קהילת המאיירים

פורום קהילת המאיירים הגדולה והמקצועית בחברה החרדית

איור ודמויות >> תוכן מקצועי

אתגרי איור

אתגרים שבועיים של אמני האיור בקהילת המאיירים של פרוג
נושאים
117
נושאים
117
ובכן, הגיע היום הזה שהבטחתי להציק לכל מי שביקש שאמשיך לכתוב פוסטים ארוכים ומייגעים. הפעם- אל תתרגשו- מדובר בReview יבש לחלוטין ולכן אם אין לכם עניין בחוויית המשתמש של הלוח הזה, אתם יכולים פשוט לסגור את הדפדפן ולחזור לעבוד, עצלנים שכמוכם.

אז כן,
לפני איזה חודש ומשהו קיבלתי את הסינטיק החדש. המסקנה שלי מהאירוע, אגב, היא כזו: יכולתי להזמין מאמזון (הרשמי) ולקבל את זה תוך שבועיים, במחיר נמוך יותר (משהו כמו 200 שח פחות) ועם שירות של החזרה במקרה שאני לא מרוצה, ובמקום זה הזמנתי את המוצר מאריג'נט במחיר גבוה יותר, וקיבלתי אותו אחרי 3 שבועות (לא היה במלאי). תלונות? אין לי, אני לפחות שמחה שנתתי כסף למדינה של עצמי וחיזקתי את הכלכלה המקומית ככה שלילדים שלי יהיה עתיד ושהמילקי שלהם יעלה לפחות כמו בברלין. או משהו כזה.

אבל בואו נפסיק לדבר על הזמנת המוצר ונתחיל לדבר עליו בעצמו!

קודם כל, כשהזמנתי את המוצר לא ממש חשבתי הרבה. אני עושה דברים בלי לחשוב, באופן כללי.
@Ammo כנראה חטפה שבץ קטן בעקבות הפזיזות שלי, בכל מקרה, סמכתי על וואקום או משהו כזה. בחרתי את הגודל שהיה נראה לי ופשוט הלכתי על זה. מה שקרה הוא, שאני ממש לא טובה בפיזיקה (הצד הפיזי שלך קטן, אמרה לי פעם מישי שמבינה), ולא ממש הבנתי את המשמעות של המילים '24 אינצ'', אז כשהלוח הגיע- הגודל פשוט היכה אותי בתדהמה. ירדתי לקחת את המוצר מהשליח (ככה זה עובד, תסגרו את הפיות הפעורים שלכם) ונאלצתי לחנוק את הצרחות ההיסטריות שלי עד שסגרתי את דלת הבית מאחורי והנחתי את ה--- ובכן, את הדבר הענק על הרצפה.

9209295458313140658.jpg
(הקרטון החיצוני)

הקרטון הענק היה ארוז טוב מאד, חתכנו אותו בהיסטריה (חתכנו- זה עוד אנשים/ילדים/עוברי אורח שכמוני היו נרגשים מאד ממעמד של פתיחת גאדג'ט חשמלי כל שהוא) וגילינו עוד קופסה בפנים. בתוך הקופסה ההיא היו ארוזים בגומחות קלקר כל החלקים של הלוח, כולל—שיעול נרגש—הלוח עצמו!

IMG_20181224_184121.jpg IMG_20181224_183021.jpg
(הקרטון הפנימי ותכולתו)

אחרי שעצרתי בכוח את כל האנשים/ילדים/עוברי האורח מלמשש ולגעת בכל החלקים, וניסיתי למצוא מקום לדבר הענק הזה בתוך ביתי הקטן (זה לא ממש עבד, בינתיים. אנחנו צריכים להרחיב עכשיו), ישבתי לי לקחת חלק בהיסטוריה, כלומר, לנסות את הלוח החדש והמבריק.

IMG_20181224_183838.jpg
(פירוט על החלקים המופיעים בתמונה או שלא מופיעים אבל קיימים באן שהוא בתוך הקלקר: לוח, קאבל כוח, עט, מעמד לעט עם חודים חלופיים, מחזיק לעט שמתחבר ללוח עצמו. שלט קיצורי מקשים, כל מיני קאבלים שהצד הפיזי הקטן שלי לא מבין למה הם אבל מסתבר שהם אקסטרה, דף עם הוראות לא ברורות איך להרכיב את הלוח, דף קרטון עם גומיות צבעוניות לעט, מטלית ניקוי)

למעשה, בעקבות אילוצים אישיים, לקח לי יותר משבוע עד שהתפניתי אפילו להתחיל לחבר את החלקים השונים ולנסות להפעיל אותו. אבל עוד לפני שהפעלתי אותו, לקחתי את העט והחלקתי אותו על הלוח. אני חייבת להגיד שהדבר הראשון שתפס אותי הוא שהמגע הרבה יותר פיזי מהלוח הקודם! ובפיזי אני מתכוונת שהלוח הוא לא גוש זכוכית חלקלק ומעורר צמרמורת (סליחה, לוח קודם. אתה עדיין בליבי.) אלא משטח עם מגע מחוספס יותר, והסאונד של העט על הלוח זה הסאונד שחלמתי עליו בלילות עבודה קרים ובודדים. תעצרו אותי כשאני מתחילה להתפייט יותר מדי.

בכל מקרה, תהליך ההפעלה של הלוח לקח איזה 40 דקות עבור אדם עם צד פיזי קטן כמו שלי, אבל בסופו של דבר הצלחתי (תודה ל @Ammo שעזרה) והלוח נדלק.

רשמים מהלוח:

רגישות העט והלוח

הדבר הראשון הוא כמו שציינתי, המגע של העט הרבה יותר טבעי. הוא פחות מחליק ואני מרגישה שאני פחות מתאמצת בציור. בנוסף, הרגישות של העט גבוהה הרבה יותר. אם נתייחס לעפרון רגיל, יש לנו כציירים את האפשרות לשלוט ברמת הלחץ שמופעלת על הדף. זו הסיבה שהרבה מאיירים מתקשים להתרגל לאיור הדיגיטלי. לי אף פעם לא הפריע, איור על דף היה איור על דף ואיור ממוחשב- איור ממוחשב, הן היו חוויות שונות עבורי. אחרי שקיבלתי את הסינטיק 24, הבנתי שכמה שהלוח הקודם היה מעולה, היה כל כך הרבה מקום לשפר בו את המגע של העט ואת הרגישות שלו, וכמה זה יכול להתקרב עוד לחוויה האמיתית. הרגישות של העט והלוח בדגם הזה הם לא צחוק, זה מדמה בהרבה תחומים את המגע והחוויה של עפרון/עט אמיתי ואני ממש נהנית מכל רגע. בואו נראה מתי זה יעבור לי.

פחות השתקפות

מהחוויה שלי עד כה, אני ממש מבסוטה מהעובדה שהלוח משקף הרבה פחות אור מהקודם. חלקכם אולי זוכרים את התלונות שלי על כך שאני צריכה לעבוד בחושך מפני שהלוח משקף את אור הפלוראוסנטים, בלוח הנוכחי הבעיה נעלמה! אני מציירת באור מלא והגיע הגאולה לעיניי העייפות.

(זה ביזארי אבל תתרגלו: זו אני) הלוח מתחמם! יאי

טוב, חבר'ה, זה לא צחוק. לצייר בחורף זה חתיכת סבל לפעמים. קצוות האצבעות קופאות מקור, אני לפעמים עובדת עם כפפות וזה מסורבל כמו שזה מסורבל. אבל, הלוח החדש הגיע, וגילתי באג- או מה שזה לא יהיה- שכל עוד חורף בארצנו הקטנה, אני מבסוטה ממנו: וזה העובדה שהלוח מתחמם! אין לכם מושג כמה זה נחמד. כן אני יודעת שעוד מעט קט הקיץ יגיע ואני אצוץ פה כפטריה אחר השמש ואתלונן שחם לי וזה מציק ומזיע. אבל בינתיים, בואו נגיד שירח הדבש שלי עם הלוח החדש נחווה בצורה הכי חמימה והמחבקת האפשרית.

שלט קיצורי דרך

טוב, חשבתי שאני אתרגל במהירות, אבל מסתבר שבשלט הזה אין מספיק מקשים בשביל כל קיצורי הדרך שאני משתמשת בהם במקלדת. איך אפשר להסתדר בלי W(שרביט בחירה) ctrl+T, ctrl+D ctrl+A , (הפיכת בחירה) ctrl+shift+i ועוד כל שאר הקיצורים? על מה בדיוק אני צריכה לוותר כדי להכניס הכל בשלט הקטן הזה? אם למישהו יש מפת הגדרות קיצורי דרך מנצחת שהוא מוכן להתערב שהביאה לו את האושר, אשמח אם ישתף אותי.

עוד דבר שכבר התלוננתי עליו, הוא שהשלט עובד רק כשאני באנגלית. החלק הפיזי שלי קטן, אבל גם כשעשיתי את מה ש @שאול יצחק המליץ, זה עדיין לא ממש עזר. כי אפילו אם אני שומרת את הקובץ בתוך התכנה עצמה, ומשתמשת במקלדת עברית, אני שוב צריכה להחליף לאנגלית כשאני חוזרת להשתמש בו. זה די מסורבל. בנוסף, בתכנה Rebell, (חוץ מundo, redo) השלט לא עובד כמעט בכלל! מציק מאד. באופן כללי לשלט יש גליצ'ים ומדי פעם המגע בגלגל הקטן מתחיל לזייף, כשאני מכבה ומדליקה זה עובר.

אז אני לא יודעת עד כמה זה יהיה לי נוח להמשיך לעבוד איתו. אבל אני נותנת לו עוד קצת זמן, ככה, בשביל להוכיח לעצמי שאפשר להסתדר גם עם צד פיזי קטן בעולם הזה.

הגודל

וואו אוקי. אני לא יודעת אם כולכם יודעים את זה, אבל 24 אינצ' זה הרבה יותר גדול מ13 אינצ'. הפתעה, אבל כן. הגודל הימם אותי. זה פשוט מדהים שאפשר רק לצייר בלי כל הזמן להקטין ולהגדיל את הדף. התנועות של היד משוחררות יותר בגלל שיש יותר מקום על המסך, ונורא כיף שאני לא צריכה לסגור כל חלון שאני פותחת בתכנה רק כי אין מקום. גודל זה חווית משתמש משודרגת לחלוטין, חבר'ה, תגדלו! מומלץ בחום.
לגודל יש גם צדדים פחות נוחים- הלוח כבד מאד ומסורבל ויש לו חוטים ארוכים ומסובכים, אי אפשר לנתק אותם מתי שרוצים- כי הם מחוברים לצד הפנימי של הלוח, במקום זה צריך לנתק את החוטים מהמחשב במקרה שרוצים לאכסן את הלוח או להעביר אותו. זה לא מאד נוח כמו הדגם שהיה לי (שבו פשוט הייתי מנתקת את החוט מצד הלוח וחסל) אבל חבר'ה, אחרי הכל לא הייתי חוזרת בי. הלוח הזה פשוט מדהים, ואני מניחה שחוסר הניידות זה חלק מהחיים שלי עכשיו. התרגלתי לצד פיזי קטן, אתרגל גם לזה.

לסיכום- המוצר מדהים ביותר. חוץ מהשלט (והצד הפיזי הקטן שלי)- אין לי תלונות בכלל. הוא גדול, תופס הרבה מקום, ומלא בחוטים וקאבלים, אבל החוויית משתמש שלו מטורפת ואני ממליצה לכל מי שיכול להשתדרג אליו.

אשמח לקרוא תגובות שלכם בנושא. על איזה לוחות אתם עובדים, איזה גדלים ואיזה חברות ומה אתם חושבים עליהם לעומת מה שכתבתי כאן על הסינטיק פרו? יהיה מעניין לקרוא.

שבוע טוב!
0 פרופיל_עי_הגיבן.jpg

[פרופיילינג.
פועל. הגדרת המאפיינים הבולטים באובייקט הנחקר
לצורך יצירת התמונה שתתאר את האובייקט בקירוב המרבי.
הסליק 148.]

כשהתקבלתי במזל”ט לקהילת המאיירים ידעתי שתמונת פרופיל היא חובה עבורי. משהו שיזהה אותי עם כל התגובות שלי. משהו שיודיע לפרוגיסטים שזה אני. ישבתי ליד שולחן העבודה שלי והתחלתי למתוח קווים, למדוד זוויות, לקבוע אורכים והצלחתי להמציא לי לוגו. *פרצוף מבסוט במיוחד*

בזמנו חשבתי שסקיצה זו יצירה ראויה להערכה, לכן ניסיתי להעלות את זה:
1 לוגו.PNG
אחרי מספר נסיונות שליחה כושלים שקיבלו אחר כבוד את תגובות המערכת (האוטומטית, בטוחני); “?”, “??”, “לא ברור?!”
הבנתי שיש לקחת את “הלוגו העסקי לפרוג” ברצינות.

שלפתי גיליון בריסטול גדול, ישבתי לרנדר את הלוגו באופן המפורט ביותר שהצלחתי להעלות על דעתי, חתכתי את הבריסטול לחלקים כדי לסרוק אותו בסורק 4A של השכנים, ודאגתי לפתוח לו אשכול ייעודי. מצוידת בכל ההכנות המקדימות האלה, ניגשתי שוב להציע את הלוגו בפני וועדת הקבלה. הפעם אמנם קיבלתי תגובה דומה לקודמות, אבל למרות הכל הלוגו התקבל והתקבע כתמונת הפרופיל שלי, וזה העיקר.

2 לוגו.png
אז היה היה פעם לוגו.

קרו כל מיני דברים והמערכת (האוטומטית, כמובן) הסירה את “דגם המצלמה” שלי ביחד עם הלוגו. אם זה היה אמור להיות עונש, אין מה לאמר, הרובוטים של המערכת יודעים לתת את המכה שתפגע במקום הכי רגיש. *פרצוף אומלל במיוחד*

בעסקי הבלוגולוגיה (:rolleyes:) תמונת פרופיל היא הכל. בלי תמונת פרופיל אני כלום. הגיגים אנונימיים נעלמים שלא מזוהים אם אף ניק. מיהרתי לטפל בפנצ’ר וניסיתי להעלות את זה:

3 לוגו.jpg

ואת זה:

4 לוגו.JPG

אולי ציור של פנים יעבור את הצנזורה?

5 פרופיל.jpg

אוקי, אוקי. אני מודה. שוב התבלבלתי בין סקיצה ליצירה מוגמרת. צריך לקחת את הלוגו באמת ברצינות. תודה למערכת הערנית של פרוג שהחזירה אותי למסלול.

חזרתי לשולחן העבודה בניסיון לאפיין את הדמות שלי. במקרה הזה זה היה קל כי, ובכן, מדובר בי אחרי הכל. תחילה - סיעור מוחות. התחלתי לקשקש כמה thumbnails (תמונות ממוזערות? תמונונים?) כדי לראות איזו פוזה הכי תתאים. אם תשימו לב, רוב התמונונים מורכבים מאותם קווים כלליים, כי האמת היא שהקונספט התפתח דיו בראשי כבר מהתמונון הראשון. (אני מתחילה לאהוב את המילה הזו יותר ויותר.)

6 תמונונים.jpg

כבר תכננתי לרנדר את הרעיון הסופי בעיפרון אבל אז @ליהיא הודיעה על האתגר הזה.
הזדמנות להעתיק ציירים אחרים באישור בלי שיקראו לי רמאי?

אז השגתי לי מחשב וקניתי לי לוח.
7 אתגר_סגנונות_עי_הגיבן.jpg

המשך יבוא...
    • דיון
    894
  • אשר כותבת submitted a new Article:

נתניהו על התקשורת: עדת נחשים, חמור מסע, ציידת תפוחים גרועה.

הצייר יוני גירשטיין בעיתון 'יתד נאמן' חוצה את הסוס הפוליטי של גבאי למדברות הבלתי נודע:

צפה בקובץ המצורף 428470

הצייר מוטי הלר בעיתון המודיע, מרשה לנתניהו ללהטט עוד קצת מול התקשורת:

צפה בקובץ המצורף 428471

הצייר אוריאל פלד לעומתו
    , מרגיש ממש במופע ריקוד נחשים קוסמי.... .(ככה זה כשראש הממשלה הוא גם תייר בינלאומי).

צפה בקובץ המצורף 428477

הצייר שלום הלוי בעיתון 'הדרך' ממחיש לנו מסר דומה, בדרכו, בקריקטורת "המקל והגזר":...

Read more about this article here...
    • תודה
    Reactions: נועם אלימלך1 //
    0 תגובות
    היי חברים מה שלומכם?
    חייבת לשתף אותכם במשהו.
    אני אתחיל מהמסר והדבר העיקרי שאני רוצה שבסופו של דבר תבינו מכל מה שאכתוב והוא:
    אל תוותרו על הזכויות יוצרים שלכם, אתם לא צריכים או חייבים או מוכרחים (או וואטאווווב) לעשות דבר כזה.
    אל תרשו לשום לקוח לאלץ אותכם לוותר על הזכויות יוצרים שלכם או בכלל לתת לכם את התחושה שאתם זקוקים לו והוא עושה איתכם חסד שהוא מועיל בטובו להזמין ממכם .
    אל תסכימו לבריונות הזו. כי תכל׳ס , זאת בריונות.
    הנה דוגמא מהימים האחרונים, שלחתי עבודות קומיקס שלי לאיזה עיתון שככל הנראה התעניין וחיפש,(רק אציין לפני זה שהדרישה הייתה שהמאיירת (או המאייר )תיהיה מאוד טובה ועם ניסיון בתחום איורי הקומיקס)
    התגובה שקיבלתי הייתה בסגנון כזה
    ״ערב טוב,
    שלחי הצעת מחיר נוחה לעמוד וכן לדאבל.
    הזכויות על הקומיקס נשארות (?!) של העיתון.״(הסוגרים תוספת שלי ״)
    אני לא יודעת מה איתכם, אבל אני מהמתקוממים, אני שונאת עוולות או עיוותי אמת וקשה לי נורא לעמוד בשקט למולם.
    רציתי להגיב מה שרציתי להגיב אבל הרגעתי את עצמי ושאלתי . ״לפני שאענה, מהי הצעת מחיר נוחה בעיניכם? לעמוד וכן לדאבל. תני לי סכום.״
    כי רציתי להיות בטוחה במאת האחוזים שמדובר פה בחוסר הוגנות ודרישה למחיר נמוך לפני שאני מביעה את דעתי בעניין.
    המכותבת עימי ענתה לי שהעיתון כמובן רוצה הצעת מחיר כמה שיותר נמוכה והיא לא יודעת מה המחיר שהם מצפים.
    מאחר ומהתשובה שלה היה נשמע לי שהיא לא ה״דורשת״ או קשורה לעיתון ישירות אלא אולי רק מתווכת ביניים, עניתי לה בצורה נחמדה ומכבדת והבהרתי שרק חשוב לי להבהיר ולחדד שהזכויות על איורי הקומיקס לא יכולות ״להישאר״ של העיתון מאחר והן מלכתחילה בעצם בבעלות המאייר.
    נתתי לה הערכת מחיר והוספתי- לא כולל על וויתר/מכירת זכויות יוצרים.
    היא ענתה לי שהמחיר יקר ופה נפרדו דרכנו לשלום.
    (למקרה ומי שהתכתבתי מולה קוראת את הפוסט- אין הדברים מופנים אלייך אישית או ביקורת אלייך, לא ברור לי מה המעורבות שלך בהקשר לדרישות העיתון, יכול להיות שאת רק מתווכת בין מאייירים לעיתון אז אל תראי את זה מופנה אלייך וגם אל תגיבי כי השארתי את הכל אנונימי למען השלום כמובן. :).וטוב שישאר כך.)

עכשיו בלי קשר לדוגמא הנ״ל שציינתי, זה דבר שקורה מלא ובממוצע אולי כל הצעת עבודה שניה שלי , זו איזו מחשבה מוטעית של הלקוח שיש לו את הפריווילגיה לדרוש דבר שכזה, סתם ככה. כי הוא ״יכול״
    אני רוצה להבהיר, שלא יתכן דרישה ראשונית של לקוח לוויתור זכויות יוצרים מצד המאייר על היצירה שלו ועוד בדרישת תשלום נוחה וזולה ועוד דרישה למאייר ברמה טובה ועם ניסיון.
    (וחשוב לי לציין שאם הם היו אומרים שהם מחפשים מחיר נוח בלי התעוזה לדרוש על ויתור זכויות יוצרים (רק שמבחינתם אין פה אפילו ויתור, הרי הזכויות ״נשארות״ של העיתון.. ) הייתי מגיבה בסלחנות יתר לסיטואציה. אבל לא זה המקרה דנן אז אנא שימו לב שאת מגיבים לנקודה הזו שציינתי).

זו לא הוגן ולא מוסרי לדרוש דבר כזה. אל תסכימו לזה ותדעו את הזכויות שלכם מעצם היותכם היוצרים של האיורים ואל תתנו לזה יד. (אפשר לתת זכויות שימוש, זכויות הפצה ותמיד להגביל למה המתן זכויות שימוש מדובר , אבל לא וויתור על זכויות יוצרים)
    הסכמה לדבר כזה מצד מאיירים פוגעות בכולנו. גם במתחילים וגם במאיירים הוותיקים יותר.
    הרי בסופו של דבר , יש עיתון או מי שיוציא ספר ,עם מאייר מתחיל במחיר נמוך יעבור האיורים, ויש מי שיוציא ספר עם מאייר וותיק במחיר גבוה יותר, כל אחד פונה למאייר שהוא יכול לאפשר לעצמו.
    אבל בשני המקרים לא צריך להיות וויתור על זכויות יוצרים ועוד כאיזה תנאי ראשוני.
    הרבה פעמים עיתונים מנסים להבליע את זה ולדחוף את הנתון הזה רק בסוף, רגע לפני חתימה חוזה. (קרה גם לי ולא הסכמתי לוויתור זכויות כמובן, לרוב הם רק מנסים למקרה שהמאייר לא יודע את הזכויות שלו וברגע שאומרים שאתם לא מותרים על הזכויות עם מקבלים זאת ומשלימים עם הנתון.).
    המחיר שאתם נותנים כולל בתוכו את מסגרת השימוש בה את מתירים את השימוש באיורים, כמו שימוש חד פעמי לפירסום בעיתון וכדומה.׳.
    אם רוצים לקנות את הזכויות יוצרים, זה דבר שצריך להיות מתומחר בתוספת לאיור .
    ולפני שיבוא מי שיבוא ויגיד לי (אגב, אם יש מישהו שדעתו כזו אני מבקשת שלא יגיב בפוסט או האשכול הנוכחי שלי ויפתח לו פוסט משלו כי חבל, דעותינו כנראה לעולם לא יפגשו. תודה דארלינג.)
    ״מה הבעיה שלך כבר לאשר ללקוח לעשות איזה שימוש הוא רוצה באיור? קיבלת את הכסף שלך, מספיק . מעכשיו האיור הוא שלו שיוציא עם זה כמה ספרים שהוא רוצה״ (איפה האימוג׳י המקיא שלי? איפה הוא?)

תחשבו על מקצוע האיור בצורה כזו- אנחנו עסק השכרה פרימיום של דברים שלא כל אדם יכול לאפשר לעצמו.
    C896E3BC-0AC3-41B1-B065-B778FECBF23C.png

כשאתם שוכרים מכונית או מכשיר כושר כולשהו, נגיד הליכון.
    אתם מקבלים את המכשיר או הרכב לזמן מוגבל ומשלמים על הזמן הזה ולאחר מכן מחזירים את המוצר לבעליו.
    אם את רוצים לרכוש את המוצר, אפשר לקזז ממה שכבר שילמתם אבל המחיר כמובן כבר לא יהיה מחיר נוח נמוך וחודשי כמו של השכרה, זה כבר יהיה מחיר מלא עבור מוצר יקר.
    ובהקשר לאיורים-
    אתם נהנים ממוצר שלכם אין אפשרות להשיג אותו לבד, אתם לא יודעים לצייר ולא השקעתם שנים מחייכם בשביל ללמוד את הדבר, על כן אתם משכירים את שירותי המאייר ואיוריו עבור שימוש מסויים, אם אתם רוצים את האיורים בשביל להוציא ספר ולעשות חוברות הדרכה ולעשות תיקים ולעשות פרסומות לחנות שפתחתם עכשיו בבני ברק וכו׳ וכו׳- אתם לא יכולים לצפות למחיר השכרה חודשי.

ואתם המאיירים- תתחילו להעריך את עצמכם ואת העבודה שלכם, כי כל ההתמסכנות הזו וההוזלה של המקצוע רק פוגעת בכם ובעתיד הכלכלי שלכם מהמקצוע הנ״ל וכמובן לצערי פוגעת גם במאיירים אחרים.
    איך שאתם רואים את עצמכם ככה אחרים רואים אותך. תכבדו את המקצוע שלכם וממילא תקבלו את היחס המגיע לכם.

אשמח לחיזוק ונתינת רוח גבית מצד מאיירים נוספים המזדהים וחושבים כך למען נחזק אחרים ונשריש את התובנה.
    (אני חוזרת , אין פה הבעת דעה נגד לקיחת מחירים נמוכים יחסית של מאיירים מתחילים [בתקווה שהם שואפים לעלות את המחירים שלהם עם הזמן ועם הכנסות לשוק..] יש פה הבעת דעה נגד וויתור זכויות יוצרים כדבר שהוא ״כלאחר יד״.)

ונסיים בנימה הומוריסטית בשביל הקלילות.
    אני הייתי ליבליב שני,
    אתם הייתם אתם.
    לילה טוב לכם מטרנסילבניה.

נ.ב.
    אם קראתם עד הסוף אז התקבלתם.
    ...
    לא יודעת לאן אבל מרגיש לי שצריך לחלק משהו אם שרדתם את הפוסט הארוך הזה.
    אז כל הכבוד, קחו סוכריה ברטי בוטס ותיהיו מאושרים!
    :)
    הצלוחעס
     תגובה אחרונה 

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה