ייעוץ משכנתאות

שאלות דיונים והתייעצויות בענייני משכנתאות.
מנהל הפורום: הון ובית
אני עובד מול @ניהול האתר על הקמת פורום מקצועי ליועצי משכנתא, שלחתי הודעה פרטית לחלק מהיועצים בפורום, אבל אני כנראה לא זוכר את כולם.
לכן אשמח שמי שהוא יועץ משכנתא פעיל, ישלח לי הודעה פרטית, או ייצור קשר דרך הקישור בתחתית ההודעה כדי שנוכל להגיע למס' המינימלי בשביל לפתוח קהילה מקצועית.
בואו להיות חלק מהעתיד של המקצוע בציבור החרדי.
נ.ב. מטבע הדברים אאלץ לבקש איזשהי הוכחה על פעילות בתחום, אז נא לשלוח רק מי שבאמת מתעסק בזה.
כולם שואלים לאחרונה ולכן חשבתי לכתוב כמה מילים בעניין.
הפריים היה במשך 9 שנים המסלול הכי יציב.. לא זז כי ריבית בנק ישראל לא זזה. ( פעם אחת עלה ב0.15 ומיד חזר) זה עזר ללוקחו המשכנתאות להשיג משכנתא זולה בהרבה. הראיה הכי גדולה שזה היה נראה הכי טוב שבנק ישראל הוריד את החזן של שליש ונתן לקחת אפילו 2-3 פריים.
הגיעו סיבות. ( קורונה.אוקראינה. ובכלל הכלכלה העולמית שאנחנו חלק ממנה ומשפיעה עלינו לא מעט) והעלו את הריבית ביותר מכפול מאשראי אצלינו. מה שמראה על חוסן כלכלי ויציבות יחסית של הכלכלה הישראלית. ב"ה. ועדיין העלו בצורה דרמטית מה שגרם לאנשים להחזיר משכנתא של 1000-2000 יותר תוך כמה חודשים. קטסטרופה.

עכשיו נכנס מלצ כל 5 בלאומי ומזרחי מאוד מאוד טוב אפשר להשיג בין 4.5 במקרים מצוינים ל4.8-5 במקרים פחות חזקים. או במו"מ פחות עם יכולות.
האם זה נכון או לא.

לעניות דעתי. אם המצב מממממש חנוק כל הטבה מסוימת זה כבר נצרך. ואין ברירה זה עדיף על חזרה של המשכנתאות.
אם זה בפער של אחוז וחצי ומעלה זה נראה לי מממש כדאי כי זה משמעותי בהחזר החודשי.
שוב על משכנתא קטנה זה פחות מורגש.
אם הפער הוא עד אחוז. ההגיון שלי אומר שמכיוון שההערכות הבנקים וגם בנק ישראל לירידה תוך שנה עד שנה וחצי לא בטוח שכדאי לנסות עכשיו את כל התהליך הזה .
למקרה שיירד לפחות מהמלצ שתקבלו עכשיו זה כבר יכול להחזיר את עצמו די מהר. על המלצ ייתכן עמלות היוון . אמנם לא גבוהות ועדיין זה כבר מייתר את המהלך. ושוב.. הכל באמת לא צפוי ולכן אני אומר בזהירות גדולה. ייתכן שהמצב חלילה רק יחמיר מי יודע מה יקרה??? מלחמה . או כל דבר אחר בכלכלה.
לכן לומר משהו בוודאות זה בטח לא ייתכן.

לסיכום מה שלדעתי.
אם הפער מאחוז ומעלה ייתכן בהחלט כדאיות. אחוז וחצי זה נשמע שממש כדאי.
אם ההחזר החודשי ממש חונק אפילו על פחוץ פער לכאורה כדאי רק בשביל לא ליפול לסחרחורת.

על פחות מאחוז. נראה לי פחות כדאי..

בהצלחה לכולנו​
ערב מבורך לכל עם ישראל.
רציתי לעשות קצת סדר בנושא כלכלי מהותי שמדיר שינה מרבים מאתנו בתקופת משבר זו.
התחיל דבר ראשון בבסיס ואז נתפצל קצת לרמת הבנקים.
בנק ישראל הגדיר בסיס הטבות שאותו הבנקים חייבים לכבד וחילק את זה לשני מעגלים.
מעגל ראשון-חיילי מילואים,מי שמתגורר עד 30k מהרצועה,מי שפונה מביתו ע"י גורם רשמי,בעלי קרבה ראשונה לחטופים/נרצחים/נעדרים.
מעגל שני-יתר האוכלוסיה.
לגבי מעגל ראשון-זכאים להקפאה מלאה של המשכנתא למשך שלוש חודשים חלק הקפאה זה הופך להלוואה שתיפרע לאחר שנה ממועד סיום ההקפאה במשך 4 שנים (48 תשלומים)הלוואה זו תהיה ללא ריבית.
כמו כן בהלוואות צרכניות (עד 100k)בחשבון ניתן יהיה להקפיא באותה מתכונת.
מסגרת בחשבון למי שכבר היה בחובה עד 10k לא יהיה תשלום ריבית.
מעגל שני-זכאים להקפאה מלאה של המשכנתא/הלוואה צרכנית(עד 100k). במשך שלוש חודשים, הסכום שיצטבר עקב חוסר התשלום ישא את הריבית אליה סוכם עם הלקוח בלקיחת המשכנתא.
התשלום על הסכום שיצטבר במהלך התקופה ישולם או בהכנסתו ליתר חיי המשכנתא או בהארכת חיי המשכנתא בעוד 3 חודשים (גם במקרה זה סכום ההחזר החודשי יעלה עקב ריבית דריבית).
(השתדל להביא מחר דוגמאות).
הטבות הבנקים הספציפים מעבר למינימום בפוסטים הקרובים.
ככלל מומלץ לעשות הקפאה רק במקרה של צורך אמיתי ולאחר התיעצות פרטנית אם איש מקצוע.
יש לי חבר שיש לו דירה בבית שמש שהיא עם משכנתא בבנק מזרחי ( 1,000,000) והוא משלם שם מדי חודש 5000 ש"ח משכנתא חודשית,
בנוסף הוא קנה לא מזמן דירה יד שנייה והוא ביקש מהבנק 70% מימון כדירה חלופית והוא קיבל הצעה מפאגי
על משכנתא של 2,274,000 את ההצעה שמצורפת פה בתמונה
עכשיו יש כאן בעיה בתיק שתוך כדי הוצאת המשכנתא חזר לו בחודש האחרון ב-10/07/23 משכנתא במזרחי פעם ראשונה אחרי שש שנים שלא היו לו שום החזרות ובעיות (וכמובן זה גם קשור לעצם הסיפור של הבלגן של הקניית דירה )
אני ניסיתי להציע לו אולי בכל אופן כדי לחשוב על להוציא אישור עקרוני בבנק דיסקונט או אפילו במזרחי ולנסות להסביר להם שזה באמת פעם אחת ולא אמור לקרות שוב וכו' ולראות את הכיוון האם יש הוזלה משמעותית מקסימום לסגור מיד עם פאגי
אז יש לי כאן כמה שאלות
1. האם באמת אפשר לצפות שמזרחי\דיסקונט יתנו בהפרש יותר זול מזה או שיחסית או שאין פה מדי לאיפה להוריד (כמובן במקרה שהם לא יודעים על ההחזרת משכנתא האחרונה ) ?
2. האם בבנק מזרחי זה כבר לא רלוונטי לגמרי לנסות בגלל החזרת המשכנתא אחרונה או שיש עדיין מה לנסות כי זה קרה ח"פ ?
3. וכן מתי לכאורה מתעדכנת ההחזרת משכנתא הזאת ב- BDI תוך כמה זמן כבר זה אמור להופיע בדו"ח כך שגם בנק אחר כגון דיסקונט אמור עכשיו בבקשת אישור עקרוני כבר לראות את ההחזרת משכנתא ?
4. ואולי בכל מקרה לא כדי להתמהמה כי גם אם נניח בנק דיסקונט או לאומי לא יראו באישור עקרוני את החזרת משכנתא עד הביצוע בבחינה הם יכולים לראות את זה ?
5. וכן ההצעה מפאגי הוא קיבל עוד לפני ההחזרת משכנתא, השאלה עד איזה תאריך אפשר לדחות את החתימות על ההצעה הזאת ולקוות שהם לא מוציאים בבחינה עוד פעם חווי אשראי (ויראו את ההחזרה האחרונה) ואז הם ישימו לב ויכולים לדחות את התיק ?

אשמח לשמוע את חו"ד של המקצוענים פה בתחום

1689669454566.png

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה