צרכנות

כל המידע על מוצרים שווים מבצעים וקופונים.
זכויות הצרכן, טיפים צרכניים וקניות חכמות בארץ ובחו"ל.
מנהלת הפורום: יופלה אפרסק

מאמרים אחרונים באתר

אני שובר ת'ראש ולא מצליח להבין דבר כ"כ פשוט, כנראה שאני טועה, ברור לי, תוכלו לכוון אותי?

אני בכוונה באשכול זה לא מזכיר שמות, בבקשה גם אתם אל תזכירו.

כשהייתי בחור הייתי קונה מגזין איכותי שמאוד היה מעסיק אותי, הייתי נהנה ממנו והמחיר שלו עלה כ 25 ש"ח.

לאט לאט המחיר שלו נסק, ויותר מזה - מה שעצבן אותי - הכמות והאיכות שלו ירדו..

רגע לפני שהחלטתי סופית להפסיק לקנות אותו - מדדתי את האחרון מול אחד מהישנים - ההבדל היה עצום - הרוחב והגובה שלו התקטנו בצורה מחפירה.

אמנם נהיה קצת יותר שמן, אבל החלטתי לספור פרסומות.. לא תאמינו - יותר מ 50% מהמגזין - היו פרסומות נטו!!!

באותו רגע קלטתי שאני סתם משלם להם כסף על פרסומות, והפסקתי.
(לאחרונה ראיתי אותו בחנות, אחרי 8 שנים שלא קניתי, גם העובי התכווץ, והמחיר? נסק...)

ופה מגיעה השאלה שמשגעת אותי בכל תחום הכלכלה - האם לא היה שווה לעורך המגזין להוריד את המחיר - וכך יותר לקוחות יקנו אותו?

יש לי אופציה להרויח 5 שקל מ 20 אנשים, או 20 שקל מ 5 אנשים - הייתי מעדיף = 20 אנשים, כי הם יעבירו הלאה, יהיו יותר לקוחות חדשים (המחיר זול, המוצר טוב, למה לא?!)

עוד דוגמא:
צ'ולנט - בעבר עלה 20-25 שקל לחצי קילו בשרי.

היום המחיר שלו באזור 45 וישנם 'מותגים' שנמכרים ב 55..

אני יודע מחירי המוצרים עלו, אבל לא בכזאת רמה, חשבנתי כמה פעמים וגם דיברתי עם בעלי צ'לונטיות שלא ידעו לענות לי על זה - למה שלא

תמכור ב 30, תשבור את השוק - ויבואו אליך כל הבחורי ישיבות (וגם אני, אני הפסקתי לקנות צ'ולנט - אם אני לא מוצא ב 30 שקל גג - אני לא קונה)

עוד אחת? בבקשה:

הציבור החרדי ניזון רובו מקווי נייעס, וואצפים למיניהם וכו'

ישנם פרסומות, תקין, זכותם. הביטול? 15 שקל (משהו כזה, אל תתפסו אותי על המילה)

אישית? לא משלם את הסכום הזה כל חודש עבור 10-20 שיחות שלוקח לי עוד 5 שניות. מאמין שיש עוד הרבה כמוני.

אם החברה היתה גובה 5 שקל לחודש? לא היינו מצטרפים כפול 3 בלקוחות? אני מאמין שכן.

סליחה אם הארכתי, בקיצור: בכל תחום כלכלי תראו את זה - יש לי אופציה למכור בזול להרבה לקוחות או ביוקר לקצת מהם - מה גורם לי למכור ביוקר? לא שווה לי למכור בכמה שקלים פחות - ופשוט להרויח מיותר אנשים???

מומחי כלכלה? תעזרו לי להבין! תודה.
מ"חכמת ההמונים" ל"כוח ההמונים" – האם הגיע הזמן לעלות שלב?

חברים יקרים,

תסתכלו רגע סביבכם, כאן בפורום. מה שקורה בפרוג בשנים האחרונות הוא לא פחות ממהפכה. כל אשכול כאן הוא דוגמה חיה ל"איש את רעהו יעזורו". אנחנו מתייעצים, משתפים, חוסכים אחד לשני עוגמת נפש, ומעניקים מידע ששווה זהב. יצרנו כאן מעצמה של "חכמת המונים" שאין לה אח ורע באף מגזר אחר.

וכאן עולה השאלה המתבקשת: האם לא הגיע הזמן לעלות קומה?

אם אנחנו יודעים להתאגד כדי להמליץ על המזגן הכי טוב או על המשכנתא הכי משתלמת, למה שלא נתאגד כדי לקנות אותם יחד במחיר שאף יחיד לא יכול לקבל?

תחשבו על זה: הציבור החרדי הוא צרכן ענק. אם נדע לקחת את הרוח הזו של פרוג – את האחדות, את השיתוף ואת המספרים הגדולים – ולתרגם אותה לקבוצת כוח צרכנית רשמית, השמיים הם הגבול.

במקום שכל אחד ילך לבד לחברת הביטוח, לבנק או לחנות החשמל ויקבל "הנחה סימלית", יבוא גוף המאגד עשרות אלפי בתי אב ויניח הצעה על השולחן: "אנחנו כוח קניה עצום. מי נותן לנו את התנאים של מועדוני הצרכנות הגדולים במשק?"

אנחנו מדברים על חיסכון פוטנציאלי של אלפי שקלים בשנה לכל משפחה, בסעיפים הכי כבדים: משכנתאות, ביטוחים, תקשורת, רכב ומוצרי חשמל.

תאורטית, המרחק בין המצב הקיים למצב החדש אינו רב. במקום שכל יחיד יעמוד לבדו מול התאגידים הגדולים (ביטוח, בנקים, תקשורת, רכב) ויקווה להטבה נקודתית, דמיינו מציאות שבה כוח ההמונים הזה מתורגם למספרים בשטח. מציאות שבה גוף אחד מייצג רבבות בתי אב ומנהל משא ומתן מעמדת כוח מול המשק הישראלי, בדומה למועדוני הצרכנות הגדולים והחזקים במשק החילוני.

לכאורה, כל המרכיבים להצלחה כבר מונחים על השולחן:
  1. ציבור גדול ומלוכד.
  2. צרכים משותפים וזהים.
  3. פלטפורמה קיימת לתקשורת (כמו הפורום הזה).
האם לדעתכם המעבר הזה מ"חכמת המונים" ל"כוח קניה" הוא חלום אוטופי, או צעד מעשי שפשוט מחכה שמישהו ירים את הכפפה? מה חסר לנו היום כדי שזה יקרה בפועל?

אשמח לשמוע את דעת הציבור
בעקבות האשכול החם על קריסת השפיות. [בורקס 4 ש"ח]
כאן
פתחתי אשכול חדש שבו אנשים יעדכנו על דברים שבהם חזרו לשפיות.
כמו למשל אלו שקנו מאפים קפואים.
אלו שעשו טיול יפה ולא עלה הרבה כסף
אלו שמכינים סלט בבית במקום קנוי
ומי שהתחיל להכין לעצמו ליל שישי בבית
או שמצא תחליף יפה ליציאה למסעדה
או סתם תחליפים זולים לדברים יקרים ובפרט לדברים שהתייקרו
או פתרון למחירים מופקעים של ביגוד/הנעלה וכל שאר הדברים.
מכאן ואילך הכדור בידי הציבור
תסלחו לי אם זה יהיה ארוך מידי אבל אלו דברים שבאים מדם ליבי וחושבני שראוי להעלות את העניין בבמה חשובה שכזאתי,
ידוע מכבר שרשת בר כל טוב ונתיב החסד מתהדרים ברובם בתואר 'סופרמרקט', אבל המחירים שלהם גבוהים אף יותר ממכולת.
ולא זה מה שמפריע לי (ז'תומרת זה לא הטריח אותי לכתוב). הדבר שקומם אותי במיוחד היתה תקופת הפסח.
כידוע שבחגים יש כל מיני קרנות של חסד שב"ה קמו בשנים האחרונות ומחלקות מאות מליוני שקלים לאברכים ומשפחות ברוכות ילדים (אם זה טובה וברכה עיון הפרשה ועוד...).
אך מסיבה שאינה ברורה האופציה לממש בחנויות המזון היא ברשתות המזון של בר כל נתיב החסד וכיוצ"ב. אך מה שקורה שרשתות מעין אלו שאף פעם לא היו ידועות כזולות במיוחד, מקפיצים את המחירים יותר מהרגיל, ביודעם שהציבור בכיס שלהם,
יצא לי בערב החג להיקלע לרשת יש חסד שלדעת כולם היא מהרשתות הזולות בציבור החרדי, אם לא הזולה ביותר.
והופתעתי לראות שהחנות ריקה כמעט לחלוטין לעומת בר כל העמוס לעייפה, ולקח לי זמן לתפוס, שאנשים לא דורכים שם בערב החד מהסיבה הפשוטה - שלרשת יש חסד אין הסכמים עם עמותות הצדקה.
ומכאן לתמיהה גדולה, מדוע אין הסכמים עם הסופרים הגדולים ???? אני יודע שמי שעומד מאחורי קרן טובה וברכה מגייס חודשי שלמים כספים בחו"ל, לא כדאי להעביר חצי מהמאות מליונים ישירות למנהלי הרשתות הנ"ל (בשיעבודא דר' נתן), ועכשיו ברצינות, להערכתי באותו בסכום שקיבלתי ונאלצתי לממש אותו בבר כל היה מספיק לי לכפול קניות ביש חסד, ולא חבל על מאות המליונים שהולכים לבר כל שעושים עלינו קופה.
ואני לא מדבר על זה ש'בר כל' לא הורידו את מחירי החד פעמי, ושרוב המוצרים בחנות לא מתומחרים כקבוע בחוק (כך שאין אפשרות להשוות בין חברות שונות ושאתה מגיע לקופה בד"כ לא תחזור... בשונה מיש חסד שיש לך מכשיר שבאמצעותו אתה יכול להשוות בין המוצרים).
וחשוב לי להדגיש אין אני בא בטענות של כפיות טובה ח"ו כלפי קרנות החסד שהאנשים מאחורי הקלעים עובדים יומם ולילה כל השנה כדי לגייס את הסכומים האדירים הללו לטובת שבט הלוי - לומדי התורה (ולא רק...) רק חורה לי שבעלי הרשתות שלא חומלות על ציבור בני התורה במשך כל השנה מקבלות את התופינים האלו בערב חג הפסח

המצפה להרמת קרנם של עמלי התורה
אברך פשוט

אשמח לתגובות !!!
מספר מילים..

אחרי מספר שבועות שהנושא נטחן עד דק, כדאי לחזור לראשית העניין..

הביאו כאן מספר ניקים באשכולות קודמים,
כתבות עיתונות מהתקשורת הכללית וכן מידע פנימי מרשת שופרסל,
בהם נטען שבעלי הרשת מכוונים להעלאת המחירים ביש חסד והשוואתם לשופרסל דיל,
ונסמכו על כך שפוטר מנכ"ל יש חסד ורדיגר אחרי כמעט עשור בתפקיד..
בנוסף באמת ניתן להיווכח שמוצרים רבים מחירם עלה..

ומכאן ועד לפתיחת מחאה רבתי כאן בפרוג ולפתיחתם של אשכולות רבים - קצרה הדרך..

ואלא שראוי מאוד לציין כאן נקודה חשובה..:

בכדי לקבל את התוצאה הצרכנית הטובה ולא סתם כדי לדפוק מישהו כי אנחנו כועסים!
חשוב מאוד להבין איפה אנחנו אוחזים ולמה אנחנו גורמים!

ולכן:
אתן דוגמא פשוטה:
אחד המוצרים הראשונים שמחירם עלה ביש, הם מוצרי חלב מפוקחים, {למחיר הכמעט מקסימלי..}
ואלא שניתן היום לשים לב לדוג' שגם באושר עד המחיר כבר עלה {קרטון תנובה ליטר וחצי 10.7}גם כן..
דוג' נוספת - מטרנה - אחרי העלייה ביש חסד, גם באושר עד היום המחיר הוא כבר 49.9..

ומכיון שכך ראוי מאוד שאנחנו הצרכנים מעבר למה שרוצים להעביר מסר ברור להנהלה שמעלה מחירים באופן שרירותי,
כדאי מאוד לגלות חוכמה צרכנית כי אם בסוף מי שירוויח אלו המתחרים הרבים, אז מה הועילו חכמים?..

ולכן לדעתי עיקר המחאה היא לא לקנות מוצרים שעלה מחירם, אבל זה נכון לכל רשת ולכל מקום באשר הוא!
אומנם זה קשה לקנות כל מוצר במקום אחר וכו',
אבל נשתדל לכה"פ לעשות את המיטב בכדי לייעל את הבנתם של הבעלים/מנהלים ברשתות השונות!

אם נמשיך בדוג' שהבאתי למעלה,
הרי שחלב במחיר הנ"ל יש לכל אחד מאיתנו גם במכולת ליד הבית {אולי בכמה אג' יותר..}
או למשל מטרנה נבמחיר של אושר עד כבר אפשר למצוא מחיר דומה או אפי' מבצע יותר טוב ליד הבית {ואפי' ביותר זול ביש חסד 2 ב-90}

בקיצור אין טעם סתם לתקוף את יש, אם אתם לקוחות שבויים בגלל זה של סופר מתחרה ומה שהוא ימכור לכם אתם תקנו!

ולכן כלל מנחה "לא קונים מוצר שעלה מחירו אצל מי שהעלה את המחיר סתם.." -
וממילא מי שייפגע הכי הרבה זה הסופר שהעלה מוצרים הכי הרבה, ולדעת הרבה ניקים פה, זה רשת יש חסד בבעלות שופרסל..

בהצלחה לכולנו.
רציתי לשאול האם לעוד מישהו קרה מה שקרה לי במאוחדת פארם.

הזמנתי מוצר ובמשך יותר מ4 חודשים הוא לא הגיע, בהתחלה חשבתי שזה נגמר או משהו כזה וכנראה זיכו אותי, נסתי לבדוק, אבל באתר אין פירוט מסודר של חיובים ותשלומים לפי מוצרים, אלא משהו מסובך, בנוסף אין בהזמנות סטטוס הזמנה אלא רק ההזמנה התקבלה בהצלחה.

לפני כמה שבועות הזמנתי עוד (לא הזמנה יחידה, יצא לקנות עוד דברים שהגיעו) ושוב לא הגיע, זה כבר הדליק לי נורה, פעם שניה שהזמנה לא מגיעה אי אפשר לראות סטטוס הזמנה א"א לראות חיובים וזיכוים לפי מוצרים,

שלחתי להם מייל מסודר עם כל הפרטים וקובץ עם ההזמנות שלא הגיע, הגיבו לי אחרי כמה ימים על איזה הזמנה מדובר, כתבתי להם שצורף כל הפרטים בקובץ, ובמשך שבועיים לא קיבלתי תשובה, שלחתי פניה חדשה אחרי כמה ימים הגיבו לי שסליחה על העיכוב אבל ההזמנות בדרך, עניתי להם שזה כבר לא רלוונטי ושיזכו אותי, ושאלתי אותם האם מדובר בשיטת מצליח, הם ענו לי שלא כי ממילא ההזמנה תוכננה לצאת ביום חמישי הקרוב, אמרתי להם שוודאי בעקבות המיילים הקודמים.

בכל מקרה, מעניין אותי לדעת האם באמת מדובר בבאג חד פעמי שקרה למרבה הפלא פעמיים, או שמדובר בשיטה?
שכל אחד שהזמין ישים לב אם כל מה שהוא הזמין הגיע והוא לא שכח שהוא הזמין ולא הגיע.
אשמח לשמוע תגובות האם עוד משהו נתקל בתופעה

@איצ'ה קו המידע האם שמעת פעם על זה משהו?
סיפור לשיפוטכם ולתגובתכם:
קניתי מכנס, לבן שלי, ברשת חרדית ידועה וידועה גם ב(אין) שירות לקוחות המזעע, אבל לא חלמתי עד להיכן:
הכפתור של הרוכסן נשבר על הלבישה הראשונה שמתי לו ובאתי לסגור, פשוט יצא מהמקום, ולא שהוא לבש כמה שעות!
חזרתי אליהם בתמימותי לבקש מכנס אחר, המוכרת אומרת לי: '’אי אפשר, צריך לשלוח לשירות לקוחות’’ טוב אז זיכוי, אי אפשר, צריך לשלוח קודם לשירות לקוחות, טוב נצטרך לחזור לפה... יש ברירה?
מתקשרים אחרי יומיים תיקנו לך את הבגד, וואו, טוב מה אני יגיד.. לקחתי ואני רואה בבית שתקעו כפתור אחר בכלל לא קשור!!,
שוב חזרתי, ושוב, לא, אי אפשר, צריך לשלוח לשירות לקוחות, ואז חזרו אלי וכן, הם הבינו שהיה איזה בעיה?? אז הסכימו ברוב חסדם שאקח מכנס חדש, לא יאומן!! חזרתי הביתה שמחה, נגמר הסיפור, לא?
אותו דבר במכנס החדש! ושוב, חזרתי אליהם וספרתי מה היה מהתחלה למוכרת האדיבה יאמר לשבחה, והרי מה היא בס’’ה, עובדת, לא אשמה... שלחה הודעה לבוסית, ו.. הופ, אבל היא מצטערת מאוד, צריך לשלוח את זה לשירות לקוחות.. כאן התערב בעלי והודיע חגיגית שחוקי חייבים לתת זיכוי ואם לא, נתבע אותם, וצעקות... ו... לא היה להם ברירה ’’נתנו זיכוי’’.
עכשו אני שואלת קודם כל בשביל להיות בטוחה, מה החוק אומר במצב כזה חייבים לתת בגד חדש או זיכוי מיד, נכון?
ולאחר מעשה, האם לתבוע אותם על כל הטירוף הזה, או לשלוח את הסיפור לרשות להגנת הצרכן, יש עם מי לדבר שם? או שגם זה לא עוזר,
חייבים לעצור את הניצול הזה, שסליחה אבל קורה (כמעט) רק בחנויות חרדיות, ולמה????
למה שאני נכנסת לחנות במגזר הכללי אפילו אחרי שעבר זמן החלפה, הרבה פעמים יחליפו בכיף שלא לדבר על סיפור כזה מיד נותנים מה שתרצה זיכוי/ בגד אחר,
ופה רק עם צעקות ואיומים הולך משהו.
    • נעול
    245
  • תקראו מה כתוב על המותג "אדידס"
    ותתביישו להחזיק מוצרים עם הסמל הזה (תיקים נעלים כובעים וכד')
    ובכלל מה לנו בנות בית יעקב שהולכות עם מותגים כאלו והופכות לפרסומת מהלכת?
    הציטוט הבא מתוך מיכלול:
    ...לאחר
    עליית הנאצים לשלטון הצטרפו שני האחים למפלגה הנאצית[1]. במהלך מלחמת העולם השנייה היו קשורים האחים דסלר יחד עם חברות ליצור נעליים אחרות בהקמת מתקן הניסוי לנעליים שהוקם במחנה זקסנהאוזן תוך שימוש באסירים כנסייני נעליים (וזאת בדומה לחברות רבות שפעלו בגרמניה ובאירופה אשר שיתפו פעולה עם הממשל הנאצים בתקופת המלחמה)[4]. בנוסף, בין 1943 ל-1945 יוצרו במפעל החברה טילי נ"ט גרמניים מסוג "פנצרשרק", בין היתר על ידי עובדים בכפייה צרפתים. באפריל 1945 הגיעו כוחות בעלות הברית לשערי המפעל והתלבטו האם להפציץ אותו. קייט, אשתו של אדי יצאה אל החיילים ושכנעה אותם שכל רצונם הוא לעסוק בייצור נעליים. מאוחר יותר, החיילים האמריקאים הפכו לקוחות מרכזיים של המפעל[5].

אמי ע"ה ועוד אלפי יהודים ויהודיות היו עובדי כפיה במחנות האלו ולא כולם זכו לצאת מהתופת הזו (באחת ההפצצות של בעלות הברית על המחנה נהרגו מאות נשים ובנות צעירות, כי המפציצים טעו וחשבו שאלו חיילים גרמנים... )

ואיך אפשר לראות שהנכדות והנינות וכבר בנות נינות של הניצולות ושל אלו שנהרגו ונטבחו, הפכו (בלי לדעת) לפירסומת מהלכת של החברה הזו ועוד חברות אחרות כמו "פומה" ועוד... מתוך הנאה ורדיפה אחר מותגים...
    חברות אחרות בחרו בשמות של עבודה זרה ועם הסמל של הע"ז בנות בית יעקב מתהלכות בגאוה עם תיקים נעלים וכו'

בין האחים התגלעו חילוקי דעות קשים ובשנת 1948 פרש רודי מן החברה והקים לו חברה עצמאית לה קרא Ruda, שם שהתבסס על האותיות הראשונות בשמו ובשם המשפחה שלו (Rudolf Dassler). מאוחר יותר שינה רודי את שם החברה לPuma[6]. ב-18 באוגוסט 1949 הקים אדי דסלר חברה חדשה, גם הוא נתן לה שם המבוסס על האותיות התחיליות של שמו ושם משפחתו – אדידס (אדי דסלר) ורשם את סמל שלושת הפסים כסמל המסחרי של החברה[7].

הפירוד בין האחים גרם גם לפירוד בתוך העיירה הקטנה והורגש היטב בקבוצות הכדורגל של העיר – קבוצת ASV Herzogenaurach זכתה לחסות מחברת אדידס ואילו המתחרה העירונית FC Herzogenaurach זכתה לחסות מצד פומה.

בשנת 1949 פיתח דסלר את נעלי הפקקים הראשונות – נעליים המיועדות לשחקני כדורגל עם מסמרים מתברגים שתרמו לאחיזת הנעל במשטחי הדשא[8].

אדידס המשיכה להחתים ספורטאים בכירים – בקרב בין מוחמד עלי לג'ו פרייז'ר שנערך ב-1971 לבשו 2 המתאגרפים בגדים של החברה. באולימפיאדת מינכן שנערכה שנה מאוחר יותר לבשו כל בעלי התפקידים בגדים של אדידס, כמו גם 1,164 מתוך 1,490 הספורטאים שהשתתפו במשחקים[9].

בפעם הבאה שתרצו לקנות מותג תקחו את זה בחשבון!!!
    0 תגובות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה