ייעוץ משכנתאות

שאלות דיונים והתייעצויות בענייני משכנתאות.
מנהל הפורום: הון ובית
שלום,
לפני כמה שנים קניתי במעט אמצעיים דירה [ראשונה] להשקעה.
אח"כ קניתי דירת מגורים בלי למכור את הדירה הראשנה עוד פעם ללא אמצעים.
היום אני מחזיר חדשי מעל 10000 ונכנס לי 3500 מהדירה להשקעה.
אני מגיע ב"ה לסוף החודש אך לא מצליח לחסוך
שאלותיי הן:
א- האם אפשרי לאחד הלוואות/למחזר [אולי לא של הכל] בשביל שנוכל "לנשום" יותר.
ב- אם "שווה"/מומלץ לאוורר את התשלומים או עדיף להצטמצם עכשיו למען העתיד?
ג- למחזר ולהפקיד בקופת גמל [לדוגמא של 7%] ולחסוך סכום יפה.

מעלה כאן סיכום ההלוואות. הדירת מגורים בשעת קנייה עלתה 1050000 והיום משער בסביבות ה1600000

יתרת חוב​
רבית​
סכום חדשי​
יתירת תשלומים -חדשים-​
ק"ש​
72937​
P+2.5​
1321​
87​
ק"ש​
31824​
P+1​
1008​
38​
הלוואה פאגי​
שפיצר​
123,147.00​
P+1.5​
1543​
109​
משנכתא-מיחזור​
קלצ​
99911​
3.45​
635​
207​
משתנה כל 2 צמוד​
188688​
4.73​
1021​
327​
משנכתא​
פריים​
231500​
5.65​
1337​
328​
משתנה כל 5 צמוד​
248000​
2.26​
1170​
268​
קלץ​
221148​
3.35​
1602​
172​
משכנתא 2​
פריים​
101254​
5.6​
634​
276​
סה"כ לחודש​
10271​

עוד פרט לא קטן, שהילדה הגדולה בת 10. לכן משמעותי השנים הבאות וההחזרים:
מרץ-24​
2031​
2033​
2038​
2041​
2046​
2047​
2051​
2051​
10271​
9263​
7942​
6399​
4797​
4162​
2992​
2358​
1337​

תודה רבה
(כבר שאלתי באשכול מקביל, אבל אני מעדיף לפתוח נושא חדש עם כותרת מתאימה...)

בבעלותי דירה שרכשתי במחיר למשתכן ואסור למכור אותה עד מרץ 2025 - (עוד שנה).
הדירה שווה כיום בסביבות ה 1.6 מ', ויש עליה יתרת משכנתא של כ- 650 א' בבנק ירושלים (קצת יקר אבל לא נורא).

אני מתכוון לרכוש כרגע דירה של קצת יותר מ-2 מליון ולמכור את הראשונה בעוד שנה בעז"ה.

אחרי משכנתא של 70% עדיין חסר לי סכום של 600-700 אל"ש כולל הוצאות עו"ד תיווך וכו' שאותה אוכל לכסות באמצעות מכירת הדירה הראשונה.

יש לי כנראה אפשרות להלוואות גמחים של 240 אל"ש עם 100 תשלומים. + 80 אל"ש ב-85 תשלומים. הבעיה שההחזרים בתקופה הזאת יהיו מאד גבוהים. (3350 בערך)

בבנק הציעו לי הלוואת שיפוץ ללא משכון עד 250 אל"ש ל-10 שנים בריבית של פריים+2 (דירוג אשראי גבוה והכנסות נחמדות)

הבנתי שיש אפשרות לקחת הלוואת שיפוץ עם משכון על הדירה הראשונה השאלה אם שווה את הבירוקרטיה.
(גישור הבנתי שזה לא אופציה, כי זה רק עד 50 אחוז מהנכס הראשון.)

מה הדרך הנכונה לממן את ההפרש בשנה-שנתיים עד למכירת הדירה הראשונה.

אשמח אם מישהו יכול להחכים אותי בעניין כי קצת הלכתי לאיבוד...
@הון ובית @ראובן 23 @ari1980

תודה
  • 366
  • היה פה דיונים על חברה מסוימת. וכמה שדומים להם.
    היום בעיתונות הכללית היה כתבה מאוד לא נעימה עליהם..

מצרף לפה את תגובת התאחדות המשכנתאות.
    מבחינת התורה חסה על ממונם של ישראל..

חברי התאחדות יקרים,
    הערב תשודר כתבה על חברת נובה משכנתאות בערוץ 13.
    הכתבה קשה ומטלטלת ומראה על דרך פעולה שאסור לנו לקבל ואנו מוקיעים ומגנים.
    החברה וחבריה כמובן אינם חברים בהתאחדות.

ההתאחדות היתה מעורבות בכתבה מספר מישורים.

בחודשים האחרונים קיבלנו על החברה מספר תלונות אשר הציגו מגמה של פעילות לא תקינה, גביית שכר טרחה לא סביר, שימוש לא אחיד במדדים ליצירת כדאיות מדומה ועוד .
    ההתאחדות הוציאה מכתבי התראה לחברה לחדול ממעשיה .

לצערנו החברה המשיכה
    ואנחנו פועלים בכלים השונים שלנו כדי לאזן בין הצורך לשמור על לקוחות שלא יפגעו מחד ולא לפגוע מאמינות המקצוע מאידך.

אנו מקווים שהציבור יבין גם הממקרה הזה, שמשכנתה לוקחים עם יועץ מההתאחדות שעובד על פי כללי אתיקה ועם ארגון גג שניתן לפנות אליו במקרים של אי הבנה .

אנו מצפים מחברי ההתאחדות להיות הגונים, ישרים, לגבות שכר טרחה הגון ולא מופקע, ולעבוד עפ אמות מידע מקצועיות ועפ כללי האתיקה של ההתאחדות .

בברכה
    הנהלת ההתאחדות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה