קהילת המאיירים

פורום קהילת המאיירים הגדולה והמקצועית בחברה החרדית

איור ודמויות >> תוכן מקצועי

אתגרי איור

אתגרים שבועיים של אמני האיור בקהילת המאיירים של פרוג
נושאים
117
נושאים
117
דרך נעימה להעביר את השעות שנותרו ומאחלת לכולם שתרגישו טוב,

משתפת סיכום קצר מקורס תאורה ארוך בתחום סופר מסובך (ולכן ההסבר הזה נחמד) על הצל מוטל, הצורה והאורך שלו (צורה ואורך בהודעה הבאה כעת ממוקד ל-), הפיזור (רמת קושי בצל)
יש כאן מאיירים/ות שכבר יודעים כל המובא להלן ומיישמים אפילו בקומיקס וזה מרגש ומעורר שאיפות.

הצל המוטל שלנו זה בעצם צל שנוצר כתוצאה מחסימת האור על גבי משטח, על ידי האובייקט.

Screenshot_20200729-110139_YouTube.jpg

צורת הצל, גודלו, הכיוון ורמת הקושי תלויים במיקום (מרחק) האור, בעוצמתו ובסוג האור.

Screenshot_20200729-110130_YouTube.jpg

אז מה זה אומברה? אומברה זה חסימה מוחלטת של האור על גבי המשטח כתוצאה מפגיעה של מקור אור ישיר על האובייקט. האומברה היא צל כהה וחזק בעל קצוות חדים כי נוצרת כתוצאה של חסימה מוחלטת (ולא חלקית) של קרני האור על ידי האובייקט. למקור אור ישר, קרני אור מקבילות אחת לשניה, קצת כמו מטריה שחוסמת שטף טיפות גשם.

Screenshot_20200729-110114_YouTube.jpg

דוגמא למקור אור ישר, מקרן שקופיות: גודל הצל לא ישתנה כלל כשנרחיק את מקור האור:
Screenshot_20200729-110055_YouTube.jpg

באור נקודתי קיימת חסימה חלקית של מקור האור שיוצרת לנו צל שלא זהה בגטדחו לאןבייקט כי אגדול ממנו, דוגמא ראשונה זה פוינט לייט (לא ברור לי תרגום). קרני האור מתפזרים בצורה לא מקבילה אלא רדיאלית, מעגלית. הן פוגעות באובייקט בקו אחכסוני וחא ישר. התוצאה היא צל גדול מהאובייקט, צל חד ללא ריכוך עדיין
Screenshot_20200729-110047_YouTube.jpg
דוגמא למקור אור נקודתי, אור שיוצא ממקור קטן כמו פנס בפלאפון
Screenshot_20200729-110040_YouTube.jpg

אז באיזה סוג תאורה נקבל פיזור וריכוך של קצוות הצל הנקרא גם פנאומברה?
בתאורה שקרני האור יוצאות ממנה מכמה מקומות ואינן מקבילות כמו מנורה רגילה ומנורת נאון (מעטה הזכוכית גורם לפיזור האור וככל שיותר אטום כך גובר הפיזור, כמו במטריית הצלמים הלבנה):

Screenshot_20200729-110024_YouTube.jpg

צל האומברה מיקומו על המשטח במקום שנחסם לגמריי על ידי האובייקט. הפנאומברה נמצאת בקצוות האומברה וזה מקום על המשטח שאם נמלה היתה עומדת עליו היא היתה רואה חלק ממקור האור אבל לא את כולו. אם הנמלה במיקום בו רואה את כל האור זה אומר שהיא יצאה לגמריי מתחום הצל. אם אינה רואה אור כלל זה אומר שהיא נמצאת בתחום האומברה הואובייקט שבינה לבין האור חוסם לחלוטין את מקור האור מעיניה הנמליות

בואו נקח לדוגמא כעת מנורת שולחן, שימו לב לגבולות הצל המרוככים ולעובדה שהצל גדול מהאובייקט המקורי

Screenshot_20200729-110017_YouTube.jpg

דוגמא נוספת היא מקרני השמש. ככל שהאובייקט רחוק מהמשטח עליו מוטל הצל, כך הריכוך בצל יהיה גדול יותר (הפנאומברה תגדל והאומברה תקטן), כמו בדוגמא מעלי העץ.

Screenshot_20200729-105953_YouTube.jpg

כשהשמש מאירה לנו דרך העצים ביער/חורש, נקבל כמה מצבים מעניינים. הדבר הראשון שטוב לזכור (ו'הוא הדין' גם לגבי אנשים העומדים בפתח מערה או חדר כשקיים מקור אור אחד שנמצא מאחוריהם)
זה שהצל יתכנס לנקודות מגוז על קו האופק המשוער בדוגמא לפי גובה עיניים של אדם ממוצע:

Screenshot_20200729-105152_YouTube.jpg

הדבר הבא שנתבונן בו הוא ההבדל בחדות צילי (צללי?) העצים. מדוע חלקם קשים וחלקם רכים? נחזור לנמלה. המיקום בו אינה רואה אור כלל הוא אומברה וקשה כהה וחד. המיקום בו רואה חלק מהשמש הוא פנאומברה ומרוכך יעני חצי צל. המיקום בו שוזפת את עיניה בשמש ורואה את כולה יהיה מיקום של אור מוחלט ללא צל כלל:

המשך ...
    • נעול
    233
  • הנה עוד מודעה לאנשי מקצוע:
    המשתמש: נופי הגולן ממש מחפש מישהו מקצוען מהקהילה שלנו כאן:

מחפש מאייר/ת זמינה לאיור דמות ילד לקייטנה - מחפש מאייר/ת זמינה לאיור דמות ילד לקייטנה

מחפש מאייר/ת זמינה מהרגע להרגע, לאיור דמות ילד.
    צירוף תיק עבודות חובה.

מנויי פרימיום בפרוג מרוויחים יותר!
    רוצו לשמוע עוד על הפרסום וצרו קשרים עסקיים

בהצלחה!
    מערכת מנויי פרוג-פרימיום
    0 תגובות
    1596562438219.png

אתר בוויקס

ערוץ יוטיוב טרי חדש מי שיעשה סאבסקרייב (מנוי) מבטיחה לעשות בחזרה.. ערוץ קודם הגיע ל1000 מינויים אבל הרבה מהתוכן לא שלי וזה אומר שאין אפשרות למונוטיזיציה אז העדפתי להתחיל מאפס.

כמה מילים למי שרוצה גם להכנס לתחום האתרים..
    יש פלטפורמות שאפשר לעשות בהם אתר בחינם בלי לקנות דומיין ובלי לשלם על עיצוב ובניה. יש להם ממשק משתמש דיי נוח לעצב בעצמך את האתר ולבחור איזה פיצרים להכניס וכו . לעומת זאת אם קונים דומיין ומשלמים להם מקבלים כתובת אתר יותר קצצרה ומקצועית. אבל זה לא חובה וכאמור בלי זה השירות ניתן בחינם

Wordpress
    wix.com

למה זה נוח ומה אפשר לעשות עם זה?

בראש ובראשונה - דף נחיתה שאפשר לפרסם לאנשי קשר שלכם, או בחתימה במייל או ברשתות חברתיות וכו ואפילו כאן בפרוג :). אצלי זה כרגע תיק עבודות ואפשרות ליצירת קשר.

יש לי במשפחה הקרובה אנשי מקצוע שמעצבים אתרים מורכבים וכו ועדיין המליצו על הפלטפורמות האלה כי העיצוב שלהם מעולה ונוח לקאסטם בהתאם לצורך.

מה עוד אפשר לעשות באתר? חנות אינטרנטית. מי שרוצה למכור לדוגמא הדפסים של הציורים יכול לפרסם שם גם מוצרים (וזה עדיף אולי בshopify.com הם אומנם לוקחים עלות חודשית אבל ההזמנות והרכישה מתבצעות דרכם, כולל ההדפסה על כל דבר , בגדים, כלים, וכל מוצר שיכולים לדמיין עם הדפס יש להם הכל, הם מטפלים במשלוח וכל ההתעסקות עם הלקוח אז זה שווה בעיני יותר מאשר לעשות כל זה בעצמך באתר פרטי, אבל זה גם אפשרי)

......

אפשר גם לעשות בלוג באתרים האלה וויקס ווארדפרס. כשכותבים בלוג, כדי להזרים מקסימום תנועה לאתר (מה שמאפשר בהמשך לשלב פרסומות) צריך לכתוב לפוסטים כותרות כאלה שאנשים מחפשים. לכתוב מושג שרק קהילת המאיירים מכירה לא יביא תנועה. לעומת זאת אם נדע מה אנשים מחפשים ונכתוב את זה בכותרת, גוגל יקדם את האתר בלי קשר לרמת הפופולריות..מביאה כאן 2 דוגמאות לאתרים שעוזרים לבניית מילות מפתח בכותרות שגוגל יקדם גם בלי שנשלם להם

. נקודה אחרונה על בלוג. בבלוג מקצועי כל פוסט נע בין 800-1500 מילים. המידע ששמים צריך להיות אמין בדוק ושימושי (לא רק בעינינו). יש בעיה לשלב סרטונים או תמונות שאינם שלך אפילו כשנותנים קרדיט. אם רוצים לקחת תצלום לדוגמא כדי להסביר על תאורה או עניין אחר יש אתר שאפשר לקחת משם סרטונים ותצלומים בלי לציין קרדיט ובלי בעייה של זכויות יוצרים
    pexels.com

פוסט טוב הוא מתוכנן בכמה שלבים ולא יורים אותו מהבטן ומה שיוצא אני מרוצה. בגדול השלבים בבלוגים מקצועיים שמגיעים ל30 אלף דולר בחודש הכנסות (כן נשמע הזוי אבל אפשרי. מצריך השקעה אמנם לא כספית אבל ענקית) הם:
    1. בחירת הנושא לפוסט, מתוך המושגים המקצועיים שלנו
    2. אסיפת מקורות מידע לינקים ותמונות רפרנס
    3. כתיבת טיוטה
    4. עריכה. לעיתים לסדר מחדש מבנה, לבדוק טעויות, לצמצם או להרחיב נושאים מסויימים
    5. לבחור מילות מפתח על הכתבה.
    6. מספר מילים בפוסט (לדוגמא 1500 זה המינימום בבלוג בshopify) והערות נוספות לעצמך
    7. בחירת כותרת בהתאם למילות המפתח שבחרנו בסעיף 5 ולא בהתאם לנושא שבחרנו בסעיף 1.
    8.לינק הפוסט ותאריך פרסום הפוסט (לפעמים מתזמנים פוסט מסויים בהתאם לזמן ולצורך לדוגמא לצייר גשם נתזמן לחשוון בזמן שחיפוש הנושא הכי חם ולא לתמוז). ואז הגהה אחרונה ופרסום.

יש כלי עזר נהדר לתכנון כתבות ולתכנון בכלל. גם נוא בחינם. זה נקרא קליקאפ ויש להם גם אפליקציה לנייד שאפשר לעדכן בזמן אמת ולשלב ולערוך בתוכה בגוגל דוקס. הכותרות שלהם באנגלית אבל אפשר לכתוב אותן מחדש בעברית. אני ממליצה לכל עצמאי על קליקאפ (או יומן בתיה ;) ) זה עושה סדר נפלא בחיים.

זהו פחות או יותר. האתר שלי ממש בחיתולים ובהמשך בע"ה יהיה שיפוצים וגם בלוג

בהצלחה רבה

ומי שיש לו כבר אתר אשמח לראות ולהתרשם ולקבל רעיונות מהמקצוענים בתחום האיור. אפשר לצרף לשרשור ממש אשמח.
    הנה עוד מודעה לאנשי מקצוע:
    המשתמש: רונית החיננית ממש מחפש מישהו מקצוען מהקהילה שלנו כאן:

מחפשת מאייר/ת - מחפשת מאייר/ת

מפרסמת עבור חברה - פניות רק דרך המייל המצורף:
    מחפשת מאייר/ת דיגיטלי לתמונה משפחתית שתודפס כמתנה. (9 דמויות)
    .

(מדובר במשפחה דתית-לאומית).
    תודה!

בהצלחה!
    מערכת מנויי פרוג-פרימיום
    • תודה
    Reactions: ליפסקר1 //
    1 תגובות
    • נעול
    302
  • הנה עוד מודעה לאנשי מקצוע:
    המשתמש: אתי שיף ממש מחפש מישהו מקצוען מהקהילה שלנו כאן:

מאיירת מתחילה/ מתלמדת לפרויקט - מאיירת מתחילה/ מתלמדת לפרויקט

שלום.
    דרוש/ה מאיירת מתחילה או סטודנטית. מוכשרת לפרויקט איור קומיקס
    ניתן ליצור קשר אך בצירוף תיק עבודות ועבודות לדוגמא בלבד.
    תודה ובהצלחה

בהצלחה!
    מערכת מנויי פרוג-פרימיום
    0 תגובות
    מתלבטים אם להרשם לקורס איור דיגאלי כאן בפרוג?

כדי לעזור לכם להחליט, משתפת התקדמות שלי במהלך השנה (עוד לא סיימתי קורס) איך ציירתי לפני פרוג ואיך מציירת כעת

הדרך עוד ארוכה זה ברור! אבל בפרוג נותנים כלים להשתפר ולהכנס מהר לשוק העבודה בלי להתפזר לנצח. זה, בנוסף לקהילות פורום תומכות ומכוונות שזה פשוט הפגנת אהבת ישראל מדהימה.

הציורים בוצעו באותה תוכנה adobe fresco אבל עפי תובנות שקיבלתי כאן בפוטושופ (האמא של כל התוכנות) ובלימוד עקרונות ציור מהמורים המוכשרים והמבוקשים
    @אבימי ו @שולם שהשקיעו מירב המאמצים לקדם כל אחת בהתאם לצרכים שלה, בלי לוותר על הסטנדרט הגבוה של פרוג. מההנהלה קיבלתי תמיד מענה באותו יום על כל שאלה בקשה או תלונה. (למדתי לתייג, בו-הו לכם וסליחה על הטרדה. מתישהו אפסיק עם זה פשוט נטו הכרת הטוב, זה חובה :)

אני יודעת שאנשים אוהבים סיפורי מהפך מאפס ל100 (אצלי מאפס לאחד וחצי אבל גם מרגש!) אז על אף האימה לשתף ביצוע לא טוב (הצפיה על אחריות המשתמש בלבד, לא לבעלי לב חלש) לתועלת המתלבטים אם ללמוד מסודר או לא ואיפה מתקדמים מהר והאם ההשקעה שווה, אני משתפת ומציינת שאני הגמד בכתה שלי, יש בנות שעברו תהליך דומה אבל עם ביצועים גבוהים בהרבה. אז קל וחומר אם אפילו אני הצלחתי כולם יכולים!

הרי לכם ההוכחה... דראם רול

לפני

WhatsApp Image 2020-07-29 at 13.01.13 (1).jpeg

אחרי

moide.jpg

אז.. לא עפה על זה או על עצמי, יודעת שעוד יש טעויות במיקום וצורת העין הרחוקה שלא מונחת בקשת נכונה כמו על כדור ואין בה התקצרות, בידיים שצויירו בפרופורציה של מבוגר והוקטנו חחח. יש עוד מה לעבוד ולכן זה לא נכנס לתיק עבודות :)

אבל, לפחות יש הזזה בכיוון הרצוי! והיה לי חשוב לשתף בהצלחה לכולם.. ואל תתלבטו פשוט תרשמו.

וכאות תודה למפעל הזה שנקרא פרוג שכולל ככ הרבה דברים, אני יעלה מדיי פעם כל מיני סיכומים מהאינטרנט שקשורים לציור בנושאים שונים מותאמים לציבורנו שליט"א (ברמה גבוהה ממקצוענים, התוכן אינו שלי) לתועלת המתחילים כמוני וגם לותיקים אם תחליטו יום אחד ללמד (הסברים מסודרים זה סופר שימושי)

וכמו תמיד הערות לשיפור יתקבלו בברכה ובהערכה רבה!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה