יש מסעדות בכשרות של הרב אנגלנדר של קהילת החרדים בבודפסטלמישהו ידוע מה רמת הכשרות של המסעדות שם?
אנחנו לא מכירים את רבני חב”ד במקום ולא את רב הקהילה המקומית
וזה שיש מסעדות בכשרות שלהם לא אומר לנו הרבה ....
מחפשים מישהו שבירר ויודע ....
יש מישהו ?
לאיזה מגזר הוא שייך?יש מסעדות בכשרות של הרב אנגלנדר של קהילת החרדים בבודפסט
אין חרדי משגיע לשם ולא סומך עליו
לגבי קרעסטירר לא נראה לי שיש משהו רשמי אלא רק לאכול שם
חרדי חרדילאיזה מגזר הוא שייך?
נשמע קצת חופר אבל .....☺☺☺
רק חב”דרק חב''ד
יש ככ הרבה מלונות 'חרדים' שמאכילים שם טרפות
לכל מקום שתלכו, תבקשו לראות את המשגיח,
איזה אומץ יש לך לכתוב דבר כזה, נדיר!יש ככ הרבה מלונות 'חרדים' שמאכילים שם טרפות
לאו דווקא במקום הזה ספציפיתרק חב”ד
מה זה אומר שאת ממליצה לאכול רק מהכשרות של חב”ד במקום?
אני קצת מבולבל ממךקודם כל צריך לדעת שהרמה של ההכשרים בחו"ל (במסעדות, אבל לא רק) שונה לגמרי מזו של הארץ, יש כאלו שמשתווים להכשרים הכי טובים כאן (ולפעמים אפילו טיפה יותר טוב), ויש הרבה שהם ברמה קצת יותר פחותה, המציאות היא שרוב ההכשרים הטובים על מסעדות הם ברמה של הרב רובין/קהילות, אבל זה לא כלל גורף.
ועוד משהו שצריך לדעת שברוב המקומות בחו"ל (בעיקר מקומות עם נוכחות חרדית דלה) זה לא כמו בארץ עם הכשרים מוכרים ומערכת ממוסדת כמו בד"ץ, הרב רובין, הרב מחפוד, וכו', בהרבה מקומות זה רב מקומי ששולח לשם משגיח משלו, ואז הכל תלוי מי הרב ומי המשגיח, ואפילו אם הרב צדיק גדול, זה עדיין לא אומר שהמשגיח שלו עושה את העבודה כמו שצריך.
לכן לפני שרוצים לאכול במסעדה בחו"ל צריך לברר מי הרב ומה רמת הכשרות שהוא דורש, ואז לברר מי המשגיח ולראות אם הוא בר סמכא.
ספיציפית בבודפשט המשגיח שם נוכח כל הזמן, וההכשר שם נחשב ממש מעולה (לגבי חב"ד זה סיפור אחר, ובשביל זה צריך יריעה נפרדת).
בהצלחה
ניורקהכל פרווה, הכל כשר והכל מזונות
גם בחבד כמו בכל מקום יש מקומות עם יותר יראת שמים ויש עם פחות יראת שמיםלאו דווקא במקום הזה ספציפית
אני לא מכירה את המסעדות בבודפשט בכלל, וחס וחלילה לא אומרת שהכשרות שם לוקה בחסר
פשוט מנסיון שלי עם מלונות ומסעדות בחו''ל לא תמיד אפשר לסמוך
ועל חב''ד כן(לכל כלל יש יוצא מן הכלל)
ובכל מקום שאתם אוכלים, גם חב''ד, תבקשו לראות את המשגיח
ושוב, חס וחלילה לא אומרת שום דבר על כשרות המסעדות שהוזכרו למעלה, לא מכירה ולא שמעתי עליהן דבר
זה מצחיק להכליל את כל חול כדבר אחדאני קצת מבולבל ממך
התחלת בזה שרוב המסעדות הם ברמה מצוינת וסיימת שזה לא כמו בארץ עם מערכת מסודרת אלא רב מקומי וצריך לברר לגבי כל רב ורב.
ולגבי מה שרשמת על בודפסט יש שם כמה מסעדות על מה אתה מדבר מביניהם?
ודעתי הוא שבחו"ל הכל הרבה פחות מהארץ, וכבר נאמר שבחו"ל הכל פרווה, הכל כשר והכל מזונות.....
חובה לבדוק על כל מקום ומקום מי נותן הכשר וכו וכו
בהצלחה
זה בדיוק מה שרשמתיזה מצחיק להכליל את כל חול כדבר אחד
כי הדבר היחיד שמשותף בכל המדינות הללו, זה שהן לא ארץ ישראל
יש כל כך הרבה מקומות שונים בהם עובדים בשיטות שונות ונותני הכשרות שונים וחומרי הגלם שונים.
צריך לבחון כל מקרה לחוד, ולא את הכל כמקשה אחת.
ואפילו בתוך עיר אחת, כל מסעדה היא מסעדה נפרדת עם הכשר נפרד.
זוהי דעתי
חובה לבדוק על כל מקום ומקום מי נותן הכשר וכו וכו
לא נראה לי שיש צורך..בא נעשה סדר
שם טרפות
אני לא מכירה את המסעדות בבודפשט בכלל,
לא יודע לא עקבתי אחרי כל הדיוןלא נראה לי שיש צורך..
מה שנכתב, נכתב מתוך בורות ורשעות!!
כשהדיון על מסעדות בבודפשט כתוב "שם" טרפות
כשרוצים לרדת מהעץ כותבים -
לא התכוונתי לביקורת עליך, ממש ממש לאלא יודע לא עקבתי אחרי כל הדיון
בכללי נתתי את המידע למי שצריך
בכל מקרה אני אומר שאני לא יודע באמת על מי אפשר לסמוך ועל מי לא
אני רק הבאתי את המצב בשטח
ואשמח אם מישהו יעלה מידע בדוק על רמת הכשרות
ממש ממש לא!כשהדיון על מסעדות בבודפשט כתוב "שם" טרפות
אם תשים לב אני דיברתי על מלונות, בעוד אתה חושב שדיברתי על המסעדות בבודפשטיש ככ הרבה מלונות 'חרדים' שמאכילים שם טרפות
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים