על המחיה והכלכלה

הפורום הכלכלי של פרוג!
מנהלי הפורום: מקצועי בלבד

צרכנות

כל המידע על מוצרים שווים מבצעים וקופונים.
זכויות הצרכן, טיפים צרכניים וקניות חכמות בארץ ובחו"ל.
מנהלת הפורום: יופלה אפרסק
נושאים
1.5K
נושאים
1.5K

עובר ושב

כלים טיפים והתייעצות לניהול נבון של משק הבית וכלכלת המשפחה.
חרם צרכנים. חסכנות והתייעלות פיננסית. וכל מה שיעזור לכם לגמור את החודש בתוך מסגרת התקציב.
מנהל הפורום: הון ובית
נושאים
359
נושאים
359

השקעות

כל נושאי ההשקעות! החל מחיסכון פנסיוני והשתלמות, השקעות בשוק ההון ונדל"ן, ועד להשקעות בסטארטאפים וכו'.
מנהל הפורום: השקעות R הון, מקצועי בלבד
נושאים
2.5K
נושאים
2.5K

חשבונאות ומס

דיני מיסים, פתיחת עסק, ראית חשבון, חוזים ודיני עבודה - כל זה כאן בפורום.
מנהל הפורום: יהודה מילר
נושאים
8.6K
נושאים
8.6K

קורת גג

פורום נדל"ן. דירות ונכסים.
עדכונים ודיונים על מחירי קורת גג ופתרונות לדיור. מחיר למשתכן ודירה בהנחה.
מנהל הפורום: ירמי וולדמן
נושאים
2.1K
נושאים
2.1K

ייעוץ משכנתאות

שאלות דיונים והתייעצויות בענייני משכנתאות.
מנהל הפורום: הון ובית
נושאים
2K
נושאים
2K
ריכוז של תחפושות, בחלקם יש הנחה קטנה לכבוד ה11 ל11
לא מנסיון אישי, כדאי להסתכל במשובים.
הקישורים שיווקיים.

סרבלים דיסני/פו הדוב ועוד
באלי

דיסני פו הדוב עם כובע
באלי

תחפושת סופרמן
באלי

תחפושת קאבוי
באלי

תחפושת חיות 1
באלי

תחפושות חיות 2
באלי

חיות (יקר עם משלוח יקר) 1
באלי

כנפיים של פרפר
באלי

תחפושות חיות (יקר עם משלוח יקר) 2
באלי

תחפושת דג
באלי

תחפושת/אוברול שפן (מגיל ניובורן)
באלי

חפושת אסטרונאוט
באלי

תחפושת רופא/ה
באלי

רופא/מנתח
באלי

בודק דופק לתחפושת של רופא
באלי

תחפושת שוטר
באלי

תחפושת סינית
באלי

תחפושת פינגווין
באלי

מלח ומלחית (לבנים ובנות)
באלי

תחפושת טבח
באלי

תחפושת של פיראטים
באלי

תחפושות של פיראטים יותר מוצלחים
באלי

תחפושת של בובת שלג
באלי

ליצנים וליצניות (יש גם עם שמלות)
באלי

תחפושת סמי הכבאי!
באלי

תחפושת כבאי
באלי

תחפושת טבח/ית
באלי

תחפושת מלח
באלי

תחפושת נמר לבנות (עם שמלה)
באלי

תחפושת מלך
באלי

תחפושת נסיכה/מלכה
באלי

תחפושת נסיכה 2
באלי

מגוון תחפושות של נסיכה
באלי

תחפושת נסיך
באלי

שמלות לתחפושת נסיכה
באלי

בהצלחה.
בהמשך אעלה עוד תחפושות יפות בל"נ לפי הביקוש אם יהיה.,
נהנתם? לא לשכוח לתת לייקים ;)
אם יש לכם תחפושת מומלצת, נשמח אם תוסיפו!
"לעולם יעסוק אדם בתורה ומצוות שלא לשמה - שמתוך שלא לשמה, בא לשמה"
בהתאם לזה אני מתכבד להציג בפניכם את הניסיון שלי מתרומות לאירגונים שונים (לפי סדר א"ב):
באופן כללי, לדעתי עדיף לתת תרומות קטנות להרבה אירגונים, מאשר לתת תרומה גדולה לאירגון אחד. כדאי לפזר סיכונים...

הגמ"ח המרכזי - (אני תורם 920 ש"ח לחודש) - גמ"ח ישיר - הלוואה של 4000 ש"ח לחודש בשיחת טלפון, אפשר פעם ב-6 חודשים. וגם גמ"ח חסדי לאה - עד 20,000 ש"ח בתשלומים נוחים, צריך לשלוח פקס עם פירוט למה צריך את ההלוואה. השתמשתי בזה כבר פעמיים. וכמובן, הלוואה בעתיד לילדים כשיתחתנו.

הידברות - (100 לחודש) - שולחים כל שנה מתנה (ספר, כיסוי לפלטה וכדומה), השנה למשל הם התקשרו קודם, ושאלתי אם אני יכול לבחור ספר שאני אוהב? אמרו לי שכן. אז בחרתי את הספר "ארכיאולוגיה תנכית 1" של הרב זמיר כהן.

יד אליעזר - (100 לחודש) - הם לא שולחים כלום, אבל התחלתי לתרום להם מאז שראיתי באתר ש97% מהתרומה הולך לנזקקים, שזה ממש מרשים, כי ברוב האירגונים יש הוצאות של למעלה מ-10%. בכלל, מכל האירגונים, האתר שלהם הכי שיכנע אותי לתרום, שקיפות, סיוע אמיתי באוכל בביגוד וכדו' ולא רק חלוקת כספים לנזקקים. זה ממש דיבר אלי.

[ישיבת מיר - (100 לחודש) - מכיון שזו הישיבה הכי גדולה בעולם, יש כאן ריווח גדול, כי לכל מי שתורם יש זכויות לפי מספר הלומדים. כך שמעתי בשם הגראי"ל שטיינמן. הוא אמר שצריך להיות בזינס-מן בזה.]

לב לאחים - (50 לחודש) - שולחים כל שנה מגנט עם זמני כניסת שבת ויציאתה.

ערכים - (300 לחודש) - שבת במלון פעם בשנה, אפשר לבחור מתוך מגוון מלונות במגוון שבתות במשך השנה (מיש שתורם ממעשר, צריך לנקות חצי מהסכום, כי זה הולך למימון השבת).

מלבד זאת אני תורם לאירגונים הבאים, ומהם אני לא מקבל כלום. כל השכר נשמר לי לעתיד לבוא...
מפעל הש"ס (100 לחודש) שותפים לתורה (100 לחודש), ערבים של קופת העיר (72 לחודש). זה חוץ מהישיבה שבה למדתי, והכולל ובית הכנסת השכונתי.

נסיים בדברי הרמב"ם המופלאים, שאני מתפעם מהם כל פעם מחדש: "לעולם אין אדם מעני מן הצדקה ואין דבר רע ולא היזק נגלל בשביל הצדקה שנאמר והיה מעשה הצדקה שלום" (הלכות מתנות עניים פרק י' ה"ב)

אז יאללה, שתפו גם אתם, אל תתקמצנו :)
לאחרונה נתקלתי בבעיה כשרותית רצינית שגובלת בהונאה צרכנית. ביררתי את הדברים לאשורם, אצל מומחים וגופים שמתמצאים בתחום. מה שיצא לי, זה שיש חשיבות רבה, לנו כצרכנים, להיות עירניים לכל בעיה, וזהירות כזו מונעת אסון. להלן פירוט השתלשלות העניינים:

הבעיה:
ממצאים מזעזעים אודות חרקים בריבות וממרחי תמרים.
לפי בדיקה של מכון כשרות - מתוך 36 ריבות שנבדקו - נמצאו רק 6 נקיות, בכל השאר נמצאו חרקים שלמים שניתן לראות בעין ללא אמצעי עזר.
זאת אומרת 80% נגוע. גם לגבי ממרח תמרים הם עשו בדיקה, ו-90% נמצא נגוע. רק במוצרים שהינם בהכשר בדץ העדה החרדית לא נמצא נגיעות כלל.
מצורף קישורים לתוצאות הנ"ל:
https://www.kosharot.co.il/תולעים-בריבות
https://www.kosharot.co.il/תולעים-ממרחי-תמרים

בחודשים האחרונים, שלחתי את הבעיה לכמה מומחי כשרות ולהלן תגובתם:

הרב משה ויא:

"לצערינו הדברים ידועים.
יש להפעיל לחץ על וועדי הכשרות על ידי פרסום הדברים ברבים.
לפני זמן קצר היה דיון ברבנות הראשית על הנגיעות בפירות קפואים, שלחנו להם ממצאים של בדיקות שלנו, אבל לא שמענו תוצאות.
קשה להאמין שהמועצה לצרכנות תיכנס לזה, אבל לא מזיק לנסות אולי זה ירתיע וועדי כשרות."

הרב יוסף דורפמן:
בבדיקות רבות שעשיתי לריבות אכן המצב לא טוב ורובם המוחלט היה נגוע במספר חרקים,
לצערנו הרב אנשים מנצלים את הקושי בבדיקה וחוסר הידע של הציבור,
ולכן משווקים ריבות עם חרקים בעיקר הבעיה בריבות תות, פטל ותאנים, מוצרים המוחזקים כנגועים.

הרב פנחס יוסף אקרב:
"למעשה בתקופה זו התעוררו גם ברה"ר אחר שהאירו הבודקים השונים, הן ממכון כושרות, הן הרב דורפמן והן אנחנו במכון,
והוכחנו שישנם חרקים רבים בהם, מחלקות ההונאה והייבוא החלו לפעול לפני מספר חודשים
ומשקיעים כסף על בדיקות מעבדה וכעת כבר עומדים הם כחומה בצורה על דרישת העדר חרקים מן הריבות וכדו'
אנו נמשיך לעקוב האם תושג איזושהי הצלחה בעניין ויוצג תיקון אמין וקבוע לנושא הבוער."

יש תקווה:
פניתי למספר גופי כשרות בנושא.
יצרו איתי קשר מחוג חת"ס ב"ב - ואמרו לי שאכן, בשנתיים האחרונות, הם בדקו את הנושא, והסירו את המוצרים שיש בהם נגיעות.
כמו כן, הם משתפים פעולה עם הרב יוסף דורפמן, שבודק עבורם את הריבות.
ניתן לראות זאת גם על המדפים בחנויות, בחברת 778 יש כמה סוגי ריבות (דובדבנים, משמש וכדו') עם הכשר של חוג חת"ס ב"ב, אך על ריבת תות - אין. בריבות שתחת המותג "שקדיה" (בהכשר חת"ס ב"ב) נכתב: "הפרי במעדן זה עבר טחינה וטיפול מיוחד לניקיון מחרקים"

מחזיקי הדת (בעלז) גם יצרו איתי קשר, ואמרו לי שיש מספר מומחים שבודקים אצלם את ענין החרקים, ביניהם הרב ויא הרב דורפמן והרב מזרחי.
[בשיחה עימם עלו כמה בעיות תקשורת בין מחזיקי הדת לבין ארגון "כושרות". יש ביניהם חוסר הבנה. להלן תמצית של פרטי הדברים:
https://www.kosharot.co.il/index2.php?i ... 4&lang=HEB]

למעשה:
בענין הריבות, ברשתות המזון הגדולות (יש חסד, אושר עד, וכדומה) ניתן למצוא 3 חברות מרכזיות:
יד מרדכי - הכל בהכשר בדץ מחזיקי הדת (בעלז).
מיה - הכל בהכשר בדץ העדה החרדית.
778 - בהכשר חוג חת"ס ב"ב, חוץ מריבת תות וכדומה.
נמצא, שכעת (לאחר חשיפת הבעיה, ועריכת שיפורים ע"י גופי הכשרות) ברוב החנויות מוכרים ריבות בהכשר טוב (חוץ מבעלז, שיש ויכוח, כפי שנכתב למעלה).
  • 132
  • שלום.
    אנחנו מתלבטים בין שני מקרני חימום.
    אחד מהם של אלקטרו חנן בעוצמה של 140 וואט,
    והשני של גולד ליין ב950 וואט.
    ההבדל במחיר לא מאוד משמעותי אבל אנחנו מתלבטים האם ה450 יהיה חזק מספיק כדי לחמם חדר ילדים,
    או שזה פשוט חסכוני בחשמל ולכן לוקח יחסית מעט חשמל.
    נשמח גם לשמוע המלצות למקרנים תלויים איכותיים עד 200 ש"ח.
    מצו"ב הלינקים
    0 תגובות
    לאלו שקונים הרבה באלי-אקספרס:
    יש אפשרות לקבל כל 12 שעות קופון אלי-אקספרס (אדום) שזה נותן הנחה של שישית מהקנייה (דולר מתוך 6 דולר) - ע''י משחק של 10 שניות בלבד !!!
    (אין לי מושג כמה זמן זה קיים - אני גיליתי את זה לפני כשבועיים),
    גודל הקופון מושפע ע''י המשחק - אך יש אפשרות לשלוח קישור לחברים - ואז המפרסם מגדיל את הקופון בסך הזכיה של החבר השני,
    מוגבל עד 3 חברים,
    וכן אין אפשרות לשלוח לאותו חבר יותר מ-3 פעמים קישורים,
    היות שזה יוצא רווחי מאוד (ריווח של 10 דולר על קניה של 60 דולר וכדו') אני אישית כבר הרווחתי הרבה מאוד דרך זה,
    אך היות שאני מעוניין בקופונים גדולים יותר מאשר לקבל כל 12 שעות קופון של דולר בודד - החלטתי לנצל את כח הרבים שבפרוג לאלו שמעוניינים בכך,
    וכמובן - כל אחד יוכל להכניס את הקישור שלו,
    אך יש לשים לב:
    1. הקישור בתוקף עד 12 שעות (ועד אז כבר צריך לממש את הקופון) - כך שאין להיכנס לקישור שפורסם לפני יותר מ-11 שעות,
    2. היות שזה מוגבל ל-3 משתתפים בלבד - מתבקש מי שמפרסם את הקישור שבמקרה שכבר נכנסו 3 אנשים דרכו - שימחק את הקישור שלו,
    תודה רבה,
    אשמח לעוד רעיונות וכן להערות והארות.

עריכה: אי-אפשר לפתוח את המשחק דרך מחשב - אלא רק דרך מכשירים ניידים גם דרך הדפדפן.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה