Title

תחבורה ורכבים

פורום לענייני תחבורה ציבורית • תעופה • רכבים • לימוד נהיגה • וכל מה שקשור בתחבורה.

מאמרים אחרונים באתר

שלום לכולם,

בשנים האחרונות אני מנסה לקדם את עניין התחבורה הציבורית בחינם בכל הארץ. העניין הוא שאין לי מספיק תומכים. פניתי במכתבים מספר פעמים למשרד התחבורה ולמבקר המדינה, לשרה רגב ולסגן השר שלה אך בגלל שלא מציפים אותם בנושא הזה הם מזניחים אותו.

תחפשו בגוגל תחבורה ציבורית בחינם ותיכנסו לקישור של ויקיפדיה. אתם תראו שם מאמר על " מחקר שערך
המדען הראשי של משרד התחבורה, התשתיות הלאומיות והבטיחות בדרכים אמיר זיו-אב בשנת 2015, הוא מצא שסבסוד מלא של התחבורה ציבורית בישראל יעלה 4 מיליארד שקל בשנה בעוד שעלות הנזקים מהגודש בכבישים (אובדן שעות עבודה, זיהום אוויר, בלאי וכו') עומדת על 12 מיליארד שקל בשנה[15]. "

עולה מזה שתחב"צ בחינם תחסוך לקופת המדינה 8 מיליארד שקלים בשנה!! למה זה לא קורה עד עכשיו אין תשובה חד משמעית. סברה שלי היא שהמדינה חושבת שקיפוף האזרחים הוא דבר חיוני בדביל להפוך אותם לממושמעים....

אני מבקש ממכם להציף את כל מי שאתם חושבים שיכול לקדם תחב"צ בחינם. זה יביא כ"כ הרבה תועלת לכל אזרחי המדינה.

צירפתי צילום מסך

וזה הקישור לויקיפדיה-

כידוע שהציבור בפריפריה הולך וגודל ,ועתיד הציבור החרדי בפריפריה ויפה שעה אחת קודם לתכנן את זה
ואחד הקשיים הגדולים הוא במרחק מההורים לשבתות
חשבתי שלמה לא יעשו רכבות מהירות בסופ"ש (שאין רכבות רגילות כי אין עבודה) מהפריפריות למרכז ישירות בלי תחנות באמצע נסיעה נוחה וקצרה
לדוגמא: מחיפה לב"ב או לי-ם (בי-ם תמיד נוסעים ב-2 אוטובוסים לפריפריה וברכבת זה להוסיף עוד אוטובוס קצר של 15 שעה (ויחסוך את כל העומסים של מוצ"ש כי יצאו כמה) ברכבת מהירה (אפי' 250 קמ"ש, ממרכזית המפרץ בלי תחנות נוספות עד תל אביב וי-ם )זה יכול להיות חצי מהזמן מאוטובוס
או מאופקים נתיבות לב"ב
וגם מב"ב צפון לי-ם באמצע שבוע
זה חבל שלא עושים כלום כל המסילות ריקות ואין בעיה לסוע מהר וזה יחסוך את כל הפקקים שבכבישים ויחסוך למשרד התחבורה עשרות אוטובוסים
וגם אפשר לסדר עם המחיר שבסופ"ש יעלה זול (זה שווה למדינה שחוסך להם המון אוטובוסים והמסילות ריקות)
וגם יארגנו שאטלים מסודרים מהרכבת לשכונות
מי שיכול להזיז את זה לטובת הציבור יבורך כי גם לחרדים מגיע להנאות מהרכבת
וזה גם ישווק את הפירפריות שהמרחק זה כבר לא בעיה
גם אני הייתי שם לא מזמן, בתהליך הארוך והמתיש הזה. אחרי כל שיעור ושיעור - כתבתי לעצמי טיפים, תזכורות ודברים חשובים שלמדתי באותו שיעור. מין יומן מסע כזה.

עברתי על המחברת מדי פעם לריענון, לפני הטסט הפנימי, וכמובן לפני הטסט האמיתי. ובסייעתא דשמיא – עברתי בטסט הראשון!

כשראיתי כמה התוכן הזה עזר לי להגיע לטסט ברוגע, בנחת ובביטחון, בידיעה שאני זוכרת כל פרט שהמורה אמרה לאורך התקופה – החלטתי לשתף אותו גם איתכם.

המטרה שלי היא שכל מי שמחכה לעבור טסט, יוכל לקרוא ולחזור על התוכן הזה, ובעזרת ה' כבר לראות את הטסט מהצד השני!

כרגע אני עובדת להפוך את הסיכומים האלו לחוברת דיגיטלית מעוצבת, מסודרת ומאירת עיניים, מלאה וגדושה בטיפים, אנקדוטות, תזכורות ומידע חשוב מחולק על פי שיעורים, לכל מי שרוצה להגיע לטסט ברוגע ובביטחון.

בונוסים שווים: חלק שלם על חוקי מתן זכות קדימה, מסוכמים בצורה מסודרת וברורה + טיפים ליום של הטסט!

אם נשמע לכם כמו דבר שהייתם שמחים להשתמש בו – אודה אם תמלאו את הטופס
הזה או שתגיבו באשכול כדי לדעת מספר מתעניינים משוער, ובעזרת ה' הנכס הזה יעזור גם לכם!
לכבוד ההתקדמות המשמעותית באכלוס השכונה החדשה ליד תחנת הרכבת (שבינתיים מושבתת)
הגיע הזמן שרכבת ישראל תוציא רכבת ישירה מתחנת ב''ב לירושלים
(ואנא, אל תהפכו את האשכול להוצאת קיטור על חווית הנסיעה ברכבת ישראל:rolleyes:)
ודרך אגב, כשזה יקרה, חברות האטובוסים יצטרכו קצת פחות אוטובוסים בתוך ב''ב - שגם ככה היא התחנה מרכזית הכי גדולה בארץ:rolleyes:

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה