נשמע טוב. איך מכינים?תנו רעינות למאכלים ללא עוף או בשר או דגים כי בחג התמלאנו מהם עד להתפקע ...
אתחיל במשהו קטן שהכנתי היום -ניוקי
חידוש ממכר לאחרי פסח
בצקניות תפו"א ברוטב שמנת ופטריות
הכל חוסל לכן אין לי תמונה
ניוקי זה בצק שעשוי מקמח ותפו"אנשמע טוב. איך מכינים?
ואם כבר, מחפשת רעיונות לתוספת עבור מישהו שאוכל בעיקר פחמימות לעכשיו.
אנחנו לא קונים ממכירת חמץ ככה שכרגע ירד לי מהתפריט פסטה לסוגיה, בורגול וקוסקוס.
נשארנו עם אורז ותפו"א...
והאמת היא שכל רעיון לתוספת, לא רק עבורו, שלא כולל מוצרים חמציים אחרי הפסח יתקבל כרגע אצלי בברכה.
אצל ההונגרים מכנים אותם בשם שלישקעס.ניוקי זה בצק שעשוי מקמח ותפו"א
מבשלים 5-6 תפו,א בקליפתם , עד לריכוך , מקלפים ומועכים היטב כשזה עדיין חם
מכניסים לתוך המחית קמח וכף מלח ולשים היטב
היחס הוא בערך 1 כוס קמח לחצי ק"ג תפח אדמה , ריך בעיקר להרגיש שזה כבר לא רטוב מידי ואז יורים נקניק ארוך וחותכים לריבועים
מרתיחים מים בסיר מכניסים אצת הניוקי כשהמים מבעבעיבים מחכים עד שיצופו ואז אפשר להוציא אותם
מכינים בסיר או מחבת עמוקה רןטב שמנת פטריות או כל רוטב פסטה אחר שאתם אוהבים ע"ב שמנת
אני עושה רוטב שמתחיל בבצל מטוגן ואז שמנת פטריות א. מרק בצל , בזיליקום אם אוהבים ומלח
אצרף תמונה מהרשת שתראו את הגודל של הניוקי (התמונה מהבלוג של עוז תלם ממליצה לקרוא את ההוראות שם )
צפה בקובץ המצורף 1104942
תודה!ניוקי זה בצק שעשוי מקמח ותפו"א
מבשלים 5-6 תפו,א בקליפתם , עד לריכוך , מקלפים ומועכים היטב כשזה עדיין חם
מכניסים לתוך המחית קמח וכף מלח ולשים היטב
היחס הוא בערך 1 כוס קמח לחצי ק"ג תפח אדמה , ריך בעיקר להרגיש שזה כבר לא רטוב מידי ואז יורים נקניק ארוך וחותכים לריבועים
מרתיחים מים בסיר מכניסים אצת הניוקי כשהמים מבעבעיבים מחכים עד שיצופו ואז אפשר להוציא אותם
מכינים בסיר או מחבת עמוקה רןטב שמנת פטריות או כל רוטב פסטה אחר שאתם אוהבים ע"ב שמנת
אני עושה רוטב שמתחיל בבצל מטוגן ואז שמנת פטריות א. מרק בצל , בזיליקום אם אוהבים ומלח
אצרף תמונה מהרשת שתראו את הגודל של הניוקי (התמונה מהבלוג של עוז תלם ממליצה לקרוא את ההוראות שם )
מקסים שהכנת!תודה!
הכנתי אתמול ויצא מוצלח, ב"ה.
קצת התקשקשות אבל במצבים כמו עכשיו שאין פסטות וכו' אז שווה את זה. וסתם גם בשביל הגיוון.
אגב, אני פשוט עשיתי את התפו"א במיקרוגל (למי שיש מיקרוגל חלבי, כמובן), קילפתי (זהירות, חם!) וריסקתי. במקום לבשל חצי שעה ולסנן מהמים. לא ראיתי שהפריע במשהו לטעם או למרקם.
אחרי החליטה במים אין בעיה להקפיאבאמת הייתי מרוצה ותודה גדולה שלימדת אותי משהו חדש!
הדבר היחיד שמעצבן זה שלא נשמר בקירור וצריך הכל לאכול מיד... (אני אוהבת תמיד להכין יותר כי תמיד מחפשים לי אח"כ בסירים ממה נשאר בערב / יום אחר כך וכו')
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //