישור ממיצגי.
המכתב כולו נראה מוזר מאוד- מודפס בכתב קטן, בלתי ברור ובכלל, אינו מופיע באזורי האישי באתר.
ואם לא די בכך, הוא לא מופיע בשום רישום של ביטוח לאומי.
תמהתי מאוד על המכתב ופניתי שוב לבירור מול סניף ב"ב.
בנוסף ציינתי כי כלל אין לי מייצג ואני לא מבינה מדוע עלי למלא טופס עדכון מקדמות.
ב 25.8 קיבלתי שוב את תגובת סניף ב"ב בו הם מציינים שוב כי עלי למלא טופס עדכון מקדמות
ובהעדר מייצג: "עליך לציין מהי הכנסתך מחודש 1.19 ומהם מספר שעות העבודה בשבוע."

יצרתי קשר טלפוני עם המוקד (כמעט 3 שעות המתנה על הקו) הפקידה לא ממש הבינה מה אני רוצה ממנה.
היא רואה שעדכנתי טופס בל\6101 ב24.7, לא רואה שאני צריכה להגיש משהו נוסף
וגם היא לא מבינה מדוע מעמדי עדיין לא עודכן.

היום קיבלתי את תגובתו של מבקר הביטוח הלאומי בו הוא כותב לי כי אכן עלי להגיש אך ורק טופס בל\6101
כנראה מחוסר הבנה נמסר לי טופס שאינו נכון והוא מיצר על כך.

מה אני עושה עכשיו?
חוץ מפניה נוספת למבקר של ביטוח לאומי, יש משהו נוסף לעשות?
להגיש פניה גם למבקר המדינה?
ניסיתי לחשב שכר של עובד הוראה במחשבון הזה
וזה מראה שגמולים לא משפיעים על השכר כי יש השלמה לשכר מינימום
ורק אחרי ותק של המון שנים זה משפיע על השכר
האם זה באמת כך?
תודה רבה
  • תודה
Reactions: basis201 //
5 תגובות
 תגובה אחרונה 
  • 378
  • הקלות בהליך מימוש הטבות מס לילדים עם נכות קשה: לא יצטרכו לעבור ועדה רפואית לקבלת הטבות מס

כ"ו אב תשע"ט
    27 אוגוסט 2019

פטור ממס ומוועדה רפואית: רשות המסים והמוסד לביטוח לאומי קידמו מהלך לטובת ילדים עם נכות חמורה ולהוריהם, לפיו בד בבד עם קביעת הזכאות לגמלת ילד נכה ע"י הביטוח לאומי, ייקבע לילד גם שיעור הנכות וכך יוכל ליהנות מהקלות במס ללא צורך להופיע שוב בפני וועדה רפואית. ההקלות הן לעניין פטור ממס להכנסותיו של הילד עם הנכות, פטור ממשיכת כספים מקופת גמל וכן הקלה בתשלום מס רכישה.
    עד עתה, נדרשו הילדים להופיע בפני שתי ועדות, אחת של ביטוח לאומי לקביעת זכאות לגמלת ילד נכה והאחרת לצורכי מס הכנסה. כעת, הילדים שיעמדו בקריטריונים שנקבעו ע"י הביטוח לאומי, יופיעו בפני ועדה אחת בלבד שתקבע את שיעור הגמלה ואת אחוז הנכות.
    בהתאם לסיכום בין הביטוח הלאומי לרשות המסים, הרשות תקבל באופן אוטומטי מהביטוח הלאומי מידע לגבי ילדים עם נכות בשיעור של 100%, או בשיעור של 90% לפחות מחמת לקות באיברים שונים (האחוז האמור הוא תוצאה של חישוב מיוחד של הליקוי באיברים השונים שבלעדיו היה נקבע אחוז נכות של 100% לפחות). המשמעות של העברת המידע היא שכשפונים למשרדי מס הכנסה או מיסוי מקרקעין לקבלת הקלות המס, הילד לא יידרש לעבור ועדה רפואית ואפילו לא יידרש לצרף אישור על שיעור הנכות.
    ילדים עם נכות, שאינם עומדים בקריטריונים והמידע לגביהם לא יועבר אוטומטית לרשות, יהיו זכאים לגשת לוועדה רפואית בהתאם לנהלים הקיימים כיום.
    מנהל רשות המסים, ערן יעקב, אמר כי הרשות נוקטת במהלכים יזומים במטרה להגדיל את מספרם של הנהנים מהקלות המס. לדבריו, שיתופי פעולה עם משרדי ממשלה וגופים ציבוריים אחרים וקבלת מידע מהם מקלים משמעותית על האזרחים למצות את זכויות המס שלהם. הדבר בא לידי ביטוי, לדוגמה, בשיתופי הפעולה האחרונים בין רשות המסים לבין הביטוח הלאומי, שאפשרו לילדים עם מוגבלות למצות זכויות, במקרה זה כמו גם במקרה של פישוט הליך קבלת נקודות זיכוי בגין ילדים נטולי יכולת.
    מנכ"ל המוסד לביטוח לאומי מאיר שפיגלר, במסגרת המדיניות אותה הביטוח הלאומי מוביל קידמנו יחד עם רשות המיסים מהלך שיסייע לקבלת פטור ממס, באופן אוטומטי, למשפחות של ילדים עם נכות קשה. כל עוד החוק מאפשר, ויש לביטוח הלאומי נתונים שיכולים לעודד שיתופי פעולה בין משרדי ממשלה שימנעו בירוקרטיה מיותרת ויעניקו לציבור את זכויותיו, נעשה זאת.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה