ייעוץ משכנתאות

שאלות דיונים והתייעצויות בענייני משכנתאות.
מנהל הפורום: הון ובית
התייעצות עם המומחים.

יש לי משכנתא בלאומי
שליש מ"צ 140 אלף תחנת יציאה בעוד שנתיים וחצי היתרה 141 אלף (לא ירד כלום עד עכשיו).
מצו"ב
[הקל"צ ריבית 3.2 - 183,355 אלף
ופריים -0.55 - 170 אלף]

נראה שאין לי עמלות פרעון מוקדם וכו'
מה כדאי לעשות עם זה?
האם אני יכול לבקש מהם עכשיו להעביר את המ"צ למל"צ בריבית טובה?
מצו"ב

ריבית עוגן אג"ח צמוד משתנה כל 5 שנים שפיצרסכום הלוואה מקוריתאריך סיוםסה"כ יתרה *סה"כ יתרה כולל עמלת פרעון מוקדם *
4₪ 140,000.0015.11.2046₪ 141,519.55₪ 141,519.55
מידע על מסלול המשכנתא
סוג ההלוואהפרטיתשיטת פרעון ההלוואהשפיצר
הצמדה למדד המחירים100% הצמדה למדד
מדד בסיס (לפי הלמ"ס)96.56
מידע על היתרות 09.04.2024
יתרת קרן₪ 129,495.88הפרשי הצמדה על הקרן₪ 11,849.35
ריבית לסילוק₪ 174.32עמלת פרעון מוקדםאין
מידע על הריבית
סוג ריביתמשתנהמנגנון שינוי הריביתעוגן אג"ח צמוד משתנה כל 5
תדירות שינוי הריבית60 חודשיםשיעור עוגן-1.8
שיעור ריבית שנתית1.85מועד שינוי הריבית הקרוב15.11.2026
שיעור ריבית מותאמת1.865ריבית למועד מתן ההלוואה1.85
הרכב הריביתעוגן + % 3.65
היי
אנחנו רוצים להוציא משכנתא 1800,0000 ש"ח על הבית שלנו ששווה 3,000,000 ש"ח ויש כבר 250,000 ש"ח שהם ממושכנים לבנק לאומי, ממה שאני מבינה מהיות שאנחנו רוצים כאן סכום מאוד גדול לרכישת עסק מסוים שמאוד מרוויח האופציה ההגיונית זה רק הלוואה מחוץ בנקאי כי לא הגיוני להוציא הלוואת שיפוצים כל כך גדולה על הדירה שיש לנו כעת
העניין שבחוץ בנקאי ממה שאני מבינה הריביות בשמיים
השאלה שלי האם יש כאן יועצים שמתעסקים עם חברות חוץ בנקאיות ?
וכן האם הם יודעים להגיד לי כמה ההפרש בהחזר חודשי בין בנקאי לחוץ בנקאי ?
כי היה לנו יועץ אחד שככה שאלנו אותו מלמעלה הוא אמר לנו דבר ראשון שלא כל החברות הם טובות לדוגמא טריא קרסה ולא תמיד יש להם כסף להלוות ומה שיש היום זה קרדיטו/קרדיט/וויצ'ק שהוא לא עשה לאחרונה ממש תיק בחברות האלו אבל ממה שנראה לו ההחזר החודשי יהיה בסביבות 14,5000 ש"ח בחודש וזה נראה לנו מדי יקר
ובכלל מישהו שמע על החברות מימון האלה אם הם באמת אמינות ?
וכן האם זה באמת האופציה היחידה לקבל את הסכום הזה ואין אפשרויות אחרות דרך הבנק ?
המלצות יועצים גם בתיבה הפרטית
פניה לכל היועצים והמומחים בתחום.
יש לי בתוך המשכנתא (לאומי) מסלול של כ- 800,000 ש"ח בפריים + 0.15 שההחזר שלו רצחני,
אני מעוניית למחזר, נכון להיום הציעו לי למחזר אותו למל"צ כל 5 בריבית 5.15.
התייעצנו עם יועץ משכנתאות מבין ענין שאנו מכירים ולטענתו לאחר עליית המדד האחרונה הנמוכה וההאטה באינפלציה
השתנו ממש ההערכות של הבנקים והמומחים, ומדברים כעת על ירידה יותר מהירה של הפריים, לטענתו יתכן שתוך שנה או שנה ומשהו הפריים ירד באחוז!
בנוסף הוא טוען שכיון שהריבית מחושבת לפי לוח שפיצר שאומר שמשלמים בתחילת המשכנתא יותר ריבית באופן יחסי מאשר בהמשך המשכנתא וכשממחזרים מתחיל כל חישוב הריבית מהתחלה יש פה הפסד נוסף.
להמלצתו עדיף ללכת בכל הכוח על לנסות להוריד ולשפר את הפריים לדבריו אפי חיסכון של חצי אחוז פלוס בפריים משתלם הרבה יותר והוא יהיה גם רלוונטי לכל אורך המשכנתא, כי כשהריביות ירדו לא יוכלו לקבל פריים - כמו שניתן לקבל היום.
בבנק לא הסכימו לשפר לי את הפריים רק למל"צ אבל שמעתי שכן אפשר לעשות את זה
מה אומרים??

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה