חשמל בבית

בפורום חשמל בבית תמצאו חכמת המונים, טיפים והתייעצויות לרכישת מכשירי חשמל לבית, כגון: מקרר, מקפיא, תנור, כיריים, מדיח כלים, מיקסר, שואב אבק, מזגן, מכונת כביסה, מייבש כביסה, מצלמה, ועוד.

מאמרים אחרונים באתר

קנינו שייקר נינג'ה לפני כמעט שנתיים, דגם יקר של 1100 וואט.
אחרי שנה המכשיר 'חרק' בהכנת השייקים ויום אחד יצא עשן מהמנוע
דברנו עם שריג ואחרי משא ומתן ארוך הם תיקנו את המכשיר והביאו לנו סכין להחלפה,
לטענתם המנוע נהרס מכך שהסכינים שלנו נשחקו משימוש לא מותאם והרסו את המנוע.
כששאלנו מה הורס את המנוע, תשובתם היתה שימוש לא מותאם.
לקח הרבה זמן עד שאמרו לנו שאסור להשתמש ללא נוזלים, שהנוזלים חייבים לכסות את הסכינים ולא למלא תכולה יותר מדי (קרחים/ פירות קפואים ) כי הורס את הסכינים.
תכלס גם קודם וגם עכשיו שמרנו על הנינג'ה מכל משר ואף פעם לא טחנו ללא נוזלעם, לא טחנו עם מעט נוזלים וגם לא דחסנו את המכשיר.
הבוקר, הנינג'ה בעת השימוש מריחה לא טוב...
עצרתי את השימוש וגיליתי שהסכין כמעט לא מסתובבת!!!
שוב הסכין נשרפה.
מכירים??
מה עושים כדי לשמור על השייקר נינג'ה?
הסכין עולה 110 שח, לא הגיוני שזה מחיר תחזוקה שנתי.
ד.א פעם קודמת אמרו לי שהמנוע באחריות, הסכינים לא.
(יש לי אחריות מורחבת ל5 שנים)

אשמח לשמוע האם קרה כאן למישהו נוסף?
אולי המכשיר שלי תקול? (אם כן למה כשהלך לתיקון לא אמרו לי את זה?)
מה עשיתם במצב כזה?
  • תודה
Reactions: החסיד הנודד1 //
48 תגובות
לאחרונה רכשתי מזגן עילי של תדיראן, מדגם ALPHA INVERTER 180 NG, אשר שווק עם התקן שבת ייעודי בהכשר "משמרת השבת". לתדהמתי, גיליתי כי הפעלת "מצב שבת" פוגעת באופן קשה בתפקודו הבסיסי של המזגן, הרבה מעבר למה שנדרש הלכתית (נטרול התרמוסטט).

הבעיה המרכזית היא שההתקן מבטל כליל את יכולת צידוד התריסים (ימינה-שמאלה-מעלה-מטה-באופן אוטומטי) ונועל אותם במצב אמצע קבוע. כתוצאה מכך, פיזור האוויר בחדר לקוי ואינו אחיד. אחת הסיבות המרכזיות לרכישת מזגן מתקדם הייתה דווקא יכולתו לפזר אוויר באופן יעיל, אך בשבת תכונה חיונית זו מבוטלת לחלוטין. בנוסף, גם אפשרות השימוש בטיימר להפעלה וכיבוי (ON/OFF) מנוטרלת.

אמנם ניתן לשנות את זווית התריסים (מעלה-מטה) באופן ידני, אך לדברי טכנאים, פעולה זו עלולה לגרום נזק למנוע המזגן בטווח הארוך.

פנייתי לשירות הלקוחות של תדיראן נענתה בתשובה מאכזבת ומתנערת. לטענתם, "כך המוצר אמור לעבוד". הם אינם רואים בכך תקלה ואינם מביעים כל נכונות לתקן או לשפר את ההתקן, אותו פיתחו בעצמם ("משמרת השבת" מספקת את ההכשר ההלכתי בלבד, ואינה מעורבת בפיתוח).

בשורה התחתונה: רכשתי מוצר פרימיום שעובד באופן מלא שישה ימים בשבוע, אך בשבת, היום בו אני זקוק לו במיוחד, הוא הופך למוצר נחות שאינו מספק את התמורה עבורה שילמתי. המזגן אכן "שובת וַיִּנָּפַשׁ", אך באופן שפוגע באופן ישיר בעונג השבת.

נ.ב:
לפי הנאמר
פה נראה שהטיימר צריך לפעול גם במצב שבת(אם תכנתתי אותו כמובן לפני הפעלת מצב שבת) אבל במציאות לי זה לא עובד ובשירות לקוחות תדיראן טוענים שזה עובד-
אז בבקשה שתפו אם זה עובד אצלכם במזגן תדיראן עילי-ואם אפשר לפרט את הדגם זה יהיה מעולה

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה