מרחב למידה

מרחב פתוח לשאלות ועזרה הדדית בחו"ד עיצובית
מנהל הפורום: אלעזר 1
חו"ד ליצירות ועבודות, שאלות טכניות על תוכנות אדובי, הבאה לדפוס, מדריכים, זיהוי פונטים ומאגרים חינמיים.
הוסף נושא חדש

עיצוב ותקשורת חזותית >> תוכן מקצועי

שלום חברים
אנו כעת שוקדים על קטלוג הפונטים במגרת ההכנות לשיווק הפונטים עלו וירדו כל מיני רעיונות איך וכיצד למתג את הענין, כנראה שזה הכיוון, מתוך כוונה לשים דגש על טיפוגרפיה יהודית ואומנותית בעיקר.
השתמשתי כמובן בפונט חדש שעיצבתי לאחרונה לטקט רץ, היות ויש לו את הקונטציה הקולמוסית / ידנית משהו.

אז הנה המיתוג לפניכם אשמח לשמוע את חוות דעתכם

עריכה: תגובות
שלום לכולם
ראשית תודה רבה על המשוב וההערות,

אני מבין שרבים כאן ציפו למשהו הרבה יותר מפוצץ מבחינה חזותית, האמת, גם אני, נשתף אתכם בתהליך בקצרה ונשמח לשמוע את דעתכם.

בתחילה עלו וירדו כל מיני רעיונות ושמות עד שנבחר השם fontop ואכן, עיצבתי לוגו ומיתוג לשם הזה, אני מאד אהבתי את התוצאה, אולם, ככל שחשבתי על הענין לעומק הבנתי שאכן התוצאה יפה לכשעצמה אך יש בה חסרונות:

א. זה לא בהכרח משדר את הענין של ׳טיפוגרפיה יהודית׳.
ב. זה לא מספיק מבדל ומייחד היות וכל חברות הפונטים בארץ ובעולם משלבות את המילה ׳פונט׳ בשם שלהם, (פונטביט, מאסטרפונט, פונטייפ, מאי פונט, פונט קום, פונטשופ, וכדו׳) והאמת בצדק היות והפונטים הם תחום ספציפי במקצועות העיצוב.

לכן נאלצתי לוותר על הענין, ולבחור משהו יותר יהודי, אלפבית כבר תפוס ולעוס מכל הכיוונים.
חשבנו על השם ׳פונטיות׳ הכלאה בין פונטים לאותיות בכדי לשדר את הענין היהודי יותר, אך גם זה ירד מהפרק.
בשם ׳בית אלף׳ ישנה משמעות כפולה, גם א׳ ב׳ וגם בית לאותיות (האות א׳ מסמלת את מכלול האותיות העבריות).
לדעתי, לוגו לא צריך להיות מידי מתוחכם מספיק תחכום אחד, זו״א אם ישנו תחכום בעצם השם, הוא לא צריך להיות כתוב בצורה מתוחכמת (דוגמא מצויינת לזה היא הלוגו שיצר ידידינו המוכשר חיים בניסטי - ׳דוארים׳, אם הוא היה כותב את המילה ׳דוארים׳ בתנועה או באיזשהוא וראציה לא רגילה אחרת, היינו מפספסים את כפל המשמעויות)
בשפה התלמודית זה נקרא, ׳אין לך בו אלא חידושו׳. חידוש על חידוש לא תופס.

העירו כאן שחסר אלמנט או איזשהו אייקון מסוים, ובכן, אני מוכר אותיות, כל אות בלוגו היא אלמנט של המוצר, כשאתה מוכר כל דבר אחר אכן רצוי וכדאי לשלב בלוגו את אלמנט כלשהו שקשור למוצר, אבל כהמוצר שאתה יוצר הוא אותיות אז מה נשלב בלוגו? אותיות?! זה מה שעשיתי. אם הלוגו בנוי מפונטים שלי איני צריך יותר מכך.
יתירה מזאת, זה לוגוטייפ, צאו וראו לרוב לוגוטייפ מגיע ללא אלמנט מסויים (סמסונג, סוני, גוגל, וכו׳).

ושוב תודה על ההארות וההערות.

פרטים בהמשך בעז׳׳ה

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה