קהילת המאיירים

פורום קהילת המאיירים הגדולה והמקצועית בחברה החרדית

איור ודמויות >> תוכן מקצועי

אתגרי איור

אתגרים שבועיים של אמני האיור בקהילת המאיירים של פרוג
נושאים
117
נושאים
117
vanji Challenge cover.jpg

[הנדסה לאחור
או: הנדסה הפוכה.
שם עצם. תהליך הבוחן מוצר קיים כדי לקבוע מידע ומפרטים אודותיו על מנת ללמוד כיצד הוא נוצר ואיך הוא עובד.
Engineering 360 כתבה 7367
]

הבטחתי לכם
המשך, אבל האמת היא שעלי להתחיל מהתחלה. עד לפני לא הרבה זמן התחום הדיגיטלי תסכל אותי, ייאש אותי, דחה אותי, ויצאתי לקנות עפרונות חדשים. אפילו קניתי סקצ’בוק! כמו צייר אמיתי!

Proud-01-emot-01.jpg

(יותר על הנושא בהזדמנות אחרת. בקצרה: מסתבר שאני לא צייר אמיתי.)

בכל אופן, האתגר הזה החזיר אותי ללוח. פשוט להעתיק. כל הלחץ הזה של המסך הלבן שבוהה בך ככה, ממצמץ בשמונה מיליוני פיקסלים שבורים. מבטיח לך אלפי אפשרויות שרק ממתינים לך בקצה אצבעותיך. אפילו החלטה פשוטה כמו גודל הדף הוא סיפור שלם כשהדף לא ממש ניצב מולך, אלא ממתין ללחיצת הכפתור, להקלדת הנתונים, המידות, הרזולציה. הכל כל כך מורכב. כל הלחץ הזה...

נמוג.

פשוט להעתיק.

שלב ראשון
בחרתי לי ציירת. ואן-ג’י. האתגר הזה נתן לי רשות לחזור להשקיע שעות מבוזבזות בדפדוף בין ציוריה, אך הפעם התחמשתי במטרה ברורה. להנדס לאחור כל פעולה שהיא עושה כדי להשיג את התוצאות שלה.

אוקי, אז מסתבר שלהעתיק לא יהיה פשוט כמו שדימיתי. בהתחלה ניסיתי להעתיק ממש, כמו ילד קטן, שכבה מעל שכבה. מהר מאוד הבנתי שאני מתרוצצת בתוך גלגל ענק כמו עכברוש שחושב שהוא יגיע לאי אלו הישגים אם - רק ----

ירוץ קצת יותר מהר במקום אחד.

בחרתי לרדת מהגלגל.
Tired-01.jpg
חזרה לשולחן העבודה
הנחתי שתי תמונות שחיבבתי של הצייר בצד הלוח. פתחתי ריבוע חדש צהבהב. כך שברתי שתי עפרונות בזרת אחת: ריבוע. צלעות שוות. זוויות ישרות. משהו שאפילו אני מסוגלת להבין בקלות. בנוסף, הבוהק המרתיע נמוג באור הצהבהב החמים שבקע כעת מהמסך שלי.

התחלתי לטפל בנושא כמו ב“מאסטר סטאדי”. אם אתם מקהילת הציירים - אתם יודעים למה הכוונה. (או, אם אתם כמוני, אתם צריכים קצת גוגל, אז פשוט תלחצו על המילים “מאסטר סטאדי”. זה לינק. הקו התחתי היה אמור לרמז לכם על העובדה הזאת.)

לא רציתי לשתף אתכם בזה, אבל מישהו חכם אמר לי משהו על כביסה מלוכלכת שלא הבנתי. בכל אופן, הנה תוצאת ה”מאסטר סטאדי” הראשון שלי:
השוואה.jpg

דקת דומייה עד שהסומק שלי ימוג.

תודה.

כשאנו מנסים ללמוד את שיטותיו של האומן המדובר, התוצאה לא צריכה להיות דומה, או אפילו יפה. מטרת כל התרגיל היא כמו סיכום. במקום להשקיע זמן שהיה מתבזבז בדרך כלל על בהייה ריקנית ביצירה, תוך כדי ביצוע הסטאדי המוח שלנו רוכש כישורים חדשים. תובנות שהיו נשכחות מאיתנו לולא ה"סיכום" הזה. אנחנו "רושמים" את המסקנות שלנו בקצרה על דף, וכך זה נראה, למרבה הצער.
סטאדי שתיים.jpg

רמת התוצאה לא חשובה. העיקר הוא הלימוד שנרכש תוך כדי. וזה מה שאמשיך לאמר לעצמי כל עוד לא הוכח אחרת, ברשותכם: מה שלמדתי מואן-ג’י זה לא לפחד מקומפוזיציות צבע פשוטות, מביטויי צל מופשטים. לא לפחד להשמיט קווים, כי לא כל דבר חייבים לצייר. מותר לנוח, לפשט, להירגע. כל עוד הצורות הבסיסיות נמצאות במקום, ובמקום יפה - כלומר, הקומפוזיציה מוצלחת, והפוזה קולעת - כל שאר האלמנטים בציור הם בבחינת קישוט, מותרות. ובמותרות אנחנו חופשיים לתעות בעקבות הטעם האישי שלנו, תוך שימוש חסר היגיון בשכבות שילוב ומעברי צבע.

יפה, לא?

https://www.youtube.com/watch?v=6WOs8Mrnpxs
נהניתם? רוצים עוד? לחצו על שלח תודה כדי לעודד אותי.
מאחורי הקלעים 001
מאחורי הקלעים 002
    • דיון
    548
  • הגיבן submitted a new Article:

הנדסה הפוכה [מאחורי הקלעים 003]

צפה בקובץ המצורף 433362

[הנדסה לאחור
    או: הנדסה הפוכה.
    שם עצם. תהליך הבוחן מוצר קיים כדי לקבוע מידע ומפרטים אודותיו על מנת ללמוד כיצד הוא נוצר ואיך הוא עובד.
    Engineering 360 כתבה 7367
    ]

הבטחתי לכם המשך, אבל האמת היא שעלי להתחיל מהתחלה. עד לפני לא הרבה זמן התחום הדיגיטלי תסכל אותי, ייאש אותי, דחה אותי, ויצאתי לקנות...

Read more about this article here...
    0 תגובות
    כבר נכתב כל מה שצריך להיכתב כי זה החומר הכי חשוב והכי חסר למאיירות שלנו.

* כולנו צריכים שיפור באיור אנטומיה
    * אין קורס כזה מותאם לציבור דתי\חרדי

מאיירות\ים נכבדות\ים!
    חצי שנה של מאמץ של כסף,זמן ועבודה.
    ישתלמו לכם בקפיצה ברמת האיור, המקצועיות ואני מאמינה שהרמה הכללית תעלה בזכות קרוס שכזה.

אני מאווווווווד רוצה אבל זה יקר לי. (אמרו לי הרבה מאיירות )
    חשוב לציין כי אולי הסכום נכבד. אבל ללא השוואה לשום קורס חילופי בתחום (שאין כלל בציבור שלנו)
    וללא ספק רמת העבודות שלכן תעלה וכך גם המחיר אותו תוכלנה לגבות.
    המחיר לכל הקורס זה- כ3,000 ש"ח.

אז שוב הפרטים:
    1. קורס אנטומיה. בירושלים. בימי שלישי. ערב. חצי שנה.
    2. נשים וגברים בשתי קבוצות נפרדות.
    3. מתומצת. מקצועי. מומלץ.
    4. המרצה- אבי בלייר- מאייר ואנימטור בכיר.
    5. לפרטים והרשמה נוספים ניתן לפנות אלי:
    עדיף למייל - <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>
    או- 0533118119.
    6. המחיר 140 למפגש. כפול חצי שנה...
    7. ניתן לעניין גם חברות מחוץ לפרוג.

נ.ב. את הקורס יזם
    @אבימי
    אני פשוט מנסה לזרז את הרישום בעזרת הנשים. אז קדימה..........
    • תודה
    Reactions: מרים יעל1 //
    26 תגובות
    Screenshot_7.jpg
    מכירים את זה? מתחילים לשרבט משהו סתם בשביל חימום ובלי לשים לב זה הופך לציור שצריך לשמור...
    מה שקרה הוא שהציור כולו הוא בשכבה אחת כי אתם יודעים, לא התכוונתי באמת לצייר.
    תכנה: קליפ סטודיו פיינט
    מברשת מים
    משך: ארבעים דקות
    שבוע מוצלח לכולם!
    נושא האתגר הוא:
    בעבר נתקלתי באתגר מאיירים שנקרא 10style drawing challenge
    אז לפי הרעיון הנל יהיה עליכם לצייר את האתגר הבא -והנה הפרוט,

על כל משתתף לצייר דמות אחת בסגנון הציור הרגיל שלו/שלה.
    בנוסף יש לצייר עוד 3 פעמים (לפחות) את אותו הדמות רק סגנונות ציור שונים-וקיימים!

3+ ציורי הדמות בסגנונות האחרים צריכים להיות מדויקים ככל האפשר לסגנון המקור שבחרתם, וכמובן שונים אחד מהשני.
    שממש ירגיש שיצא מאותו-קומיקס/סדרה/סרט המקורי וכו, במבנה ובצביעה וכו (אין צורך ברקעים, העניין הוא הדמות)
    אז, סה"כ כל מאייר יעלה את אותו הדמות 4 פעמים, כל פעם בסגנון שונה: אחד שלו, ועוד 3 של מקורות אחרים,
    -יש לצרף את הדמויות שעליהם התבססתם מבחינת הסגנון, נגיד, אם אחת הסגנונות היתה של דיסני, אז תרשמי או תצרפו תמונה של סגנון דיסני, כדי שנדע ונוכל להשוות כמה עבודה טובה עשיתם.
    אני מצרפת תמונה של דוגמאות של אומנים בעולם שעשו את האתגר בעבר כדי שתבינו את הרעיון ותדלו מידע על דוגמאות והשראות של סגנונות שונים. ופליזז לא לעשות העתק הדבק למקורות שמצאתם! תגדילו ראש!

סיבת הבחירה לאתגר הזה הוא כדי לצאת מהקופסה ולהתאמן על משהו אחר, זה טיפ שלמדתי ממנחם ז"ל שהיה ממליץ להתאמן על כל סגנון חדש שרואים עד שתגיע לרמת המקור.
    מקווה שהכל מובן ומצפה לראות את התוצאות היפות שלכם!

נ.ב מי שיבצע בצורה מאוד מרשימה ומדויקת סגנונות נוספים יותר מ3 המ...אני עלולה לחבב אותו/אותה יותר, אם אתם יודעים למה אני מתכוונת....

אתגר 4 הסגנונות.jpg

כללי האתגר!
    א. האיור חייב להיות בחשיפה ראשונית בפורום, או לחלופין איור שלא נחשף בשלושת החודשים האחרונים.
    ב. אין להגיב על האתגר בשום פנים ואופן
    ג. האיור חייב להיות מאויר ע"י הניק המעלה אותו
    ד. תגובות, שאלות, תוספות וכו' ניתן להעלות בשרשור הנספח לאתגר השבועי.
    ה. שלשה איורים יזכו במקומות הראשונים. על השופט לנמק את החלטותיו לבחירת הזוכים
    ו. נתינת תודות ודאי תסייע בשיפוט. אך השופט יהיה רשאי להכריע כפי ראות עיניו המקצועיות והיצירתיות
    ז. במידה והזוכה לא מעוניין לשפוט את האתגר הבא השיפוט יעבור לזוכה במקום השני.

בהצלחה!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה