מרחב יצירה

מרחב ויזואלי שיתופי להשראה: קייס סטאדי, אתגרים, מאמרי דעה וחדשות
מנהל הפורום: תלמידים
אתגרים חודשיים ונספחיהם, אשכולות שיתוף יצירות, השראות ויזואליות מהעולם. מבצעים, עדכונים וחדשות.
הוסף נושא חדש

עיצוב ותקשורת חזותית >> תוכן מקצועי

מחאה המונית.jpg

לינק להורדת הפונט
כאן הפרקים הקודמים:
פרק א', ובו סופר איך התחיל הכל
פרק ב', ובו סופר על השוקולדים שנגמרו והספיר שנצנץ

פרק ג', ובו סופר על הלוגו שפרש כנפיים
פרק ד', ובו סופר על מיתוג שהושלם וטוויסט מהדהד

---
פרק ה',
ובו יסופר על הציפורים שכבר לא יפרשו כנף-

פתאום התברר שלא כל הקצוות סגורים.

אז נכון שהלוגו היה סגור ומאושר (כמובן, לא מתחילה לפתח שפה ופריטי מיתוג לפני קבלת אישור ללוגו), אבל דווקא עכשיו, כשפריטי המיתוג מעוצבים ונשאר רק לבחור ביניהם, התעוררה אצל שרה תחושה לא נוחה, ואני שמחה שהיא מספיק כנה כדי לשתף אותי בהתלבטות שלה:

האם נכון ללכת על לוגו ושפה שמביאים ציפורים משוחררות לפרונט, כשבעצם המותג שלה הוא משרד ייעוץ מס רשמי ורציני?

אני מחווה את דעתי ומפרטת לשרה קצת על סוגי הלוגואים הרבים שקיימים.

נכון שישנם לוגואים רבים שמציגים אלמנט ברור בהקשר ישיר לעולם התוכן של המותג, אבל דווקא לוגו שמשלב בין עולמות תוכן נחשב לאינטליגנטי יותר.

הציפור אמנם לא קשורה לייעוץ מס, אבל יש לה קשר רעיוני לאסטרטגיית המותג והיא מבטאת מסרים חשובים.

אם דיברנו על ערכים של רוגע, בטחון, שחרור וראש שקט ללקוחות-
זה מה שציפור דרור מסמלת, ובעיניי השילוב שלה בלוגו מעביר בהצלחה את השדר.

אנחנו ממשיכות לחשוב יחד, ואני מעלה אופציה נוספת שקולגה מקסימה הציעה לי בשלב הליטוש- לוותר על הציפורים שמתעופפות מתוך הלוגו ולהישאר רק עם אחת עוצמתית:

לוגו-ללא-ציפורים.png

במקביל שרה ממשיכה להתייעץ גם במעגל הקרוב (בהחלט שיטה מומלצת, לקבל חוות דעת מאנשים שמכירים אישית את בעל המותג ורואים את הלוגו מזווית המבט שלהם), והיא מקבלת פידבק חם ונלהב.

אבל היא עדיין לא שלמה עם הלוגו, ומבקשת ממני לבצע כמה שינויים כדי לשפר ולדייק יותר. אנחנו מנסות לשנות את הסלוגן, לדקק את הפונט, לגעת בצבעוניות... שרה מציעה להוסיף גווני זהב או כסף שישדרו יותר יוקרה ורשמיות.

אני כן ממליצה להישאר עם הכחול, כי בעיניי יש לו אמירה מאד חזקה-
מצד אחד הוא נתפס כצבע אמין, מקרין יציבות ובטחון ופופולארי מאד בעסקים פיננסיים, ומצד שני הוא גם מתקשר לעולם התוכן של ציפורים ושמיים.

מנסה בכל אופן להציע שילוב של הטבעת כסף בהדפסה:

מוקאפ--הטבעה-בכסף.png

אבל לא. זה עדיין לא הפתרון הגואל, וברור לי שאי אפשר להמשיך בצורה כזו.

גם אם בעיניי המיתוג הזה מושלם כמות שהוא, לפני הכל הוא של הלקוחה שלי, ושלה בלבד. ואם היא לא מרגישה איתו בנוח, הוא לא ממלא את תפקידו.

אני יכולה להסביר, להציע, לחוות את דעתי כאשת מקצוע, אבל בשורה התחתונה שרה אמורה להרגיש שהמיתוג משקף אותה, שהוא עונה על הציפיות ומגשים את החלום שלה לנראות עסקית מושלמת.

(במאמר מוסגר, אני מספרת כאן על סיטואציה לא סטנדרטית בכלל שב"ה לא קרתה לי מעולם, לא לפני ולא אחרי. בדרך כלל תהליכים כאלה של חשיבה מחודשת, דיוק וחידוד המסר- מתרחשים הרבה קודם, בשלב העבודה על הלוגו ולא אחרי שהניירת כולה מוכנה. אבל מסתבר שתמיד יש פעם ראשונה...)

כמה ימים חולפים,

ובבוקר אחד אני מקבלת משרה עדכון מפתיע שכאמור, יוצר תפנית דרמטית לחלוטין בעלילה.

בעקבותיו אני משגרת את הציפורים שכבר הספקתי להיקשר אליהן ולאהוב ממש- הישר אל תיקיה סגורה במחשב, לנוח בשלום על משכבן. אבל לא מקדימה את המאוחר...

המשך יבוא בשבוע הבא אי"ה >>>
  • 804
  • כאן הפרקים הקודמים:

פרק ד', ובו סופר על מיתוג שהושלם וטוויסט מהדהד
    פרק ה', ובו סופר על הציפורים שכבר לא יפרשו כנף

---
    פרק ו',
    ובו יסופר על מסע חדש ולוגו מלוטש-

זו ההודעה שקיבלתי משרה:

צילום-מסך-מהמייל.jpg

ככה התחיל המסע החדש שלנו.

האמת? לא היה קל בכלל לגנוז את הציפורים, הספיר ושות'. פשוט לקבור בקרבי המחשב לתמיד, לשכוח מהן וזהו (אז עוד לא תכננתי את השיתוף הנוכחי :)).
    אחרי כל כך הרבה חשיבה, אנרגיות ושעות מסך שבהן בילינו יחד- לגמרי הרגשתי מחוברת ליצירה הזו.

ומצד שני, שמחתי ממש ששרה קיבלה את ההחלטה האמיצה למתג את העסק בשמה המלא.
    לא היה לי ספק שזה הצעד החכם והנכון ביותר לעסק, גם אם הוא עולה במחיר משמעותי של השקעה מחודשת בשלב הזה, אחרי שהמיתוג הקיים כבר מוכן לשימוש.

בשלב הזה אני מבינה יותר מתמיד כמה חשובות האותיות הקטנות שמופיעות בכל הסכם עבודה שאני מפיקה, ומתייחסות גם למקרים כאלה, בהם התהליך לא מתנהל בדיוק כמו שצפינו מראש. הרבה יותר נעים ונוח לשני הצדדים.

על פי ההסכם אני מעניקה ללקוחות 3 אופציות לעיצוב הלוגו, ועד שלושה סבבי תיקונים ללוגו הנבחר. לוגו חדש עם שם שונה מזה שסיכמנו עליו בתחילת התהליך- הוא כבר מוצר נפרד לגמרי.

שרה לחלוטין מבינה את זה, ומשלמת על הלוגו מחדש.

הפעם אנחנו מסכמות על כיוון אחד בלבד ללוגו, על מנת להוזיל עלויות.

שוב חוזרת לנקודת ההתחלה, מנופפת לשלם לנופים המוכרים :)

מתעמקת מחדש בבריף, ומזכירה לעצמי מה שרה רוצה לחדד כרגע בלוגו: חשוב לה להעביר בצורה עוצמתית את המסרים של יוקרה, מקצועיות, מקום יציב ובטוח שהלקוחות יכולים לתת בו אימון בעיניים עצומות. בד בבד, אני רוצה גם לשים דגש על נקודות הבידול של התכנון המקצועי שמתורגם לחיסכון כלכלי.

ממלאה דפים בסקיצות ידניות ובשברי רעיונות, ועוברת לאילוסטרייטור כדי לתת להם צורה ופנים.

אמנם התחייבתי לספק רק סקיצה אחת, אבל כדי להגיע לאחת המושלמת אני מעמיסה על הדף הרבה יותר...

בוררת מתוך המוני הכיוונים את שלושת הטובים:

סקיצות ללוגו חדש.JPG

ועוד סינון אחרון:

לוגו-חדש-סופי.png

וואו, חושבת שזה לגמרי זה.
    פתאום ברור לי כמה היה נכון להיפרד לשלום מהציפורים כדי להגיע לתוצר משובח פי כמה, בסיעתא דשמיא ורק בעזרתו יתברך!

מכינה שוב פרזנטציה מושקעת, בה אני מפרטת על מה שעומד מאחורי הלוגו:

קו עיצובי:

לוגו מסוג מונוגרמה, שמשלב בין האותיות S ו-P, ראשי התיבות של שרה פינטו.

ללוגו מסוג זה ישנה אמירה יוקרתית ורשמית מחד, ומאידך- הוא משדר נטילת אחריות אישית תחת שמו של בעל העסק.

בלוגו נעשה שימוש בטכניקת הגשטאלט, שמנצלת חללים ריקים בעיצוב האלמנט ליצירת אשליה של אלמנט נוסף. הלוגו מורכב למעשה משני חלקים- העליון שמעוצב כחץ, והתחתון שמסמל את האות P. אולם בחלל שביניהם נוצר חלק שלישי- האות S.

הצופים בלוגו שעושים את ההקשר בכוחות עצמם, חווים הנאה מגילוי האלמנט המרומז, מה שהופך את הלוגו למושך עין, מבדל וזכיר.

הבטחת המותג:

הערך המרכזי שנבחר ללוגו הינו נושא התכנון המקצועי והחשיבה לטווח ארוך.

המראה הכללי של הלוגו מזכיר מבוך, כשבסופו ממוקם החץ שמוביל ליציאה ממנו. החץ מכוון כלפי מעלה, על מנת לסמל הצלחה.

המסר הוא שבעזרת פניה ליועצת מס שמתמקצעת בתכנון מס ברמה גבוהה ובייצוג מול הרשויות- הלקוחות יוצאים בקלות ממבוך הבירוקרטיה ומשיגים בס"ד הצלחה ושגשוג.

על הצבעוניות והפונטים:

צבעי הלוגו רשמיים ויוקרתיים- כחול כהה ועוצמתי, וגרדיאנט- מעבר גוונים אלגנטי בגווני הברונזה.

הפונט שנבחר לשם בעלת העסק הוא יציב, כבד ובעל נוכחות בולטת. בסלוגן נעשה שימוש בפונט נקי וקלאסי.

זהו, נושאת תפילה מעומק הלב להצלחה ולנשיאת חן, ושלחת לשרה לאישור. היא תאהב? תתחבר? הפעם קלעתי לטעמה?

המשך יבוא ביום רביעי אי"ה >>>
    שלום לכולם :)

כשרחלי אמרה לי: " יעל אני צריכה פרסום על הסרת שומות עור"
    חשבתי לעצמי איך אני הולכת לעשות את זה?
    זה תחום מאוד קשה, מה כבר אפשר לחדש בו?
    אבל האמת שאני אוהבת כאלה אתגרים זה ממלא אותי באנרגיה
    ועד שאני לא מוצאת משהו כלבבי לא יכולה לעזוב את זה.

אז אחרי אסטרטגיה ותיאום ציפיות (- אל תוותרו על זה, זה חשוב מאוד!! )
    עברתי לשלב העיצובי
    האמת שהשפה העיצובית שלה כבר בנויה
    שילוב של פרח על רקע ירוק מנטה
    כמו זה: וזה:
    1686117993661.png 1686117948431.png

אז בשלב הראשון עלה לי לי בראש לעצב דמות מפרח
    1686118216290.png
    כמה ניסיונות
    והבנתי שזה פשוט לא זה :sne:

מחשבת מסלול מחדש - - -
    משוטטת באתרים של תמונות

ואז אני רואה את זה:
    1686118389008.png
    מתאים לי בול לרעיון
    למסר שאני רוצה להעביר
    מראה = תראי
    יפה כמו פרח :love:
    אבל הפרח כאן לא כלבבי... מידי יבש לי.

אז אני פותחת פוטושופ ופשוט יוצרת את התמונה מחדש:
    תהליך בניה.gif

מעבירה לאינדיזין ומתחילה להעמיד את הטקסט
    בצורה טיפוגרפית מהודקת
    כמו שאני אוהבת
    תראו כמה יופי :D
    1686120717701.png

שולחת ללקוחה והיא פשוט
    אוהבת :love:
    כמה לא פשוט.... ;)

אהבתם גם?!
    אשמח לשמוע.

חתימל מייל מונפשת יעל.gif

יש לכם עסק שצריך פרסום?
    שיהיה מבודל וייחודי מהמתחרים וייקח את העסק שלך למקום גבוה יותר.
    מוזמנים לפנות אלי
    >> כאן <<
    הי באמת שכיף לשתף פה ולראות את השיתופים האחרים >>>
    ✨ ✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
    אביגיל הלפרין מפיקת תוכניות מנוסה
    לקוחה מהממת ומרוצה ב"ה וזכיתי בפעם השלישית לבצע עבורה פרסום
    תוכנית הומור איכותית שילוב של מסך ובמה בהפקה חדשנית במיוחד...
    אחרי סקיצות והלוך חזור בחרנו את הסקיצה עם הטווס וזה היה כמעט סופי...
    18.jpg
    אבל אביגיל פנתה אלי שוב ואמרה שהיא רוצה שירגישו הרבה ועוד יותר את ההומור
    חשבנו וניסינו לכאן ולכאן הוספנו את הצבע הצהוב שהכי מסמן הומור וגם סוג של שמש
    גם סמיילי קטן ... ☀ ובסוף יצא המודעה הזו ב"ה בהצלחה רבה!
    כל אחת והאמת רחל דרשוביץ.jpg

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

ישיבת אוהליך בהנהלת הרב נתן צבי פינקל ( מבית שתילים )
    מקום מדהים עם צוות מיוחד ומתמסר!
    זכיתי לעשות להם גם בפעם השלישית עלון שמחולק לתלמידים בערב פסח
    שמעו בנים טעימה מהעלון
    אוהליך  (1).jpgדבר המנהל.jpg
    הדמיה תוכן.jpgאוהליך  (2).jpg

ישיבת נחלת הלווים בחיפה
    עשו כנס בוגרים היסטורי אחרי שנים.
    התבקשתי לעשות חוברות שנשלחו לבוגרי הישיבה לפני הכנס הגדול
    עלון 1

נחלתינו מגיזן 1.jpg
    עלון 2
    Folder_in_grey_surface_mockup.jpgגיליון 2.jpg

קופת השכונה של רמה ג'
    ומי שמכיר יודע שזה קופה ושכונה מיוחדת ... במיוחד
    זכות גדולה עבורי לבצע עבורם את הגרפיקות והפרסום
    קמפיין ערב שבועות >>
    רחל דרשוביץ.jpg
    שמשוניות
    צפה בקובץ המצורף שמשונית 10 מטר.jpg
    שמשונית.jpg
    תפילת השל"ה
    הדמיה.jpg

--
    עד כאן :)
    תוכלו לצפות גם בתיק העבודות שלי >> https://www.behance.net/cr91697d53
    אז אם אתם צריכים שרות אשמח לתת גם לכם שרות מצוין. זה מה אני אוהבת לעשות במיוחד :) ✨
    משתפת תהליך מיתוג מעניין מסקרן וכיף!
    מיתוג לרותי אזרחי, אישה מדהימה, מדריכת כלות מנוסה מאוד, כבר הרבה שנים בתחום.
    הנושא הזה של רווקות מתבגרות נוגע בה מאוד והיא החליטה לפתוח עולם חדש בפניהן
    משהו שיעזור להן לעבור את המשוכות ולהקים את ביתן מתוך שלמות פנימית..
    נשמע מעניין, נכון?
    אז בואו נתחיל...

רותי עובדת בשיטה מיוחדת עם קלפים, שיטה מדהימה וחדשנית שמוציאה מאזור הנוחות,
    נותנת אפשרות לצאת מהמקומות התקועים שלנו למקומות שבהם היינו רוצות להיות.
    והכל בצורה חוויתית, רגועה ונעימה
    הלכתי על USP של:
    שיטה חדשנית שעוד לא מוכרת כ"כ בציבור+ וותק וניסיון רב שנים

עוקפת לכם על התהליך של 3 האופציות ללוגו (שומרת לעצמי להשתמש אולי באחד מהם בעתיד)
    לדעתי כולם טובים ממש

והנה הלוגו הנבחר לפניכם:
    כוסות.jpg

הלכתי על פלטת צבעיים נשיים, על צורניות רכה ועגולה כשבחלל הלוגו מופיעה טבעת. למעלה יש מין צורניות של גל \ כנף כביטוי לתהליך שיוביל בסופו של דבר לצאת מהמקום בו אני נמצאת ולפרוס כנפיים לעתיד בו אני רוצה להיות.
    נעבור לכרטיס ביקור, בלאנק וחתימה למייל:
    כרטיס ביקור.jpgבלאנק-01-01-01.jpg
    חתימה למייל-01.jpg

ועכשיו למודעה:
    מוקאפ.jpg
    תודה שהייתם איתי:)
  • 496
  • זו הכרזה, משתפת.

כרזה לראות טוב מוקטן.png

השתתפתי בתחרות של קרדיט וממש אשמח שתבחרו בי
    אני נמצאת בקטוגריה של "כרזות", וזה הלינק:
    https://mirivideo.ravpage.co.il/tac...ce=m_b7e0dd730bdaf6f228d4ba6f5de6c29b6486E55D
    תחרות שמיה"ל תשפ"גmirivideo.ravpage.co.il כל אחת שבוחרת מגדילה את הסיכויים שלי לזכות! בפרסים שווים:)
    אני ממש מחכה לפרגונים שלכן תודה!!!
    https://mirivideo.ravpage.co.il/tac...ce=m_b7e0dd730bdaf6f228d4ba6f5de6c29b6486E55D
    (אה, ולפני שאני שוכחת: מי שלא יודעת איך קוראים לי - מוזמנת לבדוק בפרופיל שלי.)

תודה!
    כאן הפרקים הקודמים:

---
    פרק ד',
    ובו יסופר על מיתוג שהושלם וטוויסט מהדהד-

שלוש קולגות מהממות נחלצות לעזרה (בסוף השיתוף הזה אהיה חייבת להקדיש פרק שלם לקרדיטים, אין מנוס), ומחוות כל אחת את דעתה על הלוגו. נותנות הערות ממוקדות ומחכימות, ואני מתיישבת לתהליך השיוף והליטוש.

זה שלב מייגע למדי בדרך, בפרט כשהלקוח בכלל לא מודע למה שקורה מאחורי הקלעים ואפילו לא מעודכן בשעות הנוספות שהקדשנו למלאכת הליטוש אחרי שהוא כבר נתן את האור הירוק. הלוגו גם כך בסדר, אז בעצם מה בוער לי לחפש בעיות?

ועדיין, ממליצה בחום לא לוותר על התחנה הזו בדרך. לפעמים ההבדל בין לוגו נחמד ללוגו וואו- נעוץ בדיוק בדיוקים הקטנטנים האלו, במילימיטרים של הריווח, בזווית הספציפית של הגרדיאנט, בעוד החלקה מיקרוסקופית של הקו...

אז עצרתי בתחנת הליטוש, דייקתי, שייפתי והנה התוצאה הסופית:
    לוגו-סופי.png
    מוקאפ-ללוגו-סופי.jpg

שימו לב כמה התחנה הזו היטיבה עם הלוגו:
    לפני-אחרי.gif

זהו, מתניעים קדימה!

בסיעתא דשמיא יש לוגו מושלם, ועכשיו הזמן להתחיל לדבר ציפורית :) ולפתח את שפת המותג. מדויקת, מקצועית, מבטיחה ללקוחות הצלחה בס"ד ומשחררת אותם מכל עול.

מתחילה עם כרטיס ביקור. מספרת לשרה על מגוון האופציות להשבחות דפוס שיש היום, ושמחה לשמוע שהיא בעניין ורוצה להשקיע בלכה סלקטיבית. אגב, נושא ההשבחות הוא נקודה שאני מבררת לפני שאני מתחילה לעצב, היא משמעותית מאד לתכנון הכרטיס. אינו דומה כרטיס שנבליט בו חלק מהלוגו, לכרטיס שנשדרג עם חיתוך צורני, לכרטיס שבכלל נחליט מראש לעצב בפרופורציה לא שגרתית.

כמה כיף לשחק עכשיו עם מרכיבי הלוגו כשהכל כבר ברור ומוגדר. מרכיבה עוד ועוד וורסיות שונות, מנסה גרסאות נגטיב, לא מצליחה להפסיק :)

בסוף בררתי מכל השלל שלושה גרסאות, שרה כבר תבחר את הכרטיס המושלם מבחינתה:

כרטיסי-ביקור.gif

גם הבלאנק לא מקופח ומקבל זוג אופציות:

בלאנקים.gif

והיות שמעבר הסטודיו לכתובת אחרת בדיוק באותה תקופה עיכב קצת את הפרויקט,

החלטתי לצ'פר את שרה בבונוס על חשבון הבית: עיצוב של דפי ממו ממותגים, מתוקים ושימושיים עד מאד, לכתיבת תזכורות או משימות:

מוקאפ-דף-ממו.jpg

פרזנטציית פריטי המיתוג נשלחת לשרה, ואני מחכה בסקרנות לשמוע במה היא בוחרת.

בינתיים מבקשת הצעות מחיר מבתי הדפוס מולם אני עובדת, משווה ביניהן ומעבירה לשרה להכרעה סופית. כבר רואה בעיני רוחי את המיתוג החדש מתפקד במשרד שלה ומתחילה אפילו לתכנן בראש את קמפיין הפרסום העתידי.

וכאן, בשלב הזה בדיוק, הגיע הטוויסט המהדהד ההוא שדיברתי עליו בכותרת, והמסע שלנו שכבר נראה קרוב לנקודת הסיום- קיבל במפתיע תפנית חדה של 180 מעלות. או אם נשתמש במשפט המחץ שהדרשנים אוהבים לומר לקראת סיומו של סיפור מתח עסיסי: בעצם, כל זה היה רק הקדמה לסיפור האמיתי :)

המשך יבוא ביום רביעי אי"ה >>>
    שלום לכולם,
    שמחה לשתף אתכם במיתוג אמנותי במיוחד לחנות 'גבינות ויין'
    החנות מתמחה בייבוא של גבינות ויינות מרחבי אירופה ובשילוב שביניהם.
    הגענו למסקנה-
    ככל שהשילוב בין השניים יהיה ממקום אמנותי יותר,
    כך הרמוניית הטעמים תהיה מושלמת ומדויקת יותר.
    אז קדימה,
    בלי הקדמות נוספות,
    מוזמנים לגלול ולהנות. :)

נתחיל עם הלוגו המשדר אמנות, יוקרה וטבע באיור ידני שלי...

1685484483394.jpeg
    1685484540348.jpeg

נעבור לעיצוב ניירת משרדית ושפה גרפית למותג...

1685484739202.jpeg1685484760897.jpeg

ולסדרת מודעות אמנותיות במיוחד :)
    העבודה הייתה רבה
    אבל התוצאה....
    נכון מדהימה?

1685485004645.jpeg
    1685485083871.png

בנוסף,
    עיצבתי לחנות מודעת פתיחה ומודעת פרסום מוצר

עיצוב מודעת פתיחה.jpgUntitled-1.png

נעבור הלאה, לקטלוג המהפנט
    מעוצב בקונספט ארצות אירופה (המוזכר לעיל...)

1685486210248.png1685485525744.jpeg1685485544111.jpeg1685485588478.jpeg1685486157776.png

טוב שנזכרתי :)
    בנוסף לקטלוג עיצבתי ברושור להצעת הגשה
    של שילובי גבינות ויינות טעימים במיוחד...

‏‏מוקאפ הצעת הגשה בודד - עותק.png

ולסיום...
    דף בית לאתר ובאנרים אינטרנטיים

עיצוב דף בית לאתר.jpg
    מוקאפ באנר.png

אהבתם?
    אשמח מאוד לדעת בתגובות!
    בעז"ה בקרוב עוד מיתוגים ועיצובים ייחודים...
    ועד אז...
    בשורות טובות :)
    מכל הלב,
    טל.

יצירתיות היא להאמין בכחך,
    אמנות היא ליצור את כחך.
    (אלברט מטאלי)

לחצו כאן לתיק העבודות שלי Studio TALTOOLS
    לחצו כאן ליצירת קשר ולפרטים נוספים

222.png
    כאן הפרקים הקודמים:

---
    פרק ג',
    ובו יסופר על הלוגו שפרש כנפיים-

שרה מתחברת מיד, ונותנת אור ירוק לצאת עם הספיר המנצנץ לדרך ✨

במקביל אני מטרידה שוב את הקולגות הבלתי נלאות עם הרעיון החדש, וכולן בעד לגמרי וממליצות בחום ללכת על זה. כיף!

באקראי אני מגלה שהמילה ספיר במשמעות האבן נכתבת באנגלית Sapphire. לא נורא, נוותר על המשמעות הזו ונסתפק באזכור המעניין של ראשי התיבות ובקונוטציה של מספרים וספירת רווחים :)

אז זהו, סופסוף הכל מוכן למסע. ב"ה יוצאים לדרך!

(אגב, ההקבלה שלי כאן בפוסט לעולם התוכן של מפה ודרך לא אקראית...

זו התשובה שאני עונה ללקוחות שלא מבינים למה אני מתכוונת כשאני מדברת על תהליך אסטרטגי, ולמה הוא מהווה חלק בלתי נפרד מעיצוב לוגו:

מבחינתי לעצב לוגו ללא אסטרטגיה מקיפה, מעמיקה ויסודית= לצאת למסע בלי מפה. מצטערת, אני לא אוהבת להיאבד בדרכים... שווה לי להשקיע לפעמים יותר זמן ואנרגיות בהכנות, בתכנון ובחשיבה, מאשר בביצוע עצמו. כשהכיוון ברור המיתוג החזותי אמור לרוץ אי"ה)

אוספת השראות, מהארץ ובינלאומיות, יושבת על סקיצות ידניות ראשוניות (כן, למרות הדחף הזה לרוץ כבר למחשב וללהטט עם העכבר...) ואחר כך עוברת לביצוע ממוחשב, ליטושים ודיוקים אין סוף.

בסופו של תהליך שרה מקבלת פרזנטציה מפורטת עם שלושה כיוונים ללוגו, כולל הסברים על משמעות הלוגו, הצורה בה הוא משקף את הבטחת המותג ואת הערכים הבולטים, והקשר של כל בחירה עיצובית כמו צבעוניות ופונטים לעניין.

זו אופציה א':

מוקאפ-ללוגו-1.jpg

אופציה ב':

מוקאפ-ללוגו-2.jpg

אופציה ג':

מוקאפ-ללוגו-3.jpg

הפעם זה הולך מהר :)
    שרה בוחרת מיד בלוגו השני.

זה מה שכתבתי עליו בפרזנטציה:

בלוגו זה נעשה שימוש בטכניקת 'שבירה' של חלקי אותיות, כשחלק מהאות A הוחלף באלמנט מופשט בצורת הסימון V. טכניקה זו מעניקה ללוגו טוויסט מעניין, ייחודי וזכיר.

האלמנט מסמל את ההצלחה המובטחת בס"ד ללקוחות, ואת הדיוק והמקצועיות שעומדים מאחורי השירות.

בנוסף, ניתן לראות בו גם אזכור לציפור דרור פורשת כנפיים, במטרה להעביר את השדר הברור: אצלנו תהיו בטוחים, רגועים ומשוחררים מהעול של התנהלות מול הרשויות בנושאים פיננסיים. להעמקת השדר, מופיעים בלוגו אלמנטים מינימליסטיים של ציפורים נוספות ש'מתעופפות' מתוך ה-V.

מבחינה טיפוגרפית הלוגו מורכב מפונט אחד, דו לשוני, מה שתורם לנראות אחידה ומגובשת במיוחד.

הצבעוניות בלוגו זה פופולארית ומזוהה בפרט עם עסקים פיננסיים-

צבע כחול רשמי, יציב, אמין וסמכותי, גרדיאנט (צבע מעבר) תכול חדשני, ובסיס של אפור נקי וקלאסי.

אז ברוך ה' יש לנו לוגו, ואפשר כבר לעבור לפיתוח שפת המותג ועיצוב הניירת המשרדית. לשרה אין שום בקשה לתיקון, וזה נדיר למדי. תהליך ליטוש של לוגו עלול לקחת הרבה זמן...

לכאורה הכל בסדר, אז למה אני עוד לא מרוצה?

מסתכלת על הלוגו שוב, ומשהו מפריע לי. לא מצליחה לשים את האצבע על הנקודה, אבל ברור לי שאני עדיין לא יכולה לתת ללוגו הזה לפרוש כנפיים אל העולם; עוד לא.

המשך יבוא בשבוע הבא אי"ה >>>

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה