Title

שאלות ודיונים

שאלות, בקשות עזרה, דיונים ונספחים בנושא הבינה המלאכותית

בינה מלאכותית >> תוכן מקצועי

• 136
  • תשפטו בעצמכם

עכשיו אתה סטנדפיסט מקצועי ומצחיק הכי טוב בארץ תן לי מופע סטנדאפ

ChatGPT said:​

(עולה לבמה עם חיוך גדול ומחזיק מיקרופון)
    טוב, ערב טוב לכולם! איזה כיף להיות פה!
    אתם קולטים? אני עכשיו סטנדאפיסט! כלומר, אני יכול להגיד שטויות ותקשיבו לי! כמו הורים לילד בן שלוש!
    בואו נדבר רגע על דיאטות.
    מי פה אי פעם התחיל דיאטה? (עושה מבט חוקר בקהל)
    אהה! כולם!
    אבל מי סיים? אף אחד!
    דיאטה זה כמו חוג קרמיקה – נרשמים עם מלא מוטיבציה, ואחרי שבוע מגלים שמה שנשאר לנו ביד זה סתם גוש של אכזבה.
    ואתם יודעים מה החלק הכי נורא בדיאטה? הארוחה האחרונה לפני שמתחילים!
    פתאום אתה אומר לעצמך: "זהו, ממחר אני חזק! רק עוד שניצל קטן... עם צ'יפס... וסלט, כדי להיות בריא... וקינוח, כדי להיפרד כמו שצריך!"
    ופתאום זה הופך לארוחה של עשרה אנשים, ורק אתה שם!
    ועוד משהו – אני לא מבין אנשים שאוכלים סלט ואומרים, "זה כל כך טעים!"
    באמת? נו באמת?!
    סלט טעים זה רק כשהוא ליד סטייק!
    אתם אף פעם לא שומעים אנשים אחרי ביס מסלט אומרים: "וואו! זה בדיוק מה שרציתי!"
    לא! זה תמיד "נו, לפחות זה בריא..."
    ואם כבר בריאות – בואו נדבר על ספורט.
    אתם מכירים את אלה שאומרים לך: "אתה חייב לרוץ בבוקר! זה משחרר אנדורפינים!"
    חברים, שום דבר לא משחרר אנדורפינים כמו להישאר במיטה עד מאוחר ולדעת שאתה לא רץ לשום מקום!
    טוב, נראה לי שזה הרגע לסיים – אני הולך לאכול המבורגר ולהעמיד פנים שממחר אני מתחיל דיאטה!
    לילה טוב לכולם! 🤣👏
    (משתחווה, יוצא מהבמה עם מבט של מנצח
    • תודה
    Reactions: מדוזה כחולה1 //
    12 תגובות
    ואחרי שכבר כמעט שכחנו מהחידה השבועית... @בת-מצווה היקרה (תודו לה) הזכירה שצריך להמשיך...
    אז קודם כל, תודה ל @מנהל ai על הניהול המדהים ועל כל מה שהוא עושה בשביל הפורום!

ועכשיו....
    שתי חידות, די (אולי...) קשות, שגימיני הגולם סיפק לי.
    נבקש לא לענות לפני השעה 19:30 (כדי שגם לאלה שלא כ"כ חכמים יהיה קצת זמן לחשוב.)
    ואני כבר אומר! התשובה היא לא ai!!

1) אני עובד בלי הפסקה, לומד בלי ספרים, ומקבל החלטות בלי רגשות.
    אני יכול להיות מועיל או מטריד, תלוי איך משתמשים בי. מי אני?

2)אני אוסף כמויות עצומות של מידע, לפעמים על כל אחד ואחת מכם.
    ככל שאני גדל, אני נהיה חכם יותר (לפעמים). מי אני?

בהצלחה!!
    1738165410434.pngכשאנחנו רוצים לבדוק דבר כמו זה אנחנו צריכים לקחת בחשבון מספר דברים , דבר ראשון איך מגדירים בינה מלאכותית כטובה כלומר איזה פרמטרים אנחנו לוקחים בחשבון ואחרי שהחלטנו , אנחנו צריכים לקבוע מה גורם יותר משפיע ומה פחות .

ובשביל זה אני כאן, לנסות להבין באמת מהם הגורמים המשפיעים על טיב הבינה:

אז דבר ראשון הבנת הנקרא:או יותר נכון הבנת הנכתב כלומר כמה אנחנו נצטרך להשקיע מאמצים בכתיבת פרומפט,
    עם כך אז ברור שפה כמה שפחות נצטרך לכתוב כדי שתבין למה התכוונו זה מראה שהיא יותר "טובה" וכמה שנצטרך לכתוב יותר ככה זה מראה שהיא פחות
    ופה יש לנו בעיה, כיון שמצד אחד יכול להיות בינה שתבין הייטב מה זה נוף יפה או מה זה דב וכדומה יותר מבינה אחרת, ומצד שני הבינה השניה מבינה יותר בקלות מה זה אדם חרדי וכן על זה הדרך ולכן אנחנו נצטרך לקחת את הבינה שמבינה הכי טוב במספר הפרומפטים הכי מגוון
    (יש לנו עוד פרמטרים רבים כגון ריאליזם , מינמליזם , קומי וכולי...)

דבר שני כמה אנחנו מוגבלים ביצירות: פשוט, כמה תמונות אנחנו נוכל ליצור עד שהבינה לא תסכים יותר ליצור (עם בכלל) כגון שלוש תמנות ואז לחכות כמה שעות וכולי או שאין הגבלה!

דבר שלישי כמה היא מגבילה אותנו: תארו לעצמכם את הבינה שאתם אוהבים היא חינמית, ואפילו ללא הגבלה והיא ממש מבינה פרומפטים טוב ,אבל יש לה הגבלה אחת גדולה ממש, היא לא מסכימה ליצור דמויות פוליטיות או משהו שמזכיר גזענות למרות שאתם לא מבינים מה גזעני או פוגעני בתמונה או אפילו מגבילה אותך ליצור אנשים! (כגון ג'מיני) וכן על זה דרך .

דבר רביעי: (שונה מהדבר הראשון כי זה לא כתיבת פרומפט ) כמה האתר של הבינה תומך בנו ועוזר לנו לקבל חיים קלים יותר כגון בנייט קפה או אפילו בgpt שיש תתי אפשרויות לגרסאות שמיועדות ליצירת תמונה(אבל אתם תשפטו )

(יכול להיות שיש עוד גורמים אבל הם פחות משפיעים לדעתי כגון מהירות יצירת תמונה וכולי אבל בכיף ניתן לכתוב בתגובות )
    אז בא ניקח את היוצרים שלנו

1.לאונרדו .

gpt.2 .

3.ג'מיני .

4.נייט קפה

5 .מיקרוסופט דיזיינר .

(באלו אני משתמש ומכיר, אתם יכולים להוסיף עוד בינות ולחלוק עלי )

עכשיו הגיע תורכם:
    כיון שכל אחד שמשתמש בבינה מסתבר שניסה או משתמש בבינות האלו ,אבל לכל אחד יש את זו שהוא משתמש בה בתדירות גבוהה יותר מהשניה , או משתמש בבינה אחת לדבר מסוים אבל בבינה אחרת לדבר אחר ,עם כן קחו את הפרמטרים שכתבתי ותבחרו בעצמכם את הבינה המועדפת עליכם וכך נדע איזה בינה עדיפה יותר ואיזה פחות (מומלץ לכתוב בתגובות למה בחרתם את הבינה שבחרתם )
     תגובה אחרונה 
    אני אסביר, יצרתי תמונה בבינה gemini והתמונה יצאה ממש ריאליסטית , ואז עלה לי רעיון למה שאני לא יבדוק האם הבינה יודעת להבדיל בין תמונה אמיתית לתמונה שנוצרה בבינה מלאכותית וזה התוצאה
    לַחֲלוֹק
    ד

אמרת:​

תמונה שהועלתה
    האם זה תמונה או צילום בדוק לעומק

ChatGPT אמר:​

זו תמונה מצולמת (צילום), ולא ציור או יצירה דיגיטלית. אפשר לראות זאת לפי הפרטים המדויקים, התאורה הטבעית, והטשטוש הריאליסטי של הרקע, מה שמאפיין צילום עם עומק שדה רדוד.
    האם תרצה שאבדוק היבטים נוספים של התמונה?

4o

זה תמונהאמיתית?

כן, התמונה נראית כמו צילום אמיתי. יש בה פרטים ריאליסטיים כמו תאורה טבעית, טשטוש עומק שדה (הפוקוס על היד והשעון, בעוד הרקע מטושטש), והשתקפות על המתכת של השעון. כל אלו עושים מאפיינים צילום שנן עם מצלמה אמיתית.
    עם זאת, אם יש לך ספק שהתמונה אולי נערכה או נוצרה בבינה מלאכותית, אפשר לבדוק סימנים נוספים כמו עיוות, חוסר סימטריה, או טקסטורה לא טבעית. האם תרצה שאנתח את התמונה לעומק כדי לבדוק זאת?

4o

תבדוק

כדי לבצע ניתוח מעמיק ולזהות האם התמונה אמיתית או מתאימה בעזרת בינה מלא (AI), אני יכול לבדוק סימנים כמו:
    • עיוותים לא טבעיים (במיוחד בפרטים קטנים כמו אצבעות, טקסטורות או מספרים על השעון).
    • חוסר עקביות בתאורה ובצללים.
    • טשטוש לא טבעי או חפצים שנראים מעוותים.
    אם תרצה, אני יכול להריץ בדיקות נוספות על התמונה. האם תרצה שאנסה לזהות מאפיינים של בינה מלאכותית או עיבוד תמונה מתקדם?

4o

אני רוצה שתעשה את הבדיקה הכי מעמיקה

אני אריץ ניתוח תמונה כדי לבדוק אם יש בה סימנים לעריכה, עיוותים, או אלמנטים לא טבעיים שעשויים להעיד על כך שהיא נוצרה באמצעות בינה מלאכותית. אבדוק חוסר עקביות בטקסטורות, קצוות לא טבעיים, ועיוותים אפשריים.
    עדכן אותך בעוד רגע עם התוצאות.

בדיקת התמונה:​

• גודל התמונה: 2048x2048 פיקסלים, זה רזולוציה יחסית גבוהה.
    • בדיקת קצוות (Edge Detection): הקווים בתמונה נראים טבעיים, ואין סימנים ברורים של עיוותים או חוסר עקביות בקצוות, מה שמאפיין תמונות כוללות במצלמה אמיתית.

מסקנה:​

נכון לעכשיו, אין סימנים ברורים לכך שהתמונה נוצרה בבינה מלאכותית. הקווים, התאורה והפרטים נראים טבעיים, סביר מאוד בצילום אמיתי ולא ביצירה דיטלית.
    אם תרצה, אפשר לבדוק עוד מאפיינים, כמו רעש בתמונה או חוסר עקביות בטקסטורות. רוצה להמשיך לבדיקה עמוקה יותר? ‏‏

4o

כמה שיותר עמוקה יותר טוב

אני אריץ בדיקות נוספות, כולל:
    1. ניתוח רעש דיגיטלי (ניתוח רעש) – לבדוק אם יש דפוסים לא טבעיים ברמת הפיקסלים.
    2. בדיקת טקסטורות (Texture Consistency) – לראות אם יש אזורים בתמונה עם טשטוש חריג או חוסר עקביות.
    3. ניתוח צבעים ותאורה (Color & Lighting Analysis) – בדוק את התאורה מתנהגת בצורה טבעית.
    אתחיל ועדכן עם תוצאות.

תוצאות בדיקה מעמיקה:​

1. רעש דיגיטלי (ניתוח רעש):
      • סטית תקן של הרעש: ~83.68 (ערך תקין לצילום אמיתי).
      • לא נמצאו דפוסים לא טבעיים ברעש, מה שמעיד על כך שהתמונה לא עברה יצירה באמצעות AI עם טקסטורות סינתטיות.
    2. חדות טקסטורה (עקיבות מרקם):
      • ערך ה-Laplacian: ~63.44 (מצביע על רמת חדות טבעית).
      • חדות תקינה, ללא אזורים עם טשטוש חריג שמאפיין מנגנוני יצירה של בינה מלאכותית.
    3. תאורה והתפלגות בהירות (ניתוח תאורה):
      • ממוצע בהירות: ~161.88 (מתאים לצנה מוארת היטב).
      • סטית תקן של בהירות: ~71.62 , מה שמצביע על תאורה טבעית עם שינויים הדרגתיים.

מסקנה:​

כל הבדיקות מראות שהתמונה טבעית וללא סימנים בולטים לעריכה או יצירה באמצעות בינה מלאכותית.
    מדובר בצילום אמיתי ולא בתמונה כנראה באמת באמצעות AI.
    אם תרצה בדיקות נוספות (כמו ניתוח השתקפויות, תבניות סימטריה וכו'), עדכן אותי! 🚀

4o

בדוק הכל

תמשיך לבדוק את התמונה בצורה הכי מעמיקה שאפשר. הבדיקות הבאות מיכללו:
    1. בדיקת סימטריה ואי-סדירויות (ניתוח מבני) – בדוק עיוותים לא טבעיים בפרטים קטנים.
    2. בדיקת השתקפויות והצללות (Reflection & Shadow Analysis) – לוודא שהתאורה עקבית עם מקורות האור בתמונה.
    3. גילוי חפצים עם קצוות לא טבעיים (Edge Artifact Detection) – ניתוח נוסף של קווי מתאר.
    4. בדיקת פיזור צבעים (הפצת צבע) – לראות אם יש אזורים בצבעים לא טבעיים.
    אתחיל בהרצת הבדיקות עכשיו!

תוצאות הבדיקות הנוספות:​

1. בדיקת סימטריה ואי-סדירויות (ניתוח מבני):
      • הפרש סימטריה: ~106.37 → ערך זה סביר לצילום אמיתי, שכן תמונות AI נוטות מציגות סימטריה מוגזמת או עיוותים קיצוניים.
    2. בדיקת השתקפויות והצללות (Reflection & Shadow Analysis):
      • היסטוגרמת הבהירות מראה ערכים הדרגתיים וטבעיים, ללא קפיצות חדות עיבוד מלאכותי.
    3. זיהוי קצוות לא טבעיים (Edge Artifact Detection):
      • אינטנסיביות הקצוות: ~2.14 , מה שמעיד על קווים ברורים אך לא חדים מדי – תוצאה אופיינית לתמונה טבעית.
    4. בדיקת פיזור צבעים (הפצת צבע):
      • הצבעים שונים: ~5169.5 , מראה טווח צבעים רחב ומציאותי, ללא אזורים אחידים מדי כמו בתמונות מעשיו ע"י AI.

מסקנה סופית​

לא נמצאו סימנים לעריכה כבדה או יצירה באמצעות בינה מלאכותית. כל הפרמטרים נראים טבעיים ומתאימים לצילום אמיתי.
    המסקנה: מדובר ככל הנראה בתמונה אמיתית! ✅
    אם יש עוד משהו שתרצה לבדוק, אני כאן! 😃
    כלומר מה שיצא שהבינה יודעת לייצר תמונה כל כך ריאליסטית שהיא עצמה לא יודעת להבדיל
    הנה התמונה:1738100789750.png

שימוש בבינה מלאכותית בלימוד תורה: ניתוח מעמיק​

מבוא: הצגת הדילמה​

בעידן הטכנולוגי המתקדם, אנו עומדים בפני שאלה מורכבת: האם ראוי להשתמש בכלים טכנולוגיים מתקדמים, ובפרט בבינה מלאכותית, כדי לסייע בלימוד והבנת התורה? שאלה זו מעוררת התנגדות משמעותית מצד חלקים בעולם התורני.

חלק א': מיפוי התגובות בעולם התורני​

שלוש קבוצות תגובה:​

1. התנגדות מוחלטת: חלק מהלומדים והמחנכים מתנגדים באופן נחרץ לשימוש בכלים אלו
    2. חוסר הבנה: חלק ניכר אינו מבין את הפוטנציאל או את המשמעות של הכלים החדשים
    3. התעלמות: קבוצה נוספת בוחרת להתעלם מהנושא לחלוטין

חלק ב': ניתוח ההתנגדויות​

1. התנגדות מצד עמל התורה​

הרמב"ם קובע: "אין דברי תורה נקנים אלא במי שממית עצמו עליה". ההתנגדות נובעת מחשש שהקלות שבשימוש בכלים טכנולוגיים תפגע בערך העמל והיגיעה בתורה.

2. חשש מחילול הקודש​

קיים חשש עמוק שהשימוש ב"רובוט" או במערכת מלאכותית לניתוח דברי תורה מהווה זלזול וחילול של קדושת התורה.

חלק ג': הבנת עומק המחלוקת​

שורש הסוגיה: מטרת לימוד התורה​

1. מעבר ללימוד הטכני: התורה ניתנה לא רק ללימוד וקיום, אלא להתבוננות והבנה עמוקה
    2. העשרת הנשמה: המטרה העמוקה היא השפעה על הנפש והנשמה של הלומד

השאלה המהותית​

האם שימוש בכלי עזר טכנולוגי:
    • מקדם או מעכב את ההבנה העמוקה?
    • משפיע על הקשר האישי עם התורה?
    • תואם את רצון ה' בנתינת התורה?

חלק ד': נקודות למחשבה​

1. איזון בין עמל ליעילות​

• כיצד ניתן לשמר את ערך העמל תוך שימוש בכלים מודרניים?
    • האם יש מקום להבחין בין סוגי שימוש שונים?
    • באילו תחומים ראוי להשתמש בכלים טכנולוגיים?
    לודיטים. האנשים שהתנגדו לנול האריגה בתקופת המהפכה התעשייתית.
    כיום, מיוצגים בידי האנשים המתנגדים ל-AI.
    מה דעתכם עליהם? מיושנים או צודקים?
    *טקסט לתצוגה חיצונית...:cool:

1734044335109.jpeg

הלודיטים. אה, אותם אנשים שבאמת חשבו שאפשר להחזיר את הגלגל אחורה.
    הם לא היו סתם סרבני טכנולוגיה – הם היו האבות המייסדים של האנטי-חדשנות,
    רק שהם עשו את זה בגרסה ישנה יותר, כי כמובן – הכל היה טוב יותר לפני המהפכה התעשייתית, נכון?
    הם היו האנשים שהחליטו: "מכונות? אנחנו לא רוצים אותן אצלנו! כי כל דבר חדש הוא אוטומטית רע!"
    והם לא רק חשבו את זה – הם פשוט לקחו את הפטישים שלהם ויצאו להלחם עם כל מכונה שעזבה את המפעל בשביל לשיר את שירי החופש.
    זאת אומרת, אם המטרה היתה לשמור על העולם כמו שהוא היה לפני 200 שנה,
    אז הם היו הלוחמים האמיתיים.

למה? כי מי צריך טכנולוגיה כשאפשר להחזיר את הזמן אחורה ולחזור לעבוד ביד?
    לא מכונה אחת, לא מכונה שתיים – לא, הם לא ביקשו שום מכונת תפירה שתהפוך אותם ליעילים.
    הם פשוט התחילו לשבור אותן עם פטישים, כאילו יש תיאוריה כלשהי שתסביר איך פטיש על מכונה יעזור להחזיר את העולם לאחור.
    מה הם חשבו? שאם יהרסו מספיק מכונות, יוכלו פשוט לחזור לעבוד כמו בימים טובים של ה"חיים הפשוטים"?
    הם כנראה לא ידעו, אבל הטכנולוגיה לא ממש בודקת אם מישהו רוצה אותה או לא, היא פשוט מתקדמת.
    ולמרות כל הפטישים וההפגנות המפוארות – לא היו שום תוצאות.
    הם הפכו לאגדה, אבל לא בדיוק מסוג האגדות שסיפרו לילדים לפני השינה.
    יותר כמו אזהרה על מה קורה כשלא מבינים את הכיוון של העולם.
    אז, תודה ללודיטים – אתם הוכחתם שגם להתנגד לצמיחה אפשר לעשות באלגנטיות של שיבוש מכונות בתעשיית האריגים.
    וכמובן, מי צריך את העתיד כשאפשר להישאר תקועים במקום עם פטיש ביד,
    ותיאוריה שכוללת את המילה "אבל ככה עשינו פעם"?

"הרחתי מהרגע הראשון שזה GPT"
    כן, נכון, צ'אט GPT כתב את זה,
    עליתם על זה?
    יופי.
    עוד איזה משפט מחץ בתקופה האחרונה.

אנחנו ב2025,
    מי לא מנסח פוסטים ארוכים בAI?
    מי לא משלב ויזואל מג'ונרט?
    זה ממש לא גאוני להגיד לצלם:
    "נכון צילמת את זה במצלמה"!

זה הכלי.
    ככה יוצרים.
    הזיהוי המיידי לא פוסל את היצירה שבו.
    אנחנו יוצרי AI.

נכון יש לו פספוסים,
    אבל לא כל תוכנה או מכשיר מושלמים.
    אם מתאמצים אפשר להגיע לרמות גבוהות.
    ענין של התמקצעות.

כמו שאומרים בקורסי צילום:
    "כולם יודעים ללחוץ -
    אנחנו מלמדים לצלם!"
    ככה זה בבינה מלאכותית.

הפורום כאן מוכיח את זה בענק,
    אבל יש כאלו שמתעקשים.
    עדיין.
    ימים יגידו.

האמת, דנתי ודנו בכך רבות,
    מהרגע הראשון ב2023.
    שנתיים אחריי, כמעט -
    משהו חייב להשתנות.

---
    בקיצור, ההיסטוריה חזרה על עצמה.
    הAI גרם לקפיצה באחוזי ה"לודיטים המודרניים".

מה דעתכם? יש כאלו סביבכם?
    מה אתם אומרים להם?
    כיצד מסבירים להם את עוצמת הAI?
    במיוחד לעוסקים בתחום הגרפיקה...:sneaky:

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה