מרחב יצירה

מרחב ויזואלי שיתופי להשראה: קייס סטאדי, אתגרים, מאמרי דעה וחדשות
מנהל הפורום: תלמידים
אתגרים חודשיים ונספחיהם, אשכולות שיתוף יצירות, השראות ויזואליות מהעולם. מבצעים, עדכונים וחדשות.
הוסף נושא חדש

עיצוב ותקשורת חזותית >> תוכן מקצועי

אז מה היה לנו לאחרונה?
בעיקר פרסומות, וגם מעט מיתוגים.
אחרי הכל הסטודיו שלי בעיקר מתעסק בעיצוב ובניית אתרים,
אבל האהבה הגדולה לעיצוב פרינט לא שוקעת אצלי לעולם,
אז ככה שגם מזה יש תמיד מה לשתף ב"ה:)

נתחיל עם מיתוג מחודש לעסק תכשיטים בצפון:
טאצ'. הלוגו הקודם של העסק היה כזה:

לוגו טאצ ישן.jpg
אחרי שבעלת העסק רצתה לפתח את העסק יותר לכיוון התכשיטים היקורתיים לקהל הנשים הבוגר יותר,
הצעתי לה לשנות גם את המיתוג, כדי שפני העסק יקבל תפנית גדולה גם בתדמית השיווקית שלו.
אחרי סקירה של קהל היעד הרצוי וסגנון התכשיטים אותו הוא מחפש, יצאתי לדרך וזה הלוגו הנולד:touch copy.jpg

יחד עם הלוגו יצרתי שפה עיצובית שתראה על יוקרה וחומר - בצורת טקסטורת אבן בצבע ברונזה.
אלו חלק מהפרסומות שיצרתי לחנות (כולל הקופי):
טאצ copy.jpg

שבועות copy.jpg

הלאה:
מיתוג ופרסום למאפרת שהלקוחות שלה תמיד מתפרגנות במחמאותתתת:
רותי copy.jpg

מיתוג נוסף לצימר מהמם בצפת שהתבסס על הלוגו של אלרון מהפונטון
https://hafonton.co.il/product/ארטישוק/
לוגו 1.jpg8229551 copy.jpg

15M_090 copy.jpg

3 פרסומות נוספות ללקוחות קבועים שלי שאתם מכירים כבר משיתופים קודמים כאן בפורום:
spring copy.jpg
תוצאה מבריקה copy.jpgBATYA copy.jpg

ועוד כמה:
פרסומת למשווק עגלות (ממליצה ליצור קשר, באמת המחירים שלו מפתיעים)
אמא copy.jpg
פרסום לאדריכלית (הכותרת היצירתית - פרי שלה):

SARA copy.jpg

זהו זה בינתיים, עד לפעם הבאה:)
אם אהבתם, אשמח לדעת בתגובות כאן
כאן הפרק הקודם:
פרק א', ובו סופר איך התחיל הכל

---
פרק ב',
ובו יסופר על השוקולדים שנגמרו והספיר שנצנץ-

אז יש לנו מפה ברורה ומפורטת, ויש יעד מוגדר בסוף הדרך- לוגו מדויק וקולע שיתרגם ללקוחות הפוטנציאליים את הניתוח האסטרטגי וישקף את הבטחת המותג.

אבל לפני כן מצפה לנו משימה כבדת משקל: בחירת שם לעסק.

וואו, כמה זה מורכב. כמעט כמו לקרוא שם לעצמנו (בשלב הזה אני בדרך כלל קולטת איזה נס שאף אחד לא התייעץ איתי בנושא בגיל כמה ימים, אחרת הייתי מתלבטת עד היום כנראה :sne:)

בתחילה היה לי ברור שהכי מתבקש לקרוא לעסק, כמה פשוט- שרה פינטו.

בתחום כמו ייעוץ מס, שבו נושא האמינות האישית קריטי בעיני הלקוחות (את מי עוד תעדכנו מה בדיוק קורה בחשבון הבנק שלכם או תתנו גישה לאזור האישי בביטוח לאומי?)- השימוש בשם בעל המותג כשם העסק רווח במיוחד.

זה כנראה לא מקרי...

אנשים רוצים לדעת מול מי הם עומדים, מעוניינים להרגיש שהתיק שלהם מופקד בידיים אכפתיות ורגישות, מחפשים בנאדם שיקח אחריות וייתן להם מענה רציני, אמין ובטוח.

אבל שרה חשבה אחרת ממני. היא סיפרה לי כבר בשיחה הראשונה שכיום השם הפרטי שלה משמש כשם העסק והמציאות הזו לא נוחה לה.
היא ביקשה מראש שבתהליך המיתוג מחדש נבחר שם אחר, כללי, שימצב את המשרד שלה במקום של עסק גדול ומבוסס. התכנון הוא שהעסק יתרחב בהמשך לממדי חברה שתעסיק עובדות ותפתח סניפים ברחבי הארץ, והיא רוצה שהשם הנבחר ישקף גם את החזון העתידי.

בשלב הנוכחי, אחרי מחקר השוק שערכתי, אני מגיעה למסקנה ששימוש בשם פרטי דווקא לא ממצב את העסק כמשרד קטן. לא מעט משרדים גדולים עושים שימוש בשמו של בעל המותג.

אני מנסה להציע לשרה שתשקול שוב את הנושא, אולי נשתמש לפחות בראשי התיבות באנגלית- SP?

אבל היא מעדיפה להישאר עם ההחלטה הראשונית, ואני יכולה בהחלט להבין את השיקולים. העסק הוא שלה והיא זו שאמורה להרגיש בנוח עם השם.

אוקיי, משחיזה עפרונות (באמת, סיעור מוחות אני לא עושה במחשב, רק על דף לבן ופיזי לגמרי) ומרכיבה רשימת שמות אפשריים.

מסתבר שלמרות העובדה שהרבה משרדי חשבונאות ומיסים נקראים בשם בעל העסק, עדיין ישנם עסקים רבים אחרים שכן בחרו בשמות כלליים וקשה ממש למצוא שם רלוונטי שעדיין לא נתפס.

עורכת רשימות, ממפה את המתחרים ומנסה לצוד שם רלוונטי פנוי לעסק. בסופו של דבר אני שולחת לשרה ארבע אופציות נבחרות לשם+ סלוגן.

אבל היא לא מתחברת לכלום :(
ואני לוקחת רוורס וחוזרת לחיפושים.

שוב ממיינת עשרות מילים אפשריות, שולחת לשרה חמש אופציות נוספות. אבל לא שלמה בעצמי עם אף אחת מהן... מרגיש לי ששום אפשרות לא באמת עושה את העבודה כמו שצריך.

במקביל אני מתייעצת עם פרסומאיות וקופירייטריות (וזו, אגב, המלצה חמה לבעלי עסק מכל תחום שהוא: הקיפו את עצמכם בקהילה תומכת של קולגות. אין כמו זה, הנכס הכי יקר שלי בעסק הוא הקולגות המדהימות!) וגם נעזרת בחכמת ההמונים, ומבינה שאני אכן לא בכיוון.
זה פשוט לא זה.

מה עושים???

בשלב הזה כבר נגמרו השוקולדים, בדלי הרעיונות ורשימות המילים. מרימה עיניים לשמיים, ליוצר הרעיונות כולם, ומבקשת מה' שישלח לי את ההארה המיוחלת.

מתיישבת שוב לחשוב, מנסה להיות יצירתית. לצאת מהקופסה אבל להישאר ממוסדת ומחושבנת... בכל אופן משרד ייעוץ מס :)

ואז זה פתאום מבריק לי:

ספיר.png

SAPIR.

יש כאן שילוב ייחודי-

מצד אחד השם הזה ממש מהווה ראשי תיבות (ואפילו מעבר...) של השם-
Sara Pinto
ואני ממש אוהבת את זה.

ומצד שני זו מילה בעלת משמעות- אבן ספיר, שמתחברת עם עולם התוכן של כסף, רווחים, אפילו אוצרות שהלקוחות ירוויחו בזכות תכנוני המס...

ובנוסף, יש בה גם את האזכור הלשוני של המילה מספר.

וואו, מתרגשת מהבייבי החדש והמבטיח שנולד :)

ה', תודה!

מגלגלת את השם שוב ושוב על הלשון ומרגישה שאני ממש אוהבת אותו. שולחת בלב הולם לשרה ומקווה ממש שגם היא תתחבר.

המשך יבוא ביום רביעי אי"ה >>>
פרק א',
ובו יסופר איך התחיל הכל-

שרה פינטו היא יועצת מס אלופה, ואישיות מדהימה ונעימה במיוחד ששווה להכיר בלי קשר לטייטל המקצועי (כמי שסובלת מאלרגיה חמורה למספרים, מיסים וחוקים משעממים תופת, עד שפגשתי אותה לא האמנתי שאפשר להתחכך בהם על בסיס קבוע ועדיין להישאר אחד האנשים הנחמדים שפגשתי אי פעם. שרה הוכיחה לי שזה אפשרי ועוד איך :))

את ההיכרות הראשונה עשינו לפני שלוש שנים, כששרה חיפשה מי שיתן מענה מקיף לצורך שלה- מיתוג מחדש לעסק, כולל בחירת שם וניסוח סלוגן, ועיצוב ניירת משרדית תואמת שתעניק לעסק נראות מקצועית ומוקפדת, כמו שמצופה ממשרד ייעוץ מס רציני.

בהמשך היא תכננה גם לייצר סדרת מודעות אפקטיביות ומוכרות, במטרה להגדיל את מעגל הלקוחות בס"ד.

בשלב הזה נפגשנו, ויצאנו יחד לדרך ארוכה ומרתקת, מסתבר ששתינו אפילו לא דמיינו עד כמה :)

כמו בכל תהליך מיתוג, התחלנו עם שיחת היכרות ואחריה מילוי בריף.

שרה שלחה לי תשובות מפורטות, ואני ישבתי לנתח, לזקק, לדייק ולהסיק מסקנות.

חייבת לעצור רגע ולשתף, שכמה שהשלב הזה מורכב, מאתגר ושואב אנרגיות, במיוחד כי עוד אין שום תוצר גרפי מהמם על המסך- הוא ממלא אותי בסיפוק בכל פעם מחדש.

פתאום העסק האנונימי הזה שקיבלתי את המשימה למתג ולהצעיד אל היעד המדויק, לובש צורה ברורה. אני מארגנת את הנתונים למסמך אחד מסודר, מזהה מה הרקע ומה החזון, איפה נמצא הבידול ומהי נקודת המכירה הרגשית, יוצרת רשימה של ערכי המותג ומגדירה את האופי שלו. עורכת מחקר שוק ובודקת מי המתחרים ומהן נקודות החוזקה שלהם לעומת העסק 'שלי', ובמידת הצורך נעזרת במשובי לקוחות או במחקר עצמאי שאני עורכת כדי לחדד נקודות מסויימות.

כל נתון שנכנס תחת הכותרת מכין אותי טוב יותר למסע המיתוג, וכל כותרת היא מבחינתי תמרור נוסף בתוך בליל המידע שקיבלתי, שעוזר לי לתכנן את המשך הדרך בצורה בהירה ומובנית.

בסיום התהליך האסטרטגי הכל הרבה יותר קל, והבריף מתפקד ממש כמו ווייז החלטי שלא מאפשר לי להתבלבל בדרך.

אז בסיעתא דשמיא הניתוח האסטרטגי כבר נכתב, ואני ממרקרת לעצמי כמה שורות משמעותיות במיוחד:

ניתוח-אסטרטגי.png

המסר המרכזי בארבע מילים: ניהול תיקים בטוח וחסכוני.

אני מגדירה לעצמי את הערכים הבולטים של המותג: מקצועיות, יוקרה, אדיבות, יעילות.

ואת האופי שהוא נושא: רשמי, אמין, בטוח, יוקרתי, בוטיקי.

מעולה, מרגישה שאני מכירה את המותג ממש לעומק. המפה ברורה ונשאר רק לארוז תרמיל (עם קפה חזק ומלא שוקולדים מעוררים ללילות לבנים...) ולצאת לדרך המשמעותית- תהליך המיתוג עצמו.

אבל הי, בעצם מורידה את התרמיל מהגב (ומוציאה את הקפה, נזכרתי שאני לא אוהבת בכלל. משאירה רק שוקולדים), ועוצרת בעוד שלב משמעותי ממש לפני.

ולא באמת חלמתי אז כ מ ה משמעותי הוא יהיה :)

המשך יבוא בשבוע הבא אי"ה >>>
לפני פסח פנתה אלי יהודית, מאבחנת ציורי ילדים ומבוגרים, וגרפולוגיה.
בדיוק בתקופה הזו שדרגתי את השירות שלי לחבילת מיתוג מורחבת,
אז בהתחלה הסברתי לה על חשיבות המיתוג, אסטרטגיה, שיווק ועוד , ועל כל מה שאני בעצם נותנת כחלק מהחבילה.
ואז שלחתי לה שאלונים לתחילת אסטרטגיה.
עברתי עליהם. ולא הסתדר לי.
היא עסק חדש, האם נכון לה להוציא סכום משמעותי על מיתוג? כשעוד שנה היא תרצה להוסיף עוד תחומים,
ואולי אז יהיו לה תובנות חדשות?
אז אמרתי לה שאני לא מציעה לה ללכת על מיתוג. אלא להשקיע נכון במודעת פרסום טובה, ושיווק.

ישבתי לדייק בשיחת טלפון עוד הרבה שאלות שהיו חסרות לי.
אני שואלת והיא עונה , כל מילה מוקלדת :)
למדתי לעומק את כל מה שקשור לאבחון , גרפולוגיה, וכל התחום המרתק הזה.
זה היה מענין במיוחד. איזה ציורים מביאים, איך הולך התהליך, כמה ציורים, ועוד המון.

כמו שאמרתי, היא מאבחנת את כל סוגי הציורים, לכל הגילאים. וגם גרפולוגית.
בשיחה החלטנו שהאסטרטגיה הברורה כרגע היא נטו ציורים. ורק ציורי ילדים.
אי אפשר לכלול את כל השירות שלה תחת אותה מודעה (שיווק מטריה) כי אז נאבד לקוחות פוטנציאלים וחבל.
אז בחרנו קהל יעד: אימהות. לילדים/ות.
מה הכאב של קהל היעד? מזהים קשיים אצל הילד, התנהגותי או רגשי
שינוי קיצוני בלתי מוסבר, גמגום, ילד מופנם, או חוויות קשות שעבר ועוד.

נקודה משמעותית: נפנה בעיקר לאימהות לילדים בגילאים שהילד פחות משתף.
הציור שלו מספר הכל. באבחון ניתן לראות איפה הקושי בתוך הציור ואפשר להתקדם איתו הלאה ולטפל במוקד הבעיה.

מסרים במודעה: ביטחון, מקצועיות. אבחון מדויק. אוירה רגועה אבל נוגעת ברגש.

צבעוניות:
1684776832153.png
תכלת: רוחני, טהור. משדר רוגע.
חום עדין: אותנטי, רך, עדין ותמים. משדר אמינות.

אי אפשר להכניס רק שם וזהו,
אז חריג להרגלי בחרתי סמל מוכן שמבטא את האותיות של השם שלה וגם קצת מהעולם של כתבי יד וכאלו.

כמה מלל. תבינו כמה תהליך עוברים בכלל לפני שמגיעים לתוכנות עיצוב, צבעים, ותמונות.
הנה המודעה הסופית אחרי כתיבה מדוייקת של כל התוכן שהצטבר אצלי:

הדמיה.jpg

הציור המקורי היה זה :)

1684775605222.png

משפחה מאושרת ושמחה. קולגה מהממת האירה את עיני שנכון לתת אוירה קצת פחות מאושרת,
אז בדקתי כל מיני ציורים אחרים שלא קנו אותי. כמעט נתתי לבת שלי לצייר משהו,
אבל בסוף פתחתי את פוטושופ ונהניתי להפוך אווירה.

אחרי המודעה שלחתי ללקוחה הדרכה כללית לשיווק, שנמשיך אותה ברגע שהיא תתחיל בע"ה לפרסם
בניתי לה גם תסריט שיחה נכון למכירה נכונה

1684776927188.png1684776945374.png

ואפילו צרפתי לכל המארז המודפס (לא להתלהב זה רק בונוס למי שאין לה מייל נח .. ;))
שוקולד לפינוק כשהצד השני של ההקדשה - עם משפט שהוא חלק ממיתוג העסק שלי, על הגשמת חלומות עיסקיים.

1684777735226.png

מקווה שנהניתם :)
היי כולם, צהריים טובים ומצויינים.
אז היתה לנו בסטודיו תקופה מבורכת ועמוסה במיוחד :)
ובלי יותר מידי ברברת
בואו נצלול לים של קריאייטיב שכל כולו מעסקי חתונות :)

נתחיל עם המודעה הראשונה לאסתי פשנדזה
בעלת בוטיק שמלות כלה חלומי
קבלו אותה: (בענוות חן אציין כי יש אסטרטגיה מאחורי המודעה, וכן, גם הקופי שלי ב"ה)
מודעה.jpg
תודו מושלמת, אה?!

נמשיך הלאה, מדריך חתנים.
אמאלה, קבלתי חלישות כשהסכמתי...
איך בכלל מעצבים מודעה למדריך חתנים?
ואז הגיע הבוסט ב"ה, אוירה רומנטית, רגועה ומיוחדת...
1684850582421.png

ועוד מודעה מושכת לבעלי עסקים
היה מורכב האמת, לא יודעת למה...
אבל יצאה תוצאה שב"ה מביאה תוצאות!
מודעה שלישי_2.jpg

ואחרון חביבון כריכה למגזין הפרסומי המוביל לחתנים וכלות
הלא הוא 'מאורסים'!
ששש.. סטייל נוטף, יוקרה מלטפת. וכל הטוב ש'מאורסים' מביא לעולם.
קטלוג_1.jpg

אה רגע,
מודעה אחת שלא קשורה לחתנים וכלות
אבל היתה חייבת להכנס פה :)
הלקוחה היתה מולהבת מאוד מהתוצאה ב"ה
ומידג'ריני הפתיעה... (אל תדאגו, גם שם היתה עבודת פוטושופ, הרבה ליטושים של פרומפטים, מידג' זה לא טקסט והנה מודעה... צריך לדעת :)

מודעה רבקי טננהויז.jpg

איך היה?
אשמח לתגובות!
בעז"ה בקרוב שני מיתוגים מ-ט-ו-ר-פ-י-ם שהולכים להפיל את המגזר
יומקסים
עטרה
מדי שנה אני מפרסם בווסטאפ הפרטי שלי (ובקבוצה, מוזמנים להצטרף) את ספירת העומר היומית. חלקה זמין במאמרים שלי בפרוג, וכולה ברשתות החברתיות האחרות.
כמדי שנה בשנים האחרונות, הספירה בשיתוף חבר טוב - איתיאל אטלו, שאנחנו עושים את הספירה כמה שנים ביחד.

נשתדל להעלות השנה גם פה.

היום יום אחד לעומר. במידג'ורני. כתבנו לו את זה:
A stone gate leads to a path in a field of barley. Symmetrical composition, photography, 24mm lens --stylize 500 --v 5

12.jpg
אשמח שתשימו עוקב :)
תהנו !

כרטיסים מעוצבים לאירועים

לטרינג

לוחות ישנים יותר:

השבחות דפוס

השראה למיתוג חתונה
pin.it

25 השראה למיתוג חתונה ideas in 2023

02/03/2023 - Explore naomi haddad's board "השראה למיתוג חתונה" on Pinterest.
pin.it pin.it

לוח השראות של לטרינג
pin.it

לטרינג on Pinterest

Explore a hand-picked collection of Pins about לטרינג on Pinterest.
pin.it pin.it

מודעות להשראה
pin.it

מודעות להשראה on Pinterest

Explore a hand-picked collection of Pins about מודעות להשראה on Pinterest.
pin.it pin.it

לוח קריאייטיב מטורף
pin.it

קריאייטיב on Pinterest

Explore a hand-picked collection of Pins about קריאייטיב on Pinterest.
pin.it pin.it

לוח רטרו
pin.it

רטרו on Pinterest

Explore a hand-picked collection of Pins about רטרו on Pinterest.
pin.it pin.it

הלוחות מתעדכנים כל הזמן, כאן אפשר לעקוב לעוד :)
Screenshot_1.png
אשמח אם מישהו יוכל להוריד לי את זה:

תודה רבה
 תגובה אחרונה 
שלום לכולם, וסליחה על העיכוב בהעלאת האתגר.
אתגר #71 ינסה להעלות את המודעות לזהירות הנדרשת משהייה במקום עם בריכה,
ועל החשיבות הקריטית בשהייה צמודה והשגחה מתמדת על פעוטות וילדים בסביבת מים.

העלאת המודעות חשובה עכשיו לקראת סגירת "נופש" לימי בין הזמנים,
אז על המזמינים לברר היטב על גידור הבריכה, ואפשרויות הגישה השונות, ועל היכולת לנעול גישה בכל צורה.
בריכה זה בהחלט מהנה, אך בד בבד גם דורש תשומת לב וזהירות, אסונות קורים חלילה חדשים לבקרים,
גם בבתים שיש להם בריכה צמודה דרך קבע, ובפרט בבתי נופש,
שם באים אורחים שלא תמיד מודעים לסכנה שבטביעה - גם למספר שניות, וחלילה מעבר לכך.
האתגר ינסה בצורה גרפית, פרסום או באנר, או כל צורה אחרת לגרום לאנשים לשים לב לעניין בצורה כלשהי.
לא בהכרח שהצורה המומלצת היא הפחדה, כי אז קופץ האינסטינקט "טוב, לי זה לא יקרה", אולי מספיק איכשהו לבא בטוב,
רק לטפוח על השכם: "חביבי, קח גם את זה בחשבון"..
האתגר עולה בעקבות האשכול הסוער באא"ר, אפשר לקבל 'השראה' משם..:

האתגר יינעל בעוד שבועיים בדיוק, כ"ה אייר תשפ"ג.
1. ניתן להעלות גם יצירות שלא יוצרו במיוחד לאתגר - בתנאי שהם עומדים בתנאי האתגר.
2. ניתן להעלות עד 3 יצירות (בהודעות נפרדות).
3. רצוי לפרט ככל שניתן על היצירה, הרקע העיצובי והביצועי.
הנספח כאן

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה